Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar 2024, de Jaar van de Draak, is over het algemeen luchtiger en minder gecompliceerd dan 2023 was. In 2024 staat Weegschaal in de schijnwerpers. Nieuwe vrienden dragen bij aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Het jaar 2024 brengt wel drie verduisteringen op de as Ram/Weegschaal die van grote invloed zijn op jou als persoon, je relatie, je thuis en je werk.
In de eerste helft van 2024 zijn er ontwikkelingen in de carrière, mogelijk een verandering van werkplek, functie of werkterrein. De financiële situatie blijft stabiel.
De Maansverduistering van 25 maart 2024 in Weegschaal mag je zien als het begin van 2024.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2024 is het kosmische portaal naar een totale make-over en een nieuwe lifestyle. Weegschaal maakt een innerlijke en uiterlijke transformatie door op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden.
De verschuiving van Pluto naar Waterman, jouw 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie, tijdelijk vanaf 22 januari 2024 en definitief vanaf 20 november 2024 tot begin 2044 luidt een tijdperk in van vernieuwing, verjonging en regeneratie op het gebied van Liefde en Romantiek, creatieve en artistieke vaardigheden, zelfontwikkeling en kinderen (ook je innerlijk kind).
Pluto in Waterman in het 5e Huis van Creativiteit en de Liefde is een transformerende en vernieuwende reis, een diepgaande metamorfose naar jezelf, naar je hart, je inspiratie, je passie, je authenticiteit, speelsheid en creativiteit. In de liefde is het alles of niets en niets tussenin.
Liefde geeft je een ongekende innerlijke kracht.

Liefde en Relaties
De Nieuwe Maan van 9 februari 2024 in Waterman gaat over het herontdekken van jouw creatieve zelf en het herontdekken van de ware betekenis van plezier en geluk. Er kan een nieuwe romance zijn, een nieuw begin in je vaste relatie of het begin van een creatief project.
Mars reist van 14 februari tot 22 maart 2024 door Waterman en daardoor zijn verlangens sterker en wil je meer tijd doorbrengen met je geliefde. Geweldige tijd om samen op reis te gaan of activiteiten te ondernemen.
De totale Maansverduistering in Ram van 8 april 2024 valt in het 7e Huis van Relaties, zowel privé als zakelijk. Deze Maansverduistering valt tijdens Mercurius retrograde en dat is gunstig om opnieuw contact te maken met iemand uit het verleden of een hereniging.
Deze Totale Maansverduistering is de poort naar een periode van persoonlijke ontwikkeling en verandering. In de komende zes maanden kunnen er ingrijpende emotionele veranderingen zijn in de persoonlijke relatie met een goede vriend, geliefde of zakenpartner. Een relatie kan (alsnog) eindigen of een nieuwe relatie kan beginnen. Wat of wie in de komende maanden komt of gaat, het zal blijvend zijn.
Emotioneel gezien is dit de beste periode voor een nieuwe relatie, huwelijk, zakelijk contract of serieuze toezegging, om een partnerschap officieel te maken of om een vastgelopen relatie te beëindigen.
Mercurius is retrograde in Ram (Huis van Relaties) van 1 april tot 24 april 2024 kan de aanleiding zijn van relatieproblemen. Kinderen kunnen daarin een rol spelen. Mercurius retrograde is een gunstige periode voor relatietherapie, counseling of advies in te winnen bij iemand die kan bemiddelen om jouw relatie naar een hoger niveau te brengen.
Mars reist van 10 juni tot 20 juli 2024 door Stier ((8e Huis van Zielsprocessen) en dat doet je verlangen naar een zielsverbintenis.
Op 19 augustus 2024 is er een Volle Maan in Waterman (Huis van Liefde) en dat kan een nieuwe liefdesverbinding of creatief project versterken of beëindigen. Een ontluikende romance kan vaste vormen aannemen of je gaat je creatieve talenten ten volle benutten! Misschien heb je de behoefte om jezelf te onthechten van een creatief of persoonlijk project of iemand. Het gaat erom wat jou gelukkig maakt, jouw emotionele welzijn en spirituele verbinding, jouw zelfexpressie.
Op 17 oktober 2024 is er een Volle Maan in Ram (Huis van Relaties) en deze gaat over individuele identiteit en de relatie die je met anderen deelt. In je sociale kring en zakelijk leven worden er nieuwe verbintenissen tot stand gebracht of verbroken. Wat er ook gebeuren zal, het einde of begin is voor alle partijen een nieuwe weg. De kracht van de Volle Maan zal helpen om een situatie te verhelderen zoals de ware gevoelens en ware bedoelingen van de partner.
Op 14 november 2024 is er een Volle Maan in Stier (Huis van Zielsprocessen) en hier gaat het om het vinden van evenwicht en bewustwording over gedeelde bronnen en veiligheid, zekerheid en intimiteit. Een stagnerende persoonlijke situatie, een karmische of financiële schuld kan worden losgelaten om de verbinding te krijgen waar je naar verlangt.
Door de retrograde Mars in Leeuw in het 11e Huis van Sociale Betrokkenheid en Groepsprocessen van 6 december 2024 tot 6 januari 2025 gaat alles langzamer dan normaal. Projecten kunnen vooruitgang vinden, maar dan alleen samen, dus teamwork.
Maak goede afspraken, wees flexibel en omarm de collectieve gedachte.

Familie en Huis
Het tijdperk van Pluto in Steenbok in het 4e Huis van Familie en Privé, je wortels, je verleden en je identiteit (vanaf 2008) was een lange periode van ingrijpende renovatie aan je huis, een verhuizing of aanpassingen in de thuissituatie, maar ook van emotionele regeneratie waarin familieverhoudingen en oude pijn uit je kindertijd voor altijd is getransformeerd en veranderd.
De verschuiving van Pluto naar Waterman vanaf 22 januari 2024 laat al in 2024 duidelijke veranderingen zien. Je ziet je kinderen (of je eigen innerlijk kind) opgroeien. Kinderen moeten kunnen spelen om zich te kunnen ontwikkelen en dat is iets dat jij ook mag doen.
Pluto in Waterman onthult waar emotionele blokkades liggen om deze te doorbreken en je te richten op wat je leuk vindt, je creatieve ambities en projecten die jou echt inspireren.
Pluto keert vanaf 3 september 2024 door retrograde voor de laatste keer terug naar Steenbok, maar vanaf 20 november 2024 begint dan echt Pluto in Waterman.
Mars reist van 5 januari tot 13 februari 2024 door Steenbok en dat is een gunstige periode voor het doen van reparaties aan je huis, een verbouwing of verhuizing.
De Nieuwe Maan in Steenbok van 11 januari 2024 kan een eye-opener voor je zijn.
Het huis waar je woont komt overeen met de mate van stabiliteit in jezelf. Een solide en emotioneel sterke basis is voor weegschaal onontbeerlijk om zich veilig en geborgen te voelen.
Niet altijd is een huis een “thuis” en er kan sprake zijn van spanningen doordat onze persoonlijke ruimte en vrijheid steeds verder wordt ingeperkt. Deze Nieuwe Maan brengt je terug naar de basis om terug te keren naar je roots om het contact met familie te herstellen.
Asteroïde Ceres in Steenbok vanaf 7 februari 2024 blijft je herinneren dat een thuis ook een veilig thuis moet zijn, waar je je geborgen en gesteund voelt.
Tijdens Ceres retrograde zijn er wel twee emotioneel geladen Volle Manen in Steenbok, op 21 juni en op 21 juli 2024. Het gaat om grenzen stellen in letterlijke en figuurlijke zin, een hereniging met familie of met het land van herkomst.
Een situatie thuis komt tot een eind, zoals de kans om jezelf te bevrijden van een beperkende gezinssituatie of conflict met buren of woonomgeving. Deze Volle Maan gaat over het opruimen van het oude om plaats te maken voor het nieuwe, kortom een frisse wind door je huis met kans op stabiliteit.
De Nieuwe Maan in Boogschutter van 1 december 2024 in het 3e Huis van Communicatie, Verbinding en Onderwijs daagt je uit om contact te maken met alles wat je geest prikkelt, ook oude ideeën of nieuwe dingen leren, lezen, gesprekken voeren, aandacht, begrijpen en aanvoelen. Kies je woorden zorgvuldig, want wat je zegt is essentieel.
Ceres blijft tot 7 december 2024 in Steenbok een oogje in het zeil houden.
De Nieuwe Maan in Steenbok van 30 december 2024 is de hekkensluiter van 2024.
Deze Nieuwe Maan brengt een introspectieve energie met zich mee, waardoor Weegschaal de behoefte heeft terug te keren naar de oorsprong door bijvoorbeeld onderzoek te doen naar de familiegeschiedenis. Naast het verwerken en herstellen van familiebanden komen ook veranderingen van woonlocatie en woonsituatie aan de orde.

Carrière
Vissen is jouw 6e Huis van Dagelijks Werk en Gezondheid.
Saturnus in Vissen blijft ook in 2024 in het 6e Huis van Dagelijkse Routine, Werk en Gezondheid. De begrenzer Saturnus kijkt mee over je schouder, is kritisch en voert druk uit op het gebied van werk, dagelijkse functies, gewoonten en gezondheid.
Saturnus in Vissen kan de oorzaak zijn van overbelasting en stress. Gezondheidsproblemen kunnen de kop opsteken, dus neem extra voorzorgsmaatregelen.
Stress op het werk komt voornamelijk, omdat je de tijd niet goed indeelt en dat gaat ten koste van je energie en je gezondheid. Saturnus is Vadertje Tijd. Door een goed tijdschema aan te houden, heb je overzicht en kun je gericht dingen van je lijstje strepen.
Saturnus in Vissen laat Weegschaal zien hoe je het beter, productiever en efficiënter kan doen.
Door meer structuur en orde ben je beter georganiseerd en dat is ook beter voor je gezondheid.
Een gezondheidsprobleem dwingt je om je levensstijl te veranderen. Weegschaal krijg van Saturnus karmische lessen waardoor je leert dat gezondheid naast je werk ook verantwoordelijkheid is!
Als je je geen voldoening hebt of krijg van je dagelijkse werk, dan gaat het werk je in 2024 steeds meer tegenstaan en moet je een nader pad kiezen. Als je werk hebt dat bij je past, dan ga je in 2024 vooruitgang boeken en erkenning krijgen.
Mars reist van 23 maart tot 30 april 2024 door Vissen waardoor je extra productieve energie krijgt om je beter te concentreren op wat er moet gebeuren. Dit is de beste periode om met een nieuw werkproject of baan van start te gaan.
De Nieuwe Maan in Vissen van 20 maart 2024 versterkt deze energie om (opnieuw) te beginnen).
Deze Nieuwe Maan vraagt om een frisse start, balans en een gezonde lifestyle en betere arbeidsvoorwaarden.Er dienen zich nieuwe kansen aan die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens, maar dan moet er wel eerst schoon schip worden gemaakt.
Met Jupiter in Tweelingen vanaf 26 mei 2024 komen er mogelijkheden voor het starten van een bedrijf, een studie of een buitenlands avontuur, een boek te schrijven over je ervaringen en deze met de wereld te delen. Perfecte periode voor workshops, publicatie of financiering van een boek, reizen, studieproject, lesgeven of het krijgen van een beurs. Gebeurtenissen die in deze periode plaatsvinden voelen als voorbestemd!
De Nieuwe Maan in Kreeft van 5 juli 2024 in het 10e Huis van Carrière en Bestemming is een geweldig moment voor een bedrijfsgerichte studie of om te solliciteren naar die droombaan, een stage of baan of studie in het buitenland.
Op 18 september 2024 is er een gedeeltelijke Maansverduistering in Vissen (Huis van Werk Dagelijkse Routine en Gezondheid) en kan in de komende zes maanden de aanleiding zijn tot grote veranderingen op het werk. Een reorganisatie, herscholing, afscheid van je huidige baan en een nieuwe baan. Een nieuwe dagroutine of levensstijl. De focus ligt daarbij op je fysieke en spirituele gezondheid.
Een dieet, gezonde voeding, lichaamsbeweging, minder stress op het werk en in je dagelijks leven. Projecten kunnen worden afgerond waar je eerder in het jaar mee bent begonnen.
Mocht je nog steeds het gevoel hebben je pakje te hebben gevonden, dan kan dit een breekpunt zijn. Het gaat je emotioneel verbonden voelen en betrokken zijn bij wat je doet.
Mars reist van 5 september tot 3 november 2024 door Kreeft (Huis van Carrière en Bestemming) en dat maakt Weegschaal ambitieus en gedreven. Langetermijnstrategie is daarbij de sleutel.
Mars in Kreeft brengt succes en helpt om vooruitgang te boeken op de werkplek, een transfer of een goede indruk te maken bij sollicitaties en vergaderingen. Ook voor de zelfstandig ondernemer is het een gunstige tijd om een nieuw bedrijf te starten of uitbreiding van de onderneming.

Financiën
Schorpioen is het tweede Huis van Financiën voor Weegschaal.
Op 23 april 2024 is er een Volle Maan in Schorpioen in het Huis van Financiën.
Deze Volle Maan ook laat een voltooiing zien op financieel gebied of legt de focus op iets dat financieel afgerond of verbeterd moet worden. Dit is een perfecte periode voor financiële planning en strategievorming en om financiële zaken met rationaliteit en logica te benaderen, maar deze Volle Maan vraagt nu om in contact te komen met je intuïtie.
Er kan sprake zijn van een geschil over beloning op het werk. Een tijdelijke financiële crisis verlegt de materiële focus en mate van waardering van Weegschaal. Deze Volle Maan is een wake-up call om jezelf op andere manieren te waarderen.
Van 24 september tot juni tot 17 oktober 2024 reist Venus door het Huis van Financiën en dat is een gunstige transit om meer geld te verdienen, maar hou er rekening mee dat je ook meer geld wil uitgeven aan dingen die vreugde en plezier brengen. Gunstige transit voor financiële onderhandelingen en investeringen.
Op 1 november 2024 is er een Nieuwe Maan in Stier in 8e Huis van Levensprocessen, Gedeelde Financiën en Intimiteit. De energie van deze Nieuwe Maan vraagt zowel financieel als emotioneel om de balans op te maken en de diepere verbinding met jezelf te herstellen. Wat is werkelijk belangrijk voor jou?
Je moet keuzes maken over wat je echt wilt, zelfs als dit betekent dat je afscheid moet nemen van iets of iemand.
Er kunnen aantrekkelijke financiële opties ontstaan. Het achtste Huis gaat over alles wat je met anderen samenbrengt, zoals een gezamenlijk inkomen, fiscale aangelegenheden, erfenissen en pensioenen.
De Nieuwe Maan in Stier spoort aan om de balans op te maken van de financiële verplichtingen. Het gaat in het Huis van de Ziel ook over intimiteit, van verbondenheid en het vastleggen van beloftes. Zorg dat je omringd bent door personen die jou zekerheid zullen bieden bij wie jij je financieel, emotioneel en spiritueel veilig en geborgen voelt.

Gezondheid
Het jaar begint met Mars in Boogschutter tot 4 januari 2024 en ook Mercurius is nog retrograde in Boogschutter op 1 januari 2024. Deze mentale energie kan er de oorzaak van zijn dat je wat gestresst en vermoeid bent aan het begin van 2024.
Op 24 februari 2024 is er een Volle Maan in Maagd (12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten). Dit laat een periode zien van rust, introspectie, ontspanning en meditatie. Tijd voor jezelf, pauze, tijd om verbinding te maken met het onderbewuste……tijd om slaap in te halen of een korte vakantie in te lassen om innerlijk evenwicht te (her)vinden en emotionele bagage los te laten. Deze Volle Maan raakt je op een subtiele en spirituele manier.
Maak contact met je Hogere Zelf. Dromen zijn lucide en voorspellend en je intuïtie is sterker. Deze emotionele Volle Maan kan diepgewortelde angsten oproepen, gevoelens die te maken hebben met stabiliteit, beperkingen, jouw plaats in de wereld. Een goed moment voor een vorm van therapie of voor het omgaan met onderdrukte emoties. Dus geen moment voor actie, maar voor dromen, intuïtie, inspiratie en jezelf opladen.
Mercurius retrograde in Maagd ( 12e Huis van Kosmische Bewustzijn en Loslaten) van 5 tot 15 augustus 2024 is van grote invloed op jouw energieniveau. Tijdens deze weken voel je je uitgeteld en heb je veel rust nodig om bij te komen. Er kunnen onverwerkte kwetsbaarheden aan de oppervlakte komen waarvan je dacht dat je ze had losgelaten en liever had vermeden.
Op 3 september 2024 is er een Nieuwe Maan in Maagd (12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) en deze stimuleert Weegschaal om veranderingen door te voeren en nieuwe uitdagingen met moed te omarmen. Ga de diepte in om op zoek te gaan naar jezelf zoals in retraite gaan. Omarm transformatie en loutering, trek je in stille overgave terug van de wereld om te zorgen voor je innerlijk welzijn.
Rust en ontspanning heb je nodig om jezelf op te laden en geest en lichaam weer in balans te brengen. Er zijn misschien onderwerpen die lang verborgen en vermeden zijn en die om een oplossing vragen. Een prachtige gelegenheid om je over te geven aan een onbaatzuchtige zaak of liefdadigheidsproject, een ander bijstaan of een droom te beleven.
De dan retrograde Saturnus in Vissen kijkt toe vanuit het tegenovergestelde zesde Huis of je goed voor jezelf zorgt! Het gaat om jouw gezondheid en welzijn!
De gedeeltelijke Maansverduistering in Vissen van 18 september 2024 valt in jouw Huis van het Kosmische Bewustzijn en Loslaten en deze brengt in het komende halfjaar onbewuste emotionele pijn en verlangens aan het licht. Hoewel deze gevoelens pijnlijk voor je kunnen zijn, is deze kosmische doorgang hard nodig om oude pijn en karma los te laten om verder te kunnen gaan.
Weegschaal kan heel objectief zijn en heeft de neiging om zich bezig te houden met de realiteit van het leven. Het emotionele aspect komt dan op de tweede plek en daardoor verlies je het contact met jezelf. Een vorm van therapie kan hierbij helpen. Even een time-out nemen om tot jezelf te komen kan leiden tot een creatieve of spirituele doorbraak.

Advies
Naast liefde en verbondenheid heeft het jaar 2024 voor Weegschaal ook een sterk mentaal thema.
Een jaar om te investeren in jouw ideeën, je plannen en bovenal jezelf.
Op 23 mei 2024 is er een Volle Maan in Boogschutter in het derde Huis van Communicatie, Interacties en Verbinding.
Deze Volle Maan biedt een geweldige kans om hulp te vragen en feedback te krijgen over een creatief project, een zakelijk of romantisch advies. Je moet wel extra hard je best doen om je boodschap over te brengen, maar dit is wel het ultieme moment om jezelf te laten horen.
In ieder geval kun je jezelf opener en eerlijker uiten over ideeën en meningen en anderen nemen je woorden serieus.
Jupiter reist vanaf 26 mei 2024 door Tweelingen, het 9e Huis van Jupiter, het Huis van Inspiratie, Reizen, Cultuur, Filosofie, Internationale verbindingen en Hoger Bewustzijn. Jupiter in Tweelingen brengt heilzame energieën op het gebied van studies, vertrouwen, zelfontwikkeling, filosofieën en geloof. Het is een goede periode om in je eigen spirituele reis te investeren.
De Nieuwe Maan in Tweelingen van 6 juni 2024 stimuleert om spirituele wegen te verkennen door te gaan reizen of te gaan studeren, een website te lanceren of een boek te schrijven en uit te geven om je wijsheid te delen met de wereld.
Mars in Tweelingen vanaf 21 juli 2024 tot 4 september 2024 is een geweldige periode om op reis te gaan!
Mercurius retrograde zijn Boogschutter van 26 november tot 14 december 2024 valt in jouw 3e Huis van Communicatie. Door deze retrograde is het lastig om je focus te houden en om je gevoelens onder woorden te brengen. Dit kan een goed moment zijn om je kennis op te frissen, een vaardigheid eigen maken, iets te leren of een oud idee of plan weer op te pakken.
Op 15 december 2024 is er een Volle Maan in Tweelingen, het Huis Levensbeschouwing, Wijsheid en Spiritualiteit. Deze Volle Maan daagt je uit om te leren, te groeien als individu en je spirituele en filosofische kanten te ontwikkelen. Met deze Volle Maan komt er een kans om een opleiding te gaan volgen of je spiritueel te ontwikkelen, te gaan reizen of een boek te schrijven.

error: Content is protected !!