Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Februari 2017

De kortste maand van het jaar 2017 wordt gekleurd door de oppositie van Jupiter in Weegschaal met Uranus in Ram en twee Verduisteringen. 
Een Maansverduistering in Leeuw op 11 februari 2017 en een Zonsverduistering in Vissen op 26 februari 2017.
De energie van beide Verduisteringen van februari 2017 is de kosmische poort naar verschuivingen in de wereld in de komende drie tot zes maanden.

De heftige kardinale oppositie tussen Jupiter in Weegschaal en Uranus in Ram houdt de wereld al sinds 9 december 2016 in zijn greep en dat zal tot oktober 2017 blijven voortduren.
Jupiter is optimisme, avontuur en de zin van het leven.
Uranus is revolutie, baanbrekende doorbraken en technologische innovatie.
Deze oppositie leidt tot grote veranderingen in ons leven.
Deze revolutionaire energie leidt ook tot maatschappelijke onrust, ontwrichtende politieke gebeurtenissen, aanslagen en het doordenderen van op hol geslagen evolutionaire trein die niet tot stilstand komt.

Jupiter laat Uranus voorlopig niet met rust.
Jupiter gaat vanaf 6 februari 2017 retrograde en dat betekent dat deze twee giganten wederom naar een exacte oppositie groeien zoals deze was van 23 december 2016 tot 29 december 2016.
De directe invloedssfeer is van 21 februari 2017 tot 10 maart 2017, maar de exacte oppositie is dan van 27 februari 2017 tot 5 maart 2017 op 22º op de as Ram/Weegschaal.
Februari 2017 staat hierdoor in het teken van bevrijding van iedere vorm van beperking.
Hierdoor is de sfeer ongeduldig, impulsief en onrustig.
We willen zo graag die veranderingen doorvoeren, maar er valt niets te forceren.
De broodnodige veranderingen komen vanzelf wanneer we ons mee laten voeren op deze planetaire golven. Wanneer we dat doen krijgen we de inzichten om het juiste te doen op het juiste moment.

Vergeet niet dat we ons nog steeds in de schaduwperiode bevinden van het transformele vierkant Uranus in Ram en Pluto in Steenbok. Het zijn de laatste loodjes van het heftige aspectpatroon dat het wereldbeeld sinds 2010 zo drastisch heeft veranderd.
Nog steeds luidt de noodklok, nog steeds worden bestaande structuren omgegooid en omgevormd Nog steeds heerst het onomkeerbare verlangen tot verandering van wat ooit is geweest.
Deze invloedssfeer is het meest merkbaar in de eerste helft van 2017 en duurt nog tot eind 2018.

In de wereld kunnen we rekenen op plotselinge, onverwachte gebeurtenissen die op hun beurt weer tot onvoorziene nieuwe situaties leiden.
In de eerste week van februari 2017 krijgen we met deze planetaire energieën nieuwe ideeën en inzichten waardoor bestaande plannen en doelen een heel andere wending kunnen krijgen.

Het hoofdthema van de oppositie Jupiter versus Uranus is echte rechtvaardigheid en juridische hervormingen.
Vele mensen zijn ontevreden, bang, voelen zich onbegrepen en niet gehoord.
De voedingsbodem voor het populisme. Reken maar op politieke aardverschuivingen, meerdere aanslagen of andere verstoringen. Maar ook vulkaanuitbarstingen en aardverschuivingen zijn met deze planeetenergie verbonden.
Met deze oppositie blijft niets hetzelfde!
Uranus wil veranderen en Jupiter wil meer, meer, meer. Het is mooi geweest. Nu moet alles anders! Dat geldt voor ons allemaal. Wat op grote schaal in de wereld plaatsvindt, gebeurt ook in ons persoonlijke leven.
Het zijn tijden van disruptie en opschudding, maar deze periode is ook spannend in die zin van: er wordt geschiedenis geschreven en wij waren erbij.
Een tijd van nieuwe openbaringen, maar van het blootleggen van wat alles er mis was. Luchtkastelen vallen in elkaar, zeepbellen spatten uiteen. Alles wat onecht was, wordt nu ontmaskerd. Als wat te mooi leek om waar te zijn, zal zich nu openbaren. Die openbaring kan kan niet aangenaam zijn, maar is nodig om ons de ogen te openen.
Verwacht het onverwachte nu met de direct lopende Uranus in Ram.

Op 2 februari 2017 wordt Imbolc gevierd. Het feest dat de Overgang van de Winter naar de Lente symboliseert. Moeder Natuur ontwaakt uit haar winterslaap, de zaden ontkiemen en de bomen ontwaken. Vanuit het Donker komt wederom het Licht. Een tijd van groei, van zuivering en reiniging voor het begin van een nieuwe groeifase.

Jupiter in Weegschaal gaat vanaf 6 februari 2017 tot en met 8 juni 2017 retrograde.
Lees verder over Jupiter retrograde bij NIEUWS op deze website.

In de tweede week van februari 2017 zijn er oplopende spanningen in de wereld. Het tempo van het leven wordt door de invloed van de Zon in Waterman steeds verder opgeschroefd.

Op 11 februari 2017 vindt er een gedeeltelijke Maansverduistering in Leeuw plaats.
Lees meer over deze Maansverduistering onder NIEUWS op deze website.

Op 12 februari 2017 vormen de Zon in Waterman en de retrograde Jupiter in Weegschaal een harmonische verbinding. Deze Driehoek brengt vertrouwen en hoop voor de toekomst.
Met Venus zal in Ram leidt dat tot moedige besluiten in alle vormen van relaties.
En dat is een mooi aspect zo vlak voor Valentijnsdag!
Vanaf Valentijnsdag 14 februari 2017 komt interessante en boeiende informatie tot ons die van grote invloed is op dagelijks leven.

Vanaf 14 februari 2017 zal Lilith door Boogschutter reizen.
Temidden van de opstandige oppositie van Jupiter en Uranus en Jupiter vierkant Pluto groeit Lilith langzaam naar een conjunctie met Saturnus in Boogschutter in augustus 2017.
In Boogschutter is Lilith meedogenloos opstandig. Weg met alle maatschappelijke en huiselijke regels. Lilith wil zich bevrijden uit haar gouden kooi. Lilith wil leven volgens haar eigen regels, volgens haar eigen overtuigingen.
Lilith in Boogschutter “vuurt” de opstandige natuur van deze tijd extra aan.

In de tweede helft van februari 2017 vindt er een grote planetaire verschuiving plaats.

De retrograde Jupiter is aan het eind van februari 2017 weer terug op 22º Weegschaal en dat betekent dat het kardinale Vierkant met Pluto in Steenbok in maart 2017 weer exact gaat worden.
Dit vierkantsaspect begon in november 2016 en zal in totaal wel 9 maanden duren.
Jupiter vergroot alles en dus het vierkant met Pluto wordt extra groot. Pluto gaat de confrontatie aan met de duisternis zowel in het uiterlijke als het innerlijke leven. Het vierkant Jupiter en Pluto laat ons onoverkomelijke angsten onder ogen zien en hoe we deze angsten kunnen overwinnen.

De tweede helft van februari 2017 staat tot eind april 2017 door het T-Vierkant van Jupiter, Uranus en Pluto in het teken van een sterke energie in de wereld die een uitweg zoekt.
Het is raadzaam om dan niet te gaan reizen. Ook is het raadzaam om drukke locaties en grote mensenmassa’s zoveel mogelijk te vermijden.

En dat betekent dat er iets groots te gebeuren staat.

Op 26 februari 2017 is er een gedeeltelijke Zonsverduistering op 8º Vissen.
Lees meer over deze Zonsverduistering onder NIEUWS op deze website.

Tijdens de gedeeltelijke Zonsverduistering van 26 februari 2017 is Mars conjunct revolutionaire Uranus in Ram, heel dicht in de buurt van de chaotische Eris in Ram.
De dwergplaneet Eris is het kleine zusje van Pluto.
De samenstand van Uranus met Eris in Ram is een astrologische cyclus die niet vaak voorkomt.
De laatste keer was eind jaren ’20 van de vorige eeuw. De roerige jaren ’20 was het begin van de industriële revolutie en grote ontwikkelingen in de luchtvaart, maar ook de grote beurskrach van ’29, de Grote Depressie en opkomst van het nationaal socialisme.

Deze heftige planetaire samenstand staat die dag precies tegenover Jupiter in Weegschaal.
Deze Zonsverduistering zal alleen zichtbaar zijn in Zuid-Amerika en het zuidwesten van Afrika.
Het is een ringvormige Zonsverduistering, dus de hele Zon zal niet verduisterd worden en is er een ring van licht rond de verduisterde Zon te zien.

Uranus en Eris zullen in de komende vier jaar in elkaars nabijheid verblijven. Deze dynamische cyclische conjunctie in Ram zal in de komende jaren door vele planetaire aspecten regelmatig worden geactiveerd.

Uranus en Eris in het vurige rijk van Ram staan garant voor heel wat opschudding en onrust in de wereld.
Te denken valt aan een economische crisis, nationalisme, extremisme, aanslagen en oorlog, maar ook verdere opwarming van de Aarde en de toename van het smeltproces van de Antarctische ijskappen.
Door de invloed van Saturnus in Steenbok zien we in de komende jaren ook ingrijpende hervormingen, economische groei, maar ook aanscherping van grenzen, unilateraal optreden en het uiteenvallen van de Europese Unie.

Op de drempel van het Waterman tijdperk zijn we getuigen van het definitief wegvallen van de oude wereld.

De aanhoudende invloed van het stabiliserende vangnet tussen Saturnus in Boogschutter en Uranus in Ram zal ook deze maand van onschatbare waarde zijn om het evenwicht in de verdeelde wereld enigszins te herstellen.

error: Content is protected !!