Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Weegschaal 2016

Algemeen
Jupiter verblijft van 10 september 2016 tot 10 oktober 2017 in jouw Huis van Persoonlijkheid. Jupiter is de planeet van expansie en mooie kansen! Het teken Weegschaal krijgt dit jaar een warm energetisch bad. Als voorbereiding op deze welvarende periode krijg je een Maansverduistering op 23 maart 2016 in het Huis van Persoonlijkheid. Dit is de voorlopig de laatste Maansverduistering in Weegschaal! Deze Maansverduistering is de derde en laatste Maansverduistering in drie jaar in Weegschaal. In deze drie jaren vond een complete metamorfose plaats in jouw leven, een transformatieperiode van verandering en groei. Je bent door gebeurtenissen veel sterker en wijzer geworden. De Maansverduistering van 23 maart 2016 is de energetische poort naar een nieuwe fase. En Jupiter is vanaf september 2016 jouw motor!

Carrière
Neptunus blijft ook in 2016 in jouw Huis van Werk. Je twijfelt door deze stand of je het werk doet dat bij je past. De stand van Neptunus is een goede stand voor creatieve en artistieke werkzaamheden, healing en het helpen van anderen. Mars vergezelt Neptunus vanaf 20 december 2016 waardoor je weer focus krijgt en meer voldoening uit je werk haalt. De Zonsverduistering van 9 maart 2016 vindt plaats in jouw Huis van Werk. Deze gebeurtenis is het begin van een belangrijk project op je werk, opdracht in je onderneming of een nieuwe baan. De Maansverduistering van 16 september 2016 valt ook in het Huis van Werk. Deze Maansverduistering laat de resultaten zien van de Zonsverduistering van 9 maart j.l. Er komt iets tot een eind of er vindt een hoogtepunt plaats.
Het jaar 2016 is gunstig voor de Weegschaal voor het starten van nieuwe projecten. Je moet jezelf doen gelden en meer vertrouwen hebben tijdens het uitvoeren van je doelen. Je moet rekening houden met weerstand van enkele collega’s terwijl anderen juist hun hart naar jou openen.
In het bedrijfsleven zijn jouw diplomatieke en overtuigende gaven doorslaggevend om samen te kunnen werken. Grote zakelijke beslissingen moeten worden uitgesteld tot de tweede helft van 2016. Neem dit jaar geen overhaaste beslissingen. Neem de tijd om tot een weloverwogen keuze te komen.

Financiën
De eerste helft van 2016 laat een schommelend financieel beeld zien.
Mars reist van 4 januari tot 6 maart 2016 door jouw Huis van Financiën. Het jaar 2016 begint goed, met veel energie en drive om jouw financiële situatie te verbeteren. Mars gaat half april 2016 retrograde en keert terug in jouw Huis van Geld van 28 mei tot 28 juni 2016. Ook is Mercurius retrograde van eind april tot half mei 2016 in het Huis van Gedeelde Financiën. Tijdens deze weken moet je rekening houden met aantal financiële tegenvallers, een gemiste financiële kans, of een onverstandige uitgave. Mars gaat daarna direct en blijft in jouw Huis van Geld tot 2 augustus 2016 waardoor je financiële situatie weer stabiliseert.
Jupiter zal in de tweede helft van 2016 een grote financiële steun in de rug zijn. Er zal sprake zijn van weloverwogen investeringen en een goede financiële planning op lange termijn.
In de tweede helft van het jaar zijn je inkomsten beter en ben je in staat om eventuele schulden af te betalen. Het derde kwartaal van 2016 is geschikt voor transacties in onroerend goed. Budgetbewaking zal het hele jaar belangrijk blijven om een gezonde financiële positie voor de toekomst op te kunnen bouwen.
In de tweede helft van 2016 ligt jouw focus op verfraaiing en uitbreiding van je huis. Jouw inspanning zal de werkelijke waarde van het huis verhogen.

Liefde en Relaties
Uranus blijft ook in 2016 in jouw Huis van Relaties. Gedurende het jaar zal er sprake zijn van wijzigingen en aanpassingen in je eigen relatie en de relaties die je met anderen onderhoudt. Instabiele verbintenissen worden geconfronteerd met moeilijke momenten en worden op de proef gesteld. Niet alle relaties zullen 2016 overleven. Je weet nu wat je wilt in een relatie en je hebt er alles voor over om dat doel te bereiken. Door Uranus wil je meer vrijheid en onafhankelijkheid. Je wil niet beperkt en ingeperkt worden!
Mercurius is vanaf eind april tot 21 mei 2016 retrograde in jouw Huis van Intimiteit en de Ziel. Een moeilijke tijd voor alle vormen van relaties. Je sluit jezelf af, je bent afstandelijk. Je krijgt niet de innige verbondenheid die je zo wenst of je hebt moeite om jezelf emotioneel met de ander te verbinden. Vanaf juni 2016 gaat het weer beter en durf je jezelf weer te geven.
Door de weldadige invloed van Jupiter is september 2016 een geweldige maand om een nieuwe relatie te beginnen die jouw leven zal veranderen!
Mars reist van medio november tot medio december 2016 door jouw Huis van Liefde. Mars versterkt jouw aantrekkingskracht en jouw verlangen naar liefde. Dit kan de meest romantische tijd van het jaar zijn voor jou. In een vaste relatie zoek je hartstocht en spannende momentjes. De vrijgezelle Weegschaal gaat passioneel daten!

Familie en Huis
Familie speelt in 2016 een prominente rol. Pluto blijft ook in 2016 in jouw Huis van Familie en Thuis. Pluto reist al sinds 2008 door jouw Huis van Familie en Thuis. Pluto neemt dit Huis letterlijk en figuurlijk op de schop. Jouw definitie van het gezin, je verleden, je wortels, jouw gevoel van veiligheid wordt getransformeerd. Mars zal in oktober tot begin november 2016 Pluto vergezellen. In die periode ben je vastbesloten om veranderingen aan te brengen in jouw huis en gezin. Je wil de onderlinge familiebanden aanhalen. Mercurius is retrograde in jouw Huis van Familie en Thuis in januari en in de tweede helft van december 2016. Het jaar 2016 begint en eindigt dus met familie en gezinskwesties waarbij het verleden en verwerking centraal staan. Het gaat om vergeven en vergeten. Niet blijven stilstaan bij wat ooit is geweest. Van het verleden leren en deze wijsheid meenemen naar de toekomst.
Saturnus is jouw planeet van Huis en Familie. Saturnus blijft in 2016 in jouw Huis van broers en zussen. Jullie onderlinge relatie kan dit jaar op de proef worden gesteld. De relatie kan gespannen en afstandelijk zijn en de kloof wordt alleen maar groter wanneer problemen niet worden opgelost. Mars vergezelt Saturnus vanaf maart 2016 en gaat vervolgens retrograde van half april tot en met mei 2016. Deze periode laat zien wat precies de oorzaak is van alle problemen en wat je kunt doen om de relatie te herstellen. In augustus en september 2016 wordt een uiteindelijke beslissing genomen. Tijd om knopen door te hakken.
Mars reist van half november tot half december door jouw Huis van Kinderen. In die periode zijn kinderen in je gezin of familie opstandig en eisen meer van je aandacht. Houdt daar rekening mee, Weegschaal.

Gezondheid
Lichamelijk gezien is 2016 een geweldig jaar 2016 voor de Weegschaal. Je emotionele gesteldheid is echter tussen april en juli 2016 schommelend, maar kan worden verbeterd door rust en ontspanning.
In de Zomer van 2016 ben je weer wat vrolijker, maar in september is Mercurius weer retrograde in het Huis van het Onderbewustzijn.
Vanaf september 2016 stabiliseert ook je emotionele gesteldheid wanneer Jupiter jouw Huis van het Onderbewustzijn verlaat. De Zonsverduistering van 1 september en de Mercurius retrograde periode in september 2016 laat verdrongen problemen aan het licht komen. Hoewel pijnlijk, is deze doorgang hard nodig om oude pijn los te laten om verder te kunnen gaan.
Saturnus blijft in 2016 in jouw Huis van Communicatie. Dit jaar is een reflecterend jaar waarin je veel nadenkt. Je hoofd is constant bezig, maar meer met het verwerken dan dat je constructief met nieuwe dingen bezig bent. Door de invloed van Mars werkt je geest constant door. Je kunt door Saturnus wat pessimistisch en in jezelf zijn, vooral in mei wanneer Mercurius retrograde is in het Huis van de Ziel. Vooral in de eerste maanden van 2016 kijk je terug op je leven en zie je dat alles een doel heeft in dit leven. Blijf altijd het grote geheel zien, Weegschaal.
In computertermen, zie het als een jaar waarin je ruimte gaat maken op je harde schijf. De beschadigde bestanden worden opgeschoond. De goede herinneringen en leermomenten blijven voor altijd bewaard. In 2016 krijg je een realistische kijk op het leven. Je beseft dat leven niet allemaal rozengeur en maneschijn is, maar dat hoeft niet altijd nadelig te zijn. In die periode krijg je inzicht in de oorzaak van jouw pijn. Je wordt weer geconfronteerd met oude pijn waar je nog steeds aan vasthoudt.

Advies
Saturnus in Boogschutter is de vooral de Weegschaal van 3 tot 17 oktober, gunstig gezind in 2016. Saturnus maakt duidelijk wat je wil en wat je moet doen om het te krijgen. Uranus en Pluto staan ook in 2016 niet met elkaar op goede voet. Het veroorzaakt verandering en transformatie, maar voor jouw gevoel ben je de controle kwijt. Ga met de stroom mee, Weegschaal. Blijf je niet verzetten of denken dat je het kan controleren.
De Weegschaal die geboren is van 8 tot 16 oktober krijgt het meest met externe veranderingen te maken (Uranus). De Weegschaal die geboren is van 7 tot 10 oktober wordt beïnvloed door interne verwerking (Pluto).
Creatieve vaardigheden moeten worden aangewend om aan een veilige toekomst te bouwen in 2016. Weet wat je wil en heb vertrouwen in jezelf. Je zelfvertrouwen zal leiden tot het vergroten van je sociale kring.

 

 

 

error: Content is protected !!