Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Weegschaal 2018

Algemeen
De nadruk ligt in 2018 op jouw financiën, carrière en emotionele betrokkenheid.

Liefde en Relaties
De Zonsverduistering in Waterman van 15 februari 2018 valt in het Huis van Liefde en Romantiek. Het komende halfjaar laat een nieuwe liefde zien, toewijding, een verbintenis of de verdieping van een bestaande relatie.
De retrograde Mercurius van 23 maart tot 14 april 2018 in jouw Huis van Relatie kan leiden tot communicatieproblemen of problemen in de relatie. Dat kan te maken hebben met de terugkeer van een oude liefde.
Uranus verlaat vanaf 16 mei 2018 jouw Huis van Relaties. De afgelopen zeven jaar was een periode waarin je relaties op de proef werden gesteld, zowel privé als zakelijk. Jaren van relationele onrust, veranderingen en verrassende omwentelingen. Verbintenissen werden versterkt of verbroken. Jouw ogen zijn wel geopend! Uranus in Stier reist van 16 mei 2018 mei tot begin november 2018 door jouw Huis van de Ziel en Intimiteit. In deze periode zijn er onduidelijkheden of onverwachte gebeurtenissen rondom geld. Ook onzekerheid over intieme relaties en met de beleving van seksualiteit. Vanaf november 2018 tot begin maart 2019 krijg je door de retrograde Uranus nog tijdelijk maken met deze invloed.
Mars reist vanaf 17 mei 2018 door jouw Huis van de Liefde en Romantiek! In een vaste relatie wordt de onderlinge band versterkt, maar ook jouw actieve zoektocht naar de ware liefde blijft niet onopgemerkt. Mars gaat hier vanaf 26 juni 2018 tot 13 augustus 2018 retrograde. Tijdens deze periode van reflectie wil je weten wat de ware gevoelens van je partner zijn zijn en dat kan tot uitdagingen leiden. Geen goede periode om een liefdesrelatie aan te gaan. Mars blijft tot half november 2018 in jouw Huis van Liefde en Romantiek. Je krijgt dan duidelijkheid en de kans liefde naar je toe te trekken.
De Maansverduistering van 27 juli 2018 brengt een nieuwe liefde of er komt een eind aan een liefde wanneer deze niet goed voelt.
Begin maart 2019 breekt door Uranus in Stier een lange periode aan waarin je nieuwe manieren gaat vinden om je emotioneel met je geliefde te verbinden.

Carrière
Door de invloed van Jupiter in Schorpioen komen dit jaar ook minder goede kwaliteiten zoals hebzucht aan de oppervlakte, maar deze moeten worden eerst onderkend om je doelen te kunnen bereiken. Je wil zoveel, maar je kunt niet alles hebben.
Neptunus blijft ook in 2018 in jouw Huis van Werk en Dagelijkse Routine. Door de invloed van Neptunus merk je dat hoe harder je voor eigen belang opkomt, hoe minder je bereikt. De meeste succes wordt behaald in de wereld van de spiritualiteit, de zorg of maatschappelijke of sociale dienstverlening. Het gaat om de juiste instelling. Door de invloed van Neptunus heb je moeite om jezelf te concentreren op het werk of vast te houden aan een baan, routines of dagschema.
Mars in Vissen reist van 16 november 2018 tot 1 januari 2019 door jouw Huis van Werk een Dagelijkse Routine. Aan het einde van het jaar 2018 krijg je de kans om bergen werk te verzetten, volgens planning projecten op je werk te beëindigen of met een nieuwe project van start te gaan. De Zonsverduistering in Kreeft van 13 juli 2018 valt in jouw Huis van Carrière. Een piek in je carrière dit jaar, een periode van zelfontplooiing, aandacht, ambitie en gedrevenheid. In het komende halfjaar kun je dan grote stappen maken in je carrière en nieuwe doelen stellen voor jezelf. Wanneer je het tegengestelde ervaart, is de tijd gekomen om aanpassingen te doen zodat je trein weer op het juiste spoor belandt.

Financiën
De nadruk ligt in 2018 door de invloed van Jupiter in Schorpioen op je financiën. Door de reis van Jupiter door het Huis van Financiën beleef je tot begin november 2018 een periode van ongekende financiële mogelijkheden zoals door een goed aanbod of nieuwe baan.
De rode strijder Mars reist tot 26 januari 2018 door jouw Huis van Financiën, dus je maakt een vliegende start. Deze goede start heeft een positieve financiële invloed op de rest van het jaar 2018. De invloed van de retrograde Venus in het Huis van Financiën kan in oktober 2018 maakt het echter lastig. Je wil meer geld uitgeven dan je kunt veroorloven. Het is raadzaam om geld opzij te zetten. Deze transit is gunstig voor je je financiële positie, een hoopvolle tijd van vertrouwen in de toekomst. Probeer wel je vinger op de knip te houden, want je bent geneigd op te grote voet te leven Je bent toegeeflijk en guller. In ieder geval verbetering in jouw financiële situatie. Er zal in ieder geval voldoende geld zijn door een plotselinge meevaller of een beloning. Door de invloed van de retrograde Mercurius in jouw Huis van Financiën kun je in de eerste week van december 2018 het financiële overzicht verliezen. Er zijn onduidelijkheden die om oplossing vragen. Financiële mogelijkheden en ideeën uit het verleden of beproefde methodes kunnen dan uitkomst brengen.

Familie en Huis
Pluto reist al sinds 2008 door jouw Huis van Familie en Thuis. Pluto neemt dit Huis letterlijk en figuurlijk op de schop. Jouw definitie van het gezin, je verleden, je wortels, jouw gevoel van veiligheid. Pluto heeft inmiddels gezelschap gekregen van Saturnus. Op 10 december 2017 begon de lange reis van Saturnus door jouw Huis van Familie en Huis. Tot eind maart 2020 wordt je geconfronteerd met vraagstukken die met huis en haard te maken hebben. Wat betekent thuis en familie voor jou? Wie is je echte familie? Biedt jouw huis jou de bescherming en veiligheid die je nodig hebt? Problemen die zich in deze jaren aandienen zijn bedoeld om jou de juiste weg te wijzen. Het zijn kosmische lessen die te maken hebben met gehechtheid aan het verleden, je jonge jaren ongeacht deze gelukkig of niet zo gelukkig zijn geweest. Soms manifesteert dit als letterlijke reorganisatie van je huis en je ziel. Eigenlijk symboliseert Saturnus door het Huis van Familie en Huis de jaren van de “grote schoonmaak”. Dit markeert een tijd van grote innerlijke verwerking. Je huis waar je woont ben je zelf. Dit jaar ga je verhuizen of je huis veranderen, je woonkamer of opruiming houden. Je gaat je leefsituatie verbeteren. De invloed van Mars van midden maart tot begin september 2018 geeft je de energie om dat te doen of samen met je familie of gezin leuke dingen te ondernemen.
De Zonsverduistering van 15 februari 2018 vindt plaats in het Huis van Kinderen. Dit kan het begin zijn van een nieuwe ontwikkeling in het leven van je kind of kinderen. De Maansverduistering van 27 juli 2018 laat zien of deze ontwikkeling tot bloei is gekomen.
In de tweede helft van augustus 2018 zijn er door de retrogade Mars problemen met kinderen thuis of in de familie. Kinderen maken een grote ontwikkeling door en dat gaat met groeipijn gepaard.

Gezondheid
De invloed van Neptunus door jouw Huis van Gezondheid en Werk heeft jou sinds begin 2012 gevoeliger gemaakt voor infectie zoals verkoudheden en griep.
Je hebt in deze jaren je lifestyle moeten wijzigen of aanpassingen op het werk moeten doen, want het is mogelijk dat je door stress ziek bent geworden. Je moet altijd eerst naar je lichaam luisteren en dan pas naar andere geluiden!
Tijdens deze periode ben je ook gevoeliger voor medicijnen. De invloed van Mars in Vissen vanaf 16 november 2018 tot 1 januari 2019 duidt op een drukke periode op het werk. Tijdens deze periode is er meer kans op stress, een infectie, uitslag of koorts. Krop frustraties niet op, maar zoek een uitlaatklep in de vorm van sport en beweging.

Advies
De Maansverduistering van 31 januari 2018 duiden op problemen in je sociale kring. Het kan het begin of einde van een vriendschap betekenen. Je gaat je meer inzetten om een droom te verwezenlijken of je komt tot de conclusie dat je deze droom niet meer wilt.
Jouw planeet is Venus. Venus is van 5 oktober tot 16 november 2018 retrograde. Tijdens deze periode kan het je tegenzitten. Het is dan moeilijk om dingen gedaan te krijgen of je hebt geen energie om iets te doen. Vooral de eerste helft van november 2018 is een vervelend periode voor de Weegschaal. Ga niet bij de pakken neerzitten, maar gebruik deze energie door je te richten op het oplossen van problemen in de relatie of iets uit het verleden waar je nog geen tijd voor had genomen.
De Zonsverduistering in Leeuw van 11 augustus 2018 brengt nieuwe vriendschappen en sociale contacten met nieuwe plannen en dromen waardoor je geïnspireerd raakt.
De retrograde Mercurius eind juli tot half augustus 2018 brengt echter problemen met je vrienden, groepen of dromen. Het is mogelijk dat je dan contact wil herstellen met oude vrienden of sociale groep. De invloed van de rode strijder Mars brengt van eind januari tot half maart 2018 meer mentale energie, meer focus, nieuwe ideeën en plannen die je wil gaan realiseren.
De invloed van Jupiter aan het begin van november 2018 maakt je enthousiast om deze plannen in het komende jaar in werking te stellen.
De retrograde Mercurius laat zien dat plannen nog even naar de tekentafel terug moeten voor wat aanpassingen. Vanaf de tweede helft van december 2018 kunnen dromen werkelijkheid gaan worden.

 

error: Content is protected !!