Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische prognose april 2020

Welkom in april 2020!

De twee grootste astrologische gebeurtenissen van april 2020 zijn het retrograde gaan van Pluto in Steenbok en de eerste Jupiter/Pluto conjunctie van 2020 en dat gebeurt maar eens in de dertien jaar!  

Het begin van 2020 werd gemarkeerd door de exacte Saturnus-Pluto-conjunctie in het kardinale teken Steenbok van 12 januari 2020. Deze historische conjunctie vertegenwoordigde het begin van zowel de afbraak en reconstructie van alle sociaal maatschappelijke structuren die we hebben opgebouwd.

Uranus in Stier ging vanaf 11 januari 2020 direct in Stier (onze planeet Aarde), dus dat versterkte het radicale transformerende effect van deze historische samenstand. 

Terwijl zich dat allemaal hoog aan de hemelse hemel manifesteerde, verspreidde het Coronavirus zich vanuit China over de hele wereld.

De Volle Supermaan in Maagd van 9 maart 2020 was conjunct Denebola (catastrofes) opposiet Neptunus (besmetting) en driehoek Jupiter (verspreiding) en was de voedingsbodem voor de pandemie. 

De Grote Weldoener Jupiter reist sinds 2 december 2020 door Steenbok en zal zich op 4 april 2020 bij Pluto te voegen. De toenemende invloed van deze exacte transformerende energie geeft aan het begin van april 2020 een enorme boost van kracht en ontwikkeling en een samenspel van ideeën en mogelijkheden.

Op 30 juni 2020 is er een tweede conjunctie en op 12 november 2020 vindt een derde exacte conjunctie plaats tussen deze twee planetaire giganten.

De conjunctie Pluto en Jupiter op 24° in Steenbok conjunct de Zuidknoop van 4 april 2020 is actueel tot 30 juni 2020 en kan worden gezien als een grote detox voor de wereld, een grote karmische schoonmaak op weg naar de toekomst. Moeder Aarde heeft een time-out nodig.

Grote schoonmaak gaat gepaard met chaos. Vanuit chaos kan nieuw leven ontstaan. 

Thema’s als leiderschap, economische recessie en herstel, duurzaamheid, politieke en economische machtsvraagstukken, omgaan met onze natuurlijke bronnen, met investeringen, schulden en krediet, maar ook versobering en schaarste zijn vanaf april 2020 aan de orde.

De maatschappelijke en economische gevolgen van de wereldwijde Corona pandemie zijn groot.

De gevolgen van de pandemie gaan uiteindelijk leiden tot nieuwe, experimentele en meer rechtvaardige economische en sociale systemen, gebaseerd op totaal nieuwe culturele, educatieve, zakelijke en politieke organisatiestructuren, maar geeft ons een kans om dingen ten goede te keren. 

De Nieuwe Maan op 02°05 in Tweelingen van 22 mei 2020 luidt hopelijk het einde van de pandemie aan, maar het ziet er naar uit dat het maatschappelijke leven pas aan het het einde van 2020 weer in evenwicht zal zijn. Het zal echter tot 2026 duren voordat de wereldeconomie weer hersteld zal zijn. 

De planetaire boodschap van Jupiter heeft altijd met geloof en visie te maken, maar nu gaat het om aardse spiritualiteit, en o.a. de verhouding tussen lichaam en geest. In Steenbok staat Jupiter met beide voeten op de grond en Jupiter’s kosmische boodschap is zowel praktisch als nuttig.

Er is ook hoop door de invloed van Jupiter in Steenbok, want de Grote Weldoener herstelt het karmische machtsevenwicht in de wereld. Integriteit, persoonlijke ethiek en correct handelen zal de beste weg zijn om doelstellingen op middellange en lange termijn te garanderen. 

Saturnus heeft inmiddels het aardse Steenbok tijdelijk verlaten is het luchtruim van Waterman binnengetreden. (N.B.: Door retrogradewerking keert Saturnus van augustus 2020 tot medio december 2020 terug naar Steenbok). Waterman wil de toekomst in en door de invloed van Saturnus in Waterman zien we dat nieuwe technologische oplossingen worden gecreëerd om onze wereldwijde zorgen aan te pakken.

Saturnus op de begingraad in Waterman staat de hele maand april 2020 vierkant op Uranus in Stier. Dit creëert een sfeer van verlangen naar eenheid en saamhorigheid, maar ook een onstuitbare behoefte aan vrijheid en autonomie. 

Een ambitieuze periode voor de Waterman, Ram, Leeuw, Weegschaal en Boogschutter, maar voor Stier en Schorpioen kan deze echter een periode van frustratie zijn.

Mars versterkt tot 13 mei 2020 Saturnus in Waterman. Waterman is een ‘vast’ teken, dus er zal deze maand niet veel veranderen aan de bestaande situatie. Radicale oplossingen zullen dit voorjaar en zomer van 2020 toch de beste optie blijken te zijn.

De samenwerking van Mars en Saturnus in Waterman kan echter ook de katalysator zijn tot een verdere wereldwijde verspreiding van het virus en zal in april 2020 leiden tot meer gesloten grenzen, quarantaines, verscherpte regelgeving of andere beperkende activiteiten. Er komen meer regels om te kunnen reizen (specifiek voor vliegverkeer) en bijeenkomsten.

Te midden van deze wereldwijde pandemie, moeten we het fysieke contact met anderen beperken, maar nu we noodgedwongen afstand moeten bewaren, groeit ook de waardering van onderlinge verbindingen en het “wij-samen-gevoel”

Dit “wij-samen-gevoel” wordt nu extra versterkt door de transit van Venus in Tweelingen. 

Venus in Tweelingen in april 2020 verwijst naar een groeiend verlangen naar samenzijn, saamhorigheid en vriendschap. 

De reis van Venus door Tweelingen begint op 4 april 2020 en duurt door retrogradewerking wel tot 7 augustus 2020! 

Op 8 april 2020 staat ook Mars in Waterman vierkant op Uranus in Stier. Gelukkig is dat maar eens per jaar, want dit tegendraadse spanningsaspect kan gepaard gaan met frictie en oproer. 

Het gaat om tijdens de crisissituatie toch de individualiteit te kunnen verdedigen.

Op 8 april 2020 is het ook Volle Maan in Weegschaal. 

De eerste Volle Supermaan na de Lente-equinox staat in het teken Weegschaal, het teken van Relatie en Balans, Liefde en Harmonie. De Volle Maan is vierkant Jupiter en Pluto in Steenbok, dus het gaat niet alleen over het vinden van evenwicht, maar ook over eerlijkheid en verantwoordelijkheid naar jezelf en naar anderen. 

Lees verder over deze Volle Maan onder NIEUWS op deze website.

Op Eerste Paasdag 12 april 2020 verschuift onze snelle boodschapper Mercurius in het Lenteteken Ram. 

Mercurius blijft tot 27 april 2020 in Ram! Met Mercurius in het teken van de Strijder zijn we openhartiger en zelfverzekerder naar buiten toe gericht bereid om voor ideeën te vechten, maar is ook een impulsieve kracht. Alleen positieve gedachten leiden tot goede resultaten!

Vanaf 20 april 2020 reist de Zon door het aardeteken Stier en op 23 april 2020 begint de Ramadan. 

Het is dan Nieuwe Maan in het Aardeteken Stier, tijd om geaarde energie in ons leven te brengen. Deze Nieuwe fase van de Maan biedt ons de mogelijkheid om in overeenstemming te komen met het ZELF en de richting die we moeten gaan in dit leven. 

De Nieuwe Maan is conjunct Uranus in Stier. Het brengt ons positieve energie en creatieve oplossingen voor de meest uiteenlopende problemen en brengt een ongekend gevoel van verbondenheid met zich mee.

Lees meer over deze Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

Pluto reist sinds december 2008 door Steenbok en blijft daar tot eind 2024. 

Hoe langer Pluto door een bepaald dierenriemteken loopt, hoe sterker de veranderingen zich op Aarde manifesteren.

Er komt een storm van transformatie aan. Pluto in het kardinale teken Steenbok manifesteert fundamentele veranderingen en transformaties en zet de deur wagenwijd open voor nieuwe kansen. Pluto in Steenbok gaat over instellingen en de maatschappelijke structuren.

Welke maatschappelijke structuren blijven overeind of wat komt ervoor in de plaats?

Vanaf 25 april 2020 gaat Pluto in Steenbok retrograde. De kracht van Pluto wordt tijdens deze periode tot 3 oktober 2020 nog intenser dan deze al is. Pluto retrograde is een krachtige periode van bijna zes maanden waarin oude patronen en alles wat verborgen en verouderd is, zal worden losgelaten. 

Tijdens deze periode wordt de onderste steen bovengehaald. 

Kwesties die te maken hebben met macht of machtsmisbruik zullen tijdens deze periode op de voorgrond treden.

Vanaf 27 april 2020 reist Mercurius door Stier en wordt de aandacht gericht op het oplossen van praktische zaken. Er worden realistische, duurzame en haalbare plannen voor de toekomst gemaakt.

In mei 2020 verhuist de Noordknoop van Kreeft naar Tweelingen en dan zal onze collectieve aandacht gericht zijn op hoe we communiceren, waar onze prioriteiten liggen, hoe informatie zich verspreidt en hoe we feiten onderscheiden van fictie. 

Waarom is er zoveel haat verspreid? Waarom is er zoveel angst onder de mensheid?

Tijd om onze verantwoordelijkheid te nemen en onze planeet Aarde te genezen en te zuiveren van hebzucht en manipulatie. 

Laten we ons met liefde en waarheid wapenen om angst, misleiding en onwaarheden te weerstaan.

Op naar een betere wereld.

Ik wens iedereen kracht en genezing toe!

error: Content is protected !!