Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
Jaarhoroscoop Steenbok 2021

Algemeen
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 14 december 2020 viel voor Steenbok in het twaalfde Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn. Hierdoor ligt de focus in de eerste zes maanden van 2021 op psychologische ontwikkeling en spirituele groei.
Het jaar 2021 is een jaar van transformatie voor de Steenbok.
Jupiter en Saturnus hebben de Steenbok inmiddels verlaten. Een periode van wijze, maar soms ook harde levenslessen en herstructurering is afgesloten. De fundamenten zijn gelegd en verstevigd. Nu komt de tijd om je grenzen te verleggen. Pluto blijft tot 19 november 2024 in Steenbok om het proces van transformatie te voltooien. In ieder geval is het leven van Steenbok sinds 5 jaar totaal veranderd!

Liefde en Relaties
De Volle Maan van 30 december 2020 viel in jouw Huis van Relaties. Deze Volle Maan laat in januari 2021 de ontwikkeling zien van een zakelijke relatie, vriendschap of huwelijk of andere vorm van relatie. Een nieuwe relatie wordt steeds serieuzer!
De transit van Venus in Steenbok van 9 januari tot 1 februari 2021 versterkt je aantrekkingskracht en is een aangename periode van samenzijn en romantiek.
De Volle Maan in Leeuw van 28 januari 2021 (Huis van de Ziel) duidt op het intensiveren van een intieme vertrouwensrelatie.
De invloed van asteroïde Eros in Steenbok van 23 maart 2021 tot 11 juni 2021 laat het hart van Steenbok sneller kloppen! De transit van Venus door Stier van 15 april 2021 tot 9 mei 2021
(Huis van Liefde) duidt op een expressieve periode van plezier, flirten, romantiek, creativiteit en liefde. Met jouw aantrekkingskracht weet je een onuitwisbare indruk te maken op anderen.
Van 24 april tot 11 juni 2021 reist Mars door Kreeft (Huis van Relaties) en dat is de beste periode om activiteiten te organiseren met je partner of met je gezin. Door externe druk moet je soms de confrontatie aangaan omwille van veiligheid en stabiliteit, ook al probeer je dat te vermijden.
Vaak is de liefde waard om voor te vechten.
Van 9 mei tot 31 juli 2021 reist asteroïde Ceres door Stier (Huis van Liefde) en dat kan de terugkeer betekenen van een ex-geliefde en dat kan een uitdaging zijn voor de vaste relatie.
Van 3 tot 27 juni reist Venus door Kreeft en dan gaat jouw aandacht alleen uit naar de partner.
Er is dan minder interesse in groepsactiviteiten of voor oppervlakkige verbintenissen. Juni 2021 is een harmonische maand voor een verzoening, om een verbintenis aan te gaan of deze te versterken.
Vanaf 20 juni 2021 tot 28 juli 2021 gaat Jupiter retrograde in Vissen en tijdens die periode moet Steenbok terughoudend zijn met het geven of ontvangen van informatie op middellange en lange termijn, niet iedereen is betrouwbaar.
De retrograde Uranus in Stier van 20 augustus 2021 tot 17 januari 2022 kan tot generatieconflicten leiden tussen ouders en kinderen of een prille relatie kan worden beëindigd.
De transit van Venus in Schorpioen (Huis van Sociale Processen) van 11 september tot 7 oktober 2021 is een periode van netwerken en deelname aan sociale, professionele of recreatieve evenementen.
De transit van Venus in Schorpioen van 11 september tot 7 oktober 2021 (Huis van Vriendschappen) kan het begin zijn van een romantische relatie binnen de sociale kring of een periode van gemeenschappelijk creatieve activiteiten.
Contacten die verwaterd zijn of die niet meer aan je verwachtingen voldoen, worden nu verbroken.
De transit van asteroide Vesta in Schorpioen (Huis van Vriendschappen) van 21 september tot 16 november 2021 laat voor Steenbok een zoektocht zien naar steun en advies in de sociale kring, zoals bij vrienden en collega’s.
Van 6 november 2021 tot 6 maart 2022 reist Venus weer door Steenbok en ook dit is een vervolg op de transit van Venus aan het begin van 2021. Door de retrograde Venus in Steenbok van 19 december 2021 tot 28 januari 2022 is Steenbok echter wat verlegen en gesloten. Deze periode brengt onzekerheden aan het licht die gebaseerd zijn op tekortkomingen, negatieve denkbeelden en een laag zelfbeeld. Laat los, Steenbok.

Carrière
De transit van asteroïde Pallas in Vissen vanaf 8 maart 2021 is een ware voorvechter en kosmische bondgenoot voor het plannen van presentaties, evenementen, onderzoekswerk en tentoonstellingen.
De tijdelijke transit van Jupiter in Vissen van 14 mei tot 28 juli 2021 laat goede resultaten zien op school en studie, dus een perfecte transit voor educatieve doelen. Jupiter reist van 30 december 2021 tot 10 mei 2022 ononderbroken door Vissen, dus een gouden kans als je wil afstuderen of voor een herexamen.
De Zonsverduistering in Tweelingen van 10 juni 2021 (Huis van Werk) brengt in het komende halfjaar duidelijkheid in jouw situatie op de werkplek en in je relatie met collega’s, een nieuwe baan of een nieuwe positie of carrièrerichting.
Mercurius in Stier van 20 april 2021 tot 4 mei 2021 is een perfecte transit om je te oriënteren over verschillende creatieve, persoonlijke en professionele projecten.
Van 12 tot 28 juli 2021 reist Mercurius door Kreeft en dat is een gunstige periode om compromissen te sluiten, te onderhandelen en vrede te sluiten.
Goede tijd voor de uitwisseling van ideeën om een verbintenis aan te gaan of deze te versterken.
Van 27 september tot 17 oktober 2021 is Mercurius in Weegschaal retrograde (Huis van Carrière) en tijdens deze periode wordt duidelijk van het hoe, waarom en wie van invloed is op je carrière. Van 12 tot 30 augustus 2021 reist Mercurius door Maagd en dat is een gunstige transit voor zakenreizen, de academische wereld, media en publicaties.
Van 16 september 2021 tot 30 oktober 2021 reist Mars door Weegschaal (Huis van Carrière).
Deze energieke en ambitieuze periode is een gunstige periode om zelfstandig ondernemer te worden of een bedrijf te starten of met een nieuw project van start te gaan. Steenbok neemt dan de leiding. Goed voorbeeld doet goed volgen!
Vanaf 9 november 2021 komt de invloed van asteroïde Pallas in Vissen de planning van promotionele activiteiten ten goede, een perfecte periode om te brainstormen en voor de presentatie van plannen en projecten.

Financiën
Het jaar 2021 is door de invloed van Saturnus in Waterman (Huis van Financien) een goed financieel jaar, Steenbok.
De maanden januari 2021 en juli tot oktober 2021 zullen de beste resultaten opleveren.
Kinderen vormen in 2021 een grote bron van uitgaven.
De transit van Saturnus in Waterman van 20 december 2020 tot 7 maart 2023 leert Steenbok waardevolle lessen over waar je werkelijk waarde aan hecht, wat echt waardevol is in het leven. Materiële, psychologische, spirituele en morele waarden. Saturnus in Waterman duidt op financiële beperkingen of de noodzaak om uitstaande schulden te voldoen of lening af te betalen. Financieel gezien dus een mindere periode, maar deze periode is bedoeld voor de stabilisering en het ontdekken van je wezenlijke waarden. Materiële bezittingen weerspiegelen je innerlijk waardepatroon. Verlies van bezittingen heeft te maken met wrijving tussen wat je denkt dat je nodig hebt en wat je werkelijk nodig hebt. Pas op met gokken of investeringen tijdens de Saturnus/Uranus vierkanten op 17 februari, 14 juni en 24 december 2021, want dit kan tot verliezen leiden. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk zo. In het eerste kwartaal van 2021 moet Steenbok voorzichtig zijn met financiën en economisch met geld omgaan, want Saturnus will Steenbok op de proef stellen.
De retrograde Saturnus in Waterman (Huis van Financiën) van 23 mei tot 10 oktober 2021) kan tot verlies leiden, maar is ook het moment dat Steenbok zich minder druk maakt om een slechte investering of verlies van geld of bezit en de voorkeur geeft aan eigenwaarde en gezonde grenzen stelt. Materiële zekerheid komt vanzelf weer bij je terug en wordt een stabiele financiële bodem gecreëerd voor de komende 29 jaar.
Jupiter in Waterman reist van 20 december 2020 tot 13 mei 2021 en van 29 juli tot 29 december 2021 door het Huis van Financiën voor Steenbok en dat is een gunstige transit voor je financiën. Er zal in ieder geval voldoende geld zijn door een meevaller of beloning, verkoop van een huis, loterijen in ieder geval verbetering van de financiële situatie.
Jupiter in Waterman (Huis van Financiën) is een gunstige periode met kans op vermeerdering van inkomsten en sparen van geld, behalve van 14 mei tot 28 juli wanneer Jupiter tijdelijk naar Vissen verhuist. Een ideaal moment om goede investeringen te doen. Aankopen die Steenbok tijdens deze periode neemt gaan waarschijnlijk in waarde toenemen.
Vanaf 8 januari tot 15 maart 2021 reist Mercurius door Waterman (Huis van Financiën) en dat is een praktische periode om je financiën op orde te krijgen door het analyseren van je financiën, bezittingen en persoonlijke waarden.
De retrograde Mercurius in Waterman van 30 januari tot 20 februari 2021 kan vertragend werken, maar vanaf 21 februari tot 15 maart 2021 kan een nieuw beheersysteem en alternatieve inkomstenbronnen van invloed zijn op jouw financiën.
De Volle Maan in Waterman van 22 augustus 2021 laat meer geld zien door salarisverhoging, een andere baan of meer omzet in je onderneming. De Volle Maan ook laat een voltooiing zien op financieel gebied of dat er iets afgerond moet worden.
Vanaf medio oktober 2021 gaan Saturnus en Jupiter allebei weer direct in Waterman (respectievelijk op 11 en 18 oktober 2021), wat wijst op een gunstige periode van verbetering in jouw financiële situatie.
Aan het einde van 2021 kunnen er extra uitgaven zijn die te maken hebben met ziekenhuisbezoeken of een buitenlandse reis.

Familie en Huis
Tot 6 januari 2021 reist Mars nog door Ram (Huis en Familie) en dat laat aan het begin van 2021 een drukke periode zien in je woonsituatie. Er wordt geklust, verhuist of gerenoveerd, maar ook een familiebijeenkomst, onderzoek naar je afkomst of een actieve vakantie zijn dingen die mogelijk zijn met Mars in Ram. Mars in Ram geeft ook korte lontjes, dus hou rekening met tegenwind en argumenten. Door de positieve invloed van Jupiter in Waterman worden problemen sneller opgelost.
De transit van Ceres in Ram van 22 februari 2021 tot 8 mei 2021 duidt op een positieve en periode van gezellig samenzijn met je gezin en familie. Jouw huis is op dit moment een veilige haven, een toevluchtsoord, je heilige ruimte en tempel.
De Nieuwe Maan in Stier van 11 mei 2021 (Huis van Liefde) daagt je uit om jouw fantasieën te beleven! Een nieuwe romance, leuke activiteiten met kinderen, goed nieuws over een kind of gezinsuitbreiding in de familie of contact maken met je eigen innerlijk kind is mogelijk.
De transit van Jupiter in Vissen van 14 mei 2021 tot 28 juli 2021 is ideaal voor een cursus of korte reisjes. Juni 2021 is een echte familiemaand met veel huiselijke bedrijvigheid voor de Steenbok.
De retrograde Cheiron in Ram van 15 juli tot 19 december 2021 brengt ongemakkelijke gezinssituaties onder de aandacht zodat genezing kan plaatsvinden.
Het jaar 2021 brengt veel verantwoordelijkheden voor kinderen met zich mee..
De Volle Maan in Ram van 20 oktober 2021 laat zien dat er in november 2021 iets in je familie tot voltooiing komt.
In november 2021 zijn er plannen om verhuizen of er is een daadwerkelijke verhuizing dat verweven kan zijn met je carrière. De Volle Maan brengt dus iets nieuws op het thuisfront, zoals een nieuw project, renovatie, nieuw interieur of een verhuizing naar een andere woonplaats. Plannen om te verhuizen worden concreet of er is sprake van een daadwerkelijke verhuizing vanwege je carrière, een gezamenlijke vakantie, familiebijeenkomst of renovatie, een thuiskomen, gezinsverzoening of hereniging met het land van oorsprong.

Gezondheid
Kleine gezondheidsproblemen kunnen begin 2021 aanwezig zijn, maar verder zal het op gezondheidsgebied soepel verlopen. Eet gezond, doe aan meditatie en lichaamsbeweging en zorg voor voldoende slaap.
De asteroïde Juno in Boogschutter (Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn) tot 14 november 2021 spoort Steenbok aan om afstand te nemen van het materiële en zich te verbinden met het spirituele of goddelijke voor innerlijke rust en tevredenheid.
Door de transit van Mars in Tweelingen (Huis van Gezondheid) van 5 maart tot 23 april 2021 kunnen er gezondheidsproblemen zijn als direct gevolg van werkdruk en overwerk of conflicten op het werk.
Het is raadzaam om tijdig in te grijpen en je levensstijl aan te passen, want een burn-out is wel mogelijk met Mars in Tweelingen. Voorkomen is beter dan genezen.
Tijdens de periode van de retrograde Pluto in Steenbok vanaf 27 april tot 5 oktober 2021 kan Steenbok geconfronteerd worden met een verwaarloosde of chronische aandoening die alsnog moet worden aangepakt.
Van 5 mei tot 11 juli 2021 reist Mercurius door Tweelingen en dat is een gunstige periode om een alternatief dieet of sport of nieuwe dagroutine uit te proberen. De retrograde Mercurius van 29 mei tot 21 juni 2021 geeft aan dat een alternatief initiatief meer kans tot slagen heeft.
Met Lilith in Stier kan er in juli 2021 kan er weerstand zijn tegen het voortzetten van medische of therapeutische behandelingen of het opvolgen van medische instructies.
Van 31 juli tot 21 december 2021 reist Ceres door Tweelingen. Pas op dat je de lat niet te hoog voor jezelf legt tijdens deze periode.
De Maansverduistering in Boogschutter van 26 mei 2021 en de Zonsverduistering in Boogschutter van 4 december 2021 (Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn) maakt de weg vrij naar een periode waarin de Steenbok zich gaat bevrijden van oud karma om zich te richten op de toekomst.
De periode van de directe Pluto in Steenbok vanaf 6 oktober 2021 tot 28 april 2022 is een ware transformatie van jeZELF. Tijdens deze periode van ZELFverbetering voelt Steenbok zich aangetrokken tot de mysterieuze en verborgen aspecten van het leven dit alles maakt Steenbok meer bewust van het belang van fysieke en emotionele gezondheid.
De transit van de Zon in Boogschutter van 23 november tot 21 december 2021 laat Steenbok verlangen naar rust, momenten van reflectie en vertrouwen op een hogere macht.
De transit van de asteroïde Juno in Steenbok vanaf 15 november 2021 en de transit van de Zon in Steenbok vanaf 22 december 2021 tot 20 januari 2022 geeft Steenbok meer meer fysieke kracht en dat is gunstig voor herstel of therapie, persoonlijke verbetering en zelfzorg.

Advies
Het jaar 2021 is een goed jaar voor Steenbok.
De Noordknoop in Tweelingen (Huis van Werk) en Zuidknoop in Boogschutter (Huis van Loslaten geeft de (symbolische) dood van het verleden aan.
Steenbok wordt uitgedaagd om nieuwe strategieën voor je dagelijks leven te vinden, zoals ander werk of gezonde lifestyle.
De Volle Maan in Steenbok van 24 juni 2021 is een goede gelegenheid om de balans op te maken van je levensstijl, persoonlijke doelen, ambities en strategische planning.
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 (Huis van Liefde) opent de kosmische poort naar een nieuwe liefde, inspiratie of verdieping in de vaste relatie. Deze Maansverduistering zal in de komende zes maanden ook van invloed zijn op bestaande vriendschappen en sociale contacten. Dit spirituele proces heeft een natuurlijk verloop. Vrienden komen en vrienden gaan als vanzelf.
Kijk niet achterom en kijk vooruit!

error: Content is protected !!