Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose januari 2022

Gelukkig Nieuwjaar, lieve lezers!
Welkom in 2022, het Chinese jaar van de Tijger!

De verschuiving van de Maansknopen van de Beweeglijke polariteit Tweelingen/Boogschutter naar de Vaste polariteit Stier/Schorpioen vanaf 19 januari 2022 legt de focus op economie en schaarste en deze invloed is in januari 2022 al duidelijk merkbaar. 
Met de overeenkomstige Verduisteringen in 2022 gaat het dit jaar over veranderingen in de manier waarop we denken over veiligheid en stabiliteit. De verschuiving van de Maansknopen van Tweelingen/Boogschutter naar de polariteit Stier/Schorpioen kan in de komende 18 maanden van grote invloed zijn op mensen met de Zon of ascendant in Stier en Schorpioen.
Met deze energie moeten we ons met thema’s als privacy, veiligheid, geld en kunst richten op ‘wat zou kunnen zijn’ in plaats van ‘wat altijd was’. Tastbare vanzelfsprekendheid moet worden losgelaten en economische offers moeten worden gebracht om de toekomst veilig te stellen.

Het jaar 2022 begint met Venus retrograde (tot 29 januari 2022) en eindigt met een retrograde Mars (van 30 oktober 2022 tot 12 januari 2023). Deze invloed laat naast een sterke vrouwelijke invloed, een jaar zien waarin het vooral gaat over sociale verhoudingen en het kosmische gevoel van verbinding in ons leven. De retrograde Venus in Steenbok tot 29 januari 2022 kan politiek gezien duiden op bekoelde relaties, maar ook in de persoonlijke sfeer voelen mensen zich over het hoofd gezien. Als diepgewortelde relationele onevenwichtigheden tijdens deze retrograde Venus niet eerlijk worden opgelost, dan komen problemen na de retrogradeperiode van Venus als een boemerang terug.

Het jaar 2022 is het jaar van veranderingen en die trend ontvouwt zich duidelijk met de planetaire invloeden van januari 2022.

Jupiter, de grootste planeet van ons zonnestelsel reist sinds 30 december 2021 door het waterteken Vissen en gaat daar op zoek naar Neptunus in Vissen.
Op 9 april 2022 vormt de grote Jupiter dan een zeldzame conjunctie met Neptunus in Vissen.
Naast het toenemende verlangen naar spirituele verlossing aan de chaos moeten we door de toenemende conjunctie van Jupiter (overvloed) en Neptunus (virussen) in Vissen tot 9 mei 2022 echter rekening houden met nieuwe varianten van het Omicron Covid-virus. Vanaf 10 mei 2022 tot 16 mei 2023 reist Jupiter door het vuurteken Ram en tijdens die periode mogen we rekenen op verbeterde vaccins en stabilisering van de virussituatie.

Al vanaf 14 december 2021 dendert de rode Strijder Mars door Boogschutter.
Aan het begin van 2022 kan de verkoop van onroerend kan door Mars in Boogschutter concurrerend en winstgevend zijn. Naast een enorme toename van online shopping ziet het er met de directe Neptunus in Vissen (sinds 1 december 2021) naar uit dat na twee jaar van financiële en economische ontwrichting en verlies van werkgelegenheid, lichte economische verbetering zal optreden.

Op 24 december 2021 was echter het derde exacte vierkant tussen Saturnus in Waterman en Uranus in Stier en die planetaire uitdaging zal ook in januari 2022 van grote economische invloed zijn. Gezondheidskwesties en wereldwijde economie zullen allesbehalve stabiel zijn, zo kan de koers van Bitcoin zeer volatiel zijn. Het investeren in goud en microchips kan verstandig zijn, maar blijf voorzichtig met investeringen, vooral in de eerste helft van januari 2022.

We krijgen tot maart 2022 te maken met onverwachte gebeurtenissen die te maken hebben met gezondheidszorg en welzijn, ziekenhuisprocedures, medische voorzieningen en farmaceutische ontwikkelingen, geestelijke gezondheid met de nadruk op angst en depressie, een volatiele aandelenmarkt, stijging van energiekosten, hoge kosten van levensonderhoud, schaarste aan brandstof en sterke inflatie. De vastgoedprijzen gaan in de loop van 2022-23 dalen als gevolg van het minder verstrekken van bankleningen en vertragingen op de onroerendgoedmarkt.

Saturnus en Uranus blijven met elkaar in de planetaire clinch liggen tot maart 2022 en na een periode van “relatieve kalmte” vliegen deze planetaire giganten elkaar vanaf augustus 2022 tot 7 maart 2023 weer in de haren. Een onvermijdelijke kredietschaarste tijdens deze cycli kan grote gevolgen hebben voor de wereldwijde markthandel, bancaire leningen, woningfinanciering en overige leningen.

De invloed van Mars in Boogschutter zal samen met andere planetaire invloeden tot 24 januari 2022 leiden tot extreme weersomstandigheden zoals hevige sneeuwval, hagel, orkanen of tornado’s met enorme schade aan huizen en eigendommen.

Terug naar januari 2022…..

Januari 2022 trapt af op 2 januari 2022 met de eerste Nieuwe Maan van 2022 in het aardeteken Steenbok.
Lees meer over deze Nieuwe Maan in Steenbok onder NIEUWS op deze website.

Op 3 januari 2022 volgt dan de grote jaarlijkse Boötiden meteorenzwerm in het sterrenbeeld Bootes met zo’n 130 meteoren per uur!

Vanaf 3 januari 2022 reist onze kosmische boodschapper Mercurius door Waterman, onderbroken door een tijdelijke retrograde terugkeer naar Steenbok vanaf 27 januari 2022.
Mercurius retrograde gaat over alles wat communicatie inhoudt, alle vormen van vervoer, het denken, de allerhande dagelijkse dingen, het netwerk waar onze hele wereld en samenleving deel van uitmaakt. De retrograde Mercurius in Waterman van 14 januari tot 26 februari 2022 trapt op de rem om te reorganiseren, te repareren, te herzien, te onderzoeken, problemen op te helderen en toekomstige plannen te fine-tunen. Tijdens deze kosmische “time-out” vindt herziening van projecten en ideeën plaats, ook komt er ruimte voor Intellectuele groei en zelfreflectie, maar in sociale verhoudingen is er meer emotionele afstand en meningsverschillen met vrienden, organisaties en werkgroepen. Door de schaduwperiode moeten we de hele maand januari tot eind februari 2022 rekening houden met allerhande vertragingen op het gebied van vervoer, verbindingen, planning en logistiek. Hou rekening met vertragingen onderweg, wegafsluitingen, pechgevallen, technologische vertragingen, ongevallen en annuleringen als gevolg van weersomstandigheden.

Op 17 januari 2022 is het Volle Maan in het waterteken Kreeft en tijdens die emotionele Volle Maan vormt de Zon op 26º een exacte conjunctie met Pluto in Steenbok.
Lees meer over deze Volle Maan in Kreeft onder NIEUWS op deze website!

Vanaf 18 januari 2022 hervat Uranus op 10º49 in Stier de directe baan om de Zon.
De revolutionaire Uranus, astrologisch heerser van Waterman ging vanaf 20 augustus 2021 retrograde. In de afgelopen vijf maanden waren de revolutionaire energieën van de retrograde Uranus naar binnen gericht. Een tussenperiode van relatieve ‘rust’ is tot een einde gekomen.
De vrijgekomen opgekropte energie zowel individueel als collectief is enorm, dus onderdrukte energie komt tot uitbarsting op persoonlijke en wereldwijde schaal.
In de komende maanden moeten we anticiperen op plotselinge, onverwachte gebeurtenissen en revolutionaire ontwikkelingen op het gebied van ons monetaire stelsel en op het gebied informatietechnologie.

Vanaf 21 januari 2022 straalt de Zon in het innovatieve en creatieve Waterman.
Vooral nu Uranus, heerser van Waterman niet meer retrograde is, moeten we in deze gecompliceerde economische tijden rekening houden met de aanhoudende pandemie, regelgeving op gezondheidsgebied, sociale media-regelgeving, politieke ontwrichting, oorlogsdreiging, fraude en corruptie, mensenrechtenschendingen en economische tegenslag.
Er verandert dus niet veel in het tumultueuze politieke, sociale en medische landschap van 2022.

Dankzij de voorwaartse stroom van Venus in Steenbok zal ons sociale leven eind januari een broodnodige boost krijgen!

Ik wens jullie allemaal een behouden januari 2022!

error: Content is protected !!