Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten staan in deze periode aan de bovenkant van de Kreeft horoscoop en met de invloed van Jupiter in Ram (10e Huis van Carrière) ligt de nadruk op ambities, prestatiedrang en wereldse doelen.
Geleidelijk nemen de sterke energieën van Jupiter in Ram af, want vanaf 17 mei 2023 met de kracht van Jupiter in Stier, Saturnus in Vissen en Mars in Kreeft gaat het over vooruitgang en uitbouwen van talenten, vaardigheden, ervaring, capaciteiten en kennis voor verdere groei in het leven.
De duidelijke verschuiving naar de oostelijke kant van de Kreeft-horoscoop laat een periode zien van persoonlijke kracht, onafhankelijkheid en zelfredzaamheid.

Liefde en Relaties
Mercurius retrograde in Stier kan in de eerste helft van mei 2023 wat verwarring kan veroorzaken over je vriendschappen. Een ex of vriend/vriendin uit het verleden kan terugkomen om dingen recht te zetten. De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 is van invloed op Zelfontplooiing, Liefde, Vriendschappen, Kinderen en Creativiteit. Een emotionele gebeurtenis dat te maken heeft met het je veilig voelen, de moeder, kinderen, een liefde, het verleden, zwangerschap en je eigen innerlijke kind zijn emotionele triggers die overweldigend zijn, iets wat je al heel lang bij je draagt. Een keerpunt dus. Je ziet nu wie je ware vrienden zijn en dat het evenwicht moet worden hersteld. Venus in Kreeft vanaf 8 mei 2023 is een ondersteunende factor om dat gevoel en betekenis in de liefde te (her)vinden.
Jupiter reist vanaf 17 mei 2023 door Stier, jouw 11e Huis van vriendschappen en sociale betrokkenheid. In mei 2023 zijn er kansen op feestjes en evenementen om je sociale netwerk uit te breiden, online dating of een nieuwe liefde vinden binnen je sociale netwerk.
De Nieuwe Maan in Stier van 19 mei 2023 brengt hoop, duidelijkheid en nieuwe mensen op je pad die je vooruit helpen.

Familie en Huis
In de eerste drie weken van mei 2023 kunnen emoties door de invloed van Mars in Kreeft zo nu en dan oplopen. De invloed van de retrograde Mercurius in Stier werkt kalmerende, waardoor conflicten ook weer tijdig opgelost. Er moeten wel dingen worden uitgepraat. Het heeft geen zin om dingen uit te stellen of om de zaken heen te draaien, want deze komen met de volgende Mercurius retrograde (eind augustus 2023) toch weer terug.
In het gezin en familie is er afleiding door externe factoren, dus er komt hulp van buitenaf of van buitenstaanders. Er kan iets worden gevierd in de familie en dat kan te maken hebben met een nieuwe aanwinst voor de familie, een zwangerschap of zelfs een nieuw huisdier, allemaal mogelijk met Jupiter in Stier vanaf 17 mei 2023.
Kinderen in je gezin en familie hebben in mei 2023 wel extra aandacht nodig.

Carrière
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 viel in jouw 10e Huis van Carrière en dat is een ware game-changer voor je carrière dit jaar, een periode van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid. Deze kosmische gebeurtenis markeert een periode van 6 maanden waarin maatschappelijke en professionele vooruitgang wordt geboekt of juist niet en deze invloed merk je in mei 2023.
Met Jupiter in Ram heeft jouw carrière vanaf medio december 2022 een hoge vlucht genomen. Jupiter blijft tot 16 mei 2023 in Ram, dus de eerste helft van mei 2023 is gunstig om een nieuwe project te starten of te solliciteren wanneer je merkt dat jouw professionele leven je niet brengt waar je wil zijn. Met een goede strategie, een positieve houding, samenwerking en onderhandelingsvaardigheden kunnen geweldige bedrijfsresultaten worden behaald. Toch is het raadzaam om ook op sociaal vlak te investeren.
Tot 20 mei 2023 reist Mars door Kreeft. Die gedrevenheid samen met de inspirerende kracht van Jupiter in Ram brengt meer kans op promotie en salarisverhoging, dus ga ervoor. Met Mars in Kreeft kunnen nu nieuwe plannen in gang worden gezet voor de komende twee jaar of langer.
Met Jupiter in Stier vanaf 17 mei 2023 komt er meer rust en stabiliteit in je professionele leven.
Mercurius retrograde kan echter met zakelijke reizen en studie vertragingen leiden en niet de gewenste resultaten opleveren.

Financiën
De geldstroom blijft ook in mei 2023 stabiel en speculaties zullen een goed rendement opleveren. Sociale contacten kunnen met de Nieuwe maan in Stier van 19 mei 2023 lucratief zijn zoals een crowd funding of inzamelingsactie.
Pas op met substantiële uitgaven. Door de invloed van Jupiter in Ram zijn er meer kansen op de arbeidsmarkt, een nieuwe baan met een beter salaris, maar dat wil niet zeggen dat je onbeperkt geld kunt uitgeven.
Reizen zowel privé als zakelijk kunnen nadelig zijn voor de financiën van Kreeft en leveren niet het gewenste resultaat.
Blijf dus voorzichtig met je uitgaven. Mars reist vanaf 21 mei 2023 tot 10 juli 2023 door Leeuw (2e Huis van Financiën voor Kreeft). Tijdens die transit ben je geneigd om extra geld te spenderen voor je gezin of huis. Natuurlijk is er voldoende om de uitgaven te dekken, maar het is nog beter om geld achter de hand te houden. Leen geen geld van anderen, leen ook geen geld aan anderen, want dat is niet in jouw voordeel.

Gezondheid
Mars reist tot 20 mei 2023 door Kreeft en dit is een geweldige tijd vol van energie en enthousiasme. Mars in Kreeft voelt voor jou als een nieuw begin en dat is het ook.
Een nieuw hoofdstuk en dat kan zowel fysiek als geestelijk de toon zetten voor de komende 2 jaar. Mars in Kreeft kan een emotioneel drukvat zijn en daarom is het goed om zoveel mogelijk naar buiten te gaan om al die overtollige Mars-energie te kanaliseren.
Door asteroïde Ceres retrograde in Maagd kan Kreeft tot 7 mei 2023 zich echter mentaal beïnvloeden, zo kun je je onzeker en niet ondersteund voelen.
Het is essentieel om je gezondheid te behouden door gebruik te maken van een verantwoord dieet en voldoende lichaamsbeweging. Mentaal welzijn kan worden verbeterd door ontspanningstechnieken zoals yoga en meditatie. De transit van Saturnus in Vissen tot 25 mei 2024 is gunstig voor je gezondheid, ook voor herstel na ziekte.
Belangrijk is om zoveel mogelijk te genieten van het goede buitenleven.

Advies
Door de tijdelijke transit van Pluto in Waterman komen er thema’s als intimiteit, vertrouwen, obsessie, taboes en seksualiteit aan de orde.
Ga niet de strijd met elkaar aan, maar weet het vertrouwen (terug) te winnen.
Niemand kan je charmes weerstaan met Pluto in Waterman in het 8e Huis, dus dit is het ideale moment om kracht bij te zetten op zakelijk gebied. Maak gebruik van je charme om succes te behalen.
Door Uranus in Stier is er veel veranderd in jouw sociale kring. Nieuwe en ongewone vrienden hebben je leven verrijkt, mensen komen en mensen gaan. Vriendschappen die niet meer werken, worden verbroken. Veranderingen komen van buitenaf en daar heb je weinig of geen invloed op. Het overkomt je gewoon.

 

 

error: Content is protected !!