Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste persoonlijke planeten staan nog steeds aan de bovenkant van de Schorpioen-horoscoop.  Het vinden van de balans tussen je carrière en privé-leven blijft een belangrijk thema.
De eerste helft van oktober 2023 laat een traag verloop zien waardoor het nemen van beslissingen wordt bemoeilijkt. In de tweede helft oktober 2023 mag je rekenen op de kracht van Mars in Schorpioen. Mercurius in Schorpioen vanaf 23 oktober 2023 helpt je bij het nemen van de juiste beslissingen aan het eind van de maand.
Deze maand gaat over voornamelijk over je sociale netwerk, vriendschappen, relaties, liefde, werk en gezondheid. Kijk vooruit en niet achterom!

Liefde en Relaties
De liefde verloopt wat traag in de eerste helft van oktober 2023. Schorpioen kan moeilijk vergeten en is voorzichtig vanwege ervaringen uit het verleden. In de tweede helft van oktober 2023 gaat er wat veranderen. De retrograde Saturnus in Vissen vraagt je om in het licht van deze magische herfstperiode, de nieuwe jij te laten zien.
Vanaf 13 oktober 2023 reist Mars, je planetaire heerser, door Schorpioen. Mars is helemaal thuis in Schorpioen. Mars in jouw eigen teken Schorpioen is pure zelfperceptie en verlangen, krachtig en doelbewust. Mars krijgt ondersteuning van de retrograde Saturnus in Vissen in je vijfde Huis van Liefde en Zelfexpressie. Het geeft jou een onweerstaanbare charme en aantrekkingskracht.
Op 28 oktober 2023 is er de gedeeltelijke Maansverduistering in Stier in het 7e Huis van Relaties.
In de komende zes maanden kunnen er ingrijpende emotionele veranderingen zijn in de persoonlijke relatie met een goede vriend, geliefde of zakenpartner. Een relatie kan (alsnog) eindigen of een nieuwe relatie kan beginnen.
De single Schorpioen krijgt aan het einde van oktober 2023 met de hulp van Venus en Mars de kans om een liefdesrelatie aan te gaan. Halloween wordt jouw feestje!

Familie en Huis
Oktober 2023 laat spanningen zien in de prive-sfeer. De spanningen worden veroorzaakt door bemoeienis van buitenaf. Kinderen zijn opstandig en dat komt door negatieve vibraties.
Er kan sprake zijn van gezondheidsproblemen in de familie of het gezin.
Schoolgaande of studerende kinderen kunnen last ondervinden van deze spanningen en dat heeft een nadelige invloed op hun prestaties en ontwikkeling. Oktober 2023 is geen gunstige maand om op vakantie te gaan.
In de tweede helft van oktober 2023 kan de spanning wegvloeien en kun je je opmaken voor het magische Halloween. Open je creatieve hart en maak het met de kracht van Venus in Maagd magisch gezellig met kaarsjes, pompoenen, kostuums en maskers.
Het is raadzaam om in oktober 2023 negatieve energie zo veel mogelijk buiten de deur te houden.

Carrière
Venus blijft nog tot 9 oktober 2023 in Leeuw, jouw Huis van Carrière. Tijdens deze cyclus zijn alle schijnwerpers op jou gericht, Schorpioen. Een periode om te stralen! Een gunstige periode van sociale kansen om met charme te solliciteren, te netwerken, een gunst te vragen, te onderhandelen of sociale activiteiten die verband houden met het bedrijfsleven.
Op creatief vlak zal begin oktober 2023 met Venus in Leeuw een vruchtbare periode zijn.
De eerste 10 dagen zijn geschikt voor liefdadigheidsevenementen en je empathische kant te laten zien. Mercurius in Weegschaal van 10 tot 22 oktober 2023 houdt je rationeel en objectief, dus geweldige periode voor vergaderingen, recreatieve activiteiten en afspraken.
De herfst heeft een bijzondere charme, dus probeer het leven creatief te kleuren.
Nieuwe sociale contacten kunnen goed van pas komen.

Financiën
Jupiter in Stier heeft Schorpioen sinds mei 2023 lucratieve partnerschappen gebracht. Jupiter retrograde laat Schorpioen financiële partnerschappen evalueren of eerdere toezeggingen te heroverwegen. Financieel succes blijft afhankelijk van een slimme en strategische financiële strategie. Oktober 2023 is een gunstige financiële maand.
Er zullen financiële middelen beschikbaar zijn voor de uitbreiding van de bestaande ondernemingen en voor de start van nieuwe. Sociale contacten helpen bij het doen van investeringen en zakelijke projecten.
Toch kunnen er in de tweede helft van oktober 2023 problemen ontstaan door verkeerd advies of misleiding. Speculatieve ondernemingen en transacties in aandelen leveren mogelijk niet het verwachte rendement op.
Voldoende inzicht in je financiën en goed budgetbeheer zijn dan heel belangrijk.
De grote Weldoener Jupiter in Stier is Schorpioen welgezind, maar financieel succes komt mede door slimme financiële beslissingen. Hou de controle, Schorpioen.
Hou rekening met hoge kosten, vooral op het gebied van gezondheidszorg.

Gezondheid
Mars reist tot 12 oktober 2023 door Weegschaal en dit kan een periode van onderdrukte energie en tegenwerking zijn. Gedragspatronen vanuit het verleden die in je onderbewustzijn nog steeds aanwezig zijn kunnen de oorzaak zijn van slapeloosheid of rusteloosheid.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 in het 12e Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn maakt diepe indruk op je. In de volgende 6 maanden van verinnerlijking zoek je meer de afzondering op en is gunstig voor een vorm van therapie.
Deze Zonsverduistering leidt tot inzichten over hoe je over jezelf en anderen denkt. Besluiten die dan genomen wordt zijn van grote invloed in je leven.
De transit van Mars in Schorpioen vanaf 23 oktober 2023 tot 24 november 2023 kan als een bevrijding voelen, Schorpioen wil dan verder bouwen en werken aan een persoonlijk project of je kunt je bewust worden van iets dat voor jou verborgen is geweest.

Advies
Jouw planetair heerser Mars reist vanaf 13 oktober 2023 door Schorpioen en dat voelt als een nieuwe start. Samen met de kracht van asteroïde Ceres door Schorpioen zijn oktober, november en december 2023 de beste maanden van het jaar. Ceres in Schorpioen maakt je sterker voor jezelf en voor anderen, om voor jezelf en anderen op te komen. Mars in Schorpioen vergroot energie en drive voor een nieuwe start, om het initiatief nemen voor wat je wilt. Ceres geeft je wat je nodig hebt, geld, bezit, extra middelen of wat het ook is dat veiligheid biedt. Door de invloed van Mars in Schorpioen is het iets zijn waar je de komende 2-4 jaar op focust.
Luister naar wat je lichaam, geest en ziel nodig heeft.
Het stellen van gezonde grenzen is weg naar eigenwaarde, innerlijke kracht en welbevinden.

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!