Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
September, het begin van de herfst markeert een nieuwe levensfase, dus alle keuzes die je maakt zijn van groot belang. Let op details.
De persoonlijke planeten staan ook in september 2023 aan de onderzijde van de Tweelingen-horoscoop, dus je bent nog aan het bouwen aan toekomstig succes.
De focus ligt in september 2023 op je sociale kring, carrière, liefde, creativiteit, huis en familie.
September 2023 is een maand waarin een langgekoesterde wens in vervulling kan gaan.
Gemaakte keuzes waarover je twijfelde, kunnen toch goed uitpakken.
Toch moet je waakzaam blijven, Tweelingen.

Liefde en Relaties
Ram symboliseert het 11e Huis van Groepsprocessen voor Tweelingen.
Tweelingen kan zich in groepsverband door de retrograde Cheiron in Ram eenzaam voelen en dat komt, omdat je de verbondenheid niet voelt. Juist nu moet je met de verschuiving van de Maansknopen jezelf openstellen en vertrouwen geven, want dat is de weg naar genezing, innerlijke kracht en zelfvertrouwen.
De transit van de rode Strijder Mars door Weegschaal doet Tweelingen verlangen naar de liefde, maar is dan ook strijdvaardig, competitief en wil harten veroveren, koste wat kost. Samen met de energie van de retrograde Venus in Leeuw en asteroïde Ceres helpt Mars in Weegschaal om de balans te herstellen.
De Volle Oogstmaan in Ram in het Huis van Vriendschappen, groepen en organisaties is een mooi moment op een creatieve manier jezelf te verbinden. Betrokkenheid en verbinding maken is ook een vorm van stressvermindering. Iets komt tot voltooiing in je sociale kring, maar het is ook tijd om los te laten als een vriendschap voorbij is. Mercurius retrograde zet Tweelingen aan het denken. Op wie kun je rekenen en bouwen, zoals vrienden of collega’s op het werk?

Familie en Huis
De transit van Mars in Weegschaal maakt Tweelingen in september 2023 strijdvaardig en defensief, ook naar kinderen in gezin en familie. In de familie of gezin kan er tijdens deze periode sprake zijn van gezinsuitbreiding, dat kan ook een huisdier zijn.
Mercurius in Maagd tot 14 september 2023 retrograde (Huis van Familie en Huis) kan de oorzaak zijn van uitdagingen met schoolgaande of studerende kinderen in het gezin of familie. Ook kunnen er financiële uitdagingen zijn die met het huis verweven zijn.
De Nieuwe Maan in Maagd van 15 september 2023 valt in het 4e Huis van Familie en Huis.
Familie is een integraal onderdeel om je bestemming te vinden in dit leven. Het huis waar je woont komt overeen met de mate van stabiliteit in jezelf. Niet altijd is een huis een “thuis” en er kan sprake zijn van spanningen doordat persoonlijke ruimte en vrijheid zijn ingeperkt. Het verbeteren van relaties en herstellen van contact heilzaam voor je zijn. Er moeten oplossingen gevonden worden voor problemen die aan het begin van 2023 zijn ontstaan, zoals contact opnemen met familie of je directe omgeving of terugkeren naar de plek waar je geluk en veiligheid hebt gevonden. September 2023 is geen gunstige maand om op vakantie te gaan.

Carrière
Door Venus retrograde in Leeuw is het alsof je niet helder kan denken, een soort van creatieve blokkade. September 2023 is geen gunstige maand voor zakelijke reizen. Halverwege de maand is het mogelijk om problematische projecten af te ronden, maar je moet wel de hele maand september nog rekening houden met deze vertragende energie.
Er kunnen conflicten zijn met klanten, collega’s en leidinggevenden, waardoor je overweegt om een andere richting in slaan.
Van 16 september tot 25 november 2023 reist asteroïde Ceres door het Huis van Werk.
Een gunstige periode breekt aan om een nieuwe baan te vinden die bij je past of iets toevoegen in je leven dat nieuwe deuren voor jou opent. Tweelingen die werkzaam zijn in de creatieve sector boeken deze maand goede resultaten.
Door de invloed van Mercurius in Maagd komen er in de tweede helft van september 2023 geleidelijk een einde aan de verwarring met contacten, deadlines en financiering. Blijf wel waakzaam en vertrouw niet te veel op de ondersteuning van derden. Heb vertrouwen op je eigen kennis en vaardigheden.

Financiën
In de eerste helft van september 2023 kunnen er financiële problemen ontstaan die het gevolg zijn van een verkeerde inschatting. Een zakelijke beslissing of investering was achteraf gezien niet zo handig. Tweelingen moet zuinig zijn en geld sparen. Gelukkig is dit van korte duur, dus heb geduld.
Door samenwerking met zakelijk partners of collega’s kunnen winstgevende deals worden gesloten waardoor je financiële onafhankelijkheid kunt verwerven.
Het geld is door de invloed van de altijd veranderende Maan als zand tussen je vingers, dus zorg voor een goed budgetplan en financieel overzicht van je inkomsten en uitgaven, want aan het eind van 2023 kom je voor hoge kosten te staan.
Wanneer iets niet helemaal goed gaat, hou dan voor ogen dat dingen ook weer ten goede zullen keren. Net als de golven van de zee aan het strand die zich steeds terugtrekken en weer opkomen onder invloed van de Maan, zo gaat het ook financieel.

Gezondheid
De retrograde Venus in Leeuw kan tot 3 september 2023 de oorzaak zijn van stress, gevoel van beperking, concentratieproblemen, dwanggedachten, mentale uitputting of minder interesse. Deze energie kan zelfs de hele maand september 2023 aanhouden, ook al draait Venus weer direct.
Tijdens deze periode moet je even een time-out nemen als dat mogelijk is.
Met de invloed van de retrograde Uranus in Stier in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten leer je wie je bent of wie je ook al weer was door oude gedragspatronen, gehechtheid aan beperkingen en pijn en emotionele bagage los te laten.
Door Uranus retrograde heb je te maken met subtiele zuivering, loslaten van onbewuste impulsen en gedragspatronen, verwerking en innerlijke groei. Je hebt veel ontspanning nodig zoals meditatie, buiten wandelen en aromatherapie.
Etherische oliën van munt en lavendel kalmeren je geest en creëren een gevoel van innerlijke vrede.

Advies
Pluto in Steenbok blijft voorlopig in jouw Huis van de Ziel. Door de retrograde Pluto in Steenbok wordt je met dingen geconfronteerd die je diep in jezelf probeert te verbergen zoals angst voor vertrouwen en intimiteiten. Het leven is bedoeld om te groeien en niet om jezelf tegen te laten houden door demonen. Je moet jezelf eerst zien te bevrijden uit je cocon om als vlinder je vleugels uit te kunnen slaan.
De retrograde Saturnus in Vissen (Huis van Carrière) vertraagt, maar vraagt je ook om koers te houden. Het beste is om tijdens deze tussenperiode geordend en methodisch bezig te zijn, anders komt er niets van terecht.Zorg voor een goede planning. Let op details en vergelijk je niet met anderen.
Het is vallen en opstaan, maar ook deze weg zal uiteindelijk van onschatbare waarde zijn.
Hou vol Tweelingen. Het jaar 2024 belooft jouw jaar te worden met Jupiter in Tweelingen
(vanaf eind mei 2024).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!