Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar 2023, het Jaar van het Konijn, kan een druk, maar spannend jaar worden voor Leeuw.
Een jaar van beproevingen, maar ook van veel kansen om succes te behalen in de carrière en persoonlijk leven.
In het Jaar van het Konijn krijgt Leeuw het niet makkelijk en moet deze hard werken om doelen te behalen. Alle Mercurius-retrogrades en Ceres-retrogrades van 2023 zijn van invloed op de carrière en financiën van Leeuw. De focus ligt met Saturnus in Vissen vanaf 8 maart 2023 op geduld, eerlijkheid, vertrouwen, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen.
Tot 16 mei 2023 is Jupiter in Ram de onstuitbare energie achter de voorbereiding van je carrièreplannen. Vanaf 17 mei reist Jupiter door Stier (Huis van Carrière) en is er geen houden aan, dan betreedt Leeuw het podium om te regeren.

Liefde en Relaties
Saturnus (Karma) reisde sinds 18 december 2020 door Waterman (het Huis van Relaties) en blijft daar tot 7 maart 2023. Zowel privé als zakelijk zijn verbintenissen op de proef gesteld en zijn harde lessen geleerd. Stabiele relaties zijn blijvend gebleken en minder vruchtbare relaties zijn tot een einde gekomen. Saturnus reist vanaf 8 maart door Vissen en dat is het 8e Huis van de Ziel. Tot eind mei 2025 krijgt Leeuw te maken met macht en controle door anderen of door jezelf of je krijgt te maken met deze thema’s binnen je sociale netwerk.
Dit jaar kan Leeuw te maken krijgen met iets dat diepgaand, ongemakkelijk en stressvol is, kwesties verweven met seksualiteit, intimiteit en gedeelde financiële bronnen. Emotionele banden worden versterkt of verbroken. Er gaan dus personen verdwijnen uit je leven, maar degenen die blijven of ervoor in de plaats komen, zijn wel voor altijd. Door de invloed van Saturnus en Neptunus in Vissen kan er een sterke spirituele, emotionele en fysieke band ontstaan wanneer problemen met intimiteit en vertrouwen zijn opgelost. Pluto begint vanaf 24 maart 2023 aan de lange transit door Waterman, voor Leeuw het Huis van Relaties. Pluto blijft daar voorlopig en verschuift vanaf 12 juni 2023 door retrograde terug naar Steenbok. Dit voorproefje van Pluto in Waterman kan in het voorjaar van 2023 leiden tot thema’s die te maken hebben met jouw specifieke rol in de relatie. Durf je echt jezelf te zijn in de relatie? Is jouw relatie gebaseerd op gelijkwaardigheid? Pluto in Huis van Relaties gaat Leeuw in de komende 21 jaar krachtig transformeren. Wat wil ik, wat heb ik nodig, wat ben ik bereid te geven? Ook zullen er tot 2044 grote transformaties plaatsvinden in je relaties. In het voorjaar van 2023 krijgt Leeuw daar een voorproefje van.
Het jaar 2023 eindigt met focus op liefde, want Mars en Ceres reizen beide vanaf 25 november 2023 door Boogschutter (Huis van Liefde), deze samenwerking maakt Leeuw ondersteunend, liefdevol, aanhankelijk en romantisch. Het einde van 2023 is dus een geweldige tijd voor de liefde, om te daten of om opnieuw verbinding te maken met je geliefde.
Mercurius gaat vanaf 24 december 2023 retrograde in Boogschutter, dus de laatste week van 2023 is geschikt om in je relatie kleine misverstanden op te lossen of weer in contact te komen met een geliefde, zodat je 2024 met een frisse start kunt beginnen.

Carrière
Het jaar 2023 begint met Mercurius retrograde in Steenbok tot 17 januari 2023 (Huis van Werk) en dat betekent dat 2023 een trage start laat zien. Leeuw kan zich overweldigd voelen door werkdruk of lukt alles niet zoals je dat zou wensen. Ook aan het eind van 2023 is Mercurius retrograde in Steenbok. Vanaf 13 december tot 23 december 2023 kan er sprake zijn van werk dat alsnog moet worden ingehaald of afgewerkt. Pas op voor stress. Pluto in Steenbok is van 12 juni tot 21 januari 2024 terug jouw Huis van Werk om de puntjes op de i te zetten. Pluto in Steenbok heeft in de aflopen 14 jaar veel ingrijpend veranderd in jouw dagelijks leven en het werk dat je doet. Pluto heeft passie gebracht in je dagelijks leven, want alleen werk waar je met hart en ziel voor gaat, telt. De retrograde Mercurius in Steenbok drukt je op het hart dat passie voor het werk dat je doet, het allerbelangrijkst is.
Door Mercurius retrograde in Stier van 21 april tot 14 mei 2023 kunnen er wat uitdagingen zijn, tegenslag, vertraging of teleurstelling.
Asteroïde Ceres reist tot 22 mei 2023 door Weegschaal en deze invloed kalmeert mentale stress. Vanaf 5 februari tot 26 maart in Ceres retrograde en tijdens deze periode heeft Leeuw het gevoel dat jouw ideeën niet worden ondersteund, dat er over je heen wordt gewalst of er niet naar je wordt geluisterd. Het is een periode om oude ideeën of plannen opnieuw uit te werken en te herzien.
Uranus blijft tot begin juli 2025 in Stier, voor Leeuw het Huis van Carrière en Levenspad.
Vanaf 17 mei 2023 wordt Uranus aangevuld met de energie van Jupiter in Stier en dat is een heel gunstige samenstand voor Leeuw. De tweede helft van 2023 kan succesvol verlopen met carrièremogelijkheden, erkenning en invloedrijke mensen die je verder op weg helpen.
Door de invloed van Jupiter wordt je als voorbeeld of rolmodel gezien. Succes komt echter met meer verantwoordelijkheden.
De Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 is de kosmische poort naar veranderingen in je carrière. Deze kosmische gebeurtenis laat de mogelijkheid zien van vooruitgang en succes, maar alleen als je er met hart en ziel voor gaat. Deze Maansverduistering laat zien dat projecten tot voltooiing komen of vlot worden getrokken. Diepgaande veranderingen in de carrière zoals een reorganisatie of verandering in het bedrijfsbeleid, andere regelgeving vanuit de overheid of managementwijziging zijn mogelijk. De Maansverduistering geeft ook aan dat het evenwicht moet worden hersteld tussen carrière of openbare leven en de behoeften van je gezin en privéleven.
Het is ook mogelijk dat jij zelf een totaal andere koers gaat varen in de komende zes maanden.
Het universum biedt Leeuw kansen, maar jij moet wel zorgen dat de pijlers eronder sterk genoeg zijn om jouw succes te kunnen dragen.

Financiën
Het begin van het jaar 2023 laat een goede start zien voor de financiën van Leeuw.
Er komt voldoende geld binnen, maar Leeuw moet wel in de eerste helft van 2023 wel rekening houden met ongeplande uitgaven.
Asteroïde Ceres gaat van 26 maart tot 6 mei 2023 retrograde in Maagd en dat kan in het Huis van Financiën de oorzaak zijn van financiële stress. Er is dan sprake van financiële verplichtingen en het gevoel dat je geen financiële back-up krijgt of dat er geld tekort is, ook al is dat niet het geval. Ceres blijft tot 21 juni 2023 direct lopen in het Huis van Financiën en dat geeft financiële verlichting. Er komen goede dingen je kant op met de intrede van Jupiter in Stier vanaf 17 mei 2023. Jupiter en Uranus samen in Stier beloven gunstige ontwikkelingen in je carrière met verbetering van je financiële situatie.
De rode planeet Mars reist vanaf 11 juli 2023 tot 27 augustus 2023 door Maagd (Huis van Financiën) en met deze energie komt er meer geld binnen, komen er meer financiële kansen en krijgt Leeuw een beter gevoel over de financiële situatie.
Mercurius retrograde in Maagd van 23 augustus 2023 tot 14 september 2023 kan de focus verleggen naar een financieel probleem met een schuld of lening.
Vanaf de tweede helft van 2023 ziet de financiële situatie er beter uit door de transit van Jupiter in Stier van 17 mei 2023. Financiële tegoeden vloeien naar Leeuw.
Leeuw kan rekenen op een loonsverhoging, rendement of beloning voor bewezen diensten.
Als het jaar 2023 ten einde loopt, zijn financiën stabiel. Belangrijk blijft wel dat Leeuw in 2023 het budget niet overschrijdt en terughoudend is met gokken of speculatie.

Familie en Huis
Tot 16 mei 2023 is de transit van Jupiter in Ram een gunstige periode voor een mooie reis met je gezin, een tijd om op avontuur te gaan. De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 valt in het 4e Huis van Familie en Privé-leven. In de 2e helft van 2023 direct betrekking op je huis en familie. Deze Maansverduistering brengt emotionele energie aan de oppervlakte, onuitgesproken boosheid en negatieve aspecten in de familiesfeer. Emotionele reacties zijn onvermijdelijk, maar deze helpen wel een oplossing te vinden om een slepende situatie te herstellen. Iets wat verborgen is gebleven en wat te maken heeft met ouders, ouderen of familielid, zelfs van vorige generaties, komt nu naar buiten. Er kan in de komende zes maanden sprake zijn van een carrière-move waardoor het noodzakelijk is om te verhuizen. Ook is het mogelijk dat je met je gezin op reis gaat of dat er een heuglijk feit te vieren is in de familie.
Wel is het van het grootste belang dat het evenwicht tussen privéleven en carrière wordt hersteld.
Als je je niet verbonden voelt met waar je woont of met je familie. Ben je boos en heb je emotionele steun en troost nodig? Wat kun je zelf veranderen waardoor je je meer verbonden voelt?
Als je wel die verbondenheid voelt, wordt dit gevoel nog sterker na deze Maansverduistering, het maakt Leeuw emotioneel meer stabiel en zelfverzekerd.
Asteroïde Ceres reist van 16 september 2023 tot 25 november 2023 door Schorpioen, het Huis van Familie en Privé-leven en rode planeet Mars reist 13 oktober tot 24 november 2023 door Schorpioen. Deze periode is extra ondersteunend voor je gezin of familie of personen die je als familie beschouwt.
Een solide thuisbasis is voor jou van onbetaalbare waarde en de solide basis die je nodig hebt om je leven optimaal te leven. Mars brengt energie en drive, dus een gunstige periode voor huiselijke activiteiten, werk op en om het huis, reparaties, verbouwing of verhuizing en alles overzichtelijk te krijgen. Door de invloed van Mars kan Leeuw tijdens de Herfst van 2023 defensief en beschermend reageren als het gaat om je gezin of familie.
Tijdens de transit van Mars in Schorpioen van 13 oktober tot 24 november 2023 kunnen familiebanden worden hersteld of Leeuw kan nieuwe gezinsleden verwelkomen.
Dat kan ook een huisdier zijn!
Vooral in 2023 is het raadzaam om evenwicht en vrede in het gezin te behouden.

Gezondheid
Aan het begin van 2023 kunnen er door de invloed van Jupiter in Ram en Saturnus in Waterman wat gezondheidsproblemen zijn zoals infectie en griep. Vooral de Leeuw met chronische problemen moet voorzichtig zijn met medicatie en levensstijl.
Leeuw kan in 2023 gevoelig zijn voor zenuwaandoeningen en maagproblemen.
Laat mentale stress geen valkuil zijn.
Door de invloed van Mars in Kreeft in het Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten van 26 maart 2023 tot 20 mei 2023 is Leeuw bewust en resoluut bezig met het aanpakken van onbewuste problemen om alle overbodige bagage uit het verleden los te laten.
Deze transit kan wel leiden tot meer stress, hoofdpijn, een infectie, uitslag of koorts.
Ceres is van 22 juni tot 15 september 2023 in Weegschaal en dat is een mentale periode waarin ideeën en plannen van de grond komen en dat komt ten goede van je gezondheid.
Naarmate het jaar vordert, neemt je energie en vitaliteit toe, maar het blijft raadzaam om jezelf fysiek en mentaal niet te veel in te spannen. Gezonde voeding en voldoende rust helpen ook om je fit en gezond te houden.
Blijf wel in beweging! Fysieke activiteiten zijn nodig om somberheid en depressieve buien voor te zijn. Stop met roken en alcohol en alles wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid op de lange termijn.
Mars reist van 28 augustus 2023 tot 12 oktober 2023 door Weegschaal en dat geeft veel mentale energie om nieuwe ideeën uit te werken en plannen te maken om aan de slag te gaan.
Verder zijn er geen planetaire verwijzingen die een negatieve invloed zouden hebben op de algemene gezondheid en het welzijn van Leeuw in 2023.

Advies
Mars in Tweelingen is tot 11 januari 2023. retrograde in het Huis van Hoop, Toekomst en Sociale Betrokkenheid. Het jaar 2023 begint hierdoor met twijfels over je toekomst en onzekerheid of dromen wel gerealiseerd kunnen worden.
Deze retrograde laat Leeuw in de startblokken staan, maar de wedstrijd begint pas vanaf 15 maart 2023, dan is Mars weer terug op 25º Tweelingen, het punt vanwaar deze retrograde eind oktober 2022. Zet je plannen tot dan in de wacht, Leeuw en gebruik deze tijd om alles goed voor te bereiden.
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 brengt je op een geweldig idee.
Mars reist van 21 mei tot 10 juli 2023 door Leeuw en dat geeft een boost van energie.
Dit is de beste periode voor het starten van nieuwe projecten en ondernemingen. Mars in Leeuw gebeurt maar eens in de twee jaar, neem zelf het initiatief en ga ervoor. Doe er je voordeel mee!
Venus retrograde in Leeuw van 23 juli tot 3 september 2023 werkt vertragend. In plaats van pushen en teveel te verwachten is deze retrograde bedoeld als een tweede kans. Denk dus op je vakantie goed na over wat je mogelijkheden zijn!
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in jouw derde Huis. In de komende zes maanden is deze van diepgaande invloed op de manier van communicatie met naaste familieleden, vrienden en familie, alles wat te maken heeft met het maken van verbindingen, netwerken en informatie. Onderlinge banden worden hersteld met naaste familie of kennissen of er wordt afstand genomen van familie of vrienden die je ontgroeid bent.
Deze Zonsverduistering kan een nieuwe kans genereren, nuttig informatie of goed nieuws brengen waar je op hebt gewacht.

error: Content is protected !!