Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het Jaar van de Draak is het jaar van verandering en transformatie voor Schorpioen.
In de eerste helft van 2024 wachten er nieuwe kansen, maar in de tweede helft van het jaar zijn er wel uitdagingen voor Schorpioen.
De verschuiving van de diepgaande energie van Pluto, jouw astrologisch heerser, heeft een grote impact op Schorpioen. In de afgelopen 15 jaar is Schorpioen met Pluto in Steenbok (3e Huis) op zoek geweest naar waarheid door te lezen, te leren en te onderzoeken.
Pluto in Waterman in het 4e Huis van Familie, Huis en Oorsprong brengt in de komende 20 jaar een transformatie op gang in je psyche en huiselijke leven zoals een verhuizing, renovatie of e samenstelling van je gezin. Ook vinden er enorme psychologische veranderingen plaats welke diepgaander en persoonlijker zijn dan voorgaande jaren. Oud zeer vanuit het verleden wordt door Pluto in Waterman naar boven gehaald om te worden geheeld.
Op 23 april 2024 is er een emotioneel geladen Volle Maan in Schorpioen en dat is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en jouw specifieke inbreng in dit leven. Een project dat met de Nieuwe Maan in Schorpioen van 13 november 2023 is begonnen, komt dan tot voltooiing of laat de resultaten ervan zien.
Dit geldt bovenal voor de Schorpioen die geboren is tussen 24 en 29 oktober.
Op 1 november 2024 is er een Nieuwe Maan in Schorpioen en dat zet de toon voor de komende twaalf maanden, jouw nieuwe persoonlijke jaar en dat is geldt vooral voor de Schorpioen die geboren is tussen 20 oktober en 3 november.

Liefde en Relaties
Stier is het Huis van Relaties voor Schorpioen. Uranus in Stier blijft het hele jaar 2024 in jouw Huis van Relaties. Ook in 2024 gaan relaties veranderen of beëindigen wanneer persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid in het geding is, zoals in je vaste relatie, gezin, werk, vriendschappen of zakelijke samenwerking. Het dierenriemteken Stier staat tegenover Schorpioen, dus er is geen ontkomen aan. Zowel in je intieme relatie, gezin, werk, vriendschappen of zakelijke samenwerking komt verheldering. Wat er ook verhelderd wordt, het zal in ieder geval een belangrijk keerpunt in je leven zijn. Uranus in Stier wil de stagnerende, beperkende energie in relaties doorbreken om ruimte te maken voor meer bevrijdende vormen van partnerschap!
Ook Neptunus en Saturnus in Vissen blijven het hele jaar 2024 in Vissen, het 5e Huis van Liefde.
Met deze invloed komende er langdurige en serieuze spirituele verbindingen tot stand.
Oud zeer en liefdesverdriet uit het verleden of zelfs vorige levens wordt door Saturnus verwerkt en losgelaten. Het kan zijn dat je minder snel verliefd wordt, maar de liefde die ontstaat is sterker dan je ooit hebt ervaren.
De Nieuwe Maan in Vissen van 10 maart 2024 in het 5e Huis van Zelfexpressie, Liefde en Creativiteit versterkt het verlangen naar een spannende romance en daagt je uit om jouw fantasieën te beleven!
Mars reist van 23 maart tot 30 april 2024 door Vissen en tijdens die periode kan er een speciale ontmoeting zijn of in de vaste relatie krijg je het gevoel alsof het allemaal nieuw is en wil je elkaar opnieuw ontdekken.
De Nieuwe Maan in Stier van 8 mei 2024 in het Huis van Relaties laat een nieuwe relatiedynamiek zien of het nu gaat om je geliefde, zakenpartner, tegenstander of nieuwe liefde! Je zou zelfs je krachten kunnen bundelen met een rivaal. Deze Nieuwe Maan in Het Huis van Relaties is het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of met een nieuwe relatie te beginnen.
Jupiter in Tweelingen reist vanaf 26 mei 2024 tot 9 juni 2025 door jouw 8e Huis van Gedeelde Financiën en bezittingen, zowel privé als zakelijk. Schorpioen wordt door Jupiter in Tweelingen meer bewust van de diepere dynamiek van relaties, zoals het vormen van meer betekenisvolle relaties in de toekomst. Schorpioen krijgt inzicht in wat er wordt gedeeld, financieel en emotioneel en wat er wordt verwacht (van jou en van anderen). Het 8e Huis is ook spirituele transformatie, samensmelting, seksualiteit en intimiteit, van einde, transformatie en wedergeboorte. Tijdens deze periode van persoonlijke groei komen de meeste veranderingen zoals een verloving, huwelijk of echtscheiding, zwangerschap, erfenis, investeringen in onroerend goed, een gezamenlijke financiële onderneming of samenvoegen van vermogen.
De Nieuwe Maan in Tweelingen van 6 juni 2024 laat een nieuw begin zien met betrekking tot gedeelde bronnen, zoals het opstellen of ondertekenen van zakelijke contracten, leningen of erfenissen. Gunstige periode om advies in te winnen van een therapeut, adviseur of accountant.
Deze Nieuwe Maan zal het vertrouwen herstellen en je in staat te stellen om met een nieuw hoofdstuk te beginnen.
Mars reist van 10 juni tot 20 juli 2024 door Stier en dat is gunstig om nieuwe mensen in je leven toe te laten, compromissen te sluiten en te bemiddelen.
Op 5 juli 2024 is er een Nieuwe Maan in Kreeft en dat is een prachtig moment om te reizen! Omarm je spirituele kant en open je hart om je professionele dromen te kunnen volgen en je wereld vanuit een nieuw perspectief te bekijken.
Mars reist vervolgens van 21 juli tot 4 september 2024 door Tweelingen en dan wil je je concentreren op het vormen sterke emotionele en fysieke verbintenissen die voor beide partijen zowel zakelijk als privé voordelig zijn, delen en elkaar tot in de kern begrijpen.
Op 18 september 2024 is er een gedeeltelijke Maansverduistering in Vissen (5e Huis van Liefde, Zelfexpressie en Creativiteit). Deze kosmische gebeurtenis brengt een nieuwe liefde of vriendschap of er komt een eind aan een liefdesrelatie of vriendschap wanneer deze niet goed (meer) voelt. De Totale Maansverduistering opent dus de kosmische poort naar een nieuwe liefde, het verwerken van liefdesverdriet of verdieping in de vaste relatie. In de komende zes maanden is deze ook van invloed op bestaande vriendschappen en sociale contacten wanneer je het gevoel hebt dat je individuele vrijheid in het geding is. Dit spirituele proces heeft een natuurlijk verloop. Vrienden komen en gaan als vanzelf.
Op 15 november 2024 is er een Volle Maan in Stier (Huis van Relaties) en deze laat veranderingen op relationeel gebied zien, waardoor er ruimte ontstaat tot groei en verdieping in de relatie.
Het kan een breuk betekenen van een zakelijk partnerschap of relatie wanneer je de relatie beu of ontgroeid bent. Het kan ook een nieuwe stap betekenen door het doen van een belofte of huwelijksaanzoek, trouwen, verloven of een zakelijk partnerschap aan te gaan. Mocht dat niet zo voor je zijn, dan is het aan het eind van 2024 hoog tijd om een beslissing te nemen.
Loslaten wanneer je weerstand voelt.

Familie en Huis
Waterman is het 4e Huis van Familie, Huis en Oorsprong.
Het jaar 2024 brengt door de transit van Pluto naar Waterman veranderingen in het gezinsleven.
De verschuiving van Pluto, jouw astrologisch heerser, naar Waterman heeft een grote impact op Schorpioen.. Pluto in Waterman brengt in de komende 20 jaar een grote transformatie op gang in je psyche en huiselijke leven zoals met een verhuizing, renovatie of gezinsuitbreiding. De samenstelling van je gezin gaat in de komende jaren veranderen door huwelijk, scheiding, zwangerschap, geboorte of sterfgevallen of een omwenteling in de aard van je verbintenis in je relatie of met naaste familieleden zoals ouders of ouderfiguren.
Ook vinden er enorme psychologische veranderingen plaats welke diepgaander en persoonlijker zijn dan voorgaande jaren. Oud zeer vanuit het verleden wordt tot in de kern door Pluto in Waterman naar boven gehaald om te worden geheeld. Pluto in Waterman staat vierkant op Schorpioen en dat heeft een remmend en frustrerend effect zoals iemand in de familie jou heimelijk verhindert om vooruit te komen.
Schorpioen wordt gedwongen om een radicale verandering door te voeren.
Vanaf 22 januari 2024 is Pluto in Waterman, Pluto gaat retrograde vanaf 2 mei 2024 en keert vanaf 3 september 2024 voor de laatste keer terug naar Steenbok.
Vanaf 20 november 2024 begint dan de definitieve reis door Waterman.
Op 9 februari 2024 is er een Nieuwe Maan in Waterman. Deze Nieuwe Maan stimuleert Schorpioen om op zoek te gaan naar je oorsprong, land en afkomst, je voorouders, je opvoeding, veiligheid verbondenheid en geborgenheid. Waar en bij wie voel jij je veilig?
Mars is van 14 februari tot 22 maart in Waterman in het Huis van Familie en Huis en dat laat concrete plannen zien om te verhuizen of er is een daadwerkelijke verhuizing, renovatie of zijn er veranderingen in en om het huis om een eigen plekje te creëren om jezelf te kunnen zijn. Het gaat om grenzen stellen in letterlijke en figuurlijke zin, een hereniging met familie of met het land van herkomst. Een situatie thuis komt tot een eind, zoals de kans om jezelf te bevrijden van een beperkende gezinssituatie of conflict met buren of woonomgeving.
Op 22 juni en 21 juli 2024 zijn er twee Volle Manen in Steenbok in jouw 3e Huis van Communicatie, Verbinding, Onderwijs, korte reizen, broers en zussen, kennissen en buren.
Deze kosmische gebeurtenissen brengen duidelijkheid en dringen aan dingen uit te praten, dingen die je dwarszitten. Ook al ben je somber over bepaalde zaken, een conflict onvermijdelijk, maar dit is nu eenmaal wel nodig. De waarheid maakt je vrij! Hou wel rekening met je woordkeuze, hoe je iets zegt en wat je zegt. Een geheim kan worden onthuld.
De Volle Maan in Waterman van 19 augustus 2024 gaat over het opruimen van het oude om plaats te maken voor het nieuwe, kortom een frisse wind door je huis met kans op stabiliteit en emotionele rust.
Asteroïde Ceres in Waterman vanaf 7 december 2024 zorgt aan het eind van 2024 voor een aangename sfeer thuis. De rust is wedergekeerd en de tijd breekt aan om familiebanden aan te halen of met mensen die als familie voor je zijn en die jou een veilig en vertrouwd gevoel geven.

Carrière
Het jaar 2024 staat professioneel gezien in het teken van tweede kansen.
Door de Verduisteringen en Mercurius retrograde komt Schorpioen in de gelegenheid om terug te gaan naar een voormalige baan of beroep, maar daar niet de kans voor kreeg.
Als je voelt dat je professioneel gezien niet op de goede weg zit, dan komt er in 2024 steeds meer weerstand en is de kans groot dat je een grote verandering door gaat voeren.
Op 25 januari 2024 is er een Volle Maan in Leeuw in jouw Huis van Carrière en Bestemming.
Deze Volle Maan is de opmaat naar een periode waarin er dingen gaan veranderen in je carrière of je houding ten aanzien van je werk gaat veranderen. Een project komt tot ontwikkeling, je krijgt succes en je wordt beloond voor je inzet in het afgelopen halfjaar. Als je het tegenovergestelde ervaart, dan is het dit een moment van heroverweging. Ben je op de goede weg?
Op 8 april 2024 is er een totale Zonsverduistering in Ram in het 6e Huis van Werk en Gezondheid In de komende zes maanden is deze turbulente Zonsverduistering van diepgaande invloed op het dagelijks leven, werk en lichamelijke en geestelijke gezondheid, uithoudingsvermogen, welzijn en mate van tevredenheid. De verbinding tussen geest en lichaam wordt door deze Zonsverduistering op de proef gesteld, zoals door een burn-out, jezelf opgebrand of uitgeput voelen of gewoon niet verder kunnen of willen. Dit is het moment om een ongezonde levensstijl of werksituatie helemaal los te laten.
Deze louterende kosmische gebeurtenis brengt in het komende halfjaar duidelijkheid of herziening in jouw situatie op de werkplek en in je relatie met collega’s, een nieuwe baan of een nieuwe positie of carrièrerichting en brengt een tweede kans bij werkprojecten, vroegere werkgevers of werknemers, mogelijkheden om vaardigheden te verbeteren of een nieuw project te starten. Creatieve projecten zijn succesvol.
Mercurius retrograde in Ram van 1 tot 25 april 2024 onderstreept deze energie, Mercurius retrograde valt in jouw 6e Huis van Werk en Gezondheid. Hou rekening met vertraging en uitdagingen met betrekking tot communicatie, werkprojecten, financiën, woon-werkverkeer, collega’s en klanten. Pas op voor stress, want ondanks je inzet kun je achterop raken.
Op 17 oktober 2024 is er een Volle maan in Ram in het 6e Huis van Dagelijkse Routine, Werk en Gezondheid. Bestaande projecten kunnen op het werk tot voltooiing komen. Als je echt passie hebt voor je werk en op de juiste manier hebt geïnvesteerd in het werk dat je doet, boek je vooruitgang, maar als het je onverschillig laat of dat het teveel stress geeft, dan is dit een breekpunt.
Mercurius retrograde in Leeuw van 16 augustus tot 27 augustus 2024 valt in jouw 10e Huis van Carrière en Bestemming. Een voormalige collega, werkgever of zakelijk partner kan jou benaderen om je te wijzen op ander werk of biedt je een nieuwe baan aan of samenwerkingsverband. Het is belangrijk om van te voren goed na te denken of het de moeite waard is om over te stappen. Vond je het fijn bij je vorige werkgever of zakenpartner en durf je met hem of haar een nieuw project aan te gaan? Tijdens deze periode kan Schorpioen zich overweldigd voelen door verantwoordelijkheden en negatieve aandacht. Leg de lat niet te hoog voor jezelf en anderen, maar concentreer je op de tweede kans die nu geboden wordt.
Mars is medeheerser van Schorpioen. Mars reist vanaf 5 november 2024 door Leeuw (het 10e Huis van Carrière en Bestemming) en dan ben je gefocust op je carrière en wil je het voortouw nemen.
Vanaf 6 december 2024 gaat Mars echter retrograde in Leeuw. Dus aan het eind van 2024 voelt het professioneel en zakelijk alsof er een rem opzit. Of het werkt niet zoals je wil of je doet extreem goed je best wat weer afgunst en frustratie opwekt. Mars retrograde heroverweegt, herschikt, repeteert. De sleutel is om in spelen op de behoefte van anderen met wie je samenwerkt zoals zakenpartners, collega’s, klanten, maar ook je partner, vrienden en familie. Met Mars retrograde willen anderen jou niet in de rol van leider, maar dat je begeleiding en ondersteuning biedt. Hou rekening met fusies, reorganisatie en vertrek, maar ook met die ’tweede kans’ energie.

Financiën
Het jaar 2024 begint met Mars in Boogschutter. Boogschutter is het Huis van Financiën en dat is een gunstig begin voor 2024. Er kan toch sprake zijn van enige instabiliteit op financieel gebied.
Investeren in onroerend goed kan in 2024 winstgevend zijn.
Mercurius gaat vanaf 2 januari 2024 weer direct in Boogschutter en met de ondersteuning van asteroïde Ceres worden financiële problemen rechtgetrokken en komen meer middelen tot je beschikking.
Op 23 mei 2024 is er een Volle Maan in Boogschutter in jouw Huis van Financiën en dat is een perfecte periode voor financiële planning en strategievorming. Deze Volle Maan laat de financiële afronding of beloning zien van een belangrijk project of moment in je leven, iets wat je kunt vieren of betreuren. Deze invloed kan de aanleiding zijn voor een tijdelijke financiële crisis, die uiteindelijk goed gaat uitpakken. Geef niet teveel uit. Een minder aangename gebeurtenis verlegt de materiële focus van Schorpioen. Minder geld leert je de tastbare zegeningen om je heen te waarderen. Het brengt je terug naar de kern, naar jezelf, naar wat jij werkelijk nodig hebt.
De transit van Jupiter in Tweelingen vanaf 26 mei 2024 tot 9 juni 2025 brengt de belofte van rendement op investeringen en vermeerdering van gedeelde bronnen, rendement op investeringen en vermeerdering van gedeelde bronnen, zowel privé als zakelijk zoals een verloving, huwelijk of echtscheiding, zwangerschap, erfenis, investeringen in onroerend goed of gezamenlijke financiële onderneming of samenvoegen van vermogen. Een periode om schulden af te betalen, kopen of verkopen onroerend goed of het krijgen van een lening of financiering voor een ondernemingsplan, royalty’s, een commissie of een schikking, belastingteruggave of een belastingaanslag. Pas op met het aangaan van leningen of het doen van beleggingen, want er kan sprake zijn van extra kosten en onduidelijke voorwaarden. Pas op met teveel, want Jupiter is grenzeloos. Te hoge uitgaven komen je duur te staan. Weet wat je hebt. Je kunt alleen maar kwijtraken wat je denkt te bezitten. Geef en ontvang in verhouding.
Mars reist vervolgens van 21 juli tot 4 september 2024 door Tweelingen en dan wil je je concentreren op het vormen van emotionele en fysieke verbintenissen die voor beide partijen voordelig zijn, dus deze transit van Mars kan jou persoonlijk en professioneel ten goede komen.
Tijdens Mercurius retrograde in Boogschutter van 26 november tot 14 december 2024 in jouw 2e Huis van Financiën kan Schorpioen geld terugverwachten zoals een lening met rente van een vriend of geld van de Belastingdienst of overheid of achterstallig loon of betaling van openstaande facturen in je onderneming. Tijdens deze Mercurius retrograde komen eerder bedachte financiële strategieën en plannen goed van pas.
De Nieuwe Maan in Boogschutter van 1 december 2024 in het 2e Huis van Financiën en Waarde is de hekkensluiter van 2024. Schorpioen krijgt informatie die nodig is om weloverwogen financiële beslissingen te nemen en financiële doelen voor de toekomst te stellen.
Dit is ook een Nieuwe Maan om te waarderen wat je al hebt. Neem niet meer dan je kunt dragen.

Gezondheid
Met de Maansknopen op de polariteit Ram-Weegschaal ligt voor Schorpioen tot januari 2025 de focus op werk, maar ook op welzijn, fysieke en mentale gezondheid.
Karma van 18 tot 19 jaar geleden dat verweven is gezondheid maakt dat Schorpioen het roer omgooit met een radicaal alternatieve benadering van werk en dagelijkse routine.
Met de Zuidknoop in Weegschaal (12e Huis van het Onbewuste) is de tijd aangebroken voor een hemelse sabbatical en het vereenvoudigen van je leven.
Op 25 maart 2024 is er een Maansverduistering in Weegschaal in jouw Huis van het Kosmische Bewustzijn en Loslaten en deze brengt in het komende halfjaar onbewuste emotionele pijn en verlangens aan het licht. Hoewel deze gevoelens pijnlijk voor je kunnen zijn, is deze kosmische doorgang hard nodig om oude pijn en karma los te laten om verder te kunnen gaan.
Op 8 april 2024 is er een totale Zonsverduistering in Ram in het zesde Huis en deze kosmische gebeurtenis is in de komende zes maanden van diepgaande invloed op het dagelijks leven, werk en gezondheid. Veel heeft te maken met de mate van tevredenheid over je dagelijks leven. De verbinding tussen geest en lichaam wordt door deze Zonsverduistering op de proef gesteld. Het spirituele en het alledaagse raken met elkaar verweven en kan diepe verschuivingen in zowel lichaam als geest initiëren. Schorpioen kan te maken krijgen met een burn-out of gewoon niet verder kunnen of willen. Het gaat om het kostbare mentale en fysieke evenwicht te herstellen door een harmonieus geïntegreerd levensritme tot stand te brengen.
Op 2 oktober 2024 is er een Zonsverduistering in Weegschaal, dus twee verduisteringen in 2024 in het 12e Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn.
Een gebeurtenis maakt diepe indruk op je. Afzondering schenkt je spirituele inzichten.
Het komende half jaar is gunstig voor een vorm van holistische therapie of een spirituele reis, dat kan ook in de geest. Alles speelt zich wel af achter de schermen, diep in je diepe innerlijk. Er kan een louterende verandering plaatsvinden in de manier waarop je nu over jezelf en anderen denkt, vooral met degenen die dicht bij je staan of met iemand voor wie je warme gevoelens koestert, misschien iemand uit je verleden. Iets dat verborgen is gebleven komt aan het licht. Een genomen intuïtief besluit kan je leven in de komende zes maanden drastisch veranderen, niet alleen innerlijk, maar ook op financieel gebied.

Advies
Het jaar 2024 heeft door de verschuiving van jouw planeetheerser Pluto naar Waterman ook een sterk mentaal thema waardoor je totaal anders gaat denken en controle krijgt over je geest.
De rode planeet Mars reist van 4 januari tot 13 februari, 2024 door Steenbok en op 11 januari 2024 is er een Nieuwe Maan in Steenbok (3e Huis van Communicatie). Mars en deze Nieuwe Maan laat een boost van mentale energie zien en daagt je uit om dingen vanuit een praktisch perspectief te bekijken. Schorpioen krijgt duidelijkheid in een situatie die verwarrend of afleidend is geweest. Kies je woorden zorgvuldig, want wat je zegt is essentieel. Het gaat ook om duidelijk te communiceren en je gevoelens te uiten.
Asteroïde Ceres reist van 7 februari tot 7 december 2024 in Steenbok en deze invloed verzacht en voedt begrip.
Op 30 december 2024 is er een Nieuwe Maan in Steenbok en deze daagt je uit om contact te maken met alles wat je geest prikkelt. Nieuwe dingen leren, lezen, gesprekken voeren, echt te luisteren, begrijpen en aanvoelen. Kies je woorden zorgvuldig, want wat je zegt is essentieel. Het gaat ook om duidelijk te communiceren, gevoelens te uiten en oplossingen aan te dragen zodat je het jaar positief kunt afsluiten.

error: Content is protected !!