Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten staan nog steeds aan de onderzijde van de Steenbok-horoscoop, een periode van voorbereiding en evaluatie voor wat betreft je carrière. Er vindt in juni 2023 een duidelijke planetaire verschuiving plaats naar de westelijke sector: “de ander”.
De boodschap van de Kosmos is duidelijk: samenwerking is de sleutel tot succes.
De nadruk ligt in juni 2023 op relaties, gezondheid, werk en gedeeld vermogen.
Jupiter in Stier is in overeenstemming met jouw principes, logica en waarden en dat voelt goed voor Steenbok.
Vanaf 12 juni 2023 kan de retrograde Pluto in Steenbok tot vertraging leiden, maar deze periode maakt de weg vrij om alles op te ruimen dat in de weg staat om ambities waar te maken.

Liefde en Relaties
Mars in Leeuw reist tot 10 juli 2023 door het 8e Huis van Intimiteit en tijdens deze transit kan Steenbok werken aan het versterken van fysieke, mentale, emotionele en spirituele banden.
Een veeleisende houding kan in juni 2023 ook de oorzaak zijn van scheiding, verbreken van een relatie of een zakelijk partnerschap.
De invloed van de Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 valt in jouw Huis van Vriendschappen, Groepsparticipatie en Sociale Processen brengt ook in juni 2023 veranderingen in het sociale netwerk van Steenbok. Naast afscheid nemen wordt jouw sociale kring ook weer uitgebreid met verrassende en waardevolle contacten.
De eerste week van juni 2023 verloopt wat stroef, maar daarna komt er meer ruimte voor de liefde en mogelijkheden om een relatie te versterken.
Met de invloed van de grote Weldoener Jupiter in Stier, het vijfde Huis van Liefde en Zelfexpressie wil Steenbok genieten en alles uit het leven halen wat erin zit. Een groeirelatie kan tot stand komen zoals een bijzondere en creatieve vriendschap die uit kan groeien tot een mooie liefde.

Familie en Huis
Ram symboliseert het 4e Huis van Familie en Huis voor de Steenbok.
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 is ook in juni 2023 van grote invloed op je huis, privéleven, wortels en woonplaats, ouders en kinderen. Diepgewortelde gevoelens roepen Steenbok op om op zoek te gaan naar de oorsprong, naar je roots om eeuwenoude patronen van familiekarma los te laten. Een gezamenlijke vakantie of pelgrimstocht kan veel losmaken.
Jouw sterke opvattingen kunnen botsen met die van jongere familieleden, maar er kunnen ook meningsverschillen zijn met je ouders of ouderen in de familie. Vanwege de werkdruk moet je zorgen voor een goed evenwicht tussen je professionele leven en je privéleven.
Kinderen laten mooie resultaten laten zien, hetzij in sport, talent of op school. Reden voor een feestje! Hou er rekening mee dat je binnenkort een nieuw gezinslid mag verwelkomen!

Carrière
Met de invloed van Jupiter in Stier en Mars in Leeuw kunnen plannen die vorige maand zijn gemaakt in juni 2023 concreet worden.
Alhoewel je het druk hebt voel je dat het stroomt en dan maakt het voor jou niets uit. Je weet van geen ophouden. Samenwerking met collega’s en management verloopt voorspoedig en dat helpt jou bij de uitvoering van je projecten. Vooral de Steenbok die zich bezighoudt met creativiteit is het meest succesvol deze maand. Juni 2023 is een gunstige maand voor studie.
De Nieuwe Maan in Tweelingen van 18 juni valt in het 6e Huis van Dagelijkse Dingen, Werk en Gezondheid. Deze Nieuwe Maan vraagt om een frisse start, balans en een gezonde lifestyle en betere arbeidsvoorwaarden. Misschien heb je de lat te hoog gelegd, heb je het gevoel dat je het tempo niet kunt bijhouden of zijn er situaties op je werk of dagelijks leven die jou tegenhouden?
Er kunnen zich nieuwe kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens, maar dan moet er wel vooraf schoon schip worden gemaakt.
Van 22 juni tot 15 september 2023 is Ceres weer in Weegschaal (Huis van Carrière) en tijdens deze transit krijgt Steenbok de beloning en erkenning die je verdient. Steenbok is nu op de goede weg!

Financiën
Voor Steenbok is Waterman het 2e Huis van Financiën. Pluto in Waterman is financiële herstructurering. Het waarde-oordeel van Steenbok gaat zowel in stoffelijke als in geestelijke zin totaal veranderen. Pluto retrograde in Waterman geeft Steenbok het inzicht dat aards bezit heel betrekkelijk is en dat je alleen macht en controle hebt over je innerlijke waarde.
Er zijn financiële uitdagingen waarbij geduld, doorzettingsvermogen, betrouwbaarheid, zelfdiscipline, realisme, uitvoerbaarheid, organisatie, ijver worden op de proef worden gesteld.
Steenbok moet opnieuw evalueren van hoe je met geld omgaat, wat je nodig hebt voor financiële en levenszekerheid, wat voor jou waardevol is en waar je waarde aan hecht.
Als iets van dit alles niet rotsvast is, dan kan Pluto alles wegnemen en dat kan een grote impact hebben. Wees niet onverschillig over waarden of zie dingen als vanzelfsprekend.
Juni 2023 is geen voorspoedige maand voor de financiën van Steenbok. Het is raadzaam om grote uitgaven of uitbreiding van je bedrijf uit te stellen. Er zullen dus financiële ups en downs zijn. Een bekende kan proberen je gezin financieel te benadelen.

Gezondheid
De Volle Maan in Boogschutter van 4 juni 2023 valt in jouw Huis van Hoger Bewustzijn, Spiritualiteit, Reizen en Levensfilosofie.
Juni 2023 laat hierdoor een broodnodige periode zien van rust, introspectie, ontspanning en meditatie. Tijd voor het onderbewuste…tijd om slaap in te halen of een korte vakantie in te lassen om innerlijk evenwicht te (her)vinden. Met deze Volle Maan wil je alleen zijn om jezelf op je innerlijke leven te concentreren.
Een Volle Maan om jezelf te verwennen met zachte aandacht. Dromen zijn lucide en voorspellend. Een goed moment voor een vorm van therapie of emotionele ontlading. Dus geen moment voor actie, maar dromen, intuïtie, inspiratie en jezelf energetisch opladen.
Juni 2023 is een maand om het rustig aan te doen. Neem de tijd om te genieten van buitenactiviteiten zoals zwemmen en wandelen om fysiek en mentaal in balans te blijven.

Advies
Het harmonische aspect dat Jupiter in Stier met Saturnus in Vissen verbindt laat alles voor jou stromen, Steenbok. De weg is vrij zodat dromen werkelijkheid kunnen worden.
Je doorzettingsvermogen en vastberadenheid wordt gewaardeerd.
Door de invloed van retrograde Saturnus in Vissen vanaf 17 juni 2023 vraag je jezelf af waarom je de lat zo hoog voor jezelf en anderen hebt gelegd.
Neem de tijd bij alles wat je doet.
Saturnus retrograde in Vissen tot 3 november 2023 is een perfecte periode om terug naar school te gaan, bijscholing, herscholing of een cursus communicatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!