Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

November 2022 kan voor de wereld een uitdagende maand worden.

De energiecrisis in Europa, oorlog, de torenhoge inflatie en energieprijzen, de daling van inkomens en dreigende tekorten maakt dat we ons terecht zorgen maken over de komende wintertijd.

De impact van de gedeeltelijke Zonsverduistering in het financiële teken Schorpioen van 25 oktober 2022 brengt in november en december 2022 heel wat spanning, wrijving en weerstand tegen verandering met zich mee. We moeten dus rekening blijven houden met een volatiele aandelen- en energiemarkt en problemen met valuta, vastgoed, banken en financiële instellingen.

Alle Verduisteringen van 2022 op de as Stier/Schorpioen zijn verbonden met alles wat we bezitten, ontvangen, verdienen en schuldig zijn.
In de afgelopen maanden zijn we getuige geweest van fundamentele omwentelingen en schaarste in de wereld. Gebouwen, koninkrijken en zelfs regeringen schudden letterlijk en figuurlijk op hun grondvesten.

De karmische energieën van de retrograde Mars in Tweelingen en Jupiter in Vissen schetsen voor november 2022 een somber beeld.

De rode planeet Mars ging eind oktober 2022 retrograde in Tweelingen. Mars heerst over energieniveaus, het nemen van actie en motivatie. Met Mars retrograde gaat alles trager en is het lastig om energieniveaus te beheersen. Met Mars retrograde we minder gemotiveerd en wordt het nemen van actie een uitdaging. Vanuit mondiaal perspectief wordt het reguleren van frustraties en coördineren van gedachten en gevoelens bemoeilijkt

Velen hebben spijt van beslissingen die in het verleden zijn gemaakt en kampen met schuldgevoelens, eenzaamheid, verslaving, een gevoel van vervreemding en depressie.
De negatieve spiraal vanwege de retrograde Mars versterkt een gevoel van afgescheidenheid, vervreemding en verstoring van interpersoonlijke relaties, intensivering van materiële impulsen en agressie en komen ook veel relaties onder druk te staan. Oude pijn uit het verleden, zelfs karmische pijn uit vorige levens, komt met Mars retrograde aan de oppervlakte.
Het verleden schijnt ons in te halen. De onderste steen komt boven!
Mars retrograde spoort ons aan om te herstellen wat in het verleden verkeerd is gegaan. Temidden van de chaos staan we wel open voor verzoening, maar worden er alleen relaties in stand gehouden die er werkelijk toe doen.

November 2022 is een maand waarin we ons moeten concentreren op het herstellen en opnieuw opbouwen van verstoorde relaties.
Door de invloed van de regressieve Mars in het luchtteken Tweelingen gaat het dan vooral om familieverhoudingen en liefdesrelaties, maar ook de relatie met onszelf en bilaterale verhoudingen in de wereld.

De regressieve karmische energieën van Mars en Jupiter blijven de hele maand november 2022 voelbaar aanwezig, ondanks het feit van Jupiter in Vissen in de tweede helft van november 2022 weer direct gaat.

Het wordt een periode van overdenken en herstel in aanloop naar 2023.

Op 6 november 2022 staat Venus op 17º Schorpioen exact in oppositie met de de retrograde Uranus in Stier. Deze oppositie kan aan het begin van november 2022 en in de dagen daarna tot spanning leiden in alle vormen van relaties. Relaties worden beëindigd wanneer persoonlijke vrijheid in het geding is. Liefde is ver te zoeken, opwinding wordt gezocht in affaires, gokken, speculeren, werk of risicovolle investeringen.

De Totale Bloedmaan Verduistering in Stier van 8 november 2022 is te zien in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australië, Azië, Noord en Oost-Europa en valt samen met de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten van Amerika.
Deze kosmische gebeurtenis is van grote invloed op het morele, ethische, spirituele verleden, heden en toekomst van de Verenigde Staten van Amerika.
Deze Bloedmaan gaat over mondiale economische belangen, maar naast hoe we geld uitgeven, sparen en investeren en waarde van dingen, waardigheid of onwaardigheid en de manier hoe we met elkaar omgaan. Een Bloedmaan Verduistering betekent een einde van iets, dus er wordt een deur gesloten.
De door de Zon in Schorpioen geheel verduisterde Maan in Stier is omgeven met geheimzinnigheid, doofpotaffaires, seks, rechten van vrouwen, dood, geld en macht.
De totale Bloedmaan Verduistering op 16º56 in Stier, waarbij de Maan bloedrood kleurt, is een ware game changer en drukt ons met de neus op de feiten en kan een schokgolf teweegbrengen…. Deze krachtige Maansverduistering is net als op 30 april 2022, de tweede Zonsverduistering in Stier, weer conjunct de nu retrograde hervormer Uranus in Stier.
De onthullende Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 mag worden gezien als culminatie van alle verschuivingen en veranderingen sinds november 2021, de eerste Verduistering in Stier. De oppositie van de Zon conjunct Mercurius in Schorpioen schept met deze Bloedmaan helderheid en brengt de waarheid boven tafel.
We moeten we ons richten op “wat zou kunnen zijn” en “tevreden te zijn met wat is” door het ego opzij te zetten en gemakzucht en hebzucht los te laten
Wanneer vanaf medio 2023 de stofwolken van deze Maansverduistering zijn opgetrokken, zal de wereld totaal veranderd zijn.
Lees meer over deze Totale Maansverduistering en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Vanaf 17 november 2022 tot 10 december 2022 reist Venus door het vurige Boogschutter en dat kan in de chaos voelen als een moment van verlichting, een positive vibe.

Op 19 november 2022 vormt de Zon in Schorpioen in sextiel met Pluto in Steenbok en dat voelt als een boost van energie en creatieve kracht.

Op 23 november 2023 betreedt de Zon het vurige rijk van Boogschutter, (het Huis van Jupiter) en blijft daar tot 21 december 2022. De energie van de Zon in het dierenriemteken Boogschutter brengt ons in de komende vier weken naar de Winterzonnewende op 21 december 2022.
Vandaag gaat ook Jupiter op 28º weer direct in Vissen!

Door het direct gaan van de Grote Weldoener Jupiter in Vissen komt er wat verlichting, maar voorlopig zijn we nog niet af van de complexe en vertragende invloed van de retrograde Mars in Tweelingen.

Tastbare vanzelfsprekendheid moet worden losgelaten en economische offers moeten worden gebracht om de toekomst veilig te stellen.

De Nieuwe Maan in het grensverleggende Boogschutter van 23 november 2022 inspireert om de blik te richten op de toekomst.
Lees meer over deze Nieuwe Maan in Boogschutter en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

De retrograde Mars vormt op 28 november 2022 een positieve driehoek met de directe Saturnus in Waterman en deze krachtige en harmoniserende planetaire samenwerking is aan het eind van november 2022 en begin van december 2022 een welkome afwisseling.

Met deze motiverende energie zijn er bergen te verzetten. Besluiten die nu worden genomen zijn van grote invloed op de toekomst, vooral of we in staat zijn om ons te verzoenen met het verleden en verder te gaan.

Ook al laat het einde van november 2022 door positieve planetaire aspecten wat lichtpuntjes zien, we zijn echter nog lang niet uit de kou, in letterlijke en figuurlijke zin.
Er is kans op een nieuwe uitbraak van het coronavirus, schaarste, recessie en extreme weersomstandigheden.

Hou er rekening mee dat de geopolitieke problemen die ontstaan zijn in de tweede helft van 2022, aan het einde van 2022 nog niet zijn opgelost.

We moeten nog een tijdje op onze tanden bijten….

Iedereen een behouden maand november toegewenst!

Marlies

error: Content is protected !!