Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Juni 2019

De eerste zomermaand van 2019 biedt ons een uitzonderlijke maand van hoop, maar ook van vertraging en tegenstrijdigheid. 

De groeiende tweedeling in de samenleving wordt deze maand pijnlijk duidelijk. 

Die tweedeling ondermijnt een duurzame en harmonieuze samenleving waar de mensheid zo naar verlangt.

Juni 2019 wordt gekenmerkt door twee exacte planetaire verbindingen die het hele jaar 2019 actueel zijn. De helende en vruchtbare planetaire handreiking tussen Saturnus en Neptunus en het uitdagende planetaire spanningsvierkant tussen Jupiter vierkant Neptunus. Saturnus sextiel Neptunus is het planetaire vangnet en lichtpuntje in deze gepolariseerde samenleving.

Juni 2019 opent sterk met een uitbundige Nieuwe Maan in Tweelingen op 3 juni 2019.

Deze Nieuwe Maan in het logische, maar ook dualistische Tweelingen vraagt vooral nu om duidelijke keuzes waarbij elkaars mening gerespecteerd wordt.

Lees meer over de Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

De retrograde planeten Jupiter in Boogschutter, Saturnus en Pluto in Steenbok en ook het retrograde gaan van Neptunus in Vissen aan het eind van juni 2019, hebben een remmende werking op maatschappelijke processen. Ook de al aanwezige invloed van de komende Maansverduistering in Kreeft van 2 juli 2019 vraagt ons om collectieve en persoonlijke processen los te laten, te herzien en te verbeteren.

De retrograde Saturnus en Pluto in Steenbok zijn inmiddels nog maar van 3 graden van elkaar verwijderd, dichtbij de Zuidknoop in Steenbok, ons collectieve geheugen. Het samensmelten van Saturnus en Pluto heeft de kracht van een Zonsverduistering. Volgende maand op 16 juli 2019 is er een Zonsverduistering op 24º in de Steenbok en dit mag worden gezien als de generale repetitie van deze historische conjunctie tussen Saturnus en Pluto in Steenbok van 12 januari 2020. Saturnus gaat medio september 2019 weer direct en zal vanaf dan de direct lopende Pluto in Steenbok gaan inhalen. Niet voor niets is er onrust in de wereld. De Gele Hesjes, de Me-Too beweging, Brexit, extreme klimatologische omstandigheden, de handelsoorlog met China, de recente instabiliteit van de aandelenmarkt, Venezuela, de Golfregio, Noord-Korea, Noord-Ierland en andere brandhaarden in de wereld zijn allemaal voorbodes van wat komen gaat. Het is 5 voor 12. Wanneer Saturnus zich bij Pluto in Steenbok voegt moeten we onder ogen zien voor wat we de ogen voor hebben gesloten. De hoogste tijd om de verantwoordelijkheid te nemen voor Moeder Aarde waar wij allemaal deel van uitmaken. 

Uranus reist al weer drie maanden door het element Aarde. De radicale invloed van Uranus in Stier laat inmiddels al significante technologische veranderingen zien in onze samenleving. 

We hebben het over milieubewustzijn en duurzaamheid. Een verlangen om terug te keren naar de natuur. Maar is dat straks nog wel mogelijk? Uranus in Stier laat op een niet mis te verstane wijze verstaan dat de natuur wereldwijd ongekend snel achteruitgaat. Decennia van roofbouw op de natuur, opwarming van de aarde, overbevolking, overconsumptie, ontbossing en het in ras tempo uitsterven van diersoorten, insecten en planten heeft grote negatieve gevolgen voor onze biodiversiteit. Alleen een fundamentele bewustwording en ingrijpende economische en maatschappelijke veranderingen kan het tij nog keren.

De rode strijder Mars reist nog tot 1 juli 2019 door Kreeft. Emoties en sentiment spelen de hele maand juni 2019 een belangrijke rol bij de besluitvorming in de samenleving. De emotionele kracht van Mars in Kreeft en de objectieve Zon in Tweelingen vormen in juni 2019 de sleutels tot creativiteit, productiviteit en vooruitgang.

Op haar snelle reis door de dierenriem voegt Venus zich op 10 juni 2019 bij de Zon in Tweelingen. Met deze stimulerende tekenwisseling zijn we hoopvol over relaties en economie. Een gunstige periode voor de handel, reiswereld en alle vormen van communicatie.

We zien nieuwe mogelijkheden aan de horizon. De invloed van het tweede exacte vierkant tussen Jupiter en Neptunus brengt nieuwe creatieve energie en nieuwe kansen, maar daagt ons uit om het volledige potentieel te bereiken. Er kan sprake zijn overdreven optimisme met als gevolg gezichtsverlies, desillusie en loze beloftes van gouden bergen die uiteindelijk diepe valkuilen blijken te zijn. Goedbedoelde, maar onhaalbare, onrealistische en onuitvoerbare oplossingen kunnen leiden tot onvoorziene, onvoorspelbare en onberekenbare ontwikkelingen in de politiek, wetenschap en economie. De vorige planetaire uitdaging tussen Jupiter en Neptunus was in 2006 en het volgende vierkant zal weer plaatsvinden in 2025. Naast economische gevolgen kan het spanningsvierkant tussen Jupiter (groot, groter, grootst) en Neptunus (rivieren, zeeën en oceanen) leiden tot grote overstromingen, modderstromen en extreme klimatologische omstandigheden. 

Mercurius blijft van 5 juni tot 27 juni 2019 in Kreeft. Vanaf 28 juni 2019 gaat Mercurius naar Leeuw.

Vanaf 7 juli 2019 gaat Mercurius retrograde in Leeuw en belandt Mercurius vanaf 20 juli 2019 weer in Kreeft. Vanaf 11 augustus 2019 is Mercurius terug in Leeuw. Het heen- en weer gereis van Mercurius van Kreeft naar Leeuw laat zien dat de focus tot eind augustus 2019 op eigenbelang en veiligheid ligt.

Op 17 juni 2019 straalt de Volle Maan in Boogschutter. Deze Volle Maan is de laatste Volle Maan voor het begin van astronomische zomer en wordt ook wel de “Grasmaan” genoemd.

Lees meer over deze inspirerende Volle Maan onder NIEUWS op deze website.

Op 19 juni en 20 juni 2019 vindt een dynamisch spanningsveld plaats tussen de conjunctie Mercurius en Mars in Kreeft en de retrograde Pluto in Steenbok. Een kosmisch recept voor woordenstrijd en explosiviteit, misleidende informatie, propaganda, internetfraude, complottheorieën, afluisterschandalen, intimidatie en andere vormen van psychologisch misbruik op het internet of andere kanalen, Deze tegenstelling kan ook tot opmerkelijke prestaties leiden op alle gebieden waar moed en kracht vereist zijn, vooral met projecten waarmee een jaar of twee geleden mee is begonnen.

Vanaf 21 juni 2019 gaat Neptunus op 18° retrograde in het eigen mystieke rijk van Vissen.

Neptunus blijft tot 26 november 2019 retrograde. Het begin van de retrogradeperiode van Neptunus in Vissen brengt een algemeen gevoel van ontevredenheid en een negatief sentiment, want we kunnen dan geconfronteerd worden met het feit dat niets is zoals het lijkt.

Lees verder over de retrograde Neptunus onder NIEUWS op deze website.

Op 21 juni 2019 bereikt de Zon, het stralende middelpunt aan de hemel, haar hoogste punt op de Kreeftskeerkring en betreedt het Waterteken Kreeft. De langste dag en de kortste nacht. Het is Midzomer, de Zomerzonnewende of de Zomer Equinox voor het noordelijk Halfrond. Voor het zuidelijk Halfrond betekent deze magische dag het begin van de Winter en de Winter Equinox. Vanaf deze dag worden de dagen op het noordelijk Halfrond langzaam aan weer korter tot aan het moment van de Winterzonnewende op 21 december 2019.

Op 25 juni 2019 is de Maan in Ram conjunct de asteroïde Cheiron. Het kan zijn dat er vandaag sprake is van agressie en geweld. Cheiron in Ram laat onderdrukte woede, frustratie en een gevoel van machteloosheid zien en de Maan in Ram versterkt al die emoties. Geweld zal nooit de oplossing zijn. Het is de hoogste tijd dat we afscheid nemen van oude denkpatronen en overtuigingen en dat we ons richten op het eigen welzijn.

Het tweede exacte sextiel van 2019 tussen Saturnus en Neptunus is de planetaire pleister gedurende het hele jaar 2019 en biedt de wereld in deze tijd geloof en vertrouwen en een kans om te bouwen aan een liefdevolle wereld. Saturnus is Karma, dus de karmische aard van Saturnus sextiel Neptunus betekent dat goed doet goed ontmoet. Onbaatzuchtigheid en tevredenheid worden langs mysterieuze wegen beloond. Het vierkant Jupiter en Neptunus daagt in deze periode van retrogradatie uit om het alledaagse bestaan te overstijgen en kan leiden tot een wereldwijde spirituele herconfiguratie.

Op weg naar een hoger spiritueel bewustzijn gaan mensen op zoek naar de universele kracht en de ware betekenis van het leven, eenheid, verbinding en nieuw houvast in deze gepolariseerde wereld door onzelfzuchtige dienstbaarheid, introspectie en andere vormen van geloof.

Het leert ons dat we allemaal samen zijn en samen moeten we er het beste van zien te maken.

Ik wens jullie allemaal een mooie juni maand.

error: Content is protected !!