Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Kreeft 2016

Algemeen
Optimistisch en vol vertrouwen omarm je het jaar 2016 en deze positieve houding zal leiden tot succes. Wees dit jaar realistisch en assertiever in het zakenleven. Aarzel niet om je mening te uiten en maak gebruik van je sociale vaardigheden om hulp van anderen in te roepen. Misverstanden in de familie komen dit jaar tot een einde door openhartig te zijn. Vertrouw op je intuïtie. Jouw innerlijke stem zal jou begeleiden.

Carrière
Uranus in Ram blijft ook in 2016 in jouw Huis van Carrière en Maatschappelijke Bestemming waardoor je veranderingen in je carrière en levensrichting wenst. Je bent niet tevreden met stilstand of te doen wat iedereen doet of te doen wat er van je verwacht wordt. Je wil je eigen gang gaan, ook al dan niet over geijkte en veilige wegen.
Door de stand van Neptunus in Vissen in het Huis van Hoger Bewustzijn ben je geïnteresseerd in de metafysische en spirituele onderwerpen. Voor studenten geldt dat het leren van exacte vakken moeilijk kan zijn met deze transit. Je bent meer met je gevoel bezig dan met je hoofd. De Zonsverduistering van 9 maart 2016 en de Maansverduistering van 16 september 2016 bieden je een grote kans op nieuwe en enerverende gebeurtenissen zoals het maken van een verre reis en het volgen van een hogere studie. Mars zal vanaf 20 december 2016 leiden tot actie, zodat je het jaar 2016 eindigt en het nieuwe jaar 2017 begint met je geest gericht op nieuwe horizonten.
Saturnus blijft in 2016 in jouw Huis van Werk. In dit jaar evalueer je het werk dat je doet en kijkt of dit eigenlijk het werk is dat je wilt doen. De Kreeft die niet gelukkig is in de huidige baan gaat deze verliezen of veranderen van werkomgeving. Mars is vanaf begin maart tot eind mei 2016 in jouw Huis van Werk. Tijdens deze periode vraagt je je af of je wel je talent kwijt kan in het werk dat je doet zowel in een vaste baan als eigen bedrijf. Als je baan of het werk niet bij je past, kun je humeurig zijn en in conflict komen met je werkomgeving. Dan is het tijd om je conclusie te trekken en verder te gaan. Het jaar 2016 vraagt om veranderingen en aanpassingen in je werk als je er niet gelukkig bent. Mars keert begin augustus tot eind september terug in jouw Huis van Werk waardoor je de energie en drive hebt om het werk te doen dat je altijd al hebt willen doen.
De eerste helft van 2016 staat in het teken van samenwerking. Je succes is afhankelijk van de medewerking van collega’s en compagnons om je doelen op de werkplek te behalen. In het laatste kwartaal van 2016 ben je meer op jezelf en neem je zelfstandig beslissingen om projecten ten uitvoer te brengen. Er staat jou dan niets in de weg om de weg naar succes te vervolgen.

Financiën
In het jaar 2016 vindt een inkomensverbetering plaats, maar er zijn wel spelregels om dit zo te behouden.
Aan het begin van 2016 komt er voldoende geld binnen, maar er zijn ook hogere uitgaven. Het reizen voor zakelijke doeleinden kan dit jaar tot een goed rendement leiden.
De Kreeft moet uitgaven zoveel mogelijk zien te beperken om binnen het budget en begroting te blijven. Dit jaar moet je schulden afbetalen en nieuwe schulden zien te beperken.
De eerste helft van dit jaar ziet er financieel gezien het beste uit. Geen onnodige luxe artikelen aanschaffen. In de eerste helft van het jaar neem je een belangrijke financiële beslissing. De Maansverduistering van 23 maart 2016 kan leiden tot een grote investering in onroerend goed of bouwgrond. Met deze investering kun je met problemen worden geconfronteerd. Er zijn onverwachte voordelen, maar er zijn ook verplichtingen. Er kan sprake zijn van hoge kosten als gevolg van een spirituele gebeurtenis en familieleden vragen om een geldelijke bijdrage.
Ondernemers kunnen hun activiteiten uitbreiden door meer geld te investeren in het tweede kwartaal van het jaar.

Liefde en Relaties
Dit is een belangrijk jaar voor je relaties, Kreeft. Pluto blijft ook in 2016 in jouw Huis van Relaties. Pluto zal hier nog tot maart 2023 blijven. In de komende jaren blijft de focus op het thema ‘transformeren van relaties’. Pluto dwingt je om opnieuw de manier te onderzoeken waarop jij relaties benadert en betrokkenheid ervaart. Jouw relatie met je partner zal in deze jaren continue aan verandering onderhevig zijn. Minder van jezelf uitgaan en begrip tonen voor de ander zal de sleutel tot een goede relatie zijn. Tijdens deze jaren zoek je krachtige relaties met invloedrijke mensen. Jouw liefdesrelatie heeft voor jou geen inhoud als deze niet diepgaand en betekenisvol is. Mars reist in januari en februari tot begin maart 2016 door jouw Huis van Liefde. Een periode van aanhankelijkheid, verliefdheid en plezier. Mars is echter retrograde in jouw Huis van Liefde van eind mei tot eind juni 2016. Tijdens deze periode reflecteer je de periode van verliefdheid. Je gaat dan de liefde evalueren en je houding ten opzichte van liefde en hoe je liefde geeft en wil ontvangen. De periode tussen maart en juli 2016 is geen goede periode om een liefdesrelatie aan te gaan. Mars blijft tot begin augustus 2016 in jouw Huis van Liefde. Je krijgt dan duidelijkheid en de kans liefde naar je toe te trekken.
Mars zal vanaf eind september tot half november Pluto in het Huis van Relaties vergezellen. In die periode wil je echt iets betekenen voor iedereen die je nodig heeft. Je gaat je met hart en ziel inzetten voor je relatie en er zo nodig er voor vechten. Mars verlaat half november 2016 jouw Huis van Relaties en betreedt jouw Huis van de Ziel en Intimiteit. Tot half december 2016 is je verlangen naar en beleven van intimiteit sterker dan ooit.
Mercurius gaat in januari 2016 retrograde in jouw Huis van Intimiteit en de tweede helft van december 2016 in jouw Huis van Relaties. Het jaar 2016 begint en eindigt met het thema relaties. Tijdens 2016 besef je wat werkt en wat niet werkt in een relatie. Wie je toelaat in je leven en van wie je afscheid neemt.

Familie en Huis
De Maansverduistering van 23 maart valt in jouw Huis van Familie en Huis. Deze gebeurtenis kan tot een afsluiting van een bepaalde periode in de familie leiden of tot de oplossing van een geschil in de familie. In de afgelopen jaren hebben zich grote veranderingen in huis en gezin voorgedaan. Ook jij had te maken met grote emotionele veranderingen, soms totale ontreddering. Je hebt het hoofd boven water moeten houden, maar je bent er nog! Een veel sterkere jij. Een nieuwe emotionele jij.
In 2016 zullen belangrijke familie kwesties in der minne worden opgelost.
In het begin van het jaar 2016 is er een kans op gezinsuitbreiding of groei in de familie door de geboorte van een kind of huwelijk. Je wordt gevraagd om in de behoeften van familieleden of gezinsleden te voorzien. Uiteindelijk is 2016 een zeer vruchtbaar jaar waarin je in staat bent om vele problemen op te lossen.
Door de stand van Uranus in het tiende Huis ligt ook in 2016 de focus op de ouders, schoonouders en grootouders. De relatie verloopt grillig of de aard van de relatie gaat veranderen. Je gaat hen met andere ogen bekijken en de manier gaat veranderen van hoe jullie met elkaar omgaan. Jupiter in Maagd helpt tot 9 september 2016 om je relatie met broers en zussen te verbeteren. Je gaat verbeteringen aanbrengen in hun leven. De Zonsverduistering van 1 september 2016 valt in het Huis van Broers en Zussen, ooms, tantes, kennissen en buren. Ook Mercurius is hier retrograde van 30 augustus tot 21 september 2016. Een uitstekende tijd van herinneringen ophalen en om de banden met broers en zussen, ooms, tantes en buren aan te halen.
Vanaf 10 september 2016 betreedt Jupiter het Huis van Familie en Huis. Een weldadige transit voor je huis, familie en gezin. Je gaat meer tijd samen doorbrengen, verhuizen, je huis verkopen of een huis kopen, verbouwen of vergroten om bijvoorbeeld een zaak aan huis te beginnen. Misschien zelfs wel gezinsuitbreiding!
Mars reist in januari en februari 2016 door jouw Huis van Kinderen. Mars is retrograde in juni 2016, waardoor kinderen meer opstandig en agressief zijn. Mars verlaat het Huis van Kinderen op 2 augustus 2016 en dan keert de rust in huis weer terug.

Gezondheid
Jupiter is jouw planeet van Gezondheid. Vanaf 10 september 2016 zorgt Jupiter in Weegschaal voor een optimistische en zonnige kijk op het leven. Mercurius retrograde maakt het wel een beetje lastiger om vrolijk te blijven in september. In die periode gaat er veel door je heen en heb je moeite om je gedachten en gevoel op één lijn te houden.
Je gezondheid vereist in 2016 veel zelfdiscipline. Wees vooral gefocust op je gezondheid tussen maart en juli 2016. Zorg voor voldoende ontspanning om een burn-out te voorkomen. Ga dit jaar veel naar buiten. Sport en recreatie in de frisse buitenlucht zal je gezondheid ten goede komen, Kreeft.

Advies
Van eind april tot eind mei 2016 valt de retrograde Mercurius in jouw Huis van Sociale Betrokkenheid en Toekomstdromen. Tijdens deze periode kun je het gevoel hebben dat jouw dromen niet te verwezenlijken zijn. Twijfel niet zo aan jezelf, Kreeft. De Mercurius retrograde periodes vragen je dit jaar om te kijken naar jouw rol in de relatie met anderen. Wie zijn jouw relaties, hoe is jouw relatie met hen, wat verlang je van je relaties?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!