Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop 2020 Steenbok

 

 

 

 

Algemeen

De reis van jouw planeet Saturnus door Steenbok is een diepgaande cyclus van bijna 30 jaar. De conjunctie met met Pluto in Steenbok op 12 januari 2020 stimuleert innerlijke groei, transformatie, herstructurering, doorzettingsvermogen en focus om doelen na te streven. De conjunctie van Saturnus en Pluto in Steenbok versterkt de positie van Steenbok.

Alles wat Steenbok in 2020 aanpakt heeft een grote kans van slagen.

Jupiter reist in 2020 door jouw teken Steenbok. Tijdens deze nieuwe 12-jarige toekomstgerichte cyclus van groei en expansie leert Steenbok zich in diepere zin kennen en gaat zijn grenzen verkennen en verleggen.

Liefde en Relaties

De invloed van de Zonsverduistering in Steenbok van 26 december 2019 is in de komende zes maanden de kosmische poort naar een nieuwe relatie, een huwelijk of gezinsuitbreiding. Tot 19 december 2020 reist de Grote Weldoener Jupiter door Steenbok!

Het jaar 2020 is een veelbelovend en romantisch jaar voor de Steenbok met de kans op een langdurige relatie waarnaar je hebt verlangd. Een periode van innerlijke groei en van groei met je partner. Ook in 2020 geldt: koester goede vriendschappen, maar wees niet bang om vriendschappen te verbreken die niets meer toevoegen of een negatieve invloed op je hebben.

Het jaar 2020 staat in het teken van liefde en romantiek. Liefde staat voor de Steenbok gelijk aan veiligheid en stabiliteit. De Maansverduistering in Kreeft van 10 januari 2020 valt in jouw Huis van Relaties. In de komende zes maanden kunnen er ingrijpende emotionele veranderingen zijn in de relatie met een goede vriend, geliefde of zakenpartner. Het kan leiden tot een breuk of juridische verwikkelingen, maar ook tot een nieuwe relatie, huwelijk, zakelijk contract of serieuze toezegging.

Een nieuwe liefde groeit sterker en maakt de Steenbok socialer en meer extravert. Vanaf de zomer van 2020 is Steenbok bereid tot het nemen van de volgende belangrijke stap.

De totale Zonsverduistering van 21 juni 2020 valt in jouw Huis van Relaties. Er breekt een periode aan waarin samenwerking het sleutelwoord zal zijn in de liefde, vriendschappen en zakelijke verbintenissen. In juli 2020 komt alles in de liefde en carrière samen voor de Steenbok.

Alleen de goede relaties overleven, maar de minder goede relaties worden verbroken. De derde decaan Steenbok kan te maken krijgen met uitdagingen, vooral in de samenwerking.

Het vinden van de juiste balans tussen werk en privé kan wel een uitdaging zijn voor de Steenbok in 2020. In november 2020 heeft iemand jouw sterke schouder en liefde hard nodig.

December 2020 is de maand om in de liefde en carrière nieuwe plannen te maken en deze ten uitvoer te brengen.

Carrière

De rode planeet Mars reisde in oktober en november 2019 door het Huis van Carrière en deze energie liet een ambitieuze periode van positieve energie zien om met een nieuw project te beginnen of als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Een beter start van 2020 kan Steenbok zich niet wensen! Ook de positieve invloed van Venus in Steenbok in december 2019 vergroot de kans op een goede start van 2020! Januari, februari 2020 en maart 2020 zijn dynamische maanden om toekomstplannen te maken. April 2020 is een maand van introspectie om even terug te keren tot jezelf. Mei 2020 laat de beste maand van het jaar zien om plannen ten uitvoer te brengen.

Juni 2020 is een dynamische maand van snelle ontwikkelingen, maar dan is het goed om even om het rempedaal te trappen, dus geen overhaaste beslissingen nemen.

De Maansverduistering in Tweelingen van 30 november 2020 in jouw Huis van Werk leidt tot gunstige ontwikkelingen. In de komende zes maanden zijn grote veranderingen op je werk of in je dagelijks leven te verwachten. Deze kosmische gebeurtenis is de kosmische poort naar een nieuwe baan wanneer je huidige baan niet (meer) bij je past of wanneer je het gevoel hebt niet gewaardeerd te worden voor je inzet.

Aan het einde van 2020 komt er ruimte voor verandering zoals een nieuwe baan of zakelijk partnerschap, maar alleen als je daar voor kiest.

Financiën

De Zonsverduistering in Waterman van 10 januari 2020 valt in jouw Huis van Financiën. Deze Zonsverduistering duidt op een verbetering van jouw financiële situatie en de komst van financiële mogelijkheden en winstkansen in het komende halfjaar. Winst kan worden behaald door kostenbesparende technieken toe te passen en afscheid te nemen van alles wat je niet meer dient, want de uitgaven blijven evenredig hoog.

Het jaar 2020 brengt positieve energieën en dat geldt ook voor de financiën, Steenbok.

Er zal in 2020 sprake zijn van een rustige en stabiele financiële flow.

De conjunctie van Saturnus en Pluto in Steenbok op 12 januari 2020 valt in jouw Huis van Financiën en dat laat zien dat Steenbok meer gaat letten op de waarde van dingen. Met minder kun je ook gelukkig zijn wanneer je zelf vervuld bent van liefde en zelfvertrouwen. Je hoeft dan geen leegte meer te vullen met dingen die je eigenlijk niet nodig hebt.

Het is aan jou om de juiste financiële beslissingen te nemen, zoals het bouwen en uitbouwen van je vermogen voor nu en in de toekomst.

Familie en Huis

Van 29 juni 2020 tot 6 januari 2021 marcheert Mars door jouw Huis van Familie en Huis. Een dynamische periode thuis, zoals een koop of verkoop van een huis of onroerend goed, het bouwen van een huis, renovatie, verbouwing of nieuwe inrichting van je huis, alles waar fysieke arbeid mee gemoeid is. Deze periode kan ook duiden op onrust of grote veranderingen in het gezin of familie. Mars kan echter ook tekeer gaan, dus er kan sprake zijn van onenigheid of bezorgdheid over kinderen. Een energieke periode voor huiselijke activiteiten en het begin van een nieuw begin, maar zoals alles komt het wel met een prijs, dus het ene gaat wel ten koste van het andere.

Uranus in Stier reist ook in 2020 door het Huis van Kinderen en Creativiteit. De relatie met je kinderen gaat veranderen of is al veranderd. Tijdens deze jaren van transformatie hebben kinderen ruimte nodig om hun vleugels te proberen in de wereld.

Van 8 februari tot 5 maart 2020  reist Venus door Ram en deze zachte energie duidt op een rustige periode thuis. Een gunstige periode voor een nieuw interieur of tuinplan.

Van 17 maart 2020 tot 9 maart 2020 is Mercurius retrograde in Vissen waardoor de onderlinge communicatie met familieleden, broers en zussen, kennissen wordt hersteld.

Van 23 juni tot 28 november 2020 is Neptunus retrograde in Vissen. Een periode waarin alles in rustiger vaarwater komt. Neptunus vraagt om een time-out. Een periode om een verstoorde familierelatie te herstellen, een boek te lezen of te schrijven, een cursus of het uitbouwen van een artistieke hobby. Het (her)ontdekken van je innerlijk kind hoort ook bij deze energie.

Gezondheid

Mercurius is jouw planeet van Gezondheid. Iedere keer wanneer Mercurius retrograde is, moet je speciaal rekening houden met je gezondheid. Er kunnen tijdens die periodes problemen aan het licht komen die je liever verborgen houdt, maar die wel moeten worden aangepakt.

Mercurius gaat retrograde in Vissen/Waterman van 17 februari tot 9 maart 2020 en in Kreeft van 18 juni tot 11 juli 2020 en in Schorpioen van 14 oktober 2020 tot 2 november 2020.

Op 5 juni 2020 is er een totale Zonsverduistering in Boogschutter in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn.

Dit is de kosmische poort naar belangrijke veranderingen in je geestelijk leven en je beleving van spiritualiteit. Een bijzonder moment om het besluit te nemen om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten. Van 23 juni tot 28 november 2020 is Neptunus retrograde in Vissen. Emotionele stress beïnvloedt je lichaam en geest. Je immuunsysteem kan minder zijn, waardoor je eerder verkouden kan worden of griep krijgt. Een uitgebalanceerd dieet en veel water helpt om je lichaam te reinigen en je immuunsysteem te versterken.

De Maansverduistering in Boogschutter van 14 december 2020 brengt in het komende halfjaar verborgen pijn en geheime verlangens aan het licht. Hoewel deze pijnlijk voor je kunnen zijn, is deze kosmische doorgang hard nodig om oude pijn en karma los te laten om verder te kunnen gaan. Een vorm van therapie kan hierbij helpen.

Advies

Het jaar 2020 is een enerverend jaar voor de Steenbok. Het jaar 2020 is een jaar van focus, samenwerking, liefde, relaties en passie, kinderen, verantwoordelijkheden en het consolideren van een liefde zoals een huwelijk, samenwonen of zakelijk partnerschap. Maak ook tijd voor je eigen innerlijk kind dat staat te trappelen om met jou op ontdekkingsreis te gaan.

Augustus 2020 is de maand om de juiste balans te vinden na alle hectiek. Je hebt geleerd van ervaringen en deze kennis kun je nu goed gebruiken.

In september 2020 en oktober 2020 begint een zoektocht naar het ultieme doel.

error: Content is protected !!