Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten bevinden zich in mei 2023 aan de Nachtkant van de Waterman-horoscoop waarbij de focus ligt op familie en huiselijke activiteiten, herstel en opbouw van nieuwe krachten. Een periode van voorbereiding en evaluatie voor wat betreft je carrière.
Mei 2023 is een maand van heroverweging en aanpassing door de invloed van de retrograde Pluto in Waterman. Vanaf 17 mei 2023 komt er weer een periode van vertraging door Jupiter in Stier, maar je mag de hele maand mei 2023 rekenen op de gunstige invloed van Venus en Mars waardoor uitdagingen mogelijkheden zullen zijn.

Liefde en Relaties
De retrograde asteroïde Ceres in Maagd (8e Huis van Intimiteit) kan in de eerste week van mei 2023 de oorzaak zijn dat je een afstand voelt in de intieme relatie. Je voelt je dan minder betrokken of denkt dat je niet de steun en liefde krijgt die je nodig hebt. Het probleem ligt niet bij de ander, maar bij jou en je moet dan diep in jezelf graven om bij de kern van het probleem te komen.
Mars reist van 21 mei tot 10 juli 2023 door Leeuw (7e Huis van Relaties). Tijdens die periode neem je het voortouw in een relatie of ben je actief aan het zoeken naar nieuwe verbindingen of nieuwe samenwerkingsverbanden en werkt aan het verbeteren van relaties.
De single Waterman is met Pluto in Waterman een ware charismatische magneet en hoeft ook in mei 2023 niet te klagen over liefdevolle aandacht. Vergeet niet je partner ook diezelfde aandacht te geven! Vanaf 21 mei 2023 reist Mars door Leeuw (Huis van Relaties) en met deze energie neem je meer initiatief. Door de felheid van Mars kan er in de relatie ook boosheid en irritatie ontstaan. Om de vrede te bewaren is het goed om zo nu dan wat water bij de wijn te doen.

Familie en Huis
Stier is voor Waterman het 4e Huis van Familie en Huis. Uranus is de heersende planeet van Waterman. Door de invloed van de grote hervormer Uranus in Stier sinds maart 2019 kan Waterman zijn verhuisd of zijn er plannen om te verhuizen naar een ander huis, andere woonplaats of zelfs ander land.
Mercurius is nog tot 14 mei 2023 retrograde in Stier en die periode is geschikt om huiselijke problemen aan te pakken of financiële problemen met je gezin op te lossen. Het is geen goed moment om een huis te kopen, een huurcontract te tekenen of te investeren in onroerend goed. Wacht daarmee tot eind mei 2023 tot de schaduwperiode van Mercurius retrograde voorbij is.
De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 laat in mei 2023 en de komende maanden een grote verschuiving zien in je carrière of professionele leven en dat is van invloed op je privé-leven. De grote Weldoener Jupiter reist vanaf 17 mei 2023 door Stier, het Huis van Familie en Huis. Tot 25 mei 2024 komt er ruimte voor Waterman om het huis te verbouwen of uit te breiden, onroerend goed kopen of verkopen of te verhuizen naar een ruimere woning. Er kan zelfs sprake zijn van gezinsuitbreiding of in ieder geval komen er positieve veranderingen in de woonsituatie. De Nieuwe Maan in Stier van 19 mei 2023 in het 4e Huis van Familie en Huis brengt een nieuw begin zoals een verhuizing of renovatie. Deze energie brengt je terug naar de basis om je eigen persoonlijke ruimte pakken of vaste grond onder te voeten te vinden.

Carrière
Met Mercurius in Stier moet je onderhandelen en is het niet eenvoudig om anderen te overtuigen van nieuwe plannen. Belangrijk is om alles in detail te plannen voor te bereiden.
De Maansverduistering in Stier van 5 mei 2023 valt in jouw Huis van Carrière en Bestemming en is de kosmische poort naar veranderingen in je carrière. Deze kosmische gebeurtenis laat de mogelijkheid zien van vooruitgang en succes, maar alleen als je er met hart en ziel voor gaat. Deze Maansverduistering laat zien dat dat projecten tot voltooiing komen of vlot worden getrokken. Diepgaande veranderingen in de carrière zoals een reorganisatie of verandering in het bedrijfsbeleid, andere regelgeving vanuit de overheid of managementwijziging zijn mogelijk. De Maansverduistering geeft ook aan dat het evenwicht moet worden hersteld tussen carrière of openbare leven en de behoeften van je gezin en privéleven.
Het is ook mogelijk dat jij zelf een totaal andere koers gaat varen in de komende zes maanden.
Wanneer je blijft zitten in een situatie waarin je niet gelukkig bent of waar je hart niet van vol is, dan kan Waterman tegenslagen en vertragingen ervaren en emotioneel gevoeliger zijn.
De rode strijder Mars reist tot 20 mei 2023 door Kreeft (Het Huis van Werk en Dagelijkse Bezigheden). Dit is een productieve periode om veel werkprojecten gedaan te krijgen, alleen als je gemotiveerd bent over het werk. Mars in Kreeft (6e Huis van Werk) is prestatiegericht, maar geen goede tijd voor teamwork, je werkt dan liever voor jezelf.

Financiën
Saturnus in Vissen (Huis van Financiën) brengt karmische lessen over wat werkelijk belangrijk voor je is en waar je werkelijk waarde aan hecht.
Financieel gezien is Saturnus in Vissen een mindere periode, maar deze periode is bedoeld voor het ontdekken van materiële en spirituele waarden.
Materiële bezittingen weerspiegelen je innerlijk waardepatroon, dus nu gaat het om wat je werkelijk nodig hebt.
De Maansverduistering in Schorpioen in het Huis van Carrière van 5 mei 2023 laat in het komende halfjaar diepgaande veranderingen in de carrière zien. Voortvloeiend zijn er financiële veranderingen die van invloed zijn op de behoeften van je gezin en privéleven.
Een overhaaste aankoop kan een miskoop zijn. Ga zorgvuldig te werk bij alles wat je doet.
Saturnus in Vissen vraagt je om het wat zuiniger aan de te doen. Grote uitgaven voor het huis en familie kunnen nu een punt van zorg zijn. Een goede budgettering is vereist om stabiliteit binnen je privé-leven en het gezin te bewaren.

Gezondheid
Door de transit van Mars in Kreeft (6e Huis) lever je meer prestaties en kun je vooruitgang boeken op het gebied van werk, werkgerelateerde projecten en je fysieke conditie zoals bijvoorbeeld in de sportschool of het volgen van een dieet. Waterman kan in de eerste drie weken van mei 2023 overprikkeld raken. Die hoge energie moet worden gekanaliseerd, anders zal het zich manifesteren als angst, negatief gedrag en gezondheidsklachten zoals verhoging en uitslag in het gezicht. Belangrijk is dus dat je fysiek actief bezig blijft, door te werken, sporten, zwemmen of wandelen in de natuur. Luister naar wat je lichaam nodig heeft, dus zorg ook voor ontspanning.
Waterman is door de transit van Mars in Kreeft in het zesde Huis van Gezondheid meer bewust van de kwaliteit van voeding en ben je geneigd om gezondere keuzes te maken in restaurants en supermarkten. Belangrijk blijft om een balans te vinden tussen werk en privé.

Advies
Van 17 mei 2023 tot 24 mei 2024 kan de transit van Jupiter in Stier heel verrijkend voor je privéleven zijn, denk aan de aankoop of verkoop van een huis en vooruitgang en groei in je gezin en familie. Mei 2023 is een gunstige maand om te gaan reizen of voor leuke uitstapjes met vrienden en familieleden.
Als je houdt van wat je doet en je hebt de dingen goed gedaan, dan kun je succes boeken, vooruitgang maken en erkenning krijgen.
Verduisteringen brengen ook dingen uit de schaduw en in het licht van de Maansverduistering van 5 mei 2023 vindt Waterman het ontbrekende puzzelstukje.

 

error: Content is protected !!