Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Maagd 2021

Algemeen
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 14 december 2020 viel voor Maagd in het vierde Huis van Familie en Huis. Het eerste halfjaar van 2021 wordt gekenmerkt door diepgaande ontwikkelingen thuis en in de familie, ten goede of ten kwade. Maagd, familie en gezinsleden worden in 2021 uitgedaagd om zich open te stellen voor het proces van groei en evolutie.
De Zonsverduistering in Tweelingen van 10 juni 2021 in jouw Huis van Carrière is een ware game-changer in je carrière dit jaar, een periode van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid.
Jupiter in Waterman biedt veel kansen op werk, promotie of verbeterde arbeidsomstandigheden en Saturnus levert Maagd de discipline om de toegenomen werkdruk aan te kunnen.

Liefde en Relaties
Het jaar 2021 laat een jaar van schommelingen zien in relaties. Over het algemeen is de tweede helft van 2021 beter. Vanaf september 2021 zijn er gunstige ontwikkelingen voor de liefde.
De transit van Venus in Steenbok van 9 januari tot 1 februari 2021 (Huis van Liefde) is een expressieve periode voor de godin van de liefde! Met Venus in Steenbok weet je een onuitwisbare indruk te maken op die speciale persoon! De retrograde Mercurius in Waterman van 30 januari tot 20 februari 2021 maakt echter verlegen en ingetogen. De transit van de Zon in Vissen van 19 februari tot 20 maart 2021 geeft Maagd meer inzicht in zichzelf door de ander, privé of zakelijk.
Goede periode voor samenwerking, het inwinnen en geven van onafhankelijk advies, huwelijk, verbintenissen, overeenkomsten en contracten.
De transit van Venus in Ram van 22 maart tot 14 april 2021 (Huis van de Ziel) geeft Maagd inzicht in eigen reacties op anderen en situaties. Venus brengt passie en intimiteit en doet verlangen naar meer toewijding en passie in de intieme relatie.
Van 5 tot 19 april 2021 met Mercurius in Ram zijn er intieme gesprekken over trauma’s en familiegeheimen.
De transit van Venus in Kreeft (Sociale Kring en Vriendschappen) van 3 juni tot 27 juni 2021 kan duiden op een romance met iemand uit de sociale kring, zoals een collega, zakelijke relatie, vriend of vriendin.
Vanaf 14 juli 2021 tot 9 november 2021 is de asteroïde Pallas Athena retrograde in Vissen (Huis van Relaties) waardoor geplande activiteiten in de relatie met vertraging te maken krijgen.
Van 30 juli tot 15 september 2021 reist Mars door Maagd en tijdens die periode wil je je eigen zin doordrijven. Geen goede periode voor compromissen, dit is een periode waarin Maagd liever op zichzelf is.
De Volle Maan in Vissen van 20 september 2021 (Huis van Relaties) brengt een voltooiing in je sociale kring en zakelijk leven zoals nieuwe vrienden of zakenrelaties of het verbreken van vriendschappen of zakelijke relaties. De Volle Maan brengt duidelijkheid waardoor je duidelijke keuzes gaat maken of al hebt gemaakt, dus de balans tussen eigen behoeften en die van de ander wordt hersteld.
Van 6 november tot 6 maart 2022 reist Venus door Steenbok (retrograde van 19 december 2021 tot 28 januari 2022) en raakt weer dezelfde graden als in januari 2021, dus Maagd krijgt een aangenaam vervolg op het begin van dit jaar.
In november 2021 kan Venus in Steenbok leiden tot een romance met een oudere of autoritair figuur of een bestaande romance gaat vaste vormen aannemen.
Neptunus in Vissen vanaf 1 december 2021 kan tot 27 juni 2022 is van invloed op de één-op-één relaties in je leven, privé of zakelijk. Neptunus verwart, vernevelt, vermomt en weeft een web van fantasie over jouw perceptie van de werkelijkheid! Er kan sprake zijn van slechte communicatie, misverstanden en onjuiste weergave van feiten, onuitgesproken wrok, verborgen gevoelens, teveel idealiseren van relaties, ziekte van een relatie, manipulatie, misleiding en misverstanden.

Carrière
De Noordknoop in Tweelingen (Huis van Carrière) vraagt Maagd naar buiten te treden, te netwerken en je sociale vaardigheden te gebruiken om succes te bevorderen.
Maagd richt zich in 2021 meer op de toekomst en neemt afscheid van beperkende overtuigingen en vooroordelen vanuit het verleden.
De transit van Venus in Steenbok van 9 januari tot 1 februari 2021 is een geweldige periode van creativiteit en artistieke inspiratie, gericht op het professionele gebied, dus laat jezelf zien aan het begin van 2021!
Vanaf 19 januari 2021 reist de Zon door Waterman (Huis van Werk) en dat duidt op (positieve) veranderingen in de werkomgeving en interactie met collega’s. Mercurius retrograde in Waterman 30 januari tot 20 februari 2021 kan leiden tot vertraging op dit gebied, ook maakt dit de Maand meer verlegen en ingetogen. De transit van de Zon in Vissen van 19 februari tot 20 maart 2021 geeft Maagd meer inzicht in zichzelf door de ander, privé of zakelijk.
Van 2 tot 25 februari 2021 reist Venus door Waterman (Huis van Werk) en tijdens deze transit wil Maagd plezier combineren met werk door de werkomgeving op te ruimen of gezellig in te richten.
De transit van Saturnus in Waterman van 18 december 2020 tot 7 maart 2023 (Huis van Werk) leidt tot een grotere productiviteit, maar legt de lat hoger voor Maagd en dat betekent dus werkdruk, stress en een gevoel van overbelasting.
De Volle Maan in Maagd van 27 februari 2021 valt in jouw Huis van Persoonlijkheid en is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven. Je sterke wilskracht, creativiteit en de motivatie maakt de komende maand de meest productieve maand van het jaar. De tijd is gekomen om een project te voltooien. Daarbij gaat het niet zozeer over wat je aan de wereld laat zien, maar om jouw specifieke persoonlijke inbreng.
Van 5 maart tot 23 april 2021 reist Mars door Tweelingen (Huis van Carrière) en dat is een geweldige periode om vooruitgang te boeken in de carrière, maar je moet niet teveel van jezelf uitgaan. Je sterke houding kan leiden tot conflicten en rivaliteit. Gebruik deze krachtige energie om anderen te inspireren om jouw voorbeeld te volgen!
De retrograde Pluto in Steenbok van 27 april tot 5 oktober 2021 kan het concentratievermogen verminderen en de creatieve kracht van Maagd beïnvloeden.
Mars in Kreeft vanaf 24 april 2021 tot 11 juni 2021 is een gunstige periode voor teamwork en collectieve projecten. De retrograde Saturnus in Waterman van 23 mei tot 10 oktober 2021 kan wisselende periode van stress of angst zien in de carrière van Maagd en laat Maagd verantwoordelijkheden op het werk herzien en evalueren.
De Zonsverduistering in Tweelingen van 10 juni 2021 valt in jouw Huis van Carrière. Een ware game-changer in je carrière dit jaar, een periode van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid.
Deze kosmische gebeurtenis markeert een periode van 6 maanden waarin maatschappelijke vooruitgang wordt geboekt of juist niet. Of je krijgt publieke erkenning of je kunt diep vallen door verkeerde zakelijke connecties. Er is alleen vooruitgang en succes te boeken, als je er met hart en ziel voor gaat.
Jupiter in Waterman (Huis van Werk) maakt productiever en efficiënter, (afgezien van 14 mei tot 28 juli 2021 wanneer Jupiter tijdelijk in Vissen is). De verwachtingen zijn hoger, van het werk, van anderen en van jezelf. Ook wil je meer vrijheid en ruimte om je heen, dus betere werkomstandigheden of een betere baan als je geen vreugde beleeft aan je huidige werk.
Van 12 augustus tot 30 augustus 2021 reist Mercurius door Maagd en deze mentale periode is heel gunstig voor het definiëren van doelstellingen.
Van 6 tot 24 november 2021 reist Mercurius door Schorpioen en dat is een gunstige periode voor de uitwisseling van ideeën en publicatie, zowel professioneel als persoonlijk.
Het jaar 2021 is dus een jaar van hard werken, maar de organisatorische vaardigheden van Maagd zullen enorm verbeteren.

Financiën
Er zijn in 2021 goede vooruitzichten voor studenten en zelfstandig ondernemers er is winst te behalen, maar er is ook het gevaar van bedrog en misleiding door zakenpartners (Neptunus in Vissen in Huis van Relaties).
Van 21 februari tot 8 mei 2021 reist de asteroïde Ceres door Ram (Huis van de Ziel). Tijdens deze periode kan er sprake zijn van een erfenis of inkomsten vanuit onverwachte bronnen.
De transit van Venus in Ram van 22 maart tot 14 april 2021 (Huis van de Ziel) geeft Maagd inzicht in eigen reacties op anderen en situaties, intense periode, goede tijd voor financiële zaken.
Tijdens deze cyclus is een financiële impuls mogelijk of je kunt financieel voordeel krijgen door je partner. Een diepe en intieme verbinding die nu gemaakt wordt kan een revitaliseerde en zelfs genezende werking hebben. Maagd is geneigd om geschillen met betrekking tot het delen van macht, intimiteit, financiën en andere emotioneel geladen onderwerpen, glad te strijken.
De Volle Maan in Weegschaal van 28 maart 2021 valt in jouw Huis van Financiën.
Dit laat vanaf dat moment meer inkomen zien door salarisverhoging, een andere baan of meer omzet in je onderneming. De Volle Maan ook laat een voltooiing zien op financieel gebied of dat er iets afgerond moet worden. Juli 2021 brengt financiële verlichting.
Venus in Weegschaal reist van 17 augustus tot 10 september 2021 door jouw Huis van Financiën. Een gunstige financiële periode, maar Maagd is dan wel meer geneigd om meer uit te geven dan mogelijk is. Financiële zekerheid en genot van de goede dingen in het leven zijn belangrijk voor je, evenals het waarderen van eenvoudige genoegens. Er zijn transacties die verband houden met de toename van het gemeenschappelijk vermogen en de aankoop of verkoop van onroerend goed, aandelen, kunstvoorwerpen of andere waardevolle bezittingen.
Met de Zon in Weegschaal van 23 september tot 23 oktober 2021 gaat het om de aanschaf van materiële en geestelijke zaken, kan op salarisverhoging, inkomsten vanuit andere bronnen, royalty’s en rente.
De Nieuwe Maan in Weegschaal van 6 oktober 2021 valt in jouw Huis van Financiën.
Door deze Nieuwe Maan zijn er vanaf dat moment financiële mogelijkheden zoals een beter betaalde baan of zakelijk buitenkansje, promotie of een geweldige aanbieding voor je onderneming.

Familie en Huis
De totale Maansverduistering in Boogschutter van 26 mei 2021 is de kosmische poort om bestaande problemen in het gezin en familie op te lossen. Deze Maansverduistering brengt onuitgesproken boosheid en negatieve aspecten in de familiesfeer naar buiten, maar helpt wel een oplossing te vinden om een slepende situatie te herstellen. Er kan in de komende zes maanden sprake zijn van een beter betaalde baan waardoor het noodzakelijk is om te verhuizen. Ook is het mogelijk dat je met je gezin op reis gaat of dat er een heuglijk feit te vieren is in de familie. Dus Maagd en familie en gezinsleden worden in 2021 uitgedaagd om zich open te stellen voor het proces van groei en evolutie.
Van 13 mei tot 28 juli 2021 is Jupiter in Vissen (Huis van Relaties) een geweldige tijd om te gaan trouwen, samen te gaan wonen of een zakelijk partnerschap aan te gaan.
Met maar liefst twee Verduisteringen in Boogschutter in het vierde Huis op 26 mei 2021 en 4 december 2021 is 2021 gericht op familie en huis, het jaar om te verhuizen of te renoveren.
De transit van Venus in Boogschutter van 8 oktober tot 5 november 2021 doet Maagd verlangen naar verwijst naar harmonie en vrede.
Van 14 december 2021 tot 24 januari 2022 reist Mars door Boogschutter (Huis van Familie en Huis). Een periode van dynamische activiteit in het huis. Het kan te maken hebben met de verkoop of aankoop van onroerend goed, een verhuizing of een nieuwe huishouding beginnen.
Een periode van fysieke binding door gezamenlijke gezinsactiviteiten te plannen.
Het bouwen van een huis of het uitvoeren van renovaties in een bestaand huis. Door deze ontwikkelingen is er sprake van onrust in het gezin. Ook kan er bezorgdheid of onenigheid zijn met ouders.
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 4 december 2021 in jouw Huis van Familie en Huis laat in december 2021 en in de komende zes maanden belangrijke ontwikkelingen zien in jouw privéleven, huis en familie. Door deze positieve of negatieve ontwikkelingen ga je je realiseren hoe belangrijk familie en vrienden voor je zijn. Maagd wil schoon schip maken met oude pijn uit het verleden en werken aan een stabiele thuissituatie.

Gezondheid
De transit van Saturnus in Waterman van 18 december 2020 tot 7 maart 2023 (Huis van Werk) legt de lat hoger voor Maagd en dat leidt tot extra verantwoordelijkheden, werkdruk en stress. Gezondheidsproblemen kunnen in 2021 de kop opsteken, dus neem extra voorzorgsmaatregelen. Saturnus maakt Maagd bewust van de importantie van een schoonmaak in je dagelijkse routines, regelmatige lichaamsbeweging en een meer gestructureerd, effectief en productief gebruik van je tijd. Met betrekking tot je gezondheid is er de behoefte aan verandering in dieet, routines en gewoonten. Tegen het einde van de transit heb je geleerd om productiever te zijn en gezonder te leven. Gebruik deze energie om deze optimaal te benutten. Neem afscheid van afleidende of uitputtende factoren om stress voor te zijn en je immuunsysteem en kracht te verhogen. Neem voldoende rust, want Jupiter in Waterman wil meer en meer.
De retrograde periode van de asteroïde Vesta in Maagd vanaf 20 januari 2021 tot 20 april 2021 laat de noodzaak zien om terug te keren naar het essentiële en spirituele, door opnieuw contact te maken met de behoeften van het lichaam en de ziel te voeden.
Van 21 februari tot 8 mei 2021 reist de asteroïde Ceres door Ram (Huis van de Ziel) kan er een overlijden zijn in de familie of een overgangsrite naar een volgende energetische cyclus in het leven van de Maagd.
De transit van de Zon door Leeuw van 23 juli tot 22 augustus 2021 is een maand van introspectie en verbinding met het spirituele.
De transit van Mars in Leeuw van 12 juni tot 29 juli 2021 is een periode van onderdrukte woede over onrecht dat je is aangedaan. Zelfopgelegde gedragspatronen vanuit het verleden die in je onderbewustzijn nog steeds aanwezig zijn ondermijnen je geldingsdrang. Je kunt slapeloosheid ervaren tijdens deze fase of meer actieve dromen hebben (ook dagdromen).
De transit van de asteroïde Eros in Waterman vanaf 28 november 2021 verwijst naar de behoefte om een leegte op te vullen met ongecontroleerde buien van snoepen, eten of drinken.
De Genezer Cheiron is vanaf 19 december 2021 weer direct in Ram. Cheiron in Ram wil Maagd bevrijden van oude schuldgevoelens en verborgen angsten door middel van vergeving.

Advies
Saturnus in Steenbok heeft Maagd in de afgelopen jaren geleerd om wijsheid en liefde in zichzelf te vinden. Met Saturnus in Waterman gaat de geaarde Maagd wijze beslissingen nemen in 2021! Door de combinatie van Saturnus en Jupiter in Waterman zijn er grote stappen te maken in de carrière em het dagelijks leven. Speel je kaarten goed, Maagd. Heb wel geduld, want het is per Maagd verschillend wanneer de zoete vruchten van toewijding kunnen worden geplukt.
Met Saturnus en Jupiter in Waterman is het zoeken naar de juiste balans tussen werk en ontspanning om deze productieve energie optimaal te benutten. De druk om in het dagelijks leven te presteren is groter, dus gebruik deze energie zo optimaal mogelijk.
Drie Saturnus/Uranus-vierkanten op 17 februari, 14 juni en 24 december 2021 zijn planetaire uitdagingen om je horizon te verbreden door middel van studie of reizen.
Het gaat om wijsheid en kennis als je wilt groeien.
Stilstand is achteruitgang.

error: Content is protected !!