Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De astrologische maandprognose van mei 2022

De bloeimaand mei 2022 markeert de overgang van de lente naar de zomer.

Mei 2022 is de maand van vernieuwing, maar laat echter ook een onrustige maand zien met een belangrijke tekenwisseling van Jupiter naar Ram, een intense Totale Maansverduistering in Schorpioen, een retrograde Mercurius in Tweelingen/Stier en retrograde Pluto in Steenbok.

We bevinden ons in een ongekende kosmische transformatie, een totale reset van alle sociale, economische en geopolitieke systemen. 
Deze cyclus van transformatie neemt ongeveer 20 jaar in beslag en duurt tot 2040.
Wat we nu zien gebeuren is een voorproefje op de nieuwe wereld.

Het vooruitzicht van het onbekende kan verontrustend en beangstigend zijn.
Zo Boven, Zo Beneden…..
Als astroloog mag ik jullie de weg wijzen en verduidelijken wat er allemaal aan de hand is.
Niet altijd is de boodschap aangenaam en ik kan het niet mooier maken dan het is, maar ik wil zo nauwkeurig mogelijk een astrologisch beeld schetsen dat kan helpen te navigeren in een nieuwe wereld, die zo onstabiel is.

Wat gaat mei 2022 ons brengen?

Mei 2022 opent met Beltane, het Keltische feest dat de overgang van Lente naar de Zomer symboliseert. Het is het feest van de godin Freya, de godin van Liefde, Vruchtbaarheid en Sensualiteit dat de vereniging van man en vrouw symboliseert, welke wordt weerspiegeld in menselijke relaties.

Iedereen met de geboorte Zon of ascendant in het element Water of Aarde krijgt aan het begin van mei 2022 met de heilzame ondersteuning van Jupiter in Vissen, Mars in Vissen en de Zon in Stier, nog een laatste kans om dingen te bewerkstelligen of deze ten goede te keren.

We gaan de versnelling in, want vanaf 30 april 2022 tot 5 juli 2022 reist de kosmische Boodschapper Mercurius door het eigen teken Tweelingen.
Met deze luchtige en veelzijdige Tweelingen-energie gaat het om communicatie en verbinding. Waar een wil is, is een weg!
Het symbool van Tweelingen is een overbrugde tweepoot, dus er zijn twee kanten van de Tweelingen. In deze tijd van overleven wordt het passieve, aanpassende van Tweelingen overschaduwd door de andere, de meer extraverte, responsieve kant.
Er wordt overschreeuwd om maar gehoord te worden.
Vooral nu is het zaak deze beide kanten van Tweelingen te integreren door naar elkaar te luisteren om tot een beter wederzijds begrip te komen.

Op 5 mei 2022 vindt de jaarlijkse conjunctie plaats van de Zon conjunct de vrijheidsstrijder Uranus in Stier.
Deze samenstand kan de aanleiding zijn tot vernieuwende, maar zeer veranderlijke en onvoorspelbare gebeurtenissen op het wereldtoneel en in ons persoonlijke leven.

Tijdens deze onvoorspelbare en volatiele energie gaat Mercurius voor de tweede keer dit jaar retrograde in het eigen Luchtteken Tweelingen en verruilt de Grote Weldoener Jupiter, de planeet van expansie, vanaf 11 mei 2022 het Waterteken Vissen voor het Vuurteken Ram en blijft daar tot 28 oktober 2022.
Door deze transit van Jupiter in Ram gaan we meer voor onszelf, maar die assertieve houding van ‘nu is het mijn beurt’ zal ons wel in staat stellen onze doelen te bereiken.
In het vurige Huis van Ram, met heerser Mars, kan de expanderende werking van Jupiter in Ram vanaf medio mei 2022 leiden tot turbulente ontwikkelingen zoals extreme weersomstandigheden, oorlog, sterke inflatie, renteverhogingen, stijgende voedselprijzen, schaarste, financiële ineenstorting en ecologische verliezen, verdere inflatie en renteverhogingen, stijgende kosten van levensonderhoud, vervoer, diensten, nutsvoorzieningen, gezondheidszorg, ziekenhuizen, verpleeghuizen, hogescholen en universiteiten, grenscontrole en eerstelijnsdiensten.

De periode 11 mei 2022 tot 16 mei 2023 met Jupiter in het vuurteken Ram beginnen we te wennen aan de nieuwe wereld waarin we leven.
Ram draagt ​​de energie van een nieuw begin met zich mee en maakt de weg vrij voor de langdurige transit van Pluto in Waterman vanaf januari 2024 tot begin 2044. (Pluto proeft al tijdelijk van de vrijheid van Waterman vanaf eind maart tot begin juni 2023).
Vanaf 28 oktober tot 20 december 2022 keert Jupiter tijdelijk door retrograde nog even terug naar Vissen om vervolgens van 21 december 2022 tot 16 mei 2023 terug te keren naar Ram.
We hebben dan te maken met een totaal andere wereld.
Een nieuwe samenleving met nieuwe structuren en vormen van samenwerking op technologisch en economisch gebied.
‘The age of Aquarius’ is dan pas echt begonnen. De Nieuwe Tijd.

Iedereen met de Zon of ascendant in Lucht of Vuur mag vanaf 11 mei 2022 met Jupiter in Ram een nieuwe dynamiek verwachten, een ware boost om eindelijk met een project te starten dat hen na aan het hart ligt.

Op vrijdag 13 mei 2022 vormt de Zon in Stier een betekenisvolle conjunctie met de Noordknoop in Stier. Met deze magische verbinding in de ware essentie van Stier kunnen op die dag verlangens worden gemanifesteerd.

Op 16 mei 2022 is er een Totale Maansverduistering in Schorpioen.
De tweede Verduistering van 2022 is een krachtig evenement van intense emoties die je in staat stelt om onder de huid te kruipen van iets waarvan je denkt dat het meer diepgang heeft.
Stel vragen, onderzoek, doe wat graafwerk, kijk achter de façade en kom tot de waarheid die je zoekt.
De Totale Maansverduistering in Schorpioen op 16 mei 2022 staat vierkant op Saturnus en asteroïde Vesta in Waterman, maar is ook sextiel Pluto in Steenbok. Dit karmische aspectpatroon gaat over het nemen van verantwoordelijkheid voor onszelf, maar ook voor anderen wanneer deze het niet willen of kunnen.
Deze Totale Maansverduistering in het financiële teken Schorpioen maakt de weg vrij voor wereldwijd grote verschuivingen rond de thema’s geld, rijkdom, economie, banken, aandelenmarkten en onroerend goed, maar ook karmische thema’s die te maken hebben met seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik.
Lees meer over deze Totale Maansverduistering en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Het jaar 2022 verloopt in een golfbeweging van periodes van relatieve rust en schijnbare stabiliteit
naar turbulente ontwikkelingen zoals de oorlog in de Oekraïne, extreme weersomstandigheden, sterke inflatie, stijgende voedselprijzen, schaarste, financiële ineenstorting en ecologische verliezen.

Mei 2022 wordt op 30 mei 2022 afgesloten met de Nieuwe Maan op 9º03 in het Luchtteken Tweelingen.
Deze Nieuwe Maan in Tweelingen kan een uitweg bieden, want deze vormt een samenwerkend sextiel met Mars en Jupiter in Ram en dat biedt kansen om een nieuwe richting in te slaan en meer naar elkaar’s standpunten te luisteren. Niet over of langs elkaar praten, maar met elkaar.

Samengevat is mei 2022 een onrustige maand van dualistische energieën.

Leef in het moment, plan niet teveel vooruit, laat alle negatieve energieën van boosheid, frustratie en machteloosheid los, wees flexibel en vecht voor je eigen hoogste manifestatie.
Wanneer je in boosheid en negatieve gedachten vast blijft zitten, grijpt angst je bij de keel.
Angst heeft een lage trilling en blokkeert de stroom van het leven.
Geef je kracht niet weg. Blijf positief, maar wel realistisch.
Niet alles zal namelijk te verwezenlijken zijn.

Wens jullie allemaal een rustige meimaand

error: Content is protected !!