Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose voor februari 2021

De kortste maand van het jaar wordt gekenmerkt door de vernieuwende Aquarius kracht met de Zon, de Nieuwe Maan, Mercurius, Venus, Jupiter en Saturnus in Waterman!

In januari 2021 vormden Jupiter, Saturnus, Mercurius en de Zon al een stellium in Waterman, een planetaire samenbundeling van vrijheid en individualiteit en dat wordt op 2 februari 2021 versterkt met de intrede van Venus in Waterman! 
Venus in Waterman belichaamt emotionele onafhankelijkheid en maakt het een gunstige maand om relationele problemen op te lossen, zowel op collectief als individueel niveau.

De krachtige samenbundeling in Waterman voelt als een nieuw begin …. Maar schijn bedriegt.

In januari 2021 hebben we te maken gehad met de planetaire clash tussen Mars in Stier en Saturnus in Waterman. Onderdrukte diepgewortelde collectieve maatschappelijke woede en wrok tegen het establishment kwam aan de oppervlakte om voor eens en voor altijd te worden aangepakt. We hebben het gezien met de verontrustende beelden van de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021.
Dit krijgt een vervolg aan het eind van februari 2021 met de driehoek tussen Mars in Stier en Pluto in Steenbok, dan wordt afgemaakt van wat in januari 2021 begonnen is.

Mercurius in Waterman ging op 30 januari 2021 retrograde en blijft retrograde tot 20 februari 2021. Met Mercurius retrograde (vorig jaar in Water, dit jaar alle Mercurius retrogrades in Lucht) is er meer kans op technische storingen, miscommunicatie en herziening van onderlinge relaties.
De retrograde Mercurius in Waterman trapt zwaar op de rem om te reorganiseren, te repareren, te herzien, te onderzoeken, problemen op te helderen en toekomstige plannen te fine-tunen.
Met het oog op de schaduwperiode moeten we dus de hele maand rekening houden met een toename van technologische problemen, verkeersongevallen, problemen met planning en contracten en tegenwerking bij het uiten van ideeën.

Naast Mercurius retrograde vindt deze maand ook het eerste exacte vierkant van Saturnus in Waterman en Uranus in Stier plaats, het planetaire spanningsveld van weerstand tegen maatschappelijke veranderingen. Dit is de eerste planetaire uitdaging tussen de giganten Saturnus en Uranus van dit jaar, een tijd van beroering en onrust.
In 2021 zal het vierkant exact zijn op 17 februari, 14 juni en 24 december 2021.
Een langdurig planetair conflict, een kosmische machtsstrijd tussen de status quo en de structurele progressieve hervorming.

Het vierkant Saturnus/Uranus vindt ongeveer elke 22 jaar plaats. Saturnus vertegenwoordigt structuren, grenzen, autoriteit, regels en wetten, terugkeer naar het oude.
Uranus ontketent revolutie en wil verder met een geheel nieuw concept en deze tegengestelde energieën botsen.
Saturnus en Uranus blijven tot eind 2022 met elkaar een spanningsveld vormen, dus we krijgen tot eind volgend jaar heel wat mee van de effecten van dit aspect, het transformeren van overtuigingen, het creëren van het nieuwe en het ontmantelen van oude structuren.

Het Saturnus/Uranus vierkant duidt op een grote economische herstructurering in de nieuwe wereld. Een nieuwe financiële realiteit met grote volatiliteit op de wereldmarkten.
De samenleving evolueert.
Verandering (Uranus) heeft echter een structureel raamwerk, een duurzaam fundament nodig (Saturnus), dus het nieuwe kan niet zonder het oude om chaos te voorkomen.

De conjunctie van Jupiter-Saturnus dat op 21 december 2020 werd gevormd in Waterman, is de brug naar een nieuw tijdperk van Pluto in Waterman vanaf 2023/2024.
Pluto breekt disfunctionele fundamentele structuren en systemen af om opnieuw beginnen.
Tot die tijd krijgen we het nog zwaar voor onze collectieve kiezen.
Eerst moet oud collectief zeer worden opgeruimd om ruimte te maken voor langdurige maatschappelijke verschuivingen die ons helpen te evolueren.

De tweede helft van februari 2021 staat in het teken van het direct gaan van Mercurius in Waterman vanaf 21 februari 2021 en de pragmatische verbinding van Venus in Waterman die de planeten Saturnus en Jupiter in Waterman verenigt.

Met de onverminderd heersende Waterman-energie is de drang naar vrijheid zo groot, net zo graat als de frustratie wanneer deze drang door autoriteiten wordt ingeperkt.
Deze energie van “willen en niet krijgen” zal naar verwachting pas vanaf 2022 wegebben door de toenemende invloed van Pluto in Waterman vanaf 2023.

Februari 2021 sluit af met de tweede Volle Maan van 2021, nu in het aardeteken Maagd.
Deze Volle Maan, ook wel de Sneeuwmaan genoemd, symboliseert de zuivere kiemkracht van de natuur die onzichtbaar onder haar adembenemende deken van koude, zo sterk aanwezig is. 
De Volle Maan maakt ons volledig bewust van wat we moeten doen om een gezonde balans te vinden en fysiek en mentaal gezond te zijn en te blijven! 
De positieve handreiking van de Volle Maan met Uranus en Mars in Stier en Pluto in Steenbok geeft doorzettingsvermogen, realisme en het individuele vertrouwen, stimuleert tot het maken van nieuwe ideeën en opent deuren naar grote veranderingen en doorbraken.

Wens jullie allemaal een veilige februari 2021!

error: Content is protected !!