Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Schorpioen 2022

Algemeen
De omslag van de Noordknoop naar Stier (7e Huis van Relaties) vanaf medio januari 2022 laat zien dat persoonlijke relaties een fundamenteel element zullen zijn voor de evolutie en levensmissie van Schorpioen.
De retrograde Uranus in Stier van 20 augustus 2021 tot 17 januari 2022 kan tot onverwachte veranderingen leiden in de persoonlijke relatie en samenwerkingsverbanden. Het jaar 2022 is dankzij de grote Weldoener Jupiter ook het jaar van productiviteit zowel op het gebied van creativiteit als gezondheid en werk.
Maar liefst twee passionele Verduisteringen dit jaar in Schorpioen wijzen je de weg naar doorgroei en ongekende vooruitgang, nieuwe kansen en een nieuw hoofdstuk in het leven.
Jouw heersende planeet Pluto in Steenbok geeft je overtuigingskracht, mentale kracht, analytisch vermogen en energetische bescherming tegen spanningen, negatieve gedachten, angst of fobieën.
Saturnus in Waterman tot 7 maart 2023 is een cyclus van groei en stabiliteit (Huis van Familie en Huis) en een periode van grote innerlijke verwerking en vergeving van het verleden, daarom blijft het ook in 2022 onrustig voor Schorpioen op het thuisfront en familiebetrekkingen.
Het laatste vierkant tussen de dan retrograde Saturnus in Waterman en Uranus in Stier in oktober 2022 gaat gepaard met onvoorspelbare gebeurtenissen met familieleden of huis.

Liefde en Relaties
De omslag van de Noordknoop naar Stier vanaf medio januari 2022 laat zien dat persoonlijke relaties een fundamenteel element zullen zijn voor de evolutie en levensmissie van Schorpioen.
De Noordknoop in Stier is sensueel en sexy, maar kan ook gevaarlijk zijn. Niet altijd is een spannende date de gedroomde relatie, dus blijf geaard en laat je niet meeslepen door emoties.
Neptunus in Vissen (5e Huis van Liefde) versterkt het verlangen naar spirituele verbintenissen, maar blijft ook in 2022 een factor om rekening mee te houden, want naast veel romantiek heeft Neptunus ook een bedrieglijke invloed en de neiging om veel beloven en weinig doen.
In de eerste helft van 2022 is het raadzaam om niet overhaast nieuwe relaties en daarmee verplichtingen aan te gaan om teleurstelling te voorkomen.
De tweede helft van 2022 is gunstig om een gedroomde solide, langdurige relatie op te kunnen opbouwen of een huwelijksaanzoek te doen.
Door Uranus in Stier in het Huis van Relaties kan Schorpioen veranderingen aanbrengen in relaties en in de manier waarop je met anderen omgaat. De retrograde Uranus in Stier tot 17 januari 2022 kan tot onverwachte veranderingen leiden in de persoonlijke relatie en samenwerkingsverbanden. Vrijheid, zelfstandigheid en onafhankelijkheid spelen daarbij een grote rol en de mate waarin je dat wel of niet hebt ervaren. Er is grote kans op een breuk of er worden verbeteringen aangebracht om de relatie te redden. Anderzijds is er een nieuwe liefdesrelatie mogelijk met aanvaardbare grenzen.
Met Venus retrograde in Steenbok tot 29 januari 2022 kunnen er geheimen van het afgelopen jaar over je partner naar boven komen. Het bevestigt een gevoel dat je al langer had en daar wil je vanaf. De Zon conjunct de retrograde Venus op 9 januari 2022 kan een dag van doorbraak zijn.
De conjunctie van Venus en Mars in Steenbok medio februari 2022 kan leiden tot een spannende ontmoeting of verlangen om samen te gaan wonen.
In de vaste relatie kan vanuit mentale onrust, bezitterigheid en veeleisendheid een grote rol spelen.
Asteroïde Ceres tot 8 februari 2022 ondersteunt Schorpioen om meer ondersteunend te zijn voor je geliefde. Vanaf 9 februari tot 15 mei 2022 zorgt Ceres in Tweelingen dat de emotionele focus verschuift dan naar intimiteit voelen en doorvoelen.
Het stellium Venus, Mars en Pluto in Steenbok in de eerste week van maart 2022 is een fascinerende transit voor relatietherapie of samen te verdiepen in een vorm van onderzoek, of voor passionele avonturen.
Jupiter in Vissen blijft tot 10 mei 2022 in Vissen en met deze invloed wil Schorpioen zich liefdevol verbinden en dat gevoel wordt versterkt door Mars 16 april tot 24 mei 2022 in Vissen.
De Zonsverduistering in Stier (Huis van Relaties) van 30 april 2022 opent het hart van Schorpioen en zorgt voor meer toewijding. Een nieuwe liefde kan een nieuw begin inluiden.
Mercurius gaat echter vanaf 10 mei 2022 tot 2 juni 2022 retrograde en tijdens die periode zijn er problemen die eerst moeten worden opgelost, voordat je verder kunt.
In de eerste week van augustus 2022 is Mars conjunct Uranus en Noordknoop in Stier en dat kan leiden tot onrustige en verlangens die kunnen leiden tot onvoorspelbare resultaten. Met Mars in Stier moet je proberen om woede en frustratie te beheersen. Tel eerst tot tien voordat je iemand onnodig pijn doet.
De tweede helft van het jaar is een gunstige periode voor relaties. Veel van de nieuwe relaties hebben door de Maansknopen te maken met hereniging. Een periode van harmonie en wederzijds begrip in de vaste relatie. Mars reist van 6 juli tot 20 augustus 2022 door Stier en met deze dynamische energie kunnen bestaande relaties en samenwerkingsverbanden worden verbeterd en versterkt.
Van 30 oktober tot 12 januari 2023 is Mars retrograde in Tweelingen en dat kan diepgewortelde problemen aan het licht brengen en problemen veroorzaken als het gaat om blokkades die te maken hebben met intimiteit en seksualiteit. Een geheime romance kan tot schuldgevoel en nervositeit leiden.
De Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 helpt om bestaande relaties en emotionele banden te verbeteren. Een gunstige periode voor relatietherapie en loslaten van problemen..
Het laatste vierkant tussen Saturnus en Uranus van september en oktober 2022 laat een herhaling zien van gebeurtenissen van 2021 die te maken hebben met huisvesting en jezelf thuis veilig voelen.
In de eerste helft van november 2022 staan ​​de Zon, Mercurius en Venus in Schorpioen en dat is een gunstige periode voor het plannen van een huwelijk, maar ook voor de juridische afwikkeling van een echtscheiding.
Van 29 oktober tot 20 december 2022 is Jupiter weer terug in Vissen en dat is een mooie periode voor de liefde, nieuwe vrienden en meer tijd met je geliefde.
Het jaar 2022 kan worden afgesloten met een nieuwe liefde, want Schorpioen heeft na een emotioneel jaar het doorzettingsvermogen om eindelijk die stap te zetten.

Carrière
Je carrière heeft het afgelopen jaar een boost gekregen en in 2022 zet deze trend na een wat trage start door.
Succes wacht voor voor de Schorpioen die al langere tijd ondernemer wil worden, ook zijn er mooie kansen voor de Schorpioen in het lager en voortgezet onderwijs.
Vooral in de tweede helft van 2022 komen er mooie professionele kansen om jezelf te promoten. Schorpioen mag rekenen op een promotie, goede evaluaties, steun van hogerhand en een hogere productiviteit. Het jaar 2022 is een jaar van persoonlijke en professionele verantwoordelijkheid. Schorpioen wil prestaties neerzetten en heeft daar veel voor over.
Het jaar 2022 begint met Venus retrograde in Steenbok waardoor samenwerking en communicatie in januari 2022 wat moeizaam kan verlopen. Vooral de Schorpioen die werkzaam is in het onderwijs kan te maken krijgen met discussies met collega’s, leerlingen of het bestuur.
Ook zijn er problemen met de studie met als richting economie, mode of kunst.
In het eerste kwartaal van 2022 blijven vermoeidheid en een depressieve stemming de Schorpioen parten spelen. Schorpioen zal zoveel mogelijk afstand te nemen van problemen en verantwoordelijkheden op het werk en dat is niet bevorderlijk voor de samenwerking.
In het voorjaar van 2022 ontwaakt de Schorpioen en krijgt weer creatieve ideeën, nieuwe plannen en mogelijkheden voor zelfontplooiing.
Jupiter in Ram reist vanaf 11 mei 2022 door het Huis van Werk en deze transit tot 28 oktober 2022 kan tot een nieuwe werkkring of andere dagroutine leiden of zelf werkkansen creëren met iets dat je leuk vindt om te doen. Vooral met Mars in Ram van 25 mei tot 5 juli 2022 kun je het initiatief nemen om voor jezelf iets te gaan doen!
Asteroïde Ceres reist van 24 juli tot 19 september 2022 door Leeuw (Huis van Carrière) en tijdens die transit komt er meer rust en dan kan Schorpioen zich meer relaxed concentreren op het gestaag bereiken van doelen. Tijdens deze periode krijgt Schorpioen ook ondersteuning van hogerhand of kan zelf anderen professionele ondersteuning bieden.
In de herfstmaanden van 2022 zijn er verschuivingen in de carrière. De maanden september en oktober 2022 zijn geschikt om te solliciteren naar een andere baan.
De Gedeeltelijke Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 en daarna Mercurius in Schorpioen vanaf 30 oktober tot 17 november 2022 is een gunstige periode om onderhandelingen te voeren met zakelijke partners en sponsors, waardoor winstgevende langetermijncontracten kunnen worden afgesloten.
Door Mars retrograde van 30 oktober 2022 tot 11 januari 2023 kan Schorpioen zich overweldigd en uitgeput voelen, waardoor je niet of onvoldoende in staat zal zijn om alle taken uit te voeren.
Dit is een periode om een vakantie te plannen om je te concentreren op je eigen interesses en verlangens.
Vanaf 20 december 2022 reist de Grote Weldoener Jupiter door Ram (Huis van Werk) waardoor het jaar 2022 toch succesvol kan worden afgesloten.
Jupiter blijft tot 16 mei 2023 in Ram waarmee de opwaartse trend voort voortgezet.

Financiën
Het jaar 2022 ziet er veelbelovend uit voor de Schorpioen.
Vooral in het vroege voorjaar van 2022, maar ook in de rest van het jaar met een piek aan het eind van 2022. Een geweldig jaar van zekerheid en tevredenheid om te sparen voor de toekomst.
Onthoud cycli in een constante golfbeweging verlopen, dus wat nu goed is, kan volgend jaar minder zijn.
Het inkomen in 2022 zal constant zijn, maar volgend jaar wordt dat anders.
Vorig jaar waren de vier Verduisteringen op de as Tweelingen/Boogschutter direct van invloed op je financiën. In 2022 is ook de Zuidknoop verdwenen uit het Huis van Financiën.
Schorpioen heeft nog wel te maken met de financiële naweeën van 2021, maar 2022 is een duidelijke stap in de goede richting.
Mars in Boogschutter reist tot 24 januari 2022 door het Huis van Financiën! Mars in Boogschutter is altijd een sterke financiële impuls en die krijg je aan het begin van het jaar!
Het is belangrijk om onnodige uitgaven en aankopen zoveel mogelijk te spreiden en te zorgen voor een goed pensioenplan.Mars laat een toename zien van inkomsten, maar uitgaven kunnen tijdens deze periode ook buitensporig en onnodig zijn. Zorg dat je geld opzij legt voor minder goede tijden.
Schorpioen hoeft zich door de invloed van Mars geen zorgen te maken voor wat betreft de rest van het jaar.
In het voorjaar van 2022 met Jupiter in Vissen tot 10 mei 2022 en Venus van 5 april tot 2 mei 2022 in Vissen kan Schorpioen zich richten op het doen van grote aankopen of beleggingen of een mooie vakantie, hobby’s, kinderen of andere creatieve doeleinden.
Het voorjaar van 2022 kan een stap in de goede richting zijn als je van plan bent om met een creatieve onderneming te starten!
De Zuidknoop in Schorpioen daagt je uit om jezelf te zijn en te doen wat je werkelijk leuk vindt om te doen. Blijf niet rondlopen met ideeën, maar ga ervoor. Nu is het moment!
De zomer van 2022 laat wel grote uitgaven zien, maar inkomsten blijven tijdens die periode wel constant.
De herfst van 2022 laat een succesvolle periode zien in de carrière en de financiële situatie zal dan navenant ten goede keren. Langdurige zakelijke conflicten en financiele geschillen worden opgelost. Een periode van premies, bonussen, winst, dividenden, teruggave van oude schulden, winst uit handelstransacties,
In de eerste helft van november 2022 reizen Venus en Mercurius door Schorpioen en in de tweede helft door Boogschutter (Huis van Financiën). November 2022 wordt daarmee de beste maand van het jaar. Tijdens november 2022 krijgt Schorpioen vrouwelijke financiële ondersteuning zoals een budgetcoach of adviseuse bij een financiële instelling.
Mars retrograde in Tweelingen in het Huis van Gedeelde Financiën van 30 oktober 2022 tot 11 januari 2023 kan ook positieve resultaten opleveren voor de Schorpioen in creatieve beroepen zoals schrijvers, dansers, ontwerpers, muzikanten, zangers en andere creatieve vakmensen, zoals journalisten, advocaten en PR-mensen.
Maar ook kan deze Mars retrograde voor Schorpioen wat verwarring brengen. Schorpioen probeert dan alles tegelijk te beheersen en te beheren, want je voelt dingen aankomen met betrekking tot je partner, zowel privé als zakelijk. Wees niet te kritisch tegenover je partner, anders kan dit je relatie onder druk zetten.
December 2022 laat een groot verlangen zien om een droom in werkelijkheid te laten gaan. Toch is het raadzaam om niet over de financiële schreef te gaan, want Schorpioen is nog niet (volledig) hersteld van het jaar 2021.
Tijd van schaarste maakt deel uit van de cyclus van het leven.
Schaarste leert ons hoe we de goede dingen kunnen waarderen en daar weet Schorpioen alles van!

Familie en Huis
In 2021 is er veel veranderd met Jupiter in Waterman. Waarschijnlijk is er een ​​woning gekocht die gerenoveerd moet worden of ben je verhuisd en zijn er problemen geweest met het kopen en verkopen van de woning. Het jaar 2022 laat een ware herstructurering van huis, gezinsleven en eigendommen zien.
Saturnus in Waterman (Huis van Familie en Huis) is tot maart 2023 is een periode van grote innerlijke verwerking van het verleden, daarom krijgt Schorpioen te maken met een grote reorganisatie, een “grote schoonmaak” waarin familiekarma wordt gebroken en vroege conditionering vanuit de opvoeding wordt losgelaten. Een sterk fundament wordt gelegd voor de toekomst!
Saturnus in Waterman gaat ook over ouders, ouderlijke zorg of je rol als ouder. Saturnus in Waterman geeft Schorpioen de innerlijke kracht om op eigen benen te gaan staan.
Met Saturnus in Waterman in het 4e Huis gaat Schorpioen zelfstandig een huis betrekken, iets waar je hard voor gewerkt hebt of je moet je huis en familie verlaten door omstandigheden.
Begin 2022 krijgt Schorpioen ondersteuning van familie of van personen die je als familie ziet en dat kan zijn van hulp bij kinderen, huishoudelijk werk tot financiële ondersteuning.
Binnen het gezin kan er tussen partners dit jaar sprake zijn van meningsverschillen zijn over verantwoordelijkheden en financiële geschillen. Niet iedere relatie zal 2022 overleven en vele Schorpioenen kiezen ervoor om hun eigen weg te gaan.
Januari 2022 is een gunstige maand om bezig te zijn met decoratieve bezigheden of voor gezinsplanning.
Vanaf 14 januari 2022 tot 3 februari 2022 is Mercurius retrograde in Waterman en met de schaduwperiode meegerekend kan Schorpioen tot eind februari 2022 last hebben van weinig energie, vermoeidheid en verveling en dat kan zijn weerslag hebben op het gezin.
In het voorjaar verbetert de stemming en heb je meer zin om dingen te ondernemen.
Venus conjunct Mars in Steenbok op 16 februari 2022 kan een verlate Valentijns verrassing zijn van een nieuwe buurman of iemand die je van een afstandje heeft bewonderd.
Mars is van 7 maart tot 15 april 2022 in Waterman en dat is een positieve periode om zaken thuis te verbeteren of stappen voorwaarts te zetten.
Mars conjunct Pluto in Steenbok op 2 maart 2022 en Venus conjunct Pluto in Steenbok op 3 maart 2022 en Venus conjunct Mars in Waterman op 6 maart 2022 zijn de voorbodes van een heftige maand maart 2022.
Het spanningsveld Mars vierkant de onvoorspelbare Uranus kan in de tweede helft van maart 2022 tot uitdagingen leiden. Oude koeien worden dan uit de sloot gehaald en de gemoederen kunnen oplopen met wellicht een breuk als gevolg. Wanneer in de tweede helft van april 2022 de stofwolken zijn opgetrokken komt er duidelijkheid over de richting die je moet gaan.
Venus conjunct Saturnus in Waterman op 28 maart 2022 kan een goed moment zijn voor relatietherapie of wat meer kleur in je huis.
Mars conjunct Saturnus in Waterman op 5 april 2022 brengt je in contact met ouders, grootouders of saturnale raadgevers die jou goede raad geven. Goede raad kan ook keihard zijn en niet wat je eigenlijk had willen horen, maar uiteindelijk moet je dit wel ter harte nemen.
Met de sensuele en verleidelijke samenstand van Venus en Jupiter in Vissen aan het eind van april 2022, komt er rust en komt er ruimte een feestje of romantisch samenzijn.
In de tweede helft van het jaar kan een familierelatie worden hersteld of is er mogelijke gezinshereniging. Fouten moeten wel worden toegegeven met betrekking tot het opvoeden van kinderen.
Venus retrograde in Steenbok tot 29 januari 2022 gaat over het zich kunnen aanpassen en brengt je in contact met de buurt waar je woont. Voel jij jezelf thuis in de buurt waar je woont en ben je in harmonie met de lokale omgeving. Venus retrograde is het perfecte moment om mogelijke plaatsen te bekijken waar je misschien naartoe zou willen verhuizen of het contact te herstellen met broers en zussen.
Het laatste spanningsvierkant tussen Saturnus en Uranus van september en oktober 2022 laat een herhaling zien van gebeurtenissen van 2021.
Dit is het moment om bestaande problemen met het huis opnieuw te bekijken, want anders blijf je zitten met lekken en reparaties aan het huis.
Na oktober 2022 wordt het rustiger. De retrograde Jupiter keert vanaf 30 oktober 2022 tot 20 december 2022 terug naar Vissen waardoor er ruimte is voor terugkijken en vakantie.
Het wordt een nostalgische kerst en eindejaar vol van dankbaarheid en gezelligheid.
Even een time-out om je voor te bereiden op een heftig jaar 2023.

Gezondheid
Over het algemeen is 2022 een voorspoedig jaar voor wat betreft de gezondheid van Schorpioen!
Gedurende dit jaar is Schorpioen druk bezig met opruimen van oude overbodige dingen.
Schorpioen kan besluiten om de kledingkast op te ruimen en oude meubelen weg te doen, maar ook kan Schorpioen afscheid nemen van oude gewoonten, of deze nu goed of minder goed zijn.
De zorg voor ouderen in de familie en gezin kan zwaar wegen, maar je moet ook goed voor je eigen gezondheid zorgen door meer te bewegen, vaker naar buiten te gaan en goed te eten.
De grote weldoener Jupiter reist vanaf 11 mei 2022 door Ram (Huis van Gezondheid) en dat is een gunstige transit voor de mentale als fysieke gezondheid. De periode tot een oktober 2022 is geweldig om te sporten en de opbouw van spieren.
Jupiter in het Huis van Gezondheid kan ook gewichtstoename betekenen, dus let ook op je voedingspatroon.
De invloed van de Maansknopen en de Verduisteringen kan in april/mei en oktober/november 2022 van grote invloed zijn op je lichamelijke conditie van je lichaam.
Aan het begin van 2022 kan Schorpioen te kampen hebben met allergische reacties.
Het versterken van het immuunsysteem en het vermijden van stress en overbelasting blijft het hele jaar 2022 relevant.
Venus retrograde in Steenbok en Mercurius retrograde in Steenbok kunnen de hele maand januari tot medio februari 2022 kan deze energie onderdrukken en kan Schorpioen te kampen hebben met minder energie en focus, vermoeidheid, onzekerheid en verveling en terugvallen in oude mentale patronen. In het voorjaar van 2022 verbetert de stemming en krijgt Schorpioen meer zin ideeën te delen en dingen te ondernemen. Mars in Steenbok van 25 januari tot 6 aart 2022 kan de impasse doorbreken!
In het voorjaar en de zomer van 2022 moet Schorpioen vooral aandacht besteed aan de longen. Wees ook voorzichtig met te grote temperatuurverschillen en neem voldoende rust.
Ook tijdens de herfstmaanden blijven de ademhalingsorganen kwetsbaar.
Mercurius retrograde in Weegschaal van 10 september tot 1 oktober 2022 (12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) kan oude onderbewuste problemen aan het licht brengen
waarvan je dacht dat je ze verwerkt had.
In de eerste drie weken van oktober 2022 reizen de Zon en Venus door Weegschaal en deze mooie transit ondersteunt Schorpioen bij het vinden van een juiste therapie of plaats van bezinning of retraite om na te denken en jezelf te hernieuwen.
De Volle Maan in Ram (Huis van Gezondheid) van 9 oktober 2022 brengt duidelijkheid.
Asteroïde Ceres in Weegschaal van 19 december 2022 ondersteunt Schorpioen om je onderbewuste zelf te koesteren en je veiliger te voelen.

Advies
Pluto in Steenbok is ook in 2022 de transformerende kracht van geest en mentale vermogens waardoor je kracht van je geest kan gebruiken om je leven te veranderen. Dat kun je doen door bijvoorbeeld door een studie te volgen of jezelf te verdiepen in onderwerpen die je werkelijk interesseren.
Het jaar 2022 is op zich een gunstig jaar voor de Schorpioen, maar toch is het raadzaam om het zo nu en dan rustig aan te doen om gedachten en emoties op orde te brengen. Luister naar je gevoelens en verlangens, maar ook naar die van anderen om je heen.
Breng meer tijd door met je dierbaren, je familie en kinderen, ga zoveel mogelijk de vrije natuur in. Maak je los van problemen en verbindt je met liefde en positieve emoties.
De drang om onafhankelijk te zijn kan aan het begin van 2022 leiden tot een pijnlijk en emotioneel afscheid, maar de rest van 2022 staat in het teken van herstel, initiatief, kracht en energie om ten volle te profiteren van de geboden kansen.
Tijdens de maand mei 2022 zijn er door de Noordknoop in Stier emotionele ontwikkelingen in relaties, zie het als een soort van beproeving of test voor de relatie. Laat je niet meeslepen in het moment, dit gaat voorbij. Door met elkaar te praten komen er oplossingen. Laat de dingen niet uit de hand lopen en dat geldt ook voor vluchtige romances.
Jouw heersende planeet Pluto in Steenbok geeft Schorpioen tot 2024 overtuigingskracht, mentale kracht en een analytisch vermogen om te leren, zelfstudie en te onderzoeken, zelfstandig te handelen en beslissingen te nemen.
Pluto geeft Schorpioen ook de kracht om negatieve gedachten, angst of fobieën te overwinnen.
Dus weg met die angst en ga ervoor, Schorpioen zodat je straks kan terugkijken op een lonend en buitengewoon krachtig jaar.

error: Content is protected !!