Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose augustus 2021 

Augustus 2021 staat in het teken van vrije expressie en individualiteit, maar ook van volatiliteit, en onrust, van snel reageren en aanpassen.  

Op 1 augustus vieren we het feest van Lammas! 

De tijd van het binnenhalen van de oogst, de periode waarin Moeder Aarde ons laat delen in haar oneindige overvloed en vervulling. 

Ook al is het hoogzomer, we zien toch al de eerste tekenen van de Herfst …

Augustus 2021 begint voortvarend met een conjunctie van de Zon en Mercurius op 8º in het kleurrijke Leeuw. Mercurius gaat over het bewuste denken en de Zon in Leeuw wil zichzelf profileren waardoor creatieve ideeën de kans krijgen zich te ontplooien. Onze gedachten, woorden en teksten zijn met Mercurius conjunct de Zon in Leeuw groots en theatraal, meer expressiever en zelfverzekerder. Mercurius blijft in de eerste week van augustus 2021 in de buurt van de Zon waardoor het begin van augustus 2021 zal worden gekleurd door een vurige mentale Leeuw-energie met radicale opvattingen en overtuigingskracht.

Augustus 2021 is de maand om beter te zijn en beter te doen. Met een doortastende rode strijder Mars in het perfectionistische Maagd wordt het een maand van gestage stappen in de goede richting.

In een wereld van onzekerheden lijkt perfectie bijna onbereikbaar. Mars in Maagd geeft niet op.

In de derde week van augustus 2021 trekken Mercurius en Mars samen op in Maagd en tijdens deze productieve periode kunnen met weloverwogen actie bergen worden verzet. 

De rode planeet Mars reist tot 14 september 2021 in Maagd en met deze energie kunnen we een aanzienlijke vooruitgang zien.

Ook in augustus 2021 moeten we rekening houden met Saturnus Vierkant Uranus. 

Dit vierkant is meerdermalen dit jaar een collectieve wake-up call. Vrijheid en regelgeving zijn met elkaar in conflict. In feite bevindt de wereld zich in een wereldwijde crisis waarin het persoonlijke en collectieve energieveld overhoop wordt gehaald. 

De Begrenzer Saturnus (de gevestigde orde, de elite) probeert in het maatschappelijke Waterman de mensheid controleren, deze in bedwang te houden en verdeeldheid te zaaien.

Uranus in Stier eist echter vrijheid tegen iedere prijs.

Het kwijtraken van individuele vrijheid is funest, want vrijheid is een fundamenteel recht.

Steeds meer mensen willen controle hebben over en verantwoordelijkheid dragen aan hun eigen leven. Het collectief krijgt steeds meer twijfels en komt steeds meer in verzet tegen alle opgelegde regels en onderdrukking. 

Tijdens de eerste tien dagen van augustus 2021 hebben we te maken met een vast T-vierkant in het onverzettelijke element Aarde tussen Uranus in Stier, Mars en Venus in Leeuw en de retrograde Saturnus in Waterman. De Zon en Mercurius in Leeuw voegen daarbij extra volatiliteit aan dit planetaire drukvat toe. Onverzettelijk verzetten we ons tegen de gedwongen aanpassingen die van ons wordt vereist, vooral wanneer financiële stabiliteit en behoefte aan veiligheid in het geding zijn. We willen verandering, maar acceptatie van alles wat met die verandering gepaard gaat, liever niet.

De Nieuwe Maan op 16º14 in het vurige Leeuw van 8 augustus 2021 is bijzonder krachtig en voelt als een nieuw begin met als thema onvoorwaardelijke liefde voor zowel het individu als voor anderen. 

Deze Nieuwe Maan in Leeuw staat precies tegenover dit vaste T-Vierkant.

Mensen zullen door dit gespannen T-Vierkant proberen om elkaar de loef af te steken en te overtreffen. Er al dan sprake zijn van kritiek, angst en afgunst. 

De Maan in Leeuw gaat over je emotionele bewustzijn als instrument te gebruiken om anderen naar een pad van eigenliefde en uitstraling te leiden. Gaan we onze eigen weg volgen of wachten we om te worden geleid? Zijn we bewust van onszelf in de realiteit die we voor onszelf creëren?

We hebben de Leeuwen-moed nodig om anderen te overtuigen en naar buiten treden!

Waar nu mee begonnen wordt, ziet voltooing met de Volle Maan in Leeuw van 16 februari 2022.

Lees meer over deze Nieuwe Maan en invloed op alle tekens onder NIEUWS op deze website! 

Het Vaste T-vierkant laat weerstand zien tegen verplichtingen en wil vasthouden aan wat ons zekerheid geeft. Vasthouden aan wat veilig lijkt in deze tijd van constante rusteloosheid zou het het beste zijn wat we kunnen doen.

Stabiele continuïteit van het leven is echter niet gegarandeerd. Ieder van ons krijgt vroeg of laat te maken met een onherroepelijke gebeurtenis, een onvermijdelijke crisissituatie die een verandering doorvoert in wat we dachten dat het voor altijd was.

Sinds 29 juli 2021 is de retrograde Jupiter weer teruggekeerd naar Waterman.

De gasreus Jupiter verbleef van medio mei tot eind juli 2021 in Vissen. Het waterteken Vissen is verbonden met Neptunus en symboliseert rivieren, oceanen, overgave, fantasie en illusie, maar ook ziekenhuizen en de verspreiding van ziekten en besmettingen. De retrograde Jupiter in Vissen heeft ook geleid tot zware regenval, enorme wateroverlast en een opleving van de pandemie door de Delta-variant.

Jupiter was al eerder in Waterman, van 20 december 2020 tot 13 mei 2021. Soortgelijke thema’s uit die periode komen nu weer terug. In veel opzichten zal deze periode aanvoelen alsof we twee stappen vooruit doen en dan weer een stap terug. 

De retrograde Jupiter in Waterman (samenleving) tot 29 december 2021 zou samen met de retrograde Saturnus in Waterman kunnen leiden tot strengere maatregelen, zoals de verplichte terugkeer van de mondkapjes.

Wereldwijd zullen we ons vooral richten op de “toekomst” en wat voor ons ligt. Hoewel er zeker een idealistische energie zal ontstaan, zal ook de harde hand van Saturnus domineren.

Vanaf 12 augustus 2021 tot 30 augustus 2021 snelt onze razende reporter Mercurius door het pragmatische Aardeteken Maagd. Het denken wordt analytisch en kritisch. Een periode die gekleurd word met rationaliteit, scepticisme, realisme, grondigheid en kritisch denken. De tweede helft van augustus 2021 is daarom geschikt om deel te nemen aan onderzoeksprojecten en de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Met deze energie zijn we to-the-point, precies en efficiënt zijn in alles wat we zeggen en doen.

Met deze tekenwisseling van het vurige Leeuw naar Maagd kunnen activiteiten stroef verlopen en dat kan met psychische spanningen gepaard gaan.

Venus reist tot 16 augustus 2021 door het aardse teken Maagd. Gedurende deze tijd verlangen we naar betrouwbare, verantwoordelijke en stabiele relaties.

We kunnen meer gefocust zijn op het geven van gerichte zorg en aandacht aan degenen van wie we houden.

Venus reist vanaf 17 augustus 2021 tot 10 september 2021 door haar eigen teken Weegschaal en deze sensuele invloed zal de tweede helft van augustus 2021 kleuren met een sterk verlangen naar verzoening, vrede en harmonie in alle vormen van relaties. 

Vanaf 20 augustus 2021 tot 17 januari 2022 is Uranus retrograde en daalt van 14º47 tot 10º49 in Stier.

Uranus retrograde is een jaarlijkse cyclus van 155 dagen waarbij Uranus vier graden daalt. 

Sinds 2018 domineert Uranus het aardse rijk van Stier en verschuift ons wereldwijde perspectief met betrekking tot economie, valuta en milieubewustzijn.

Uranus is de wildcard onder planeten, dus hou rekening met verbazingwekkende verschuivingen en onverwachte effecten, dus onrust in de buitenwereld en binnenwereld, om ons heen en in onszelf. Uranus retrograde in Stier geeft de innerlijke kracht om eindelijk de gewenste veranderingen mogelijk te maken zodra Uranus direct gaat, in dit geval dus vanaf 17 januari 2022. 

Lees meer over de invloed van de retrograde Uranus op de dierenriemteken onder NIEUWS op deze website.

Op 22 augustus 2021 valt de tweede Volle Maan op rij in Waterman. 

Een dubbele Volle Maan, want de eerste Volle Maan in Waterman in 2021 was op 24 juli 2021. 

Met een dubbele Volle Maan worden we ons werkelijk bewust van situaties tijdens de eerste Volle Maan. Tijdens de eerste Volle Maan ging het over veranderingsprocessen, mogelijkheden voor zelfverbetering, positieve interactie met vrienden en collega’s en authentieke relaties.

De tweede Volle Maan in Waterman van 22 augustus 2021 vergroot het collectieve bewustzijn om te leren leven binnen een huidige wereld van beperkingen. Waterman zal ons bewust maken van wat ons nog te wachten staat en creatieve oplossingen te bedenken. Minder ego, meer wij.

We zijn allemaal samen.

Lees meer over deze Volle Maan in Waterman en het effect op alle deirenriemtekens onder NIEUWS op deze website. 

Op 23 augustus 2021 betreedt de Zon het aardse rijk van Maagd. 

De Zon in Maagd betekent voor het Noordelijk Halfrond de vroege overgang van Zomer naar de Herfstequinox op 21 september 2021. 

In de komende weken gaat over organisatie, eenvoud, realisme, flexibel denken, inzicht, onderscheidingsvermogen, details, opruimen, perceptie, sorteren, uitzoeken, praktische bruikbaarheid en uitvoerbaarheid, efficiëntie, perfectionisme, productiviteit in de werkomgeving en werkgelegenheid en gezondheidszorg. Ondanks de toewijding aan de voorgestelde doelstellingen, kunnen processen worden vertraagd vanwege de retrograde Uranus in Stier.

Op 31 augustus 2021 snelt onze kosmische boodschapper Mercurius het luchtteken Weegschaal binnen. 

Mercurius in Weegschaal is een periode die tot 5 november 2021 gekleurd zal zijn door geduld, diplomatie, eerlijke dialoog, creativiteit, nieuwsgierigheid en reflectie, maar ook besluiteloosheid en verleiding. Onderhandelingen verlopen gemakkelijker en eerlijker. Relatie-onderwerpen zullen onze hoogste prioriteit hebben, omdat we er zeker van willen zijn dat we op dezelfde lijn zitten als onze geliefden, vrienden, medewerkers en zakenrelaties.

Mercurius gaat van 27 september 2021 tot 17 oktober 2021 retrograde in Weegschaal, dus het is de moeite waard om de gebeurtenissen die zich tijdens deze retrograde ontvouwen, goed in de gaten te houden!

Astrologisch gezien zijn de jaren ’20 van deze eeuw het begin van een grote wereldwijde verschuiving. Alles begon in januari 2020 met de conjunctie van Saturnus en Pluto in Steenbok, de fundamentele ineenstorting van systemen en het begin van de wereldwijde COVID-19-pandemie. Het wereldbeeld is daarna totaal veranderd. 

De jaren 2024, 2025 en 2026 markeren het begin van het volgende mondiale hoofdstuk.

Uranus, Neptunus en Pluto gaan tijdens die periode alle drie van dierenriemteken veranderen en dat is voor drie langzaam lopende planeten een zeldzaam gegeven. 

Het ziet ernaar uit dat we tot begin 2024 nog te maken hebben met COVID-19-gerelateerde gezondheidsmaatregelen. 

De wereldwijde pandemie heeft ons leven drastisch veranderd. Astrologisch gezien komt de omslag in het tweede kwartaal van 2023 en is 2024 het begin van het ‘post-COVID-tijdperk’.

Er wordt gesproken van de ‘Great Reset’, maar ik ga liever uit van de ‘Great Awakening’, want  onze collectieve karmische les is gericht op saamhorigheid, hoe we gemeenschappen bouwen en anderen helpen die dit niet voor zichzelf kunnen doen. We evolueren op onze reis. 

Laat angst en negativiteit niet zegevieren en open je hart voor liefde, dankbaarheid, hoop en vertrouwen.

Leer leven in het moment!  Laten we de nieuwe wereld zonder angst omarmen.

Allemaal een behouden augustus 2021 toegewenst! 

error: Content is protected !!