Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische prognose voor augustus 2019
Op de eerste dag van de Oogstmaand augustus 2019 vieren we op het Noordelijk Halfrond het feest van Lammas oftewel Lugnassadh.
De tijd van oogst, gouden gloed, overvloed en vervulling.
Lughnasadh kondigt het einde van de Zomer aan.
De eerste tekenen van de Herfst worden al zichtbaar.

De dagen worden korter en ook de kleuren om ons heen gaan veranderen.

De Oogstmaand augustus 2019 is ook de maand van vier grote astrologische aspecten!
Jupiter is Boogschutter gaat vanaf 11 augustus 2019 weer direct na een lange retrogradeperiode,
Uranus in Stier gaat retrograde vanaf 12 augustus 2019, de Zon smelt samen met Venus in Leeuw op 14 augustus 2019 en in de tweede helft van augustus 2019 is er een ware planetaire samenkomst (Stellium) in het aardeteken Maagd.

Vanaf de eerste dag van augustus 2019 is Mercurius weer direct in Kreeft, maar het zal nog tot eind augustus 2019 duren voordat we uit de “schaduwperiode” zijn en alles weer gaat zoals het zou moeten.

We hebben twee Nieuwe Manen in augustus 2019! De eerste Nieuwe Maan van augustus 2019 is op 1 augustus 2019 en valt in Leeuw. De samensmelting van de Zon met de Maan in het vuurteken Leeuw is spectaculair, groots, spontaan, gepassioneerd en uitbundig.
Het volatiele spanningsveld tussen Venus in Leeuw en Uranus in Stier kan echter leiden tot een grote vrijheidsdrang en financiele uitdagingen.
Lees verder over de Nieuwe Maan in Leeuw onder het kopje NIEUWS op deze website!

Vanaf 11 augustus 2019 gaat de grote Weldoener Jupiter, de reuzenplaneet die symbool staat voor groei en ontwikkeling, weer direct in Boogschutter. Jupiter was retrograde sinds 10 april 2019. Jupiter gaat volle kracht vooruit en zo ook het tempo van ons leven, de dingen nemen een hoge vlucht. Nieuwe vensters van religie en ontwikkeling openen zich en bieden ons een andere kijk op de wereld. De directe Jupiter in Boogschutter kondigt een periode van innovatie, visionair denken, inzicht, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en kracht aan.

Vanaf 12 augustus 2019 neemt Uranus in Stier het retrogradestokje over van Jupiter en gaat op zijn beurt retrograde.
Uranus retrograde is een jaarlijkse cyclus van 155 dagen waarbij Uranus vier graden daalt.
De retrograde Uranus brengt ons terug naar de oorzaak, naar de Bron, naar onszelf.
De baanbrekende en eigenzinnige kracht van Uranus wordt tijdens de retrograde naar binnen gericht. De focus ligt op innerlijke verandering, interne herstructurering en transformatie.
Door de aard van Uranus in Stier conjunct de asteroïde Aphrodite worden interne processen voornamelijk gericht op financiële vrijheid, vertrouwen en zekerheid. Het is tijd om onze angsten onder ogen te zien en de dingen die niet werken te veranderen, zowel op persoonlijke als wereldwijde schaal.
Tijdens deze retrogradeperiode van Uranus wordt ontsluierd wat nodig is om naar een nieuw niveau van ZIJN te evolueren.
Velen van ons wachten op een verandering in het leven of willen veranderingen doorvoeren vanuit een diepe drang of verlangen naar meer persoonlijke vrijheid, maar zien dat er niets verandert.
Dat komt voornamelijk door een diepgewortelde angst die grootste hindernis is om veranderingen door te voeren of te durven aanvaarden. Het zal echter niet gemakkelijk zijn, omdat de retrograde Uranus in Stier wil zich vastklampen aan oude bekende structuren.
Angst voor verandering is onze grootste vijand en belemmert onze persoonlijke groei.
Tijdens deze periode zal er sprake zijn van meer innerlijke stress, angst, rusteloosheid en impulsiviteit, angststoornissen, verkrampingen, neurotisch gedrag of stemmingswisselingen als gevolg van externe veranderingen in de wereld om ons heen.
Uranus is de wildcard onder planeten, dus hou rekening met verbazingwekkende verschuivingen en onverwachte effecten, dus onrust in de buitenwereld en binnenwereld, om ons heen en in onszelf. Uranus retrograde in Stier geeft de innerlijke kracht om eindelijk de gewenste veranderingen mogelijk te maken zodra Uranus direct gaat, in dit geval dus vanaf 11 januari 2020.
Lees meer over de invloed van de retrograde Uranus op de dierenriemteken onder NIEUWS op deze website.

Op 14 augustus 2019 smelten de Zon en Venus samen op 20º in het trotse vuurteken Leeuw.
Deze bijzondere samenstand stelt ons in staat om onze ware verlangens (of intenties) te ontdekken!

De Volle Maan in Waterman van 15 augustus 2019 belooft een dag te worden van onverwachte ontwikkelingen. Verwacht het onverwachte met deze Volle Maan.
Mercurius in Leeuw staat dan vierkant op de retrograde heerser van Waterman, Uranus in Stier waardoor het dagelijks leven kan worden verstoord.
Lees verder over de Volle Maan onder NIEUWS op deze website!

De tweede helft van augustus 2019 wordt gekenmerkt door een sterke invloed van aarde-energie. De Zon, Mars, Venus, Zon en Mercurius reizen dan door Maagd, waardoor het in de komende weken gaat over details, opruimen, perceptie, sorteren, uitzoeken,praktische bruikbaarheid en uitvoerbaarheid, efficiëntie, perfectionisme, productiviteit in de werkomgeving en pragmatische benadering van relaties.
Tot medio september 2019 komen thema’s aan de orde die te maken hebben met de organisatie, werkgelegenheid en gezondheidszorg. Ondanks de toewijding aan de voorgestelde doelstellingen, kunnen processen worden vertraagd vanwege de retrograde Uranus in Stier.

Op 18 augustus 2019 betreedt de rode Strijder Mars de Maagd, gevolgd door Venus op 22 augustus 2019, de Zon en asteroïde Juno vanaf 23 augustus 2019, gevolgd door Mercurius vanaf 30 augustus 2019. Als hekkensluiter is er een Nieuwe Maan in Maagd op 30 augustus 2019.

Op 24 augustus 2019 smelten Venus en Mars exact samen op 3º Maagd. De passionele dans tussen Venus en Mars in Leeuw begon al rond 10 augustus 2019 en duurt voort in Maagd tot 10 september 2019.
Deze planetaire dans laat de perfecte timing zien om met een nieuw project van start te gaan of gesprekken te voeren over de verbetering van arbeidsvoorwaarden.

Augustus 2019 wordt afgesloten met een tweede Nieuwe Maan van deze maand.
De Nieuwe Maan op de zesde graad van het aardeteken Maagd laat een mooie samenwerking zien met de rode Strijder Mars, Venus en de communicatieve krachten van Mercurius in Maagd.
Ook deze Nieuwe Maan laat een perfecte timing zien om met een nieuw project van start te gaan of gesprekken te voeren over de verbetering van arbeidsvoorwaarden.
De Nieuwe Maan driehoek de retrograde Uranus in Stier biedt bovendien unieke kansen voor de handel, creatieve doorbraken en nieuwe ontdekkingen en het starten van nieuwe projecten.
Lees verder over deze Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

Van 30 augustus 2019 tot 13 september 2019 vormt zich een Grote Driehoek in Aarde.
Maar liefst acht hemellichamen in Aardetekens, de Zon, de Maan, Mercurius, Venus en Mars in Maagd, de innovatieve Uranus in Stier en Saturnus en Pluto in Steenbok, die het oude afbreken om plaats te maken voor het nieuwe. De intense aardse energie zal een sterke behoefte creëren om innovatieve ideeën om te zetten in een fysieke vorm.

De jaren 2018, 2019 en 2020 maken allemaal deel uit van een driejarige kosmische trilogie van transformatie en nieuw bewustzijn.
De dynamiek van het jaar 2018 vertegenwoordigde de voorbereiding van deze trilogie.
Het jaar 2019 is met de Verduisteringen op de as Kreeft/Steenbok het jaar van van loslaten, “schoonmaak” en volledige reorganisatie.
Het jaar 2020 is met de baanbrekende conjunctie van Saturnus en Pluto in Steenbok het jaar van de waarheid en de poort naar de toekomst.
Een heel nieuw tijdperk voor de mensheid van vrijheid en ongekende technologische ontwikkelingen breekt aan.

Ik wens jullie een mooie augustusmaand!

error: Content is protected !!