Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose oktober 2023

Het laatste kwartaal van 2023 is inmiddels aangebroken…
De Herfst is inmiddels in volle gang, de dagen worden korter, de bladeren vallen en de natuur verkleurt naar warm goud, oranje en rood en verstilt.

Oktober 2023 opent het Verduisteringsseizoen is daarmee een intense planetaire rollercoaster van onvoorspelbare gebeurtenissen, een maand van keerpunten, verschuivingen en doorbraken.

De rode planeet Mars vergezelt de Zon tot 12 oktober 2023 in het teken Weegschaal.
In het luchtteken Weegschaal is de energie van Mars gericht op samenwerking, creativiteit en het vormen, stimuleren en bouwen van nieuwe collaties, allianties, partnerschappen en relaties.

De energie van de rode Strijder Mars kan echter in het “vredige” Weegschaal leiden tot conflicten binnen relaties en partnerschappen, want deze vormt in de eerste tien dagen van oktober 2023 een spanningsveld met de nog retrograde Pluto in Steenbok en de Maansknopen op de as Ram/Weegschaal. Een kosmische schreeuw om goed leiderschap, want dit spanningsveld kan conflicten en machtsstrijd veroorzaken vanuit het verlangen naar vrede (Weegschaal) en de behoefte aan gedurfde actie (Ram).

Eris, ‘het boze zusje van Pluto’, is momenteel conjunct Noordelijke Maansknoop in Ram en deze plutonische invloed mag in deze tijden niet worden onderschat, want alles wat in de wereld plaatsvindt voelt aan als chaotische kakofonie van theorieën, propaganda en hypes.
Eris is van grote invloed op Sociale Media en de verspreiding van informatie, ongeacht of deze juist is of niet, maar die velen kunnen beïnvloeden.

Pluto, heerser van Schorpioen, gaat vanaf 11 oktober 2023 weer direct in Steenbok na een lange retrogradeperiode (sinds 1 mei 2023). De voorwaartse Pluto in Steenbok wil verandering, hervorming en transformatie. Grote verschuivingen worden door velen ervaren, zowel persoonlijk als collectief.
Met Pluto direct bijna aan het eind van Steenbok komen we in de fase van het eindspel.
De tijd is aangebroken om thema’s af te ronden die al sinds 2008 de rode draad in ons leven zijn geweest.

Naarmate de maand vordert verschuift de energie met de Zon, Mercurius en Mars in het complexe waterteken Schorpioen naar binnen, naar een serieuze en gedreven energie die stabiliteit, integriteit en duidelijkheid vereist.

In oktober 2023 is de vierde en laatste exacte Pluto Return voor de Verenigde Staten van Amerika.
Dit proces dat wel drie jaar heeft geduurd begon in februari 2021 met wel vier exacte conjuncties van Pluto op 27º Steenbok.
De eerste was in februari 2022, de tweede in juli 2022, de derde in december 2022 en dus nu in oktober 2023 passeert Pluto op 27º Steenbok voor de laatste keer het geboortepunt van de Verenigde Staten. We mogen deze Pluto Return van de afgelopen twee jaar zien als een soort van ‘hergeboorte’, dus er gaat een ingrijpende systemische herstructurering plaatsvinden.

Naast een turbulente wereldpolitiek, inflatie en schaarste moeten we rekening houden met vooraanstaande figuren die te val worden gebracht of komen te overlijden, gewelddadige conflicten, schandalen, religieus extremisme, racisme, drugsmisbruik, corruptie en grensoverschrijdend gedrag tegen vrouwen of kwetsbare groepen.

De majestueuze, ringvormige of angulaire Totale Zonsverduisteringen 14 oktober 2023 valt op 21º08 in het Hoofdteken Weegschaal. Deze ‘Ring van Vuur’ is zichtbaar in West Afrika, Noord en Zuid Amerika, de Stille Oceaan, de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee.
De tweede Zonsverduistering van 2023 is van grote invloed op de Kardinale tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok.
De ringvormige Zonsverduistering in Weegschaal en ook de komende gedeeltelijke Maansverduistering van 28 oktober op 5º in het aardeteken Stier worden beiden geregeerd door Venus en zijn van grote invloed op de relatiedynamiek in het algemeen.
Meer lezen over de Zonsverduistering en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Van 16 tot 19 oktober 2023 is er een mooie uitlijning van de Zon met de heldere vaste ster Arcturus en dat mag worden gezien als een kosmische pleister in deze turbulente tijd.
Dit krachtig energetisch portaal inspireert en helpt ons om te vertrouwen in een hoger kosmisch plan. Niets gebeurt zomaar, toeval bestaat niet.

Van 18 oktober tot 20 oktober 2023 is er een krachtige en transformerende verbinding van de Zon en Mercurius met de Maansknopen op de as Ram/Weegschaal.
Dit is de beste periode om onderhandelingen tot een goed einde te brengen, ook kunnen we bijzonder nieuws verwachten.

Op dinsdag 22 oktober 2023 mogen we ons verheugen op de jaarlijkse Orioniden meteorenzwerm in het sterrenbeeld Orion.
Er zullen naar verwachting wel 19 tot 28 meteoren ”vallende sterren” te zien zijn!
De ‘vallende sterren’ zijn stofdeeltjes die afkomstig zijn van de komeet van Halley.

De Zon reist van 23 oktober tot 22 november 2023 door het intense waterteken Schorpioen.
Schorpioen is een periode van zelftransformatie. Schorpioen brengt onze schaduwkant naar voren en onthult de waarheid. De waarheid maakt vrij en leidt tot groei en reflectie.
Met de plutonische intensiteit van de Zon, Mercurius en Mars in Schorpioen komt de onderste steen boven, wordt de confrontatie niet uit de weg gegaan en worden deuren geopend voor diepgaande persoonlijke en collectieve transformatie.

Op 28 oktober 2023 is er een krachtige gedeeltelijke Maansverduistering op 5º09 in het Aardeteken Stier. Deze zal te zien zijn in Afrika, Oceanië, Verenigde Staten van Amerika, Azië en Europa.
Mars in Schorpioen staat dan tegenover de retrograde Jupiter in Stier en dat is een ‘alles of niets’ aspect. Meer over deze Maansverduistering en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

We sluiten oktober 2023 af met Allerheiligen of Halloween, ook wel All Hallow’s Eve of Samhain genoemd. Het rituele Keltische Nieuwjaar! Samhain markeert zowel het einde als het begin van het Keltische nieuwe jaar.
Samhain symboliseert het rustseizoen van het land en markeert zowel het einde als het begin van het nieuwe jaar. Het is het moment wanneer de sluier tussen de wereld van de doden en de levenden zeer ijl is en het mogelijk is om contact te leggen met de andere wereld en de zielen die zijn overgegaan.

De sterke invloed van de retrograde Uranus in Stier mag niet worden onderschat.
Stier symboliseert het leven en natuur, Uranus is het symbool van vernieuwing door vernietiging.
Uranus in Stier is de rode draad in ons kosmische verhaal en zal dat tot juli 2025 blijven.
Oude structuren moeten vernietigd worden om vernieuwing mogelijk te maken.
Een pijnlijk proces dat uiteindelijk zal leiden tot de geboorte van een nieuwe, moderne wereld, op weg naar 2025, het Waterman Tijdperk.

Onthoud steeds dat verandering een natuurlijk onderdeel van het leven is.

 

Ik wens iedereen een behouden oktober 2023!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!