Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Januari 2024 laat een goed en harmonieus begin zien van 2024!
De meeste planeten aan de onderzijde van de Maagd-horoscoop, de Nacht, laat zien dat je in een voorbereidende fase bent. De Nachtkant gaat over innerlijke verwerking en is kosmisch bedoeld om je batterijen op te laden als voorbereiding op een drukke periode.
Mercurius in Steenbok is in de tweede helft 2024 jouw trouwe metgezel waardoor alles goed komt. De focus in januari 2024 ligt op liefde, dagelijkse beslommeringen en gezondheid.

Liefde en Relaties
De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 viel in jouw Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid en dat kan de oorzaak zijn dat in de eerste helft van januari 2024 een vriendschap of liefde wordt beëindigd.
Van 5 januari tot 13 februari 2024 reist Mars door Steenbok (Huis van Liefde) en ook is er een Nieuwe Maan in Steenbok op 11 januari 2024! Deze versterkte energie kan een nieuwe liefde brengen!
De Nieuwe Maan Steenbok van 11 januari 2024 valt in het 5e Huis van Zelfexpressie, Liefde, passie en Creativiteit. Met deze Nieuwe Maan ligt de focus op alles waar je van houdt. Ook al denk je geen tijd te hebben en heb je moeite om je te richten op creativiteit, verlangens en liefdesleven, er is een duidelijk verlangen om je drukke levensstijl te integreren naar waar je hart naar uit gaat.
Vissen staat voor het 7e Huis van Relaties voor Maagd. De begrenzer Saturnus in Vissen geeft Maagd karmische levenslessen over relaties en toewijding. Door Saturnus en Neptunus in Vissen gaat het over spirituele en karmische verbindingen. Alleen goede relaties die gebaseerd zijn op intimiteit en vertrouwen blijven, maar niet voedende relaties gaan als vanzelf verdwijnen.

Familie en Huis
Planetaire motor Mars reist tot 4 januari 2024) door Boogschutter, het Huis van Huis, Gezin en Familie. Ook Mercurius reist tot 14 januari 2024 door Boogschutter en de voedende asteroïde Ceres blijft tot 7 februari 2024 in Boogschutter. Januari 2024 staat hiermee in het teken van het gezin en huis of alles met familie en huis te maken heeft.
Januari 2024 staat dus in het teken van de vertrouwdheid van je huis.
Het begin van 2024 laat een periode zien waarin je bezig bent met een verhuizing, verbouwing, afscheid of de komst van een gezinslid of meer gezinsverantwoordelijkheden.
Het is mogelijk dat Maagd het jaar begint met het ‘empty nest syndroom’ of er komt een geheel andere invulling in je huiselijk leven.
Een gunstige maand om verbeteringen door te voeren of regelingen te treffen, gaan samenwonen of een familiebijeenkomst plannen, meer tijd maken voor familie of met degenen die je als familie beschouwt.

Carrière
De Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 viel in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie en Reizen. Door deze invloed kan Maagd twijfelen over de richting die je hebt gekozen , een bedrijfsgerichte studie of carrière in het buitenland overwegen of met een project in het buitenland van start willen gaan.
In januari 2024 zijn er veranderingen op de werkplek of in je dagbesteding door reorganisatie of andere omstandigheden. Deze veranderingen gaan wel gunstig uitpakken voor Maagd.
Projecten waarbij creativiteit en zelfexpressie een rol spelen, hebben in deze periode een grotere kans om met succes te worden voltooid. Vanaf 21 januari 2024 is de Zon in Waterman en dan begint een periode die in het teken staat van teamwerk, het delen van ideeën, brainstormen en de ontwikkeling van nieuwe concepten.
Met Mars in Boogschutter tot 14 januari 2024 kun je een goede maatschappelijke indruk maken door je in te zetten voor humanitaire doelen en kwetsbare groepen. Een bedrijfsgerichte studie kan ondersteunend zijn voor je carrière.
De Zon in het vastberaden Steenbok wil resultaten zien en daardoor moet Maagd vindingrijk en georganiseerd te werk gaan. De beste periode om met een nieuw initiatief te komen is met de Zon in Steenbok tot 20 januari 2024.
Januari 2024 is geen gunstige maand voor studie, maar zakelijke reizen leggen Maagd deze maand geen windeieren.

Financiën
Door de invloed van de Noordknoop in Ram (8e Huis van Gedeeld Vermogen) is het raadzaam om gedeelde financiële verantwoordelijkheden opnieuw te evalueren, zoals hypotheek, alimentatie, erfenissen, belastingzaken, verzekeringskwesties. Met het oog op de toekomst gaat Maagd doordachte veranderingen doorvoeren om de financiële situatie te verbeteren.
Vanaf 24 januari 2024 reist Venus door Steenbok en daardoor ben je gemotiveerd om verstandige investeringen te doen. Je bent dan ook veel zuiniger en denkt wel twee keer na voordat je geld uitgeeft. De laatste week van januari 2024 is gunstig om een financieel plan op te stellen waardoor de financiële situatie zal aanzienlijk zal verbeteren.
Belangrijk is een vast financieel budget aan te houden, dus niet meer geld uitgeven dan dat er binnenkomt. Investeer in jezelf, jouw creatieve inspanningen, studie, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, je carrière en je onderneming.
Er komt in januari 2024 voldoende geld binnen, maar de kosten van levensonderhoud zijn hoog. Een financiële beslissing kun je het beste nemen na de Volle Maan in Leeuw van 25 januari 2024.

Gezondheid
Een vaste dagelijkse routine, een gezond voedingspatroon en fysiek voor jezelf zorgen is in januari 2024 van het hoogste belang voor Maagd om mentaal en fysiek gezond te blijven.
Januari 2024 is een gunstige maand voor medische onderzoeken en controle, cosmetische ingrepen, huidverzorging, haarverzorging en nagelverzorging.
Op 25 januari 2024 is er een Volle Maan in Leeuw in het twaalfde Huis van Kosmisch Bewustzijn en deze laat een periode zien van rust, introspectie, ontspanning en meditatie. Tijd voor het onderbewuste…tijd om slaap in te halen of een korte vakantie in te lassen om innerlijk evenwicht te (her)vinden. Met deze Volle Maan wil je op jezelf zijn om jezelf op je innerlijke leven te concentreren. Dromen zijn lucide en voorspellend en je intuïtie is sterker. Deze emotionele Volle Maan kan diepgewortelde angsten oproepen, gevoelens die te maken hebben met stabiliteit, beperkingen, je dromen en verlangens, jouw plaats in de wereld.
Door jezelf terug te trekken ontstaat er ruimte in je hoofd voor inzichten en duidelijkheid.

Advies
Vissen staat in de horoscoop tegenover Maagd. Saturnus in Vissen vormt vanuit het Huis van Relaties een oppositie met Maagd. Door ervaringen uit het verleden ben je hierdoor meer kritisch en minder optimistisch op het gebied van relaties. Dat kan de reden zijn dat je wat afstand neemt.
Geloven je in je eigen waarheid of in de waarheid van een ander.
Denk voor jezelf.
Wanneer je ergens in gelooft, breng je energie in beweging en dat trek je naar je toe, dat kan zowel positief als negatief zijn.
In januari 2024 kun je het gevoel hebben alsof tegen een dichte deur aanloopt, dus emotionele afstandelijkheid of aarzeling in je omgeving. Geef dan niet op en probeer anderen te overtuigen van wat jij denkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!