Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De rode planeet Mars in Schorpioen spoort je in de eerste drie weken van november 2023 aan om het heft in eigen hand te nemen om zo de weg vrij te maken voor vooruitgang.
Mars geeft je de moed om verder te gaan en veranderingen aan te brengen.
Vanaf 4 november 2023 is jouw heersende planeet, Saturnus, weer direct in Vissen en is van invloed op interacties. Steenbok krijgt door deze innerlijke groei meer zelfvertrouwen om anderen te overtuigen van je bedoelingen.

Liefde en Relaties
De Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 viel in het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie en deze kosmische kracht kan in november 2023 een nieuwe liefde of vriendschap brengen of er komt een eind aan een liefdesrelatie of vriendschap wanneer deze niet goed (meer) voelt. Dit spirituele proces heeft een natuurlijk verloop.
Venus in Maagd kan in de eerste week van november 2023 tot spanning, irritatie en kritiek leiden in de vaste relatie. Het is aan jou om met kalmte het vertrouwen te herstellen.
De krachtige Nieuwe Maan in Schorpioen van 13 november 2023 in het Huis van Sociale Processen brengt hoop en nieuwe vriendschappen. Deze Nieuwe Maan laat je echter ook onderzoeken wie je ware vrienden zijn. De invloed van de retrograde Jupiter in Stier (het vijfde Huis van Liefde) zet je aan het twijfelen over je relatie en of je het wel goed doet. Uranus retrograde in Stier in het Huis van Liefde en Zelfexpressie maakt het nog wat ingewikkelder. De terugkeer van een ex-geliefde kan jou of je partner in verlegenheid brengen. Deze Uranus retrograde is dus een periode van plotselinge en verrassende ontwikkelingen in je liefdesleven, maar ook van spanning in vaste relaties.

Familie en Huis
Ram symboliseert het 4e Huis van Familie en Huis voor de Steenbok.
De Noordknoop in Ram biedt jou de gelegenheid om alle facetten in je gezin en de familie met andere ogen te zien, te vergeten en te vergeven met als resultaat een betere onderlinge verstandhouding. Door de invloed van de retrograde Cheiron in Ram wordt het contact met familie hersteld.
De eerste drie weken van november 2023 verlopen met Mars in Schorpioen rustig en positief. Er is een vrolijke sfeer en kan iets te vieren zijn. Er zijn gezinsactiviteiten, een reis of gezamenlijke uitstapjes. Aan het eind van de maand kan werkdruk of studie de oorzaak zijn van prikkelbaarheid en irritaties in je gezin of in de familie. Het overwinnen van uitdagingen draagt bij aan persoonlijke groei.

Carrière
De totale Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 viel in jouw 10e Huis van Carrière en Sociale Status. Een ware game-changer in je carrière dit jaar, een periode van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid.
Mercurius in Boogschutter vanaf 11 november 2023 geeft zelfvertrouwen en is ondersteunend bij de studie, vergaderingen en sollicitaties. Het kan zijn dat je twijfelt om een stap vooruit te maken, maar vertrouw op je intuïtie. Zakelijke reizen kunnen waardevol zijn in november 2023.
Het kan zijn dat Steenbok aan het eind van november 2023 een compromis moet sluiten die van invloed is op carrière en thuis. Het voelt alsof alles op zijn plek valt, dus de carrièrestappen die je nu maakt, brengen je verder op het carrièrepad. De invloed van de Zonsverduistering van oktober j.l. geeft echter niet alle informatie die je nodig hebt, dus doe eerst goed onderzoek, voordat je een onomkeerbare stap maakt.

Financiën
Steenbok mag vertrouwen op een opwaartse financiële kracht en dat komt voornamelijk door de juiste connecties. Samenwerking met collega’s en zakelijke partners is ook in november 2023 het toverwoord voor financiële groei, dus een goede verstandhouding met derden is van grote invloed.
Buitenlandse transacties laten in de eerste helft van november 2023 met Venus in Maagd goede resultaten zien. Bestaande investeringen zullen goede winsten opleveren en ook speculatieve activiteiten kunnen deze maand winstgevend zijn. Investeren in vastgoed is raadzaam. Er zullen financiële middelen beschikbaar zijn voor de uitbreiding van de bestaande projecten en in de eigen onderneming.

Gezondheid
Venus in Maagd en de retrograde Jupiter in Stier hebben in de eerste helft van november 2023
een weldadige invloed op je gezondheid. Vanaf 26 november 2023 reizen Mars en asteroïde Ceres door Boogschutter (Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) waardoor het makkelijker is voor Steenbok om oude emotionele bagage los te laten.
De Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 valt in het Huis van Werk en Gezondheid
en is een prachtig moment om het besluit te nemen om te stoppen met schadelijke gewoontes, meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten.
Deze Volle Maan herinnert je eraan dat je het rustiger aan moet doen. Concentreer je op herstel en eigen welzijn. Angst en stress kunnen voorkomen worden door voldoende ontspanning, lichaamsbeweging, goede voeding, sport, yoga en meditatietechnieken. Buiten wandelen in de natuur om je fysieke en mentale conditie op peil te houden is raadzaam.

Advies
Pluto blijft tot begin 2024 in jouw teken Steenbok om het proces van herstructurering van je leven te vervolmaken. Steenbok heeft sinds 2008 een hele transformatie ondergaan en zijn de omstandigheden omtrent liefde, thuis en carrière totaal veranderd. Steenbok bevindt zich in een creatieve en expressieve periode, dus je neemt meer tijd voor jezelf en je eigen ontwikkeling.
Je kunt niet iedereen tevreden stellen, als iets niet lukt, laat het dan los.

error: Content is protected !!