Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische prognose voor december 2022

Aan het einde van 2022, eerst een terugblik….

Hoewel de historische Saturnus/Pluto conjunctie in Steenbok van begin 2020 al een tijdje achter ons ligt, zijn de maatschappelijke, economische en politieke stofwolken als gevolg daarvan nog lang niet opgetrokken.
In 2022 werd duidelijk dat de oude wereld van kapitalisme en onderdrukking steeds verder afbrokkelt en dat een rechtvaardiger en technologisch geavanceerde wereld wordt opgebouwd.
Vanaf 18 januari 2022 verschoven de Maansknopen, onze collectieve bestemming, naar de financiële as Stier/Schorpioen en met een nieuwe reeks verduisteringen op deze as, werd het jaar 2022 het jaar van onthullingen, plotselinge veranderingen en vergankelijkheid in relatie tot de dingen die we waarderen.

Niets is voor eeuwig, niets blijft hetzelfde.

De Noordelijke Maansknoop was op 1 augustus 2022 conjunct de hervormer Uranus in Stier en dit gebeurt maar eens in de 15 jaar….
We kunnen stellen dat deze verschuiving van energie, gesteund door de krachtige drive van Jupiter in Ram ons in tweede helft van 2022, een kijkje heeft geboden in wat de toekomst ons brengen gaat.

We begonnen 2022 met een retrograde Venus en eindigen 2022 met een retrograde Mars om het pad van tolerantie en medemenselijkheid te herzien en opnieuw te beoordelen op weg naar wat komen gaat.

Behoudens de retrograde Uranus in Stier en Mars in Tweelingen volgen alle planeten in december 2022 hun eigen baan om de Zon.
Alleen Mercurius in Steenbok gaat vanaf 29 december 2022 retrograde, maar er moet de hele maand december 2022 wel rekening worden gehouden met de vervelende en vertragende pre-schaduwperiode van Mercurius.

De rode strijder Mars blijft nog tot 11 januari 2023 retrograde, dus de hele maand december 2022 blijft de regressieve kracht van Mars duidelijk aanwezig.
Bij Mars retrograde is het altijd: twee stappen voorwaarts, drie stappen achteruit.
December 2022 staat in het teken van schoon schip maken met het verleden en het oplossen van geschillen uit het verleden. Er gaan nog meer koppen rollen, want de plutonische beerput gaat nog verder open. De onderste steen komt boven!

Mars retrograde in Tweelingen brengt stakingen, stroomstoringen, onthullingen, vertragingen en tekorten bij alles wat met vervoer en toelevering te maken heeft zoals luchtvaart, de auto-industrie, het openbaar vervoer, scheepvaart, de media, telefoonverkeer en het internet.
Ook moeten we aan het begin en eind van december 2022 ook rekening houden met, oorlogsretoriek, spierballenvertoon of ander machtsvertoon en dreiging van terreur of militaire interventie.

Terug naar december 2022…..

Op 1 december 2022 staat Venus in Boogschutter op 18º exact in oppositie met de retrograde Mars in Tweelingen. Het vrouwelijke principe tegenover het mannelijke principe leidt tot issues in man/vrouw relaties en relaties in het algemeen, ook familierelaties tussen ouders en kinderen, maar specificeert ook ook de relatie met het Zelf. Door een grote behoefte aan persoonlijke vrijheid kunnen relaties op scherp komen te staan. Relaties die aan het begin van december 2022 worden gevormd hebben met dit uitdagende aspect weinig toekomstperspectief.

Na een lange retrogradeperiode hervat Neptunus in Vissen, planeet van spiritualiteit, transcendentie, illusie en mysterie, vanaf 4 december 2022 de directe omloop om de Zon.
Het voelt alsof ons een nieuwe kans wordt geboden om verloren tijd in te halen of om de dingen ten goede te laten keren, zo komt er weer ruimte voor groei en creatieve ideeën om dromen te gaan realiseren.
Deze krachtige energie brengt intuïtie, liefde, betovering en inspiratie, maar kan ook misleidend zijn in de zin van een ongekende toename van verslavingen en verwarde mensen die aan de realiteit van de dag proberen te ontsnappen. Vooral in deze tijd moeten we proberen de weg van de universele liefde te volgen door het hart te laten spreken.
Neptunus blijft nog tot eind januari 2026 in Vissen.

Om projecten af te ronden, conflicten te schikken of het doen van transacties is de periode rond 6 december 2022 heel geschikt.
Vanaf 7 december 2022 reist Mercurius door Steenbok. In Steenbok wil Mercurius constructief en scheppend bezig zijn en geen energie en tijd verspillen aan nutteloze zaken.
De periode na 7 december 2022 is geschikt voor organisatie, mentale activiteit, productiviteit, herberekeningen van het gezinsbudget of voor plannen voor grotere aankopen.

Mercurius in Steenbok relativeert en ondersteunt ons om dromen op het aardse vlak te manifesteren. Mercurius in Steenbok gaat vanaf 29 december 2022 retrograde en blijft daardoor wel tot 11 februari 2023 in Steenbok!
Mercurius in Steenbok kijkt met een realistische blik naar de wereld en weet het kaf van het koren te scheiden. Oneerlijkheid wordt ontmaskerd en brengt bruikbare informatie naar buiten.

De Volle Maan in Tweelingen conjunct de retrograde Mars, de Zon in Boogschutter opposiet de retrograde Mars in Tweelingen inconjunct de retrograde Uranus in Stier kan de aanleiding zijn van woordenstrijd, tegenslag, een onverwachte gebeurtenis of diepgaande verandering.
Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op de 12 dierenriemteken onder NIEUWS op deze website.

Venus volgt Mercurius op de voet en betreedt vanaf 11 december 2022 het teken Steenbok.
Venus blijft in Steenbok tot 3 januari 2023. Venus stimuleert alles wat mooi is en de aardse invloed van Steenbok geeft vastberadenheid om de dingen concreet te maken of een goede oplossing te vinden voor ontstane situaties.
Venus in Steenbok is zelfbeheersing en omstandigheden onder controle willen houden.
Doordachte en praktische ideeën kunnen nu geleidelijk worden gerealiseerd.

Vanaf 21 december 2022 tot 16 mei 2023 reist de Grote Weldoener Jupiter rechtstreeks door het vuurteken Ram. Jupiter in Ram voelt als een nieuwe start, een nieuw begin.
We moeten echter rekening houden met de vertragende werking van de retrograde Mars in Tweelingen, maar de directe Jupiter in Ram brengt hoop, enthousiasme en optimisme.
Nieuwe vensters openen zich en schenken ons een andere kijk op de wereld.
Dit is een hoopvolle periode voor iedereen die op zoek is naar de liefde of een passende werkkring of huis.
Lees meer over Jupiter in Ram en de invloed op alle dierenriemteken onder NIEUWS op deze website!

De Zon in Steenbok brengt praktische en nieuwe energieën van organisatie, voltooiing, vertrouwen met zich mee.
Dit is de beste tijd van het jaar om jezelf te laten zien, om te stralen en orde op zaken te stellen met financiën of stappen te ondernemen om nieuwe materiële bronnen te verwerven.
De periode van 21 december tot het begin van het jaar 2023 is daarom niet alleen een periode van praktische verantwoordelijkheid maar ook van gezelligheid, samenzijn en licht.

De jaarlijkse Ursiden Meteorenregen in het sterrenbeeld Ursa Minor, afkomstig van de komeet 8P/Tuttle, verwelkomt de intrede van de Zon in Steenbok vanaf 22 december 2022 het begin van het nieuwe astrologische jaar.
De Winterzonnewende valt op de kortste dag en de langste nacht en is het feest van Yule, het feest van de hergeboorte van de Zon en de Terugkeer van het Licht.

De laatste Nieuwe Maan van 2022 in Steenbok vraagt ons om te kijken naar onze doelstellingen en wat we kunnen doen om deze te bereiken. Het spanningsvierkant van de Nieuwe Maan met Jupiter in Ram daagt uit om grenzen te verleggen.
De fase van de Nieuwe Maan laat ons naar binnen keren en tot de Nieuwe Maan kan dat een gevoel van leegte met zich meebrengen. Kerst is een tijd van bezinning. We beleven spannende tijden vol verwondering en verandering. Als iets in jouw leven niet meer voor je werkt, laat het dan los! Het heeft geen zin om eindeloos energie te blijven stoppen in een zinloze relatie, project of iets anders dat je bezighoudt. Hierdoor ontstaat ruimte om het nieuwe toe te laten.
Wees niet bang voor verandering…alleen dan kan groei plaatsvinden.
Lees meer over deze Nieuwe Maan in Steenbok en de invloed op alle dierenriemteken op de website!

Vanaf 29 december 2022 gaat Mercurius in Steenbok retrograde in Steenbok en blijft retrograde tot 17 januari 2023. De rol van Mercurius retrograde is nu die van leraar en gids, die ons de weg wijst in de boven- en onderwereld. Vanuit de duisternis brengt Mercurius ons terug in het Licht. Mercurius helpt ons om je schaduwkanten te ontdekken en schenkt ons waardevolle inzichten.
Een tipje van de sluier wordt opgelicht.
Het is niet raadzaam om overhaast een besluit te nemen, een contract te ondertekenen of een ondoordachte verbintenis aan te gaan, want alles wat aan het eind van december 2022 besloten wordt, kan door de retrogradewerking grote gevolgen hebben.

Op de laatste dag van 2022 vormt de Zon in Steenbok een inconjunct met de retrograde Mars in Tweelingen en dat vervelende aspect kan de oorzaak zijn van rusteloosheid, schuldgevoel, boosheid en een defensieve houding.
Met zowel Mercurius en Mars retrograde zijn er dingen goed te maken, in te halen, aan te passen en te herstellen.

In de politiek als in persoonlijke relaties kan 2022 dus een venijnig staartje hebben met als gevolg een mogelijke crisis of ineenstorting van een systeem.

Iedere crisis of breuk met het verleden is de sleutel tot echte verandering, nieuwe kansen en een nieuw leven!

Ook al is het donker om je heen, volg het licht van je eigen bewustzijn, jouw innerlijk vuur.

Wees niet bang voor verandering, blijf bij jezelf en maak schoon schip op de drempel van 2023!

Met grote dankbaarheid voor jullie vertrouwen in het afgelopen jaar, wens ik alle lezers een gezonde jaarwisseling en een inspirerend en liefdevol 2023 toe.

Marlies Goovers
Goovers Counseling en Advies

error: Content is protected !!