Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar 2023 belooft een interessant en ambitieus jaar te worden voor Boogschutter!
Het Jaar van het Konijn kan zelfs het meest succesvolle jaar van de afgelopen vijf jaar worden!
Geweldig jaar voor het bedrijfsleven en om van baan te veranderen, te emigreren of met een eigen onderneming van start te gaan.
Jouw persoonlijke planeet Jupiter blijft nog tot 16 mei in Ram. Ram is het eerste teken van de dierenriem en betekent altijd een nieuw begin.
Jupiter in Ram in het vijfde Huis van Liefde, zelfexpressie, nieuwe projecten, reizen, kinderen en genieten zet de positieve toon voor 2023!
Een voorwaarde is wel dat Boogschutter alle beslissingen weloverwogen neemt, want vanaf 17 mei 2023 tot en met 25 mei 2024 reist Jupiter door Stier (6e Huis van Werk) en dat versterkt alle beslissingen die nu worden genomen.

Liefde en Relaties
Voor Boogschutter is Tweelingen het 7e Huis van Relaties. Mars retrograde in Tweelingen kan tot 11 januari 2023 een vertragende factor zijn. Die vertragende energie aan het begin van het jaar is een tendens waar je in 2023 rekening mee moet houden.
Tijdens deze Mars retrograde vanaf eind oktober 2022 is in relaties veel geleerd, gewerkt, verwerkt en versterkt, maar er kunnen ook relaties zijn beëindigd. Tot 25 maart 2023 maakt Mars in Tweelingen relaties sterker en meer toegewijd, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Door Mars in Tweelingen verlangt Boogschutter vooral naar sterke fysieke connecties.​
Heersende planeet Jupiter in Ram blijft tot 16 mei 2023 in het 5e Huis van Liefde, Kinderen en Zelfexpressie. Tijdens deze inspirerende en liefdevolle periode kan Boogschutter de liefde vinden of bloeit de liefde verder op in een bestaande relatie of worden vruchtbare vriendschappen en verbintenissen gesloten, zoals privé als zakelijk. Boogschutter kan mensen ontmoeten uit een ander milieu of ander deel van de wereld. Boogschutter richt dan de pijlen op de liefde en het hart. Het hart stroomt over van liefde, ook voor zichzelf.
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in jouw Huis van Liefde en Romantiek, van levenskracht, creativiteit en Prana, alles waar je hart van vervuld raakt.
In de komende zes maanden is deze Zonsverduistering van diepgaande invloed op zelfexpressie, speelsheid, creativiteit, seksualiteit, ontspanning, plezier en je innerlijk kind.
In de komende zes maanden betekent deze kosmische poort het begin of het einde van een liefdesrelatie. Een nieuwe liefde, maar ook meer toewijding, een verbintenis of verdieping van een bestaande relatie of een abrupte verandering in je liefdesleven.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in het elfde Huis van Vriendschappen, Toekomst en Sociale Processen. Deze Zonsverduistering is de kosmische poort om in de komende halfjaar in de sociale kring de liefde van je leven te ontmoeten! Nieuwe vrienden gaan jouw leven in de komende zes maanden veranderen. In het komende halfjaar worden nieuwe vriendschappen gevormd, aangehaald of juist verbroken wanneer deze verwaterd zijn. Met deze Zonsverduistering mag je het onverwachte verwachten! Nieuwe vrienden zijn misschien niet het type vrienden waar je in eerste instantie aan zou denken, maar bieden je wel dat ontbrekende stukje om je dromen waar te maken. Deze Zonsverduistering legt de nadruk op het belang van sociaal netwerken die verband houden met je carrière. Nieuwe allianties met toekomstvisie en het verbreden van je sociale netwerk zijn van grote invloed voor de toekomst.
In de tweede helft van 2023 wacht een verrassing op relatiegebied!

Carrière
Mars retrograde in Tweelingen tot 11 januari 2023 kan problemen geven bij alle vormen van samenwerking in de professionele sector. Januari 2023 is een maand om samenwerkingsverbanden te reorganiseren.
Met Jupiter in Ram komen er tot 16 mei 2023 belangrijke onderhandelingen op gang en is er sprake van lucratieve overeenkomsten.
Uranus in Stier blijft heel 2023 in het zesde Huis van Werk, dagelijkse routine en Gezondheid. (Uranus reist van begin maart 2019 tot eind april 2026 door het 6e Huis).
Ook in 2023 komt er verandering van je werkzaamheden door reorganisatie binnen je bestaande baan of je krijgt een heel andere baan of dagbesteding. Boogschutter krijgt dus ander werk, andere collega’s of klanten of de manier waarop je je werk benadert kan veranderen.
Pluto in Waterman vanaf 24 maart tot 11 juni 2023 in het 3e Huis van Communicatie is een voorproefje van de mentale kracht die Boogschutter de komende decennia mag verwachten! Een lange periode van grote geestelijke ommekeer en innerlijke regeneratie in je dagelijkse omgeving. Je woorden krijgen kracht! Geweldige periode voor de verkoop, studie, onderzoek, schrijven en iedere vorm van therapie.
Mercurius gaat in Stier (6e Huis van Werk) van 21 april tot 14 mei 2023 retrograde in Stier in dan kunnen er in het dagelijks leven uitdagingen zijn met werk of dagelijkse bezigheden. Het werk kan tegenstaan of er zijn verantwoordelijkheden die stress veroorzaken. Een goede periode voor een time out.
Asteroïde Ceres is vanaf 26 maart tot 7 mei 2023 retrograde in Maagd (Huis van Carriere) en dit kan uitdagingen met zich meebrengen in je carrière of met reputatie of ambities. Boogschutter kan het gevoel hebt niet voldoende gesteund, erkend of beloond te worden of dat het je aan middelen ontbreekt om de ladder te beklimmen.
Met de retrograde Mercurius en Ceres samen langere tijd in Maagd moet Boogschutter dan rekening houden met een vertragende energie in de carrière of levenspad, maar is ook tegelijkertijd een goede tweede kans om het beter te doen.
Ceres gaat vanaf 8 mei 2023 direct en blijft tot 21 juni 2023 in Maagd. Tijdens die periode ontvang je steun en boek je betere resultaten als de oorzaak is aangepakt.
De transit van Mars door Leeuw (9e Huis van Hoger Bewustzijn) van 21 mei tot 10 juli 2023 laat je groots denken. Boogschutter staat dan open ​​voor ideeën en kansen die je in staat stellen nieuwe ervaringen op te doen, maar er zijn ook belangrijke levenslessen!
Heerser Jupiter reist vanaf 17 mei 2023 tot eind 2024 door Stier. De tweede helft van 2023 is een productieve en efficiënte periode waarin Boogschutter het fijn vindt om samen te werken, maar wel met behoud van persoonlijke inbreng, want Boogschutter gaat bij voorkeur alleen te werk. In de tweede helft van 2023 kan Boogschutter een groter kantoor of werkruimte krijgen of een betere baan krijgen.
Een periode van verbetering van werkomstandigheden, dagelijkse routine en dus ook van je gezondheid. Mars reist van 11 juli tot 27 augustus 2023 door Maagd (Huis van Carrière ) en deze transit maakt je meer ambitieus, meer gedreven, meer gefocust op wat je wilt bereiken. Dit is de beste tijd om actie te nemen en verbindingen te leggen.
Venus retrograde in Leeuw van 23 juli tot 3 september 2023 is een goede periode om op vakantie te gaan! Mercurius is retrograde in Maagd van 23 augustus tot 14 september 2023 in het Huis van Carrière en dat kan leiden tot tegenslag of vertraging. Boogschutter moet dan schakelen en aanpassingen doen.
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 6e Huis van Dagelijkse Routine en Gezondheid en kan de aanleiding zijn tot grote veranderingen op het werk, zoals een reorganisatie, afscheid van je huidige baan en een nieuwe baan. Een nieuwe dagroutine of levensstijl. De focus ligt daarbij op je fysieke en spirituele gezondheid, dus minder stress op het werk en in je dagelijks leven.

Financiën
Mercurius retrograde in Steenbok tot 17 januari 2023 kan aan het begin van 2023 geldproblemen aan het licht brengen die nog niet zijn opgelost. Er kunnen onverwachte kosten zijn, dus hou daar rekening mee.
Het jaar 2023 is voor Pluto bijna het laatste jaar in Steenbok, voor Boogschutter het Huis van Financiën. Pluto blijft tot 23 maart 2023 in Steenbok en keert retrograde vanaf 12 juni terug voor de rest van 2023. Pluto blijft tot 21 januari 2024 in Steenbok en keert door retrograde van 1 oktober tot 19 november 2024 voor de allerlaatste keer terug naar Steenbok.
Vanaf begin 2008 tot nu heeft Pluto waarschijnlijk enorme financiële transformaties en herstructurering teweeggebracht, ook met het gevoel van waarde en veiligheid.
Boogschutter heeft in die jaren geleerd dat materieel bezit heel betrekkelijk is. Geestelijke en morele waarden des te meer.
Je hebt misschien dingen uit je leven los moeten laten waardoor je andere dingen gaat waarderen.
De financiële situatie van Boogschutter blijft in 2023 stabiel.
Het voorjaar van 2023 is gunstig om te investeren in onroerend goed of in het huis waar je woont, verhuizen, een renovatie of grote reparatie. Projecten op en om het huis kunnen wel het hele jaar duren, dus hou daar financieel rekening mee.
Gelukkig mag Boogschutter rekenen op voldoende inkomsten waardoor er zelfs geld opzij kan worden gezet. Het stelt Boogschutter in de gelegenheid om een buffer op te bouwen, een droom te verwezenlijken of te investeren in de start van een nieuwe onderneming.
In de tweede helft van 2023 zijn er extra inkomsten door promotie of een beter betaalde baan.
Het is raadzaam om het hele jaar 2023 spaarzaam te zijn want ook het eind van 2023 eindigt met een retrograde Mercurius in Steenbok waardoor er onverwachte kosten zijn die Boogschutter in de problemen kunnen brengen.

Familie en Huis
Neptunus blijft nog tot eind januari 2026 in het vierde Huis van Familie, Herkomst en Huis.
Al sinds begin februari 2012 is Boogschutter op zoek naar het ideale ‘thuis’.
Ook het hele jaar 2023 kan er sprake zijn van verwarring door ervaringen uit het verleden, met ouders, familie of door huiselijke omstandigheden waarbij de thema’s geborgenheid, afhankelijkheid, opoffering, grenzen stellen en veiligheid een rol spelen. Met Neptunus in het vierde Huis vinden er in jouw huiselijk en persoonlijk leven vele ongewone en subtiele veranderingen plaats die een weerspiegeling zijn van de veranderingen die in jouw innerlijk plaatsvinden.  Familieleden ‘verdwijnen’ of gaan jou verlaten, hebben speciale zorg nodig of Boogschutter is op enige afstand betrokken bij familieleden.
Misschien idealiseer je bepaalde situaties en droom je van het ideale huis of de ideale familie, maar vaak is er sprake van teleurstelling en ontgoocheling.
Boogschutter is op zoek naar een toevluchtsoord en moet soms huis en haard achterlaten om dat te vinden, vaak wordt dat toevluchtsoord gezocht in de nabijheid van water, in de natuur of in stilte.
Saturnus blijft nog tot 7 maart 2023 in Waterman en daarmee wordt een periode afgerond van zelfbespiegeling en inzicht in de mentale patronen van hebbelijkheden en onhebbelijkheden, de werking van je eigen geest, van inzicht krijgen in de mentale patronen, negatieve denkpatronen uit de kindertijd, je zelfexpressie. Er kunnen moeilijkheden ontstaan met personen vanuit je directe omgeving die jouw oude manier van optreden waren gewend en de nieuwe maar moeilijk kunnen accepteren, zoals buren, kennissen, broers en zussen, tantes en ooms vanwege herinneringen uit de kindertijd of pijnlijke incidenten.
Vanaf begin maart 2023 komt er door vadertje Saturnus een reset, want Saturnus reist vanaf 8 maart 2023 tot 25 mei 2025 door Vissen (het Huis van Familie en Huis) en gaat daar orde op zaken stellen.
Door Saturnus in Vissen krijgt Boogschutter karmische levenslessen met betrekking tot huis en gezin.
Familieproblemen uit het verleden (zelfs uit vorige levens) en onverwerkte emotionele trauma’s komen nu aan de orde. Dit markeert een tijd van grote innerlijke verwerking en thema’s rond je gehechtheid aan het verleden. Soms manifesteert dit als letterlijke reorganisatie van je huis.
Reorganisatie in jouw eigen innerlijk huis is nog belangrijker, in je ziel, dat is de ware aard van deze transit. Noem het een “grote schoonmaak”. Beperkingen met betrekking tot vroege conditionering vanuit je jeugd komen naar voren en dat kan de oorzaak zijn dat Boogschutter zich in 2023 ‘op zichzelf teruggeworpen’ voelt.
In de tweede helft van 2023 kan Boogschutter familiebanden verbreken of familieleden vallen weg wanneer deze niet voedend zijn of Boogschutter vertrekt uit een onveilige situatie of plek die jou geen solide basis biedt. Saturnus in Vissen maakt praktischer en geaard en zet recht wat door Neptunus vanaf 2012 is ontweken.

Gezondheid
De invloed van de grote Hervormer Uranus in Stier in het zesde Huis van Gezondheid verandert ook je houding ten aanzien van je gezondheid. Het is goed om buiten kaders te denken en alternatieven te bedenken om gezond en fit te worden en te blijven zoals een nieuwe vorm van sport of zuiverend dieet.
Door de invloed van Saturnus in Waterman kan Boogschutter in de eerste drie maanden van 2023 last hebben van somberheid. De transit van Saturnus in Waterman heeft Boogschutter van eind december 2020 serieuzer en realistischer gemaakt. Saturnus in Waterman heeft Boogschutter ook meer gefocust waardoor je ideeën kunt richten op wat er werkelijk toe doet.
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 valt in jouw Huis van het Kosmische Bewustzijn en Loslaten en deze brengt in de tweede helft van 2023 onbewuste emotionele pijn en verlangens aan het licht. Boogschutter krijgt zo meer begrip van het verleden, trauma en karma. Hoewel deze gevoelens pijnlijk voor je kunnen zijn, is deze kosmische doorgang hard nodig om oude pijn en karma los te laten om verder te kunnen gaan.
Een periode van bezinning of retraite geeft je de rust om jezelf te (her)vinden.
Heerser Jupiter reist vanaf 17 mei 2023 tot eind mei 2024 door Stier (6e Huis van Gezondheid) en dat is een geweldige periode voor je gezondheid en welzijn. Een therapie slaat eerder aan en het genezingsproces verloopt sneller als je ziek bent. Zorg voor een goede voeding en zorg dat je voldoende beweegt, want Jupiter kan de oorzaak zijn van gewichtstoename.
Tijdens deze cyclus van Jupiter in Stier verlopen medische procedures succesvol. In ieder geval komen er kansen en verbeteringen voor dit gebied van Dagelijks Werk, Gezondheid en Dienstbaarheid.
Asteroïde Ceres in Schorpioen reist van 16 september tot 25 november 2023 door Schorpioen (het Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) en ook Mars reist van 13 oktober tot 24 november 2023 door Schorpioen. Ceres helpt je onbewuste problemen aan te pakken, los te laten en beter voor jezelf te zorgen en grenzen te stellen. De energie van Mars maakt dit proces in de Herfst van 2023 gemakkelijker.
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 6e Huis van Dagelijkse Routine en Gezondheid en kan de aanleiding zijn tot een nieuwe dagroutine of levensstijl. De focus ligt daarbij op je fysieke en spirituele gezondheid. Een dieet, gezonde voeding, lichaamsbeweging, minder stress op het werk en in je dagelijks leven.
Deze Gedeeltelijke Maansverduistering duidt in de komende zes maanden dus op veranderingen in je dagelijkse routine om gezond te blijven.

Advies
Een goede voorbereiding is het halve werk, want tot 7 maart 2023 ondersteunt Saturnus in Waterman alle goede voornemens en helpt je gemakkelijk waarheid van fictie te onderscheiden. Vanaf 25 november 2023 reist Mars door Boogschutter en vanaf 26 november 2023 reist asteroïde Ceres door Boogschutter.
Eind november en december 2023 is de beste tijd voor Boogschutter!
Mars in Boogschutter brengt veel energie en drive om iets nieuws te beginnen, actie te ondernemen, het initiatief te nemen, het voortouw te nemen en enthousiast te zijn.
Ceres in Boogschutter geeft emotionele ondersteuning van anderen, maar vooral vanuit jezelf! Mercurius gaat echter retrograde in Boogschutter, van 24 december 2023 tot 1 januari 2024.
Mercurius retrograde in Boogschutter kan overweldigend aanvoelen en zelfs stress en besluiteloosheid veroorzaken.
Mercurius is retrograde aan het begin van 2023 en ook aan het eind van 2023.
Wat aan het begin van 2023 misschien fout ging, kan aan het einde van 2023 worden rechtgezet.

 

 

 

error: Content is protected !!