Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Kreeft 2018

Algemeen
De Zonsverduistering in Kreeft van 13 juli 2018 is de kosmische poort naar een periode van een nieuwe begin, nieuwe kansen, en ongekende mogelijkheden. Het begin van een nieuw hoofdstuk. Een dikke streep onder het verleden en het begin van een nieuwe reis in dit leven. Het gaat om het realiseren van jouw eigen wensen, jouw ware passie en verlangens.

Liefde en Relaties
Het jaar 2018 staat door de invloed van Jupiter, Pluto en Saturnus in het teken van verbeteren en transformeren van relaties. Alle Kreeften die jarig zijn tussen 8 en 14 juli hebben te maken met de Zon opposiet Pluto en dat geeft kans op moeilijkheden of enige vorm van machtsstrijd binnen relaties of verbintenissen. Het jaar begint met Mars in Schorpioen! De samenwerking van Mars en Jupiter in Schorpioen in januari 2018 is een ware boost voor de liefde. De vrije Kreeft krijgt meer kansen om de ware liefde te vinden. Van half maart tot half mei 2018 leidt de invloed van de rode strijder Mars in het Huis van Relaties tot spanningen in de relatie of in de samenwerking en moeite hebben met het sluiten van compromissen. De intense Zonsverduistering in Waterman van 15 februari 2018 leidt tot het verbreken van contacten met mensen die een negatieve uitwerking op je hebben. De Maansverduistering van 27 juli 2018 vraagt op oplossingen voor gevoelige issues als seksualiteit en geldkwesties die je met de partner deelt. Vanaf half mei tot half augustus 2018 komt de focus te liggen op intimiteit en mogelijk een obsessie voor iets of iemand.
In de tweede helft van augustus 2018 kan Mars in het Huis van Relaties weer tot spanningen en conflict leiden in relaties, zowel privé als zakelijk. Relaties worden op de proef gesteld. De retrograde Venus in het Huis van Liefde en Romantiek kan in oktober 2018 duiden op de terugkeer van een oude liefde of een wanhopige poging om aandacht te krijgen. Tot 8 november 2018 reist Jupiter door Schorpioen door jouw Huis van Liefde en Romantiek. Dit is een periode van zelfexpressie en creativiteit, maar ook van hartstocht en meer passie in de liefde. In de eerste week van december 2018 duidt de retrograde Mercurius op communicatieproblemen met je geliefde. Dat kan te maken hebben met de terugkeer een oude liefde. Heb geduld, Kreeft.

Carrière
De invloed van Uranus in Ram heeft in de afgelopen zeven jaar tot grote veranderingen laten zien in je carrière.
Uranus in Ram blijft tot 15 mei 2018 in jouw Huis van Carrière en Maatschappelijke Bestemming. Tijd voor verandering. De rode Strijder Mars reist van eind januari tot midden maart 2018 door jouw werksector. Een productieve periode van hard werken. Geen goede periode om samen te werken, want je gaat bij voorkeur voor jezelf. De retrograde Mercurius in jouw Huis van Carrière van 23 maart 2018 tot 14 april 2018 laat een ongeduldige periode zien om veranderingen door te voeren. Probeer niet impulsief te zijn. Met geduld worden de beste resultaten geboekt. Alle Kreeften die jarig zijn tussen 19 en 22 juli moeten nog tot half mei 2018 oppassen met het doorvoeren van grote veranderingen. Je wil vrijheid boven alles en je doet er alles aan om jezelf en te bevrijden van beperkende invloeden. Vanaf half mei 2018 zijn het de Kreeften die jarig zijn rond 23 juni die te maken krijgen met de grillige energie van Uranus in Ram zoals het willen doorbreken van bestaande patronen en grenzen, rusteloosheid en irritatie.
Jupiter begint zijn reis door jouw werksector vanaf 9 november 2018. Het begin van een productieve en efficiënter periode. Een periode van samenwerking, maar ook een verlangen tot meer vrijheid op je werk om de dingen op je eigen manier te doen. Een groter kantoor of werkruimte, een nieuwe baan te krijgen of te solliciteren naar een betere baan zijn mogelijk.
Deze periode staat in het teken van het verbeteren van werkomstandigheden, je dagelijkse routine en gezondheid. Een periode waarin je bewust wordt van je vaardigheden.
De retrograde Mercurius maakt van 17 november 2018 tot 5 december 2018 ongeduldig en ongedurig. Vanaf begin november 2018 komt de retrograde Uranus tijdelijk terug in het Huis van Carrière. Vanaf begin maart 2019 brengt Uranus in Stier een nieuwe richting in je leven.
Vanaf 21 december 2017 staat Saturnus in Steenbok opposiet de Zon in Kreeft. De Kreeft die jarig zijn tussen 21 en 29 juni krijgen met de beperking van Saturnus te maken. Tegenwerking van buitenaf en het gevoel alsof je de wereld op je schouders draagt. Ongeveer 30 jaar geleden had je te maken met een vergelijkbare periode. Een project wat 14 jaar geleden is gestart wordt dit jaar op de proef gesteld, maar Saturnus geeft je de kans om hier verandering aan te brengen.

Financiën
De Maansverduistering in Leeuw van 31 januari 2018 valt in jouw geldsector. Deze kosmische gebeurtenis leidt tot ontwikkelingen waardoor de focus komt te liggen op waardebepaling en hoe je met geld en bezit omgaat. Het jaar 2018 laat een jaar zien om financiële problemen op te lossen en de zoete vruchten te plukken van goed doordachte financiële beslissingen en verantwoordelijkheden.
De Maansverduistering van 27 juli 2018 vraagt op oplossingen voor gevoelige issues als intimiteit en geldkwesties die je met de partner deelt. Vanaf half mei tot half augustus 2018 komt de focus te liggen op intimiteit en mogelijk een obsessie voor iets of iemand.
Geen goede financiële periode. I
De Zonsverduistering in Leeuw van 11 augustus 2018 valt ook in jouw Huis van Financiën.
Deze Zonsverduistering is de poort naar nieuwe financiële mogelijkheden en een nieuwe kijk op waarde en bezittingen. De retrograde Mercurius in Leeuw in je geldsector van eind juli tot midden augustus 2018 laat echter een waarschuwing zien. Zorg dat voor die periode je financiële zaken geregeld zijn en dat er een financiële buffer is.

Familie en Huis
De reis van Jupiter in Weegschaal was vorig jaar van grote invloed op je familie en huis. Deze periode stond in het teken van groei zowel in de familie als huis, meer harmonie in je gezin en familie, maar ook verbeteringen in je woonsituatie. Het is mogelijk dat je op een andere plek bent gaan wonen of dat je huis is gerenoveerd. Vele Kreeften hebben schoon schip gemaakt met het verleden en kunnen met een schone lei aan het nieuwe jaar 2018 beginnen.
Tot 8 november 2018 ligt de focus van Jupiter in Schorpioen op je kinderen en kinderen in de familie. Kinderen spelen dus de hoofdrol dit jaar. Een goed jaar om de relatie met kinderen te verbeteren en meer tijd met kinderen door te brengen. De invloed van Mars laat zien dat januari 2018 de beste tijd is om de band met kinderen te versterken.
Venus is jouw planeet van Huis en Familie. In de tweede helft van november 2018 tot begin december 2018 is Venus retrograde. In jouw gezin of familie kan dit leiden tot ongeduld en onbegrip in de familie of gezin. Kinderen zijn dan onhandelbaar en tegendraads. Vooral in die periode heeft jouw gezin of familie jouw onverdeelde aandacht, liefde en ondersteuning nodig. Een prima periode om het huis opnieuw in te richten of om het contact te herstellen met je familie. Als communicatie niet mogelijk is, biedt dan een luisterend oor.

Gezondheid
Het jaar 2018 is over het algemeen een gunstig jaar voor de gezondheid van de Kreeft.
De reis van de Grote Weldoener Jupiter door jouw Huis van Creativiteit duidt op een goede gezondheid en een positieve instelling op je werk. Als je gelukkig bent op je werk of met je dagelijks leven, ben je ook tegen psychische problemen opgewassen. Let echter wel op je voeding, want je bent geneigd om teveel van het goede tot je te nemen. Blijf niet met klachten rondlopen en ga op tijd naar de dokter, Kreeft.
Jupiter in Schorpioen wakkert samen met de mystieke Neptunus in Vissen een grenzeloos verlangen aan om te groeien, te leren en onbaatzuchtige liefde te delen. De neiging tot escapisme door het ontkennen van je schaduwkant of zelfopoffering hoort helaas ook bij dit aspect. Vanuit je onderbewustzijn kunnen tijdens dromen inzichtelijke boodschappen tot je komen.
De reis van Uranus in Stier kan half mei en begin november 2018 leiden tot veranderingen in vriendschappen. Uranus in Stier zal tot 2026 leiden tot veranderingen in je sociale netwerk. Het geeft jou een ongemakkelijk gevoel, want je bent gehecht aan de vertrouwde kring. Vanaf de tweede helft van 2018 zie je al veranderingen in je sociale kring die van invloed zijn op de toekomst. Laat jezelf meevoeren op deze kosmische flow, Kreeft. Dit was zo bedoeld.

Advies
Het jaar 2018 is een geweldig jaar om je gaan reizen, een boek te schrijven of je geest te verruimen door een studie. De reis van Mars in Vissen van 9 november 2018 tot eind december 2018 laat een geweldige periode zien voor vakantie of studie om nieuwe ervaringen op te doen over andere culturen of het leren van een vreemde taal.
Alle Kreeften die geboren zijn tussen 2 en 10 juli krijgen te maken met de energie van Neptunus in Vissen. Neptunus in Vissen brengt fantasie, eenheidsbeleving spiritualiteit en creativiteit en maakt idealistisch. Echter wordt de Kreeft ook geconfronteerd met grenzeloosheid, chaos, dromen, drank en roes. Denken dat het allemaal wel kan. Door de invloed van Pluto opposiet de Zon in Kreeft en Jupiter in Schorpioen is er sprake van controledrang. Probeer niet overheersend te zijn in de liefde en op zakelijk gebied. Pas op dat je mensen niet in het harnas jaagt met je goede bedoelingen. Je wil het allerbeste voor je klanten en je geliefde(n) en je zou iedereen wel willen beschermen, maar jouw goede zorgen kunnen soms verstikkend zijn. Probeer hier de balans te vinden, Kreeft

error: Content is protected !!