Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Januari 2023 is een maand van verplichtingen en uitdagingen vooral op het gebied van relaties.
De meeste planeten staan nog steeds aan de onderzijde van de Weegschaal-horoscoop.
De Nachtkant gaat over innerlijke verwerking, familie en huiselijke omstandigheden. Het is een periode van voorbereiding en evaluatie voor wat betreft je carrière, want binnenkort komt hier verandering in.
De nadruk komt steeds meer op samenwerking te liggen en niet meer op persoonlijke inbreng, dus je kunt tijdens deze periode niet om de ander heen.
De nadruk ligt in januari 2023 op liefde, carrière, huis, gezin en familie.

Liefde en Relaties
Saturnus, Heer van Karma, blijft nog tot 7 maart 2023 in Waterman, voor Weegschaal het 5e Huis van Liefde. Het kan zijn dat Weegschaal zich vanaf maart 2020 (het begin van de bekoelende en begrenzende transit van Saturnus in Waterman verwaarloosd heeft gevoeld of niet de benodigde aandacht heeft gekregen.
In januari 2023 zorgt de invloed van sprankelende Venus en de Zon in Waterman voor een vrolijke sfeer, maar er zijn deze maand issues die te maken hebben met toewijding, waardoor romances, sociale contacten en liefdesaffaires moeizaam verlopen of een scherp randje hebben door het verklappen van een geheim of misverstanden. Weegschaal kan zich dan richten op gezonde, solide liefdesrelaties en vriendschappen.
De Nieuwe Maan in Waterman van 21 januari 2023 valt in het Huis van Liefde, Passie, Creativiteit en Zelfexpressie. Deze Nieuwe Maan inspireert en daagt je uit om jouw creatieve fantasieën te beleven en de sleur te doorbreken! Een nieuwe romance, leuke activiteiten met kinderen, gezinsuitbreiding of contact maken met je eigen innerlijk kind is allemaal mogelijk. Een nieuwe start voor oprechte, speelse en sprankelende passies, talenten, hobby’s, spannende ontmoetingen, liefde, alles waar je van houdt, wat je hart naar uit gaat.

Familie en Huis
Het jaar 2023 begint voorspoedig met Venus in Steenbok! Jouw planeet Venus reist tot 3 januari 2023 door Steenbok. De eerste week van januari 2023 staat in het teken van decoreren, opruimen en verzoening!
De Nieuwe Maan in Steenbok van 23 december 2022 in het 4e Huis van Familie en Huis brengt Weegschaal terug naar de basis, naar je roots. Het kan zijn dat Weegschaal in de tweede helft van januari 2023 op reis gaat op zoek naar je thuis of om het contact met familie te herstellen.
Mars en Mercurius zijn vanaf de tweede helft weer direct, maar je moet toch de hele maand januari 2023 rekening houden met de vertragende retrograde energie. Het kan zijn dat er moeilijkheden zijn in de communicatie met je gezin en familie en dat blijft ook deze maand vooral met familie in het buitenland. Ook moet je rekening houden met vertragingen als je op reis gaat.
In ieder geval moet Weegschaal in januari 2023 rekening houden met vertragende processen thuis, in je gezin of familie.

Carrière
De invloed van de Gedeeltelijke Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 kan in januari 2023 van invloed zijn op je carrière. Er kan sprake zijn van vertraging, reorganisatie of uitstel van een project. Het is mogelijk dat je hebt gesolliciteerd of dat er een nieuwe werkkring is gevonden of je hebt niet kunnen werken vanwege omstandigheden. Ook de Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 onderstreept deze energie.
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 valt in jouw Huis van Carrière. Is er twijfel over het carrièrepad dat je zes maanden geleden hebt gekozen? Even een stap terug doen is goed om het grote geheel te kunnen overzien. Probeer werk en privé gescheiden te houden, want het mag niet zo zijn dat jouw carrière jouw leven overneemt. Is er sprake van machtsstrijd en uitvluchten, een burn-out, overwerkt, onderbetaald of niet gewaardeerd zijn, dan heb je echt die een time-out nodig om een goed beeld te krijgen voordat je aan de volgende fase begint op weg naar de top.
Het kan zijn dat in januari 2023 een leidinggevende, collega of klant, maar je weet je staande te houden met vindingrijkheid en initiatief. Toch kan de druk wat teveel worden en dan is het goed om afstand te nemen. In januari 2023 zijn de beste resultaten te behalen voor de Weegschaal die werkzaam is in de agrarische sector of infrastructuur.
Neptunus in Vissen verblijft sinds april 2011 in het Huis van Werk en Dagelijkse Routine en blijft hier ook in 2023. Een spirituele en fantasievolle verbinding met het dagelijkse werk waarbij je anderen kunt helpen is hierdoor voor Weegschaal heel belangrijk, zo ook in januari 2023.
Bij voorkeur een creatieve baan met niet al teveel regels of waar iemand constant over je schouder meekijkt.

Financiën
De invloed van de totale Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 (Huis van Financiën) laat in januari 2023 een verbetering zien van jouw financiële situatie door de komst van financiële mogelijkheden, extra inkomsten door een financiële meevaller, meer werk, project, bonus, opdrachten, winnend lotnummer of een lucratieve hobby. Laat tijdens zakelijke onderhandelingen en eventuele communicatie over financiële zaken geen ruimte voor twijfel. Blijf nuchter en neem geen overhaaste beslissingen. Laat niet in je kaarten kijken en doe wat juist is.
De retrograde Mars in Tweelingen stimuleert Weegschaal om meer geld te genereren of een betalingsregeling te treffen om eventuele openstaande schulden te kunnen betalen.
De Noordknoop blijft tot medio juli 2023 in Stier, dus tot die tijd blijft de financiële situatie verweven met het verleden en het rechtzetten van zaken. Er zijn door de invloed van de Zuidknoop echter ook in januari 2023 onvoorziene uitgaven waardoor je banksaldo schommelt.
Door de invloed van Uranus in Stier in Huis van de Ziel en Intimiteit zijn er onduidelijkheden of onverwachte gebeurtenissen rondom gedeelde financiële bronnen. Pas op met het aangaan van een lening en zoek tijdig advies.

Gezondheid
Het jaar 2023 begint met Mars retrograde in Tweelingen in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn.
Tot 11 januari 2023 kan Weegschaal zich defensief opstellen, vastlopen in te groot denken en moeite hebben met het onthouden van details. Ook de rest van januari 2023 moet Weegschaal rekening houden met deze retrograde energie. Mars blijft tot 25 maart 2023 in Tweelingen en tijdens die periode leer je minder boos en meer objectief te zijn.
Een goede lichamelijke conditie heeft een positieve impact op je leven en dat ga je deze maand echt merken. Luister niet naar dat zeurderige stemmetje in je hoofd en blijf op het goede pad.
Gezond eten kan ook heel lekker zijn!
Blijf vasthouden aan een schema, want je bent door de invloed van Neptunus in Vissen (Huis van Gezondheid) geneigd om een training of een maaltijd over te slaan, omdat je geen tijd hebt of denkt geen tijd te hebben. Wat kan er belangrijker zijn dan jouw gezondheid? Luister naar jouw innerlijke stem en blijf positief denken. Als je positief denkt, straal je positiviteit uit en ontvang je het ook weer terug.

Advies
Januari 2023 is geen makkelijke maand voor Weegschaal.
Je kunt onder druk komen te staan en om dat nare gevoel te omzeilen is het goed om afstand te nemen van personen of omstandigheden die jou dat onaangename gevoel geven.
Ga er niet in mee, maar volg je eigen gevoel.

error: Content is protected !!