Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose maart 2021

Met de samengestelde energie van Mercurius, Jupiter en Saturnus in Waterman weerklinkt in maart 2021 het progressieve geluid van Waterman!
Een maand van onderhandelingen en gesprekken over hervormingen, economische herstructurering, het creëren van het nieuwe en het ontmantelen van oude structuren.

Astrologisch gezien is het vreedzame tijdperk van Waterman aangebroken, maar dat wil nog niet zeggen dat er op Aarde vrede is, integendeel.
Onze fundamentele vrijheid, in vrijheid met elkaar leven, vrijheid van denken, vrijheid van meningsuiting met respect voor onze eigenheid, ons fundamentele grondrecht, is nog nooit zo zwaar bevochten.

Saturnus in het eigengereide Waterman is het hele jaar 2021 in gevecht met vrijheidsstrijder Uranus (astrologisch Heerser van Waterman) in het onverzettelijke Stier. 

Het vierkant Saturnus/Uranus vindt ongeveer elke 22 jaar plaats.
Saturnus vertegenwoordigt “het Oude”, de structuren, grenzen, autoriteit, regels en wetten, terugkeer naar wat ooit was.
Uranus vertegenwoordigt “het Nieuwe”, ontketent revolutie en wil verder met een geheel nieuw concept en deze tegengestelde energieën botsen.

Verandering (Uranus) heeft echter een structureel raamwerk, een duurzaam fundament nodig (Saturnus), dus het Nieuwe kan niet zonder het Oude om chaos te voorkomen.

De oude wereld is niet meer en uit de puinhopen stijgt verdeeldheid en chaos op.
Vanuit chaos komt het nieuwe leven.
Angst gaat echter gepaard met chaos. Angst is een slechte raadgever, want ondanks dat we heel goed weten wat goed voor ons is, wordt de eigen regie of de autonomie (Uranus) uit handen gegeven aan de overheid (Saturnus).

Saturnus in Waterman is handhaven en organiseren, maar nu bijgestaan door Uranische geavanceerde moderne technieken, elektronische surveillance en het koppelen van databanken.
Niemand is meer veilig voor de overheid!

De laatste keer dat Saturnus en Uranus een vierkant vormden was in 1999-2000 (de millenniumbug, de invoering van de euro) en in 2021 is dit specifieke vierkant vooral van invloed op de wereldpolitiek en gaan leiden tot een alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten, digitale munteenheid, cryptocurrency zoals de Bitcoin en structurele blijvende geopolitieke veranderingen.

Dit planetaire spanningsveld van weerstand tegen maatschappelijke veranderingen in deze absurde tijd van beroering en onrust is een langdurig planetair conflict, een kosmische machtsstrijd tussen de status quo en de structurele progressieve hervorming, blijft dus het hele jaar 2021 actueel en zal het exact zijn op 17 februari, 14 juni en 24 december 2021.
Deze sterke invloed blijft ook in maart 2021 actueel!

Het begrip tijd gaat ook veranderen en vervagen nu Saturnus en Uranus vierkant zijn.
Saturnus staat ook bekend als Chronos, Vadertje Tijd, de heerser van zowel Steenbok als Waterman. Nu Saturnus vierkant op Uranus staat in 2021, krijgen we het gevoel alsof tijd niet meer tastbaar is, dat we grip op de tijd, realiteit en toekomst aan het verliezen zijn.

Saturnus (de bestaande orde) en Uranus (vrijheidsdrang) blijven tot eind 2022 met elkaar een spanningsveld vormen. Bij elkaar genomen hebben we tot eind 2023 nog heel wat voor de boeg.

Onze gezamenlijke inspanningen om een ​​betere samenleving op te bouwen krijgen een kans wanneer op 5 maart 2021 de rode Strijder Mars het teken Tweelingen betreedt en daar tot 23 april 2021 blijft.
Met de Lente in aantocht komt er weer hoop en krijgen we het gevoel dat de dingen in beweging komen.

De rode Strijder Mars in Tweelingen vanaf 5 maart 2021 kan echter ook olie op het planetaire vuur van Saturnus en Uranus gooien en dat is duidelijk te zien aan de opstand en weerstand van de bevolking tegen de elite.
Pure anarchie en chaos gaan zo langzamerhand tot het dagelijks leven behoren nu schaarste dreigt en ons zelfbeschikkingsrecht van hogerhand steeds verder wordt ingeperkt.
Wacht rustig af met het nemen van beslissingen tot de Nieuwe Maan in Ram van 11 april 2021, dit is het juiste ware Lente-Moment en de ideale tijd om een beslissing te nemen.

Op 13 maart 2021 is het Nieuwe Maan in Vissen en deze hoopvolle Nieuwe Maan laat openingen zien dat zelfs van de meest moeilijke momenten kan worden geleerd en doorgroei mogelijk is.

Op 17 maart 2021 is het Verkiezingsdag in Nederland. De geaarde Maan in Stier is dan conjunct Uranus in Stier en deze samenstand is een ware wake-up call. Een dag van een grote politieke verschuiving.

Op 21 maart 2021 betreedt de Zon het eerste teken van de Dierenriem, het vurige rijk van Ram.
Het astronomische begin van de Lente. We vieren de Lente-equinox, het feest van Ostara, de godin van vruchtbaarheid en het stralende licht, groei en creatie. Dag en nacht zijn even lang.
Het is tijd voor wedergeboorte en een frisse start.
De Zon groeit in zijn kracht en de natuur komt wederom tot leven.
Het leven begint opnieuw en dromen worden naar een volgend niveau getild, de uitvoering van visies en tastbare resultaten!
We gaan de versnelling in! Een bijzonder krachtige periode waarin nieuwe energie tot constructieve veranderingen kan leiden in onszelf en in de wereld om ons heen.

Onze hoop voor de toekomst is gevestigd op Jupiter in het idealistische Waterman en in het medelevende Vissen vanaf 14 mei tot 28 juli 2021. Jupiter voelt zich thuis in Vissen, waardoor er waarschijnlijk minder openlijke politieke strijd zal zijn. Tijdens deze transitie zal er meer nadruk worden gelegd op duurzame en holistische genezing. Een gezondere levensstijl versterkt ons immuunsysteem!
Met de beperkende Saturnus ook in Waterman zal positieve verandering niet van de ene op de andere dag te realiseren zijn.
Rond begin oktober, wanneer Saturnus en Pluto hun retrogradecyclus beëindigen kan het ergste van de COVID-19-pandemie voorbij zijn.

Door de invloed van de Noordermaansknoop in Tweelingen (van 5 mei 2020 tot 18 januari 2022) en een reeks Verduisteringen op de as Tweelingen/Boogschutter komen er grote verschuivingen met betrekking tot reizen over lange afstanden (Boogschutter) en lokale mobiliteit (Tweelingen), dus een verstoring van alle thema’s die verband houden met Tweelingen en Boogschutter.
Een (in)reisverbod of reserveren voor openbaar vervoer of bezoek aan de supermarkt ligt al binnen de mogelijkheden.

De Verduisteringscyclus in het financiële Stier/Schorpioen vanaf 19 november 2021 laat een duidelijke economische verandering zien, de eerste keer sinds november 2012 tot oktober 2014, een tijd van economische ommekeer in de Verenigde Staten en onrust in andere delen van de wereld, zoals Griekenland, Venezuela en Rusland.

Voorlopig gaat het met de Verduisteringscyclus in 2021 op de as Tweelingen/Boogschutter over veranderingen in reisbeweging en handel.
De eerste Zonsverduistering in Stier (het teken van financiën en materiële zekerheid) op 30 april 2022 het zou een voorproefje kunnen zijn van komende economische hervormingen.
De conjunctie met Uranus in Stier kan van grote invloed zijn op de wereldeconomie, zoals de invoering van een nieuw betaal systeem. De Stier/Schorpioen Verduisteringscyclus van 2002 en het voorgaande Saturnus/Uranus vierkant bracht ons de euro, dus nu voorzie ik wederom een sterke mondiale en economische verschuiving.

De Volle Maan van 28 maart 2021 staat in het teken Weegschaal, het teken van Relatie en Balans, Liefde en Harmonie.
Deze Volle Maan in Weegschaal vraagt om duidelijke keuzes. In deze turbulente tijd van chaos en onzekerheid zijn we op zoek naar onszelf, maar we raken steeds meer onszelf en elkaar kwijt.
Hoe vinden we elkaar en onszelf terug? In deze wereld op zijn kop zoeken we naar structuur.
Een nieuwe manier van leven vraagt om nieuw evenwicht in vertrouwen, geloof en spiritualiteit.

Geduld zal essentieel zijn, ook in maart 2021. Geduld en aanpassingsvermogen aan de veranderende kosmische tijden. Collectieve verantwoordelijkheid is een essentieel thema zowel voor de overheid, maar ook onszelf.
Forceren heeft geen zin, want hoe sneller we vooruitgang willen zien, des te langer duurt het voordat we de daadwerkelijke resultaten zien.

Veel van de voornemens die met de Lente-Equinox van 21 maart 2021 worden genomen zullen zich ontvouwen tijdens de Volle Maan in Ram van 20 oktober 2021, waardoor de laatste twee maanden van 2021 meer ontspannen en bevrijdend zullen zijn met meer vertrouwen in de toekomst.

Nogmaals, geduld en medeleven met elkaar is nu van cruciaal belang.
Collectieve vrijheid begint met vrijheid van het individu en het nemen van die verantwoordelijkheid.

Er is geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid.

Het vasthouden aan een gemeenschappelijk doel en ons authentieke daarbij niet uit het oog verliezen, draagt ​bij aan een sterker collectief bewustzijn.

We moeten het samen doen, anders verandert er niets.

Een betere wereld begint bij onszelf.

Iedereen een veilige maand maart 2021 gewenst.

error: Content is protected !!