Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Schorpioen ♏️ mei 2024
(23 oktober – 21 november)

Algemeen
Over het geheel genomen belooft mei 2024 een onvergetelijke maand te worden voor Schorpioen. Een maand van groeikansen en geluksmomentjes.
De Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 was de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en jouw specifieke inbreng in dit leven. Deze sterke Maan-invloed blijft ook in de eerste helft van mei 2024 van kracht. 
De focus in mei 2024 ligt op relaties, samenwerking, werk, gezondheid en financiën.

Liefde en Relaties
De Nieuwe Maan in Stier van 8 mei 2024 in het Huis van Relaties laat een nieuwe relatiedynamiek zien of het nu gaat om je geliefde, zakenpartner, tegenstander of nieuwe liefde! Deze Nieuwe Maan in het Huis van Relaties is het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of met een nieuwe relatie te beginnen.
De samenstand van Jupiter en Uranus Stier in het 7e Huis van Relaties, partnerschappen en Verbindingen versterkt die energie en laat in de eerste helft van mei 2024 een nieuwe verbintenis zien zoals een huwelijk of partnerschap. Dit is ook een persoonlijke transformatie waarin je jezelf bevrijdt van een ongezonde relatiedynamiek. Zowel in je intieme relatie, gezin, werk, vriendschappen of zakelijke samenwerking komt er een belangrijk keerpunt in je leven. Uranus in Stier wil de stagnerende, beperkende energie in relaties doorbreken om ruimte te maken voor meer bevrijdende vormen van partnerschap!
Jupiter in Tweelingen reist vanaf 26 mei 2024 tot 9 juni 2025 door jouw 8e Huis van Gedeelde Financiën en bezittingen, zowel privé als zakelijk. Schorpioen wordt door Jupiter in Tweelingen meer bewust van de diepere dynamiek van relaties, zoals het vormen van meer betekenisvolle relaties in de toekomst.

Familie en Huis
Waterman staat voor jouw 4e Huis van Familie en Huis. Pluto is jouw astrologische heerser.
De verschuiving van de diepgaande energie van Pluto naar Waterman heeft een grote impact op Schorpioen. In je privéleven komt er een transformatie op gang zoals met een verhuizing, renovatie of veranderende samenstelling van je gezin. Oud zeer vanuit het verleden wordt door Pluto in Waterman naar boven gehaald om te worden geheeld.
Oude patronen verdwijnen om plaats te maken voor het nieuwe, zoals een nieuwe partner of een nieuw huis of woonplaats. De conjunctie van Jupiter en Uranus in Stier heeft de deur wagenwijd opengezet voor transformatie.
Pluto retrograde vanaf 2 mei 2024 in het Huis van Familie en Privéleven daagt je uit om je huis op orde te brengen door onderliggende emotionele problemen met macht, controle en toxiciteit onder de loep te nemen en aan te pakken. Pluto retrograde kan duiden op een verhuizing of aanpassingen in de thuissituatie. De laatste week van mei 2024 is het meest geschikt voor het doen van klusjes in huis.

Carrière
Op 8 april 2024 was er een totale Zonsverduistering in Ram in het 6e Huis van Werk en Gezondheid. Deze louterende kosmische gebeurtenis brengt deze maand al meer duidelijkheid of herziening in jouw situatie op de werkplek en in je relatie met collega’s, een nieuwe baan of een nieuwe positie of carrièrerichting en brengt een tweede kans bij werkprojecten, vroegere werkgevers of werknemers, mogelijkheden om vaardigheden te verbeteren of een nieuw project te starten. Mei 2024 is een gunstige maand voor de studie!
De conjunctie van Jupiter en Uranus in Stier heeft de deur geopend voor transformatie, maar vanaf 24 mei 2024 krijg je met Jupiter in Tweelingen de kans om een dagelijkse routine op te zetten die structuur geeft en waarmee je tijd voor jezelf creëert.
Een goede uitvoering van projecten zal resulteren in promoties en geldelijke beloningen, maar dat is afhankelijk van de sfeer op de werkvloer. Disharmonie op de werkplek zal de winsten uit zakelijke ondernemingen beïnvloeden.

Financiën
De krachtige conjunctie tussen Jupiter, de planeet van overvloed en Uranus in Stier laat een grote verandering zien in je relatie zoals het sluiten van een verbintenis met je partner, zakelijk of privé. De samengaan van vermogen kan grote financiële voordelen opleveren waardoor er meer mogelijkheden ontstaan.
Toch is het raadzaam om in mei 2024 terughoudend te zijn met het doen van investeringen. Een strategische planning zijn voorwaarden om financiële stabiliteit op de lange termijn te garanderen.
De beste mogelijkheden om te herfinancieren of investeringen te doen met financiële groei en stabiliteit zijn met de transit van Jupiter in Tweelingen (het 8e Huis van Gedeeld Vermogen) vanaf 24 mei 2024. Op 23 mei 2024 is er een Volle Maan in Boogschutter in jouw Huis van Financiën en dat is een perfecte periode voor financiële planning en strategievorming. Deze Volle Maan laat de financiële afronding of beloning zien van een belangrijk project of moment in je leven, iets wat je kunt vieren of betreuren. Deze invloed kan de aanleiding zijn voor een tijdelijke financiële crisis, die uiteindelijk goed gaat uitpakken. Geef niet teveel uit. Een minder aangename gebeurtenis verlegt de materiële focus van Schorpioen. Minder geld leert je de tastbare zegeningen om je heen te waarderen. Het brengt je terug naar de kern, naar jezelf, naar wat jij werkelijk nodig hebt.
Gezondheid
Op 8 april 2024 was er een totale Zonsverduistering in Ram in het zesde Huis van Gezondheid.
De verbinding tussen geest en lichaam wordt door deze Zonsverduistering op de proef gesteld. Het spirituele en het alledaagse leven raken steeds meer met elkaar verweven en kan diepe verschuivingen in zowel lichaam als geest initiëren. Schorpioen kan te maken krijgen met een burn-out of gewoon niet verder kunnen of willen. Het gaat om het kostbare mentale en fysieke evenwicht te herstellen door een harmonieus geïntegreerd levensritme tot stand te brengen.
De invloed van de Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 brengt in de eerste helft van mei 2024 gemoedsrust en evenwicht.
Mercurius in Ram geeft je moed en doorzettingsvermogen, maar pas op met overdrijven.
Put jezelf niet uit en leg de lat niet te hoog voor jezelf.

Advies
Mei 2024 is een gunstige maand om op reis te gaan. Tijdens een reis zijn er interessante ontmoetingen!
Asteroïde Ceres reist door Steenbok. Door deze invloed krijg je meer begrip voor het standpunt van anderen en zie je de dingen vanuit een ander perspectief.
Luister naar wat je lichaam, geest en ziel nodig heeft. Ga bij alles uit van je feilloze intuïtie.
Het stellen van gezonde grenzen is weg naar eigenwaarde, innerlijke kracht en welbevinden.
Stier is het Huis van Relaties voor Schorpioen. Door de invloed van Uranus in Stier zie je relaties veranderen of worden beëindigd wanneer persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid in het geding zijn, zoals in je vaste relatie, gezin, werk, vriendschappen of zakelijke samenwerking.
Uranus in Stier wil de stagnerende, beperkende energie in relaties doorbreken om ruimte te maken voor meer bevrijdende vormen van partnerschap!

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!