Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar 2024, de Jaar van de Draak, is het jaar van tweede kansen voor Leeuw!
Dit geldt bovenal voor de Leeuw die geboren is tussen 11 en 17 augustus.
De Volle Maan in Leeuw van 25 januari 2024 is de voorbode van een nieuwe krachtige cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven.
Deze Volle Maan is een goede gelegenheid om de balans op te maken van je levensstijl, persoonlijke doelen, ambities en strategische planning. Deze Volle Maan vraagt je om alles in je leven dat niet past bij wie je bent of wilt zijn, te verwijderen. In het licht van de Volle Maan zie je alles veel duidelijker, wat werkt en wat niet, zodat duidelijke stappen kunnen worden gezet.
Deze Volle Maan is van grote invloed op de Leeuw die tussen 25 en 29 juli is geboren.
Op 4 augustus 2024 is er een Nieuwe Maan in Leeuw en dat is als een nieuw begin voor jou.
Het jaar 2024 begint pas echt goed vooral voor de Leeuw die geboren is tussen 2 en 6 augustus 2024 om dromen te manifesteren.
Probeer je energie te richten op tweede kansen!

Liefde en Relaties
Het jaar 2024 begint goed met Mercurius in Boogschutter en Mars in Boogschutter tot 4 januari 2024. Boogschutter is het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie!
Asteroïde Ceres reist tot 7 februari 2024 door Boogschutter, dus alle kans voor de liefde, om iets goed te maken of voor een nieuw begin.
De retrograde Mercurius in Boogschutter aan het begin van 2024 maakt je bewust van alles waaraan je moet werken en Ceres helpt om liefdesrelaties te koesteren en te ondersteunen.
Pluto reist van 22 januari 2024 tot 2 september 2024 door Waterman (Huis van Relaties) en begint officieel vanaf 20 november 2024 aan de lange reis door Waterman.
Met Pluto in Waterman in het 7e Huis van Relaties kan Leeuw tot maart 2043 diepgaande verschuivingen in relaties en samenwerking verwachten.
Er komen grote veranderingen in relaties, interacties, de mensen waartoe jij je wel of niet aangetrokken voelt en wat je verlangt en nodig hebt in relaties.
Met Mars in Waterman (Huis van Relaties) van 14 februari tot 22 maart 2024 heb je de energie en de drive om belangrijke transformaties door te voeren.
De Nieuwe Maan in Waterman van 9 februari 2024 (7e Huis van Relaties) is het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of met een nieuwe relatie te beginnen. Vanaf dit moment en in de komende maanden ontstaat er een nieuwe relatiedynamiek of het nu gaat om je geliefde, zakenpartner, tegenstander of nieuwe liefde! Een nieuwe zakelijke samenwerking of de strijdbijl begraven met een zakelijke relatie of privé-relatie behoort tot de mogelijkheden.
De samenstand van Saturnus en Neptunus in Vissen (8e Huis van Zielsprocessen) is van grote invloed op de spirituele verbinding met geliefden en Saturnus maakt alles meer concreet en realistisch waardoor karma kan worden ingelost en oude kwesties, emotionele bagage en trauma’s worden opgelost.
Mars in Vissen van 23 maart tot 30 april 2024 geeft de kracht om met een open blik te werken aan problemen met intimiteit en vertrouwen.
De Nieuwe Maan in Vissen van 10 maart 2024 vraagt zowel financieel als emotioneel om de balans op te maken. Wat is werkelijk belangrijk voor je? Er is misschien sprake van onverwerkte pijn over diepste verlangens, intimiteit, passie en sensualiteit.
Je moet keuzes maken over wat je echt wilt, zelfs als dit betekent dat je afscheid moet nemen van iets of iemand.
Op 23 mei 2024 is er een Volle Maan in Boogschutter (Huis van Liefde) en hierdoor is er een sterk verlangen om dingen los te laten en plezier te beleven. Nieuwe relaties brengen je in contact met je innerlijke ziel en met wie je bent. Deze Volle Maan gaat ook over loslaten waar je geen vreugde (meer) aan beleeft. Dus zet die beslissing door.
Op 19 augustus 2024 is er een Volle Maan in Waterman (Huis van Relaties) en deze laat veranderingen op relationeel gebied zien, waardoor er ruimte ontstaat tot doorgroei en verdieping in de relatie. Het kan een breuk betekenen van een zakelijk partnerschap of relatie, maar ook een nieuwe stap door een belofte of huwelijksaanzoek te doen, te gaan trouwen of te verloven of een zakelijk partnerschap aan te gaan. Mocht dat niet zo voor je zijn, dan is het hoog tijd om de juiste beslissing te nemen.
Op 18 september 2024 is er een Maansverduistering in Vissen (Huis van Zielsprocessen).
Een reis naar het innerlijke Zelf, maar dan moet wel de confrontatie met je schaduwkant worden aangegaan. Door een intense gevoelservaring gaat Leeuw tot begin 2025 opruiming houden in het zielenleven zoals het verbreken van contacten met negatieve personen en situaties, ook beperkende overtuigingen. Gevoeligheden die te maken hebben met gemeenschappelijke geldkwesties en intimiteit vragen om een oplossing voor jezelf, je gezondheid en zelfgevoel.
Mercurius retrograde in Boogschutter van 25 november tot 15 december 2024 (Huis van Liefde)
kan gefrustreerd en ongeduldig maken met een nieuwe liefde of met daten. Dit is eigenlijk een goed moment om je te richten op een vaste relatie of opnieuw de verbinding te maken met een oude liefde.
De Nieuwe Maan in Boogschutter van 1 december 2024 laat zien wat jou doet stralen van geluk.

Familie en Huis
Op 25 maart 2024 is er een Maansverduistering in Weegschaal in het 3e Huis van Communicatie, Onderwijs en Directe Woonomgeving, je relatie met de buitenwereld.
Alles wat je tot nu toe als vanzelfsprekend hebt beschouwd moet opnieuw geëvalueerd worden om je meer bewust te maken van hoe je met jezelf en met anderen communiceert zoals met buurtgenoten, broers en zussen. Gebruik je intuïtie om situaties te beoordelen en ga niet af van feiten en logica. Wees voorzichtig met wat je zegt, hoe je iets zegt of juist niet zegt.
Met deze Maansverduistering besluit je om negatieve gedachten zoveel mogelijk te laten gaan en je te concentreren op waar het werkelijk om gaat.
Op 23 april 2024 is er een Volle Maan in Schorpioen, het Huis van Familie en Huis.
Deze Volle Maan is de kosmische poort naar een verandering in je woonsituatie, zoals het afwerken van een project, een verhuizing of verbouwing of een verhuizing naar een andere woonplaats en dat kan te maken hebben met je carrière. Deze Volle Maan brengt echter ook onderliggende relatiespanningen aan de oppervlakte of dat de muren op je afkomen en je meer behoefte hebt aan persoonlijke ruimte.
Juist door jezelf open te stellen voor de stemmingen van partners, familieleden en goede vrienden, kunnen emotionele drama’s worden voorkomen. Er gaat niets boven emotionele stabiliteit, rust en huiselijke harmonie thuis om gelukkig en succesvol in je carrière te kunnen zijn.
Op 1 november 2024 is er een Nieuwe Maan in Schorpioen, in het 4e Huis van Familie en Huis.
Wat betekent voor jou in letterlijke en figuurlijke zin “thuiskomen”?, wat betekent ”familie” voor jou? Wie beschouw je als” familie”? Familie is een integraal onderdeel om je bestemming te vinden in dit leven. Het huis waar je woont komt overeen met de mate van stabiliteit in jezelf.
Niet altijd is een huis een “thuis” en er kan sprake zijn van spanningen doordat onze persoonlijke ruimte en vrijheid steeds verder wordt ingeperkt. Deze Nieuwe Maan brengt je terug naar de basis om terug te keren naar je roots om het contact met familie te herstellen.
Deze Nieuwe Maan is een gunstig moment om te renoveren, make-over of een verhuizing plannen. Er komen veranderingen bij jou thuis of in je woonomgeving, zoals de komst of vertrek nieuwe buren, gezinsleden of huisdieren.

Carrière
Het dierenriemteken Stier vertegenwoordigt het 10e Huis van Carrière en Bestemming voor Leeuw. Uranus blijft ook in 2024 in Stier en blijft tot 25 mei 2024 in het gezelschap van Jupiter.
De samenwerking is gunstig en staat garant voor professioneel en maatschappelijk succes.
Het jaar 2024 gaat deuren voor jou openen!
Van 5 januari tot 13 februari 2024 reist Mars door Steenbok (6e Huis van dagelijks Werk) en dit geeft Leeuw veel energie en doorzettingsvermogen en enthousiasme voor het werk dat je doet of succes bij het vinden van nieuw werk.
De Nieuwe Maan in Steenbok (Huis van Werk) van 11 januari 2024 vraagt om een frisse start, balans en betere arbeidsvoorwaarden. Er kunnen zich nieuwe projecten voordoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens, maar dan moet er wel eerst schoon schip worden gemaakt.
Asteroïde Ceres reist vanaf 7 februari 2024 door Steenbok (Huis van Werk) en ook weer retrograde vanaf 14 mei tot 25 augustus 2024. Dit onderstreept het thema van 2024, dat je werk moet hebben waar je passie voor voelt, dat je vervult en voedt.
Tijdens Ceres retrograde zijn er wel twee Volle Maan in Steenbok, op 21 juni en 21 juli 2024.
Twee Volle Manen in het Huis van Werk wijzen Leeuw op de noodzaak om de balans tussen werk en privéleven te vinden en oude patronen en onevenwichtigheden in jouw dagelijkse routine los te laten om fysiek en emotioneel in balans te komen. Een gepland werkproject kan tot bloei komen.
Mocht je niet gelukkig zijn met het werk dat je doet, dan wordt het ondraaglijk en ga je toch een knoop doorhakken. Als je van je werk houdt, dan ga je grote stappen maken en krijg je succes. Ceres blijft tot 7 december 2024 in Steenbok, dus 2024 biedt je de kans om je hart te volgen.
De Nieuwe Maan in Stier (Huis van Carrière) van 8 mei 2024 is het startsein voor professioneel en maatschappelijk succes in 2024. Het brengt ongelooflijke kansen en stimuleert Leeuw om zich te richten op een ongelooflijke carrièremove of om andere maatschappelijke veranderingen door te voeren.
In het komende halfjaar krijgt Leeuw de kans om het roer om te gooien, erkenning te krijgen en nieuwe verbindingen te maken.
Mars reist van 10 juni tot 20 juli 2024 door Stier.
Deze energie maakt Leeuw ambitieus en een echte streber! Je kunt het gevoel hebben dat je op de goede weg bent na al die jaren van hard werken.
Op 2 oktober 2024 is er een Zonsverduistering in Weegschaal met nieuwe ideeën en nieuwe plannen waardoor plannen doorgang kunnen vinden.
Pluto in Steenbok heeft sinds 2009 heel wat veranderingen teweeg gebracht in jouw dagelijks leven. Vanaf 22 januari 2024 tot 2 september 2024 is Pluto in Waterman, maar weer vanaf 3 september tot 19 november 2024 voor de laatste keer terug naar Steenbok. Tijdens deze laatste periode van Pluto door het 6e Huis kunnen er in het laatste kwartaal van 2024 veranderingen worden doorgevoerd met betrekking tot verantwoordelijkheden, ergonomie, controle en veiligheid op je werk.
Op 15 november 2024 is er een Volle Maan in Stier (Huis van Carrière) en dat is de opmaat naar een periode waarin er dingen gaan veranderen in je carrière of je houding over je werk gaat veranderen. Leeuw kan de leiding krijgen over een belangrijke situatie of project.
Voel je je overwerkt, onderbetaald en niet gewaardeerd of Is er twijfel over het pad dat je zes maanden geleden hebt genomen, dan kan er tegengesteld resultaat of vertragingen zijn waardoor je een besluit moet nemen.
De Nieuwe Maan in Steenbok van 30 december 2024 (Huis van Carrière) sluit het jaar 2024 af met nieuwe professionele kansen en erkenning voor het werk dat je hebt gedaan.

Financiën
De Volle Maan in Maagd van 24 februari 2024 is van grote invloed op jouw financiële situatie in de eerste helft van 2024. Met deze Volle Maan in Maagd kun je de financiële vruchten plukken van het afgelopen halfjaar, ongeacht deze zuur of zoet zijn.
Er kan meer geld binnenkomen door loonsverhoging, andere baan of meer omzet in je onderneming. Je zou in de verleiding kunnen komen om een grote aankoop of investering te doen of iets vervangen.
Deze Volle Maan is gunstig om een bestaande geldsituatie te regelen. De boodschap van deze Volle Maan is om nieuwe vorm te geven aan jouw verdien-, spaar- en bestedingspatroon, door een afspraak maken bij de bank of financiële instelling om zaken te regelen of een budgetplan op te stellen.
Mercurius is van 5 tot en met 15 augustus 2024 retrograde in Maagd (Huis van Financiën) en met deze Mercurius retrograde kun je geld terugverwachten. Het is mogelijk dat je geld aan een vriend hebt geleend of dat je geld van de Belastingdienst of overheid tegoed hebt of achterstallig loon of openstaande facturen in je onderneming.
Deze Mercurius retrograde kan een financieel onzekerder tijd zijn of je hebt om de een-of-andere reden moeite met het beheren van geld. Hij rekening met extra kosten, dus zorg voor een financiële buffer voor die tijd. Een tweede baan of terugkeer naar een baan kan voor extra inkomsten zorgen.
Op 3 september 2024 is er een Nieuwe Maan in Maagd (Huis van Financiën).
Met de Nieuwe Maan in het Huis van Financiën, Fiscale Zaken, geld, waardebepaling en persoonlijk bezit is Leeuw gefocust en trots op wat je hebt, zowel materieel als immaterieel.
Financiële onduidelijkheden worden na de Mercurius retrograde met deze Nieuwe Maan opgehelderd en Leeuw krijgt alle informatie die nodig is om goede financiële beslissingen te nemen met betrekking tot leningen, schulden en persoonlijke verplichtingen aan derden.
Er kunnen zich creatieve kansen voordoen waardoor je meer geld kan verdienen om te investeren en de dingen te doen die je wil doen.

Gezondheid
Op 25 maart 2024 is er een Maansverduistering in Weegschaal en met deze kosmische gebeurtenis besluit je om negatieve gedachten zoveel mogelijk te laten gaan en je te concentreren op waar het werkelijk om gaat.
Het loslaten van irreële gedachten is een bevrijding van de geest.
Mercurius retrograde in Ram van 1 tot 25 april 2024 kan ervoor zorgen dat je meer meer persoonlijke ruimte nodig hebt. Het kan zijn dat je je voelt opgesloten, in je vrijheid wordt beperkt of tegengehouden.
De totale Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 is de kosmische poort naar een half jaar van “doorgroei’ als mens, het begin van een reis, een sabbatical, retraite, studie, een nieuwe perceptie van het Leven en levensfilosofie die kan leiden tot loopbaanveranderingen of werkmogelijkheden. Je leert filosofische en spirituele inzichten te integreren in jouw wereld.
Je gaat dingen vanuit een ander perspectief zien door het maken van een reis, opleiding, therapie of studie.
Op 5 juli 2024 is er een Nieuwe Maan in Kreeft in het Huis van Kosmisch Bewustzijn. Deze Nieuwe Maan maakt Leeuw gevoelig voor stemmingen en trends in de wereld om zich heen en is de kosmische aanwijzer om de diepte in te gaan om op zoek te gaan naar jezelf. Een prachtige gelegenheid om je over te geven aan een onbaatzuchtige zaak of liefdadigheidsproject, een ander bijstaan of een droom te beleven. Omarm transformatie en loutering, trek je in stille overgave terug van de wereld om te zorgen voor je innerlijk welzijn. Je kunt jezelf beter begrijpen je staat meer open om iets te delen dat je verborgen hebt gehouden. Dit zal je sterker maken.
Mars reist van 5 september tot 4 november 2024 door Kreeft. Met deze kracht ben je eerder vermoeid of uitgeput door de energie van anderen. Je krijgt meer inzicht in het verleden en wordt je gestimuleerd om onbewuste problemen aan te pakken en emotionele bagage los te laten.
Op 17 oktober 2024 is er een Volle Maan in Ram. De Volle Maan is als een kosmische schijnwerper die jou laat zien wat wel of niet waar is en op wie of wat je wel of niet kunt vertrouwen. Neem even wat afstand om het grote geheel te kunnen overzien.
Een geweldig moment om op reis te gaan, in gedachten of echt op reis op zoek naar jezelf en de liefde. Het pad wordt een beetje duidelijker, de horizon opent zich om iets te manifesteren.
In ieder geval de waarheid, ook al is dat niet wat je wil horen, het is beter dan in het duister blijven tasten.
Mars reist vanaf 5 november 2024 tot eind 2024 door Leeuw en die vuurenergie brengt energie, initiatief en enthousiasme om met een nieuw project van start te gaan. Mars gaat vanaf 6 december 2024 retrograde in Leeuw tot aan het eind van 2024, dus december 2024 kan gepaard gaan met frustraties en irritaties, ongelukjes of zelfs verwondingen, fysiek of emotioneel, vooral de Leeuw die geboren is tussen 26 juli en 1 augustus hebben last van deze Mars retrograde.

Advies
Het jaar 2024 is vol van professionele mogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling voor Leeuw!
Leeuw heeft alle kansen om vooruitgang te boeken bij het verwezenlijken van je ambities..
Hou wel rekening met tegenwerking, niet alles verloopt volgens plan dit jaar.
Discipline, vastberadenheid, maar ook ondersteuning en financiële hulp vanuit je sociale netwerk zijn nodig om je doelen te bereiken. Op werkgebied gaan er dingen veranderen en dat is ook van invloed op je financiële situatie.
Het is mogelijk dat er geld vrijkomt vanuit een nalatenschap, verzekering of van de Belastingdienst.
Op liefdesgebied neem je geen genoegen meer met oppervlakkigheid. Leeuw gaat op zoek naar bewustzijn en wijsheid. Leeuw gaat relaties beëindigen die niet meer voedend zijn.
Je sociale kring wordt uitgebreid met nieuwe zakenpartners en vrienden die jou perspectief en inzicht geven.
Vanaf 16 augustus 2024 is Mercurius retrograde in Leeuw, dus mis die tweede kans aan het eind van augustus 2024 niet!
Mercurius retrograde in Leeuw van 14 tot 28 augustus kan een vervelende tijd zijn van misverstanden en een gebrek aan focus met zich meebrengen, ook kan Leeuw tijdens deze retrograde Mercurius in de tweede helft van augustus 2024 verstrooid, angstig en gestrest zijn.
Ook kan het uitdagend zijn, denk dan maar aan de tweede kans die op je wacht!

error: Content is protected !!