Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Nieuwe Maan in Leeuw van 16 augustus 2023

De Nieuwe Maan is een steeds terugkerend magisch moment wanneer het Licht van Moeder Maan niet waarneembaar is aan de hemel.

De samensmelting van de Zon en de Maan vertegenwoordigt het einde van een cyclus en het begin van een nieuwe cyclus van 28 dagen.
Het is de voedingsbodem van alles wat nodig is voor de groei van de volgende cyclus, de fase van de Volle Maan.

De Nieuwe Maan van de achtste maand van het jaar valt op 23º17 in het trotse Leeuw en staat dicht bij Sirius, onze spirituele Zon en de koninklijke vaste ster Regulus, het Hart van de Leeuw.

Er hangt iets in de lucht, van een op handen zijnde verandering.
Het voelt spannend, maar het maakt ook rusteloos en prikkelbaar.

Het uitdagende spanningsveld tussen de Nieuwe Maan met Uranus in Stier brengt plotselinge verandering en instabiliteit met zich mee.

De Nieuwe Maan vierkant Uranus in Stier kan de oorzaak zijn van impulsieve acties, wanneer persoonlijke vrijheid door van hogerhand opgelegde regels wordt bedreigd.

Met dit aspect willen we loskomen van maatschappelijke gedragscodes de ruimte krijgen om dingen op onze eigen unieke manier te doen.

Deze Nieuwe Maan in Leeuw is extra gecompliceerd, want Venus reist door Leeuw en gaat vanaf 23 augustus 2023 op 28º retrograde…

Deze Nieuwe Maan kan met de kracht van Venus retrograde een tweede kans zijn….
zoals de terugkeer van een ex-geliefde en opnieuw de verbinding aangaan met een ex-geliefde, het oppakken van oude hobby’s of nieuw leven inblazen van oude creatieve projecten of een terugkeer naar de plek waar je gelukkig was.

Geluk hebben is niet vanzelfsprekend, maar met deze bijzondere Nieuwe Maan in het bruisende Leeuw kan een nieuwe fase ontstaan om met een nieuw project te starten of oude gewoonten, gedragingen en overtuigingen achter je te laten om vooruitgang te boeken.

De Nieuwe Maan brengt ons in harmonie met ons hart, met liefde en creativiteit.
Een geweldig moment om een nieuwe hobby te beginnen of met een nieuwe creatieve ondernemingen van start te gaan. Laat je creatieve, innerlijke leeuw brullen….

De invloed van de Nieuwe Maan van 16 augustus 2023 duurt vier weken tot de Nieuwe Maan in Maagd van 15 september 2023. De beste tijd om een besluit te nemen of veranderingen aan te brengen is tijdens de fase van de Wassende Maan en dat is van 16 augustus tot de Volle Blauwe Maan in Vissen van 31 augustus 2023.

Met de Volle Maan in Leeuw van 25 januari 2024 zie je de resultaten van intenties die zijn gesteld met deze Nieuwe Maan.

Invloed van deze Nieuwe Maan op alle dierenriemtekens (Zon of ascendant):

RAM
Deze Nieuwe Maan in Leeuw valt voor Ram in het Huis van Liefde, Passie, Creativiteit en Zelfexpressie. Deze Nieuwe Maan driehoek Ram inspireert en daagt je uit om jouw creatieve fantasieën te beleven! Een nieuwe romance, leuke activiteiten met kinderen, gezinsuitbreiding of contact maken met je eigen innerlijk kind is allemaal mogelijk. Een nieuwe start voor speelse en sprankelende passies, talenten, hobby’s, spannende ontmoetingen, liefde, alles waar je van houdt, wat je hart naar uit gaat. Let wel op je bestedingspatroon, want de Nieuwe Maan staat wel vierkant op Uranus in Stier (Huis van Financiën).

STIER
Met de Nieuwe Maan in Leeuw vierkant Stier in het Huis van Familie, Huis, Oorsprong en Veiligheid ontwaakt een drang om je ware zelf te vinden. Er komt verandering, in jezelf, gezinsleven, huiselijke aangelegenheden en de woonsituatie, zoals een verhuizing of verbouwing. Naast het herstellen van familiebanden kan Stier op zoek gaan naar de oorsprong, land en afkomst, je voorouders, je opvoeding, veiligheid verbondenheid en geborgenheid. Waar en bij wie voel jij je veilig en thuis? Met de Volle Maan in Leeuw van 25 januari 2024 ziet Stier waar dat is.

TWEELINGEN
De Nieuwe Maan in Leeuw in het Huis van Communicatie en Uitwisseling vormt een sextiel met Tweelingen. Tweelingen is dan meer geïnspireerd om zich laten horen, maar het belangrijkste is dat je anderen ook de kans geeft om naar je te luisteren naar wat je te zeggen hebt.
De Nieuwe Maan nodigt ook uit tot korte reisjes, stedentrips, om te winkelen of om broers en zussen en naaste familieleden, vrienden of kennissen te bezoeken.
Met de Volle Maan in Leeuw van 25 januari 2024 ziet Tweelingen wat er allemaal in de nabije omgeving veranderd is.

KREEFT
Met de Nieuwe Maan in het Huis van Financiën, Fiscale Zaken, geld, waardebepaling en persoonlijk bezit is Kreeft gefocust en trots op wat je hebt, zowel materieel als immaterieel.
Financiële onduidelijkheden worden met deze Nieuwe Maan opgehelderd en Kreeft krijgt alle informatie die nodig is om goede financiële beslissingen te nemen met betrekking tot leningen, schulden en persoonlijke verplichtingen aan derden.

LEEUW
De kleurrijke Nieuwe Maan in Leeuw zet de toon voor de komende twaalf maanden, jouw nieuwe persoonlijke jaar, een speciaal nieuw begin! De Nieuwe Maan in jouw zonnige teken Leeuw onderstreept je individualiteit, charisma en dapperheid, zelfvertrouwen en genereuze aard.
Een goed moment voor een nieuwe start, een nieuwe look of een creatief project! Omarm je intenties en hou deze vast. Blijf jezelf en stem je af op je doelen en ambities.

MAAGD
De Nieuwe Maan in Leeuw in het Huis van Kosmische Bewustzijn maakt Maagd gevoelig voor stemmingen en trends in de wereld om zich heen. Deze Nieuwe Maan in Leeuw is de kosmische aanwijzer om de diepte in te gaan om op zoek te gaan naar jezelf. Een prachtige gelegenheid om je over te geven aan een onbaatzuchtige zaak of liefdadigheidsproject, een ander bijstaan of een droom te beleven. Omarm transformatie en loutering, trek je in stille overgave terug van de wereld om te zorgen voor je innerlijk welzijn.

WEEGSCHAAL
Deze Nieuwe Maan in Leeuw in het Huis van Sociale Processen sextiel Weegschaal brengt hoop, nieuwe vriendschappen en uitbreiding van je sociale netwerk. Ook komen er geweldige kansen om vrienden of zakelijke contacten te overtuigen van je plannen of ze enthousiast te maken om te participeren in een bijzonder project, in muziek of sport of iets wat een gevoel van verbondenheid geeft. Deze ideeën gaan zich in het komende halfjaar ontwikkelen en het resultaat zie je met de Volle Maan in Leeuw van 25 januari 2024.

SCHORPIOEN
De Nieuwe Maan in het genereuze Leeuw in jouw Huis van Carrière laat nieuwe professionele kansen zien. Een ambitieuze tijd voor een boost in je carrière.
De beste tijd om de maatschappelijke ladder te beklimmen en de wereld te laten zien waar je toe in staat bent. Het vierkant van de Nieuwe Maan met Schorpioen dringt aan om je te richten op een nieuwe uitdaging, een ongelooflijke carrièremove of om andere maatschappelijke veranderingen door te voeren. Blijf overeind en blijf vertrouwen, ook al krijg je te maken met tegenwind en tegenwerking van hogerhand.

BOOGSCHUTTER
De Nieuwe Maan in het Vuurteken Leeuw in het Huis van Studie, Hoger Bewustzijn, Cultuur, Reizen, en Verbindingen vormt een driehoek met Boogschutter en stimuleert om nieuwe zinvolle wegen te verkennen door te gaan reizen, studeren of een boek te schrijven.
Stel je open voor ervaringen en ontmoetingen op je reizen en vindt de antwoorden die je zoekt. Volg het gouden pad van waarheid die voor je ligt naar je ware filosofie, het geloof of de studierichting die bij jou past.

STEENBOK
Met de Nieuwe Maan in Leeuw in het Huis van Gedeelde Bronnen kunnen aantrekkelijke financiële opties ontstaan. Het achtste Huis gaat over alles wat je met anderen samenbrengt, zoals een gezamenlijk inkomen, fiscale aangelegenheden, erfenissen en pensioenen.
De Nieuwe Maan spoort je aan om de balans op te maken van de financiële verplichtingen. Het samenvoegen van activa of een gezamenlijk financieel project biedt je misschien de kans om met een schone lei te beginnen, een huwelijk te sluiten of een spaarrekening te openen. Het gaat in het Huis van de Ziel ook over een gevoel van intimiteit, van verbondenheid en het vastleggen van beloftes.

WATERMAN
Met de Nieuwe Maan in Leeuw in het Huis van Relaties is dit het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of nieuwe verbintenissen tot stand te brengen.
Een nieuwe zakelijke samenwerking, de strijdbijl begraven met een tegenstander, zakelijk of privé, behoort tot de mogelijkheden.
Waterman voelt door deze Nieuwe Maan de druk van meer verantwoordelijkheden op het werk en privé. Natuurlijk gaat jouw werk voor en zijn jouw belangen belangrijk, maar om succes te hebben heb je ook de ondersteuning en toewijding van een partner nodig.

VISSEN
De Nieuwe Maan in Leeuw brengt een nieuwe dagelijkse routine om op het goede spoor te blijven. Zie het als een zuiveringsproces, dus minder stress of en minder onverschilligheid over jezelf. Breng verbeteringen aan in jouw lifestyle om beter en efficiënter te werken en het jezelf gemakkelijk te maken door taken te delegeren. Het zijn de kleine dingen die het doen! Maak contact met mensen en situaties die jou gelukkig maken en jou beter doen voelen, mensen en situaties die jou een boost geven!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!