Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar 2023 zal voor ons allemaal een keerpunt zijn. Voor Tweelingen is 2023, het Jaar van het Konijn, een tussenjaar dat in het teken staat van grote opruiming als voorbereiding op het grote moment dat de Grote Weldoener Jupiter vanaf 26 mei 2024 tot 9 juni 2025 door Tweelingen zal reizen. Over het algemeen is 2023 een positief jaar voor Tweelingen.
De retrograde van Mars in Tweelingen aan het begin van 2023 zet echter de toon voor 2023 en ook de invloed van Saturnus in Vissen kan vanaf maart 2023 een vertragende werking hebben op je carrière plannen.
Deze vertragende en minder energieke invloed zal het hele jaar 2023 merkbaar zijn.

Liefde en Relaties
Door de invloed van Pluto in Steenbok in het 8e Huis van Zielsprocessen is intimiteit, obsessie, taboes en seksualiteit voor Tweelingen al heel lang een thema. Deze krachtige en transformerende invloed van Pluto blijft aanhouden tot januari 2024, maar wordt geleidelijk aan minder.
De transit van asteroïde Ceres door Weegschaal (5e Huis van Liefde en Romantiek) is tot 22 maart 2023 een periode van koestering en verlangen om samen te zijn met je geliefde en liefdevolle steun te geven aan iedereen van wie je houdt. Ceres is van 5 februari tot tot eind maart 2023 retrograde in Weegschaal en tijdens die periode vraag je je af of je wel genoeg doet of teveel doet voor anderen. Krijg je terug voor wat je geeft of liggen je verwachtingen te hoog?
Van 22 juni tot 15 september 2023 is Ceres weer terug in Weegschaal en tijdens die periode kun je de balans herstellen. De transit van de rode Strijder Mars van 28 augustus tot 12 oktober 2023 door Weegschaal doet Tweelingen verlangen naar de liefde, maar is dan wel strijdvaardig, competitief en wil harten veroveren, koste wat kost. Samen met de energie van Ceres helpt Mars je wel om meer vreugde in je leven te brengen.
Bijna gelijktijdig met het moment dat Mars het teken Weegschaal verlaat op 12 oktober 2023 vindt er op 14 oktober 2023 een Zonsverduistering plaats in Weegschaal (Huis van Liefde). Dit is de kosmische poort naar een nieuwe stap in de relatie zoals een verloving, huwelijk of gezinsuitbreiding in de komende zes maanden, maar het kan ook een nieuwe hobby of project zijn, alles waar je creatieve hart van gaat stromen.
Door de samenwerking van de rode Strijder Mars en asteroïde Ceres in Boogschutter vanaf 26 november 2023 in het Huis van Relaties zijn er minder spanningen in de relatie of in vormen van samenwerking en is het makkelijk om tot een compromis te komen. Samenwerking en toewijding zijn dan vanzelfsprekend. De single Tweelingen kan tijdens deze periode een nieuwe liefde ontmoeten met toekomstperspectief.
Vanaf 24 december 2023 gaat jouw planeet Mercurius retrograde in Steenbok waardoor er relatieproblemen kunnen optreden en samenwerking over het algemeen niet zo gemakkelijk gaat.
Pluto heeft in Steenbok in de afgelopen 14 jaar geleid tot enorme transformaties op het gebied van intimiteit, vertrouwen en emotionele verbinding. De retrograde Mercurius in Steenbok stelt al deze thema’s in december 2023 aan de orde. December 2023 is de maand bij uitstek om tot de kern door te dringen voor eens en altijd schoon schip te maken.

Carrière
Met al meer dan 10 jaar met Neptunus in Vissen in het 10e Huis van Carrière moet Tweelingen toegeven dat het niet makkelijk is geweest om snel carrière te maken. Neptunus, de planeet van illusie en fantasie, maakt Tweelingen onzeker over doelen en carrière. Door Neptunus in Vissen kan Tweelingen wel intuïtief het juiste pad vinden. Tweelingen voelt of een genomen pad wel of niet het juiste is.
Tweelingen is door Neptunus in Vissen wel succesvol gebleken in de kunst, muziek, poëzie, alternatieve geneeswijzen of in de wereld van mystiek.
Neptunus blijft tot eind maart 2025 in het Huis van Carrière en Bestemming.
Vanaf 8 maart 2023 begint ook de transit van Saturnus door Vissen (10e Huis van Carriere en Bestemming). Saturnus is verantwoordelijkheid, realiteit en ethiek, dus er moet in Vissen een balans worden gevonden tussen verbeeldingskracht en realiteit als het gaat om doelen en ambities. Saturnus in Vissen kan een vertragende werking hebben op je carrière, maar geeft Tweelingen wel de ruimte om serieus na te denken over de richting die je volgt. Niets overhaast beslissen om succes op lange termijn te garanderen. Saturnus blijft tot 25 mei 2025 in Vissen.
Tot 11 januari 2023 is Mars retrograde en dan kan de twijfel weer toeslaan. Vanaf de tweede helft van januari 2023 is Mars weer direct en is Tweelingen meer zelfverzekerd en ambitieus. Jouw sterke competitieve houding is gunstig voor je carrière, maar maakt het ook lastig om samen te werken, de mening van anderen te respecteren of compromissen te sluiten met anderen. Echt een periode om voor jezelf te werken of als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.
Mars reist nog tot 25 maart 2023 door Tweelingen.
Op 5 mei 2023 is er een Maansverduistering in Schorpioen (Huis van Werk).
De Maansverduistering kan vooruitgang, erkenning en succes brengen met het werk dat je tot dat moment hebt gedaan. Het kan ook betekenen dat je een time-out nodig hebt om bij te komen van alle stress. In ieder geval kan het een aanwijzing zijn dat de oude weg niet meer het juiste pad is. Veranderingen zijn onvermijdelijk en als je dat zelf niet doet, komen veranderingen van buitenaf. Wat er ook gebeurt, je hebt werk nodig waar je je mee verbonden voelt, iets dat zinvol is en waardering en geluk biedt.
Van 16 september tot 25 november 2023 reist asteroïde Ceres door het Huis van Werk en ook de rode Strijder Mars reist van 13 oktober 2023 tot 24 november 2023 door Schorpioen (Huis van Werk). Deze twee energieën samen zorgen voor energie en drive op het werk om je leven op nieuwe manieren te verrijken. Een gunstige periode om een nieuwe baan te vinden die bij je past of iets toevoegen in je leven dat nieuwe deuren voor jou opent.
Neptunus in Vissen kan het Tweelingen moeilijk hebben gemaakt om je doelen te achterhalen, maar met de steun van Saturnus in Vissen kan het juiste pad zich eindelijk openbaren.
Tweelingen die hun pad al hebben gevonden kunnen in 2023 de zoete vruchten ervan plukken.

Financiën
De Maan is heerser van het Huis van Financiën voor Tweelingen. Dat betekent voor Tweelingen dat iedere Nieuwe, Wassende en Volle Maan een geweldig moment is voor het doen van investeringen. De Afnemende Maan is steeds weer een periode om financiële zaken af te werken en facturen te betalen. Met dit in gedachte krijgt Tweelingen financieel overzicht en inzicht.
Sparen kan ook in 2023 een uitdaging zijn.
Wanneer iets niet helemaal goed gaat, hou dan voor ogen dat dingen ook weer ten goede zullen keren. Net als de golven van de zee aan het strand die zich steeds terugtrekken en weer opkomen onder invloed van de Maan, zo gaat het ook financieel.
Mars in Kreeft reist vanaf 26 maart 2023 tot 20 mei 2023 door het Huis van Financiën en deze transit kan leiden tot meer inkomsten, financiële kansen en beloningen. Samen met de kracht van Saturnus in Vissen kan Tweelingen op weg worden geholpen, maar hou wel rekening met meer uitgaven tijdens die periode.
Van 28 juni tot 11 juli 2023 reist Mercurius door Kreeft (tweede Huis van Financiën). Tijdens deze praktisch gerichte periode zijn er uitgaven en inkomsten die te maken hebben met communicatie-systemen. Uitstekende periode om je financiën op orde te krijgen, dus het analyseren van financiën, bezittingen evenals persoonlijke waarden.
Tegen het einde van het jaar zal er veel geld nodig zijn. Gedurende deze periode is er een grote kans op een onverwachte verhuizing en hoge kosten die daarmee gepaard gaan.

Familie en Huis
Asteroïde Ceres is van 26 maart tot 6 mei 2023 retrograde in Maagd (Huis van Familie en Huis) en dit kan tot uitdagingen leiden in de familie en het gezin. Er kan sprake zijn van misverstanden of verantwoordelijkheden of Tweelingen voelt zich misschien niet zo gesteund door familie of degenen die je als familie beschouwt. Ceres blijft tot 21 juni 2023 in Maagd. De eerste helft van 2023 kan dus onrustig verlopen.
Van 11 juli tot 27 augustus 2023 reist Mars door Maagd (Huis van Familie en Huis) en dat betekent werk op en om het huis. Tweelingen is dan energiek, defensief, beschermend en assertief.
Tweelingen kan zich met de energie va Mars richten op richten op thuis projecten zoals een verhuizing, gezinsactiviteiten, renovatie of verbetering van de woonsituatie.
De jonge Tweelingen wil tijdens deze periode zijn of haar vleugels uitslaan en op zichzelf gaan wonen.
De transit van Mars in Weegschaal van 28 augustus tot 12 oktober 2023 maakt Tweelingen strijdvaardig en competitief, ook naar kinderen in gezin en familie.
In de familie of gezin kan er tijdens deze periode sprake zijn van gezinsuitbreiding, dat kan ook een huisdier zijn.
Mercurius in Maagd is van 23 augustus tot 14 september 2023 retrograde (Huis van Familie en Huis) en dat kan weer leiden tot uitdagingen. Er moeten oplossingen gevonden worden voor problemen die tijdens de retrogradeperiode van Ceres aan het begin van 2023 zijn ontstaan.
Er kan dan opnieuw contact worden gemaakt met familie of je directe omgeving of je kunt terugkeren naar de plek waar je geluk en veiligheid hebt gevonden.
De transit van Venus door Maagd van 10 oktober tot 8 november 2023 duidt op een harmonieuze periode thuis en in de familie. Een gunstige periode voor een nieuw interieur, een renovatie of herstelwerkzaamheden aan het huis en haar bewoners, dus ook een verzoening in de familiesfeer is dan mogelijk. Van 25 november 2023 tot 4 januari 2024 reist Mars door Boogschutter. Tijdens deze periode kunnen er spanningen zijn thuis, op je werk of in het dagelijks leven.
Er kunnen dan tot aan het eind van 2023 complicaties zijn in het privé-leven en dat kan te maken hebben met ontwikkelingen in de carrière van Tweelingen.

Gezondheid
Saturnus in Waterman blijft Tweelingen nog tot 7 maart 2023 ondersteunen om alles om een rijtje te krijgen, zodat er weer ruimte komt in je hoofd.
Pluto reist tijdelijk van 24 maart tot 11 juni 2023 door Waterman en deze energie maakt je krachtiger in de manier waarop je ideeën en meningen presenteert. Je kunt vasthouden aan je overtuigingen en nieuwe vinden die beter bij je passen.
Mars in Leeuw van 21 mei tot 10 juli 2023 is een actieve periode waarbij je hoofd overloopt, maar je ook jezelf ook voorbij kunt lopen.
De retrograde Venus in Leeuw van 23 juli tot 3 september 2023 kan de oorzaak zijn van concentratieproblemen, dwanggedachten, mentale uitputting of minder interesse. Tijdens deze periode moet je even een time-out nemen als dat mogelijk is.
Uranus blijft tot april 2026 in Stier. Stier is voor Tweelingen het twaalfde Huis van het Kosmisch Bewustzijn, Loslaten en Overgave. Ook in 2023 krijg je te maken met subtiele zuivering, loslaten van onbewuste impulsen en gedragspatronen, verwerking en innerlijke groei.
Het kan zijn dat je te maken krijgt of hebt gehad met afzondering en herstel in een ziekenhuis, kuuroord, klooster, tempel, spirituele retraite, revalidatiecentrum, zorginstelling of thuis.
Misschien raak je alles kwijt om jezelf te (her)vinden. Wanneer je jezelf (terug)gevonden hebt, is de tijd gekomen om jezelf over te geven aan het Hogere Doel. Op ongewone en onverwachte manieren komt onderdrukte energie aan de oppervlakte en worden er geheimen onthuld. Wees voorzichtig. Niet iedereen is te vertrouwen of heeft het beste met je voor. Het zijn jaren van vallen en opstaan, maar jouw innerlijke groei zal echter van onschatbare waarde zijn. Onverwachte gebeurtenissen dwingen je om te zware bagage los te laten.
Mercurius gaat retrograde in Stier van 21 april tot 14 mei 2023. Door deze retrograde in het 12e Huis wordt Tweelingen meer bewust dat onverwerkte emotionele bagage moet worden aangepakt en losgelaten.. Jupiter reist van 17 mei tot 25 mei 2023 door Stier, dus Tweelingen heeft nog heel wat op te ruimen. De energie van de Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 schenkt Tweelingen een groot spiritueel inzicht en bevrijdt Tweelingen van beperkende overtuigingen of destructieve gewoonten. Deze kosmische gebeurtenis is de poort naar een heel nieuwe jij, want nu heb je de kans om jezelf te bevrijden van al die oude emotionele pijn.
Pluto in Steenbok blijft voorlopig in jouw Huis van de Ziel. Ook dit jaar wordt je met dingen geconfronteerd die je diep in jezelf probeert te verbergen zoals angst voor vertrouwen en intimiteiten. Het leven is bedoeld om te groeien en niet om jezelf tegen te laten houden door demonen. Je moet jezelf eerst zien te bevrijden uit je cocon om als vlinder je vleugels uit te kunnen slaan.

Advies
Het jaar 2023 begint traag, want Mars is retrograde in Tweelingen. Tot 11 januari 2023 kan deze retrograde leiden tot grote frustratie, ergernis, ongeduld, kritiek en irritaties over situaties en andere mensen. Tweelingen wil met zoveel doen, maar er komt niet veel van terecht.
Tweelingen heeft een goede uitlaatklep nodig om met deze energie om te gaan.
Richt je energie op alles wat productief is en neem voldoende rust tussendoor.
Tweelingen die geboren zijn tussen 28 mei tot 1 juni ondervinden de meeste invloed van deze Mars retrograde.
Mars reist tot 25 maart 2023 door Tweelingen en tijdens die dynamische periode wil je alles tegelijk doen, dus ook overhaaste besluiten nemen of een oordeel vellen zonder goed na te denken. Haastige spoed is zelden goed.
Ga niet van het ene uiterste naar het andere, maar probeer de balans te vinden.
Jupiter blijft tot 16 mei 2023 in Ram en tijdens die periode kan Tweelingen nieuwe vrienden ontmoeten en de sociale kring uitbreiden. Er komen mogelijkheden op je pad die je dichter bij je dromen brengen.
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 is in de tweede helft van 2023 de kosmische poort om in de sociale kring de liefde van je leven te vinden of de kans aan om een droom werkelijkheid te laten worden.

error: Content is protected !!