Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar 2024, de Jaar van de Draak, staat met Saturnus in Vissen in het teken van genezing en het herstellen van vertrouwen, maar is ook het jaar van onafgewerkte zaken en tweede kansen.
Het jaar 2024 gaat pas echt van start vanaf april 2024 met een Totale Zonsverduistering in Ram op 8 april 2024. Met de retrograde Mercurius in Ram krijg je een tweede kans om iets goed te maken, af te maken of iets te doen waarvoor je de kans niet kreeg en dat is vooral het geval voor de Ram die geboren is tussen 4 en 14 april.
Met deze totale Zonsverduistering maak je schoon schip en weet je het vertrouwen in jezelf en anderen te herstellen.
Vanaf 1 mei tot 9 juni 2024 reist jouw planeet Mars door Ram, dus door het eerste Huis van Persoonlijkheid. Met deze enthousiaste energie ben je gemotiveerd om plannen te initiëren.
Op 18 oktober 2024 is er een Volle Maan in jouw teken Ram waarin duidelijk wordt wat je tot nu toe hebt gedaan en wat het jou heeft gebracht, met name de Ram die geboren is tussen 11 en 16 april voelen dit het sterkst.
Jouw heerser Mars, gaat op 6 december retrograde in Leeuw (5e Huis van Liefde en Zelfexpressie). December 2024 kan tegenvallen en het beste om daarmee om te gaan is flexibel mee te gaan met de stroom. Mars blijft retrograde tot 23 februari 2025!

Liefde en Relaties
Op 14 oktober 2023 was er een Zonsverduistering in Weegschaal (Huis van Relaties) en deze invloed kan in de eerste drie maanden van 2024 nieuwe kansen bieden om nieuwe samenwerkingsverbanden, partnerschappen en nieuwe verbintenissen aan te gaan, te herstellen of te vernieuwen.
Op 25 januari 2024 is er een Volle Maan in Leeuw (Huis van Liefde en Zelfexpressie) en met deze kosmische gebeurtenis kan een spirituele verbinding worden verdiept en versterkt, maar mocht dat niet zo zijn, dan is dit een moment van evalueren of een beslissing nemen.
Op 25 maart 2024 is er een Ringvormige Maansverduistering in Weegschaal (Huis van Relaties) en dat kan de kosmische poort zijn naar meer betrokkenheid en gelijkheid in de relatie of het zetten van een volgende stap in de relatie of partnerschap. Ook loslaten van ongezonde relaties en connecties die hun tijd hebben gehad, hoort daar ook bij.
Op 23 april 2023 is er een Volle Maan in Schorpioen (8e Huis van de Ziel) en dat kan een diepgewortelde probleem naar voren brengen waardoor het niet mogelijk is om een vertrouwensband te onderhouden. Het is dan mogelijk om aan die blokkades te werken en te verbeteren.
Ram krijgt in de Zomer van 2024 te maken met uitdagingen in het sociale netwerk, vooral met vrienden en oudere familieleden. Bestaande vriendschappen worden verbroken en Ram krijgt nieuwe invloedrijke vrienden.
Op 4 augustus 2024 is er een Nieuwe Maan in Leeuw (Huis van Liefde) met een sterke impuls van liefde en romantiek. Voor de single Ram de beste optie om verliefd te worden of aandacht te krijgen. In de vaste relatie kan met deze Nieuwe Maan het liefdesvuur weer oplaaien.
Mercurius retrograde in Leeuw van 16 tot 28 augustus 2024 kan in de tweede helft van augustus problemen geven met claimen of aandacht vragen. Deze periode is gunstig om een relatie die jou onzeker maakt los te laten.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 (Huis van Relaties) opent de deur naar een vruchtbare periode waarin nieuwe verbintenissen en partnerschappen worden gesloten.
De Nieuwe Maan in Schorpioen van 1 november 2024 (Huis van de Ziel) versterkt emotionele banden. Mars reist vanaf 5 november 2024 door Leeuw (Huis van Liefde) en deze kracht is tot eind december 2024 een periode aan van romantiek en passie.
Vooral de eerste helft van november 2024 staat in het teken van passie, liefde en verleiding.
Mars gaat retrograde vanaf 6 december 2024 en daardoor kunnen er uitdagingen zijn in de liefde doordat oude koeien uit de sloot worden gehaald, de terugkeer van een ex of een ruzie-achtige sfeer door kleine onderlinge irritaties.

Familie en Huis
Pluto was sinds 2008 in Steenbok en blijft daar tot 20 november 2024. Steenbok staat tegenover Kreeft. Kreeft symboliseert voor Ram het Huis van Familie en Huis.
Een periode van tweeëntwintig jaar wordt dit jaar afgesloten, een periode van psychologische trauma’s die verband houden met je moeder, moederschap, ouderlijke problemen en gezagsdragers. Op 5 juli 2024 is er een Nieuwe Maan in Kreeft en vanaf dat moment komt er verandering, in jezelf, gezinsleven, huiselijke aangelegenheden en de woonsituatie, zoals een verhuizing of verbouwing of verbetering van je woonsituatie. Ook kunnen familiebanden worden aangehaald.
De rode Strijder Mars reist van 5 september tot 4 november 2024 door Kreeft.
Mars in Kreeft is een gunstige periode voor fysieke arbeid thuis, dus een renovatie, verhuizing, klussen of voorjaarsschoonmaak. Ook is het goed om tijdens deze periode gezamenlijk met je gezin op reis te gaan of iets te doen aan sport of een creatief project waar je samen aan kunt werken. Ook kan Ram actief op zoek gaan naar verbeteringen voor de woonsituatie of wordt hulp geboden om te helpen met een verhuizing. In ieder geval komen er verbeteringen in de woonsituatie, zodat je huis ook daadwerkelijke de veilige en solide thuisbasis voor jou is die je nodig hebt om succesvol te kunnen zijn in je carrière.
Met Mars in Kreeft gaat Ram ook meer tijd doorbrengen met familie of met degenen die je als familie beschouwt. Je gaat familie meer ondersteuning bieden en je krijg ook ondersteuning terug.

Carrière
Het is nu of nooit! Pluto in Steenbok blijft tot 21 januari 2024 in jouw Huis van Carrière en Bestemming.
Van 1 september tot 19 november 2024 keert Pluto voor het allerlaatst terug naar Steenbok.
Pluto reisde vanaf eind november 2008 door Steenbok, dus Ram heeft gedurende deze jaren een aantal transformaties hebben doorgemaakt in de carrière. Ram weet nu wat het doel is!
Nu Pluto in 2024 het Huis van Carrière definitief verlaat kan Ram nog de puntjes op de i zetten voordat Pluto verder gaat in Waterman.
Mars reist van 4 januari tot 13 februari 2024 door Steenbok (Huis van Carrière) en dat is pure energie en gedrevenheid voor Ram om voor het succes te gaan. Nieuwe doelen stellen, vooruitgang boeken, erkenning krijgen, als eigen ondernemer van start gaan, een nieuw project, alles is mogelijk met deze drive van Mars. De Nieuwe Maan in Steenbok van 11 januari 2024 geeft Ram het gevoel alsof er iets groots te gebeuren staat. De Volle Maan in Maagd van 24 februari 2024 (Huis van dagelijks Werk) laat het resultaat of de vooruitgang zien van een project of je krijgt erkenning voor het werk dat je hebt gedaan.
Asteroïde Ceres (voeding, ondersteuning en hulpbronnen) reist vanaf 8 februari 2024 tot 7 december 2024 door Steenbok (het Huis van Carrière) en dat is een kosmische ondersteuning en biedt vruchtbare kansen voor al je carrièredoelen. Ceres retrograde van 14 mei tot 25 augustus 2024 kan tot blokkades en vertraging leiden, waardoor je aanpassingen moet doen. Na de retrograde van Ceres is er weer ruimte om vooruitgang te boeken.
Mercurius in Maagd is van 5 tot 15 augustus 2024 retrograde (Huis van Werk), dus augustus 2024 is een maand van vertraging waardoor je aanpassingen moet doen. Wel is dit een goede periode om een oud project op te pakken of terug te keren naar een voormalige werkgever.
Op 2 september 2024 is er een Nieuwe Maan in Maagd (Huis van Werk) waardoor je de kans krijgt met een nieuw project van start te gaan, Vanaf deze Nieuwe Maan zijn er geen vertragingen meer. Steenbok is het Huis van Carrière voor Ram. Pluto’s lange transit door Steenbok komt bijna teneinde. Pluto in Steenbok mag worden gezien als afronding van fases die afgesloten worden die te maken hebben met doelen, richting en bestemming in dit leven. In de afgelopen veertien jaar is er vooruitgang gebroekt of heb je grote veranderingen doorgemaakt op al deze gebieden.
Tot eind 2024 blijft transformatieplaneet Pluto nog pendelen tussen Steenbok en Waterman, maar vanaf 20 november 2024 tot 19 januari 2044 reist Pluto zonder onderbrekingen door Waterman.
De Nieuwe Maan in Steenbok op 30 december 2024 sluit het jaar positief af waardoor je professionele doelen in 2025 met vertrouwen tegemoet kan zien.
Op het werk is het belangrijk om prestaties te consolideren door kracht, moed en vastberadenheid te tonen. Het jaar 2024 brengt veel mogelijkheden en nieuwe kansen, maar concentreer je steeds op één doel tegelijk en vermijd impulsieve acties.

Financiën
Door de invloed van de Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 in jouw geldsector, persoonlijke hulpbronnen, bezittingen en materiële gehechtheid kan de financiële situatie in de eerste drie maanden van 2024 onder druk komen te staan.
Deze gedeeltelijke Maansverduistering in Stier laat aan het begin van 2024 de vruchten zien van genomen financiële beslissingen, ongeacht deze zuur of zoet zijn.
Uranus in Stier blijft het hele jaar 2024 in jouw Huis van Financiën. Uranus is dus ook in 2024 van grote invloed op hoe je met geld omgaat, hoe je geld verdient en geld uitgeeft. Op 8 mei 2024 is er een Nieuwe Maan in Stier die jou financiële kansen en zekerheid biedt om eventuele uitdagingen het hoofd te bieden. De Grote Weldoener Jupiter in Stier blijft tot 25 mei 2024 een ondersteunende factor. Jupiter vormt in de tweede helft van april 2024 een conjunctie met Uranus in Stier en deze samenstand belooft onverwachte voordeeltjes of een beloning.
Mars reist van 10 juni tot 20 juli 2024 door Stier en die kracht motiveert je om meer geld te verdienen, door bijvoorbeeld van een hobby winstgevend te maken, een tweede baan of een bijbaantje.
In de tweede helft van het jaar kunnen samenwerkingsactiviteiten lucratief zijn. Ook is het mogelijk om geld te ontvangen uit beleggingen, verzekeringen of een erfenis.
Ga op zoek naar investeerders voor je bedrijf. Voordat je begin met een nieuw project moet je al je opties zorgvuldig overwegen.
Op 14 november 2024 is er een Volle Maan in Stier en deze kosmische gebeurtenis laat de financiële resultaten zien en kun je de vruchten ervan plukken.

Gezondheid
Neptunus in Vissen blijft ook in 2024 in het 12e Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn. Neptunus in Vissen helpt je om verbinding te maken met je onderbewustzijn, het verleden los te laten en te verwerken.
Door de lange transit van Saturnus (Karma) tot 14 februari 2026 door Vissen (Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) gaat Ram oude onverwerkte emotionele bagage loslaten.
Saturnus in Vissen in het 12e Huis mag worden gezien als grote schoonmaak van geest en ziel.
Door de invloed van Saturnus heb je meer tijd voor jezelf nodig voor reflectie en introspectie.
Mars reist van 23 maart tot 30 april 2024 door het 12e Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn en op 10 maart 2024 is er een Nieuwe Maan in Vissen.
Samengevat zijn maart en april 2024 de maanden om meer aandacht besteden aan je onderbewustzijn, om te kunnen begrijpen en loslaten.
De Maansverduistering in Vissen van 18 september 2024 laat zien hoe ver je bent gekomen of je kunt je bewust worden van alles waar je nog aan moet werken.
Over het algemeen wordt Ram in 2024 geconfronteerd met het thema afscheid en loslaten als een kosmische voorbereiding op de periode van Saturnus in Ram (vanaf 15 februari 2026) waarin je innerlijke ontwikkeling een hoge vlucht zal nemen.
Ram kan in 2024 last ondervinden van het spijsverteringsstelsel. Een gevarieerd dieet is daarom raadzaam.

Advies
Het jaar 2024 begint met Mars in Boogschutter (tot 4 januari 2024), Mercurius gaat vanaf 2 januari 2024 weer direct in Boogschutter en Ceres reist tot 7 februari 2024 in Boogschutter.
Met deze mentale energie loopt je hoofd over van ideeën en ben je enthousiast over alle mogelijkheden.
Op 23 mei 2024 laat de Volle Maan in Boogschutter de resultaten zien al die geweldige ideeën. Jupiter in Tweelingen vanaf 26 mei 2024 benadrukt het mentale thema van 2024 met nieuw elan, nieuwe initiatieven en ideeën, nieuwe plannen en optimisme, een prachtige energie voor Ram.
De Volle Maan in Tweelingen van 15 december 2024 laat het resultaat zien van al die plannen!
Mars is de astrologisch heerser van Ram. Mars reist van 20 juli tot en met 4 september 2024 door Tweelingen en dit geeft extra energie en drive om jouw ideeën en plannen te verwezenlijken.
Het is raadzaam om sommige plannen even ‘in de ijskast’ te houden, want op een later tijdstip dit jaar zul je deze nodig hebben.
De Nieuwe Maan in Tweelingen van 6 juni 2024 brengt mooie kansen voor Ram en Mars geeft je extra energie om er mee aan de slag te gaan.
Het jaar 2024 is een ambitieus jaar en laat vele mogelijkheden zien op economisch gebied en veranderingen in je persoonlijke leven. Concentreer je steeds op een ding tegelijk en werk dat eerst af. Zoek steun bij gelijkgestemde mensen en bondgenoten.
Mercurius gaat van 25 november tot 15 december retrograde in Boogschutter waardoor gemaakte plannen moeten worden herzien of aangepast.
Op 1 december 2024 is er een Nieuwe Maan in Boogschutter en temidden van Mercurius retrograde kunnen oude ideeën worden opgepakt, iets uit het verleden waar je enthousiast over was en niet aan toe bent gekomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!