Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
December 2023 ademt de verwachting van verandering.
De laatste maand van 2023 staat door Mercurius in Steenbok in het teken van afwerken, afhandelen, afronden en afsluiten. Orde op zaken stellen!
De meeste planeten staan in december 2023 nog aan de oostelijke kant van de Waterman-horoscoop. Persoonlijke kracht en onafhankelijkheid blijven voorlopig nog belangrijk.
Met Mars, de Zon en Mercurius in Boogschutter kom je in contact met de juiste mensen op de juiste plekken om doelen te bereiken.

Liefde en Relaties
De Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 viel in het 5e Huis van Zelfexpressie, Creativiteit, Liefde, Romantiek en Plezier! Nieuwe relaties brengen je in de eerste helft van december 2023 in contact met je innerlijke ziel en met wie je bent. Deze Volle Maan kan het begin of einde zijn van een romance, afhankelijk van dat iets goed of niet goed voor je voelt.
Door de invloed van Venus in Schorpioen vanaf 5 december 2023 kan daten niet zo gemakkelijk gaan of een nieuwe liefde of relatietherapie tot twijfels leiden. Ook kan een probleem ontstaan met geld. De invloed van de Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 kan deze maand de terugkeer zijn naar een liefde in het buitenland of een mooie spirituele plek in de wereld waar je van hebt gedroomd.
De Nieuwe Maan in Boogschutter van 12 december 2023 valt in het 11e Huis van Hoop en Sociale Processen. Je loopt al een tijdje rond met een plan dat je samen met vrienden of gelijkgestemden wilt verwezenlijken. Met het oog op dit toekomstige gezamenlijk plan wil je wel zeker weten van wie je kunt vertrouwen. Met wie of welke groep kan ik dat doel bereiken? Wie kan ik vertrouwen en wie geeft mij dat vertrouwen?

Familie en Huis
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 viel in jouw 4e Huis van Familie en Privé-leven en door deze invloed ga je in december 2023 boosheid verwerken dat met ouders, ouderen of familielid, zelfs van vorige generaties te maken heeft. Je gaat afscheid nemen van een familielid of je hebt al afscheid genomen.
De retrograde Uranus in Stier (4e Huis van Familie en Huis) gaat over vrede sluiten met het verleden of een periode afsluiten. Kinderen hebben veel aandacht nodig in december 2023.
Het is belangrijk om de focus te richten op het herstellen van de vrede tijdens Mercurius retrograde in Boogschutter van 24 december tot 1 januari 2024.
Jupiter gaat vanaf 31 december 2023 weer direct in Stier en dan breekt er een drukke tijd aan.
Nu je emotioneel opruiming hebt gehouden komt er daadwerkelijk ruimte voor een verbouwing, een huis kopen of verkopen of zelfs gezinsuitbreiding! De transit van Jupiter in Stier is een zoektocht naar innerlijke vrede en rust bij je thuis, gezin, verleden en hoe je over jezelf denkt.

Carrière
December 2023 is een maand van afwerken en afronden. Ondanks een hartelijke sfeer op het werk zal er niet veel vooruitgang zijn.
Met de directe Pluto in Steenbok (heerser van het Huis van Carrière) krijg je waardering voor je werk, maar ook de kans om een nieuwe professionele koers te gaan varen.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 laat zien dat er grootste plannen zijn voor 2024 om een boek te publiceren of een studie te gaan volgen.
Geen nieuwe schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt, dus zorg eerst voor een solide plan en weeg alle voors en tegens af, voordat je een volgende stap gaat nemen.
De invloed van Mars in Boogschutter wil veel, maar het blijft bij plannen maken.
Een zakenreis kan wel lucratief zijn deze maand en levert naast promotie van je bedrijf ook waardevolle contacten op die in het komende jaar van pas gaan komen.
De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 is een perfect moment om even een time-out te nemen om jezelf op te laden.

Financiën
Waterman krijgt steeds meer een andere kijk op materiële bezittingen en waardeoordeel.
Hoe meer je hangt aan bezittingen, je leven en waardebepaling, des te groter is de kans dat je door de invloed van Neptunus in Vissen alles zal verliezen.
Neptunus beheerst het principe van losmaken, waarbij je loskomt van aardse zaken. Hoe meer je tijdens deze periode probeert vast te houden aan bezit, des te meer je verliest. Hoe meer je geeft, des te meer ontvang je.
Door de invloed van Neptunus in Vissen (tot 2026) blijft het moeilijk om de controle over je financiën te houden of je krijgt niet de beschikking over relevante financiële informatie.
Gezinsfinanciën kunnen in december 2023 moeilijk te beheren zijn. Het is raadzaam om je aan een vast budget te houden.

Gezondheid
De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 in het zesde Huis van Gezondheid is het perfecte moment om te stoppen met een nare gewoonte en dat ook vol te houden, een gezondheidsprobleem aan te pakken of de resultaten te zien van een gevolgd dieet of trainingsprogramma. Het zal je zelfrespect vergroten.
Aan het begin van 2023 was Mercurius retrograde in Steenbok en van 13 december tot 23 december 2023 in Mercurius weer retrograde in Steenbok.
Alle onbewuste problemen van begin dit jaar die dan nog niet zijn opgelost kunnen dan alsnog als een boemerang terug komen. Het is belangrijk om die zware last van je schouders te laten glijden voordat je met het nieuwe jaar 2024 begint. Het eind van 2023 kan extra stressvol zijn, dus neem de tijd om uit rusten en jezelf op te laden.

Advies
Met de Zon in Boogschutter zijn de eerste drie weken van december 2023 perfect om op reis te gaan.
Venus in Weegschaal tot 4 december 2023 is de meest gunstige tijd voor een presentatie, om te gaan winkelen, kapper of voor een schoonheidsbehandeling.
Pluto ‘loopt’ sinds 11 oktober 2023 direct in Steenbok. Steenbok is het 12e Huis van het Kosmisch Bewustzijn voor Waterman. Pluto in Steenbok geeft je meer controle en begrip voor het verleden waardoor je oude pijn kan losgelaten. Pluto veegt als een grote kosmische bezem alle emotionele ballast weg wat jou tegenhoudt om je eigen weg te volgen in dit leven.
Waterman kan terugkijken op een moeilijk en bitterzoet jaar van hoogte- en dieptepunten, van vreugde, maar ook afscheid en verdriet. Wat voorbij is, is voorbij en verdriet maakt plaats voor een nieuwe fase in je leven.

error: Content is protected !!