Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Waterman 2016

Algemeen
Het jaar 2016 gaat over dromen waar maken. Saturnus reist in 2016 door Boogschutter. Het is goed om te dromen, maar Saturnus wil dat dromen reëel en haalbaar zijn en geen luchtkastelen blijken. Dromen krijgen door Saturnus een praktische benadering. Vanaf maart 2016 geeft Mars je meer energie en drive om je dromen waar te maken, maar van half april tot en met mei krijg je te maken met tegenslagen of vertragingen. Je kunt minder zelfvertrouwen hebben en terneergeslagen zijn. Het is een goede tijd om je plannen bij te stellen. Misschien had je vroeger in je leven een droom die nu wel realiseerbaar is. In augustus en september kun je met de hulp van Mars je plannen in actie zetten.

Carrière
In januari en februari 2016 reist Mars door jouw Huis van Carrière en Bestemming. Je start het jaar gericht op het bereiken van maatschappelijke doelen, een goede positie op het werk en het maken van zakelijke vorderingen. Zo ambitieus als het jaar begint, zo overdreven ambitieus ben je dan wanneer Mars retrograde gaat van 27 mei tot 30 juni 2016. Omdat je carrière dan niet zo goed verloopt als je dat zou willen, zet je alle middelen in om je doelen te bereiken zoals manipulatie en beinvloeding. In juli gaat Mars weer in voorwaartse beweging en vanaf dat moment krijg je weer zin om te werken en heb je het gevoel dat alles weer op zijn maatschappelijke pootjes terecht komt.
De eerste helft van het jaar 2016 is ideaal voor het starten van een nieuwe onderneming. Je mag op de nodige medewerking en hulp van anderen rekenen. In juni 2016 zie je de eerste resultaten van jouw inzet.
In de tweede helft van 2016 krijg je meer vertrouwen in je carrière en in de manier van samenwerking. Creativiteit en Samenwerking zijn in 2016 de sleutels tot zakelijk succes. Je kunt echter tegendraads zijn en dat werkt niet in het zakenleven. Probeer hierin de balans te vinden. Onderschat de juridische aspecten niet bij de uitvoer van een zakelijk project. Bestaande zakelijke connecties zullen je dit jaar behulpzaam zijn bij het voltooien van projecten. Door de stand van Uranus ben je ook in 2016 aangetrokken tot ongewone ideeën, originele denkwijzen en onconventionele methoden. De manier waarop je de wereld bekijkt verandert. Jupiter reist vanaf 10 september 2016 door jouw Huis van Hoger Onderwijs en Levensbeschouwing. Je bent dan optimistischer over de toekomst, het vertrouwen komt weer terug. Je wil weer gaan studeren of je neemt deel aan seminars of workshops om je maatschappelijke positie te verbeteren. Vanaf half november tot half december 2016 reist Mars door Waterman. Dit is de meest energieke en doelgerichte tijd van het jaar en het begin van een nieuwe cyclus in je leven waarin je dromen waar kunt maken.

Financiën
Neptunus is jouw planeet van het Geld. Neptunus blijft ook in 2016 in jouw Huis van Financiën. Door Neptunus is het moeilijk om de controle over je financiën te houden. Je krijgt niet de juiste financiële informatie of je loopt kans financieel te worden misleid. Het is belangrijk om met beide benen op de grond te blijven tijdens deze jaren. Blijf realistisch en goed opletten. Vertrouw niet zo gauw iemand als het om geld gaat. Het begin van het jaar is geschikt om aan je financiële verplichtingen te voldoen. Het is aan te raden om dit jaar een financieel plan op te stellen om inkomsten en uitgaven in evenwicht te brengen. De Zonsverduistering van 9 maart 2016 laat een financiële kans zien. In april en mei 2016 zullen je uitgaven stijgen en heb je moeite met budgetbewaking. De Maansverduistering van 16 september 2016 laat zien of de financiële kans van 9 maart 2016 succesvol is geweest of zal gaan worden. Je monetaire positie zal zich stabiliseren vanaf juni 2016. Je persoonlijke uitgaven van luxeartikelen stijgen echter in de loop van 2016. Mars reist in de tweede helft van december 2016 tot en met januari 2017 door jouw Huis van Financiën. In die periode ben je gemotiveerd om je financiële positie te verbeteren.

Liefde en Relaties
Liefde zal over het algemeen een prominente rol spelen in 2016 voor de Waterman, waarbij intimiteit en seksualiteit een invloedrijke rol speelt. De maanden maart tot en met juli 2016 zijn de beste maanden van het jaar. Een periode van liefde en harmonie.
Venus reist van eind mei tot half juni 2016 door jouw Huis van Liefde. Tijdens deze weken is de kans groot dat je verliefd wordt! Van half juli tot begin augustus 2016 reist Venus door jouw Huis van Relaties. Een periode waarin de liefde in je vaste relatie hoogtij viert. Tot 9 september 2016 reist Jupiter door jouw Huis van Intimiteit. De eerste helft van 2016 staat daarmee in het teken van het verbeteren en versterken van de liefdesband en de emotionele band met iedereen die je lief is. Tijdens deze periode is het makkelijk om jezelf emotioneel open te stellen. De Zonsverduistering van 1 september 2016 laat een nieuwe ontwikkeling zien in de manier hoe je intimiteit beleeft. Mercurius is echter retrograde in september 2016. Tijdens deze periode voel je een afstand van je geliefde. In september moet je ervoor zorgen dat je jezelf niet bewust of onbewust distantieert van je geliefde of geliefden. Emotionele ontwikkeling en de vorming van nieuwe relaties vindt plaats tussen augustus en oktober 2016. Een belangrijk besluit over een volgende stap in je relatie kun je het beste nemen in november 2016 zoals een kindje of een aanzoek.
De vrijgezelle Waterman krijgt de beste kans voor de liefde in december 2016. De beste tijd om te daten en verliefd te worden.

Familie en Huis
Mercurius is retrograde in jouw Huis van Familie, Huis en Gezin sector van eind april tot 21 mei 2016. In die periode zijn er in je familie of gezin misverstanden en conflicten die te maken hebben met het verleden. De onderlinge communicatie met familie kan minder zijn. Er is behoefte aan meer openheid en begrip. In deze periode kunnen er ook problemen ontstaan in je huis zoals een lekkage of problemen met elektriciteit.
Jouw planeet Uranus blijft ook in 2016 in jouw Huis van Broers en Zussen, ooms, tantes en buren. De relatie die je met hen hebt, staat ook dit jaar in het teken van veranderingen. Het is mogelijk dat broers, zussen, ooms, tantes of buren jou op een andere manier benaderen of de relatie is op de één of andere manier verstoord geraakt.
Mars reist in januari en februari 2016 door jouw Huis van de Ouders, schoonouders, pleegouders en grootouders. In deze periode ben je door omstandigheden meer op hen gericht of het is mogelijk dat deze familieleden meer aandacht van jou vragen. Van eind mei tot eind juni 2016 is Mars retrograde. Je komt dan in de gelegenheid om bestaande problemen op te lossen of zij zullen jou eventueel van grote steun zijn. In juli 2016 is Mars weer direct. Vanaf die periode wordt de onderlinge relatie weer hersteld of kom je in de gelegenheid om de relatie te herstellen. De relatie met familie en kinderen is in de tweede helft van 2016 uitstekend.

Gezondheid
Jouw carrière vergt veel energie dit jaar, vooral in de periode van april tot oktober 2016. Stress ligt het hele jaar op de loer. De Waterman met voldoende uithoudingsvermogen werkt gestaag door aan succes en heeft geen last van stress. De Waterman met minder uithoudingsvermogen kan echter te maken krijgen met een burn-out of oververmoeidheid. Om mentaal en fysiek gezond te blijven is het dit jaar raadzaam om regelmatig te ontspannen en voldoende rust te nemen. Yoga zal je rust en evenwicht brengen.
Pluto blijft ook in 2016 in jouw Huis van Onderbewustzijn. Je bent bezig met het verwerken van je verleden. Je bent op zoek naar je innerlijke drijfveren. Het zijn dingen, die je liever voor de buitenwereld verborgen houdt. Je gaat steeds dieper naar jezelf, in je eigen innerlijke wereld, om een beter begrip en inzicht te krijgen over jezelf. Mercurius is retrograde in januari 2016 en de tweede helft van december 2016. Je begint en eindigt het jaar met het verleden. Er komen geheimen aan het licht. Je gaat beseffen dat het verleden jouw heden in de weg staat. Je neemt dit jaar het besluit om voor nu en altijd het oude definitief achter je te laten.

Advies
Saturnus in Boogschutter vormt dit jaar een sextiel met de Waterman Zon. Het jaar 2016 is een jaar van hard werken en jezelf te concentreren op je dromen. Verantwoordelijkheid voor je leven nemen en het juiste doen. De Waterman die geboren is van 31 januari tot 14 februari voelt de energie van Saturnus het sterkst.
Uranus in Ram is ook sextiel met de Waterman Zon. Deze planetaire samenwerking zal je in 2016 helpen om de veranderingen door te voeren die jouw leven waardevol maken. Deze energie geldt vooral voor de Waterman die geboren is van 5 tot 14 februari.
Jupiter in Weegschaal vormt ook een harmonieuze Driehoek met de Zon in Waterman. Deze verbinding brengt vooral voor de Waterman die geboren is tot 11 februari mogelijkheden zonder er veel moeite voor te hoeven doen.

 

error: Content is protected !!