Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Vissen december 2017

Algemeen
De meeste planeten staan in deze periode aan de bovenzijde van de Vissen-horoscoop, de noordelijke sector. De buitenwereld.
De planetaire verschuiving van het Oosten naar het Westen wordt deze maand steeds duidelijker. De focus ligt in het komende halfjaar op persoonlijke kracht en onafhankelijkheid.
Je kunt onafhankelijk van anderen je eigen koers bepalen in december 2017.
Jupiter in Schorpioen is de Vissen goed gezind en dat betekent een jaar lang kans op groeimogelijkheden. In de persoonlijke geboortehoroscoop is te zien waar deze groei plaatsvindt. Kijk maar in het Huis met Schorpioen op de cusp!

Liefde en Relaties
De single Vissen voelt zich deze maand aangetrokken tot een partner die een bijdrage kan leveren aan de professionele groei. De liefde is deze maand te vinden in de werkomgeving, op vergaderingen, je sociale netwerk, seminars, exposities, feestjes met collega’s en invloedrijke mensen.
Aan het begin van de maand hebben vrienden jouw goede raad nodig bij liefdesproblemen of vrienden geven jou het advies dat je nodig hebt. December 2017 staat in het teken van de liefde. Blijf niet thuis, maar ga er op uit. Mars reist tot en met 9 december 2017 door jouw Huis van Intimiteit. De invloed van Mars stimuleert bij het overwinnen van remmingen in de intieme relatie met je partner. Dus wees niet bang. Durf te laten zien wie je bent en wat je voelt. Mercurius retrograde in het vurige Boogschutter brengt deze maand opmerkelijke ontwikkelingen en onthullingen over relaties. Deze ontwikkelingen brengen je in verwarring. Met de Zon in Steenbok is de laatste week van december 2017 een waar feestje voor de liefde en je sociale leven.
Vanaf 21 december 2017 reist Saturnus door jouw Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid. Tot begin 2020 leer je jezelf kennen door anderen. Vertrouw je op je eigen wijsheid of op de mening van de ander? Tijdens deze jaren zul je merken dat vrienden uit je leven verdwijnen door verhuizing, scheiding of anderzijds. In ieder geval gaat Saturnus de Vissen leren op zichzelf te vertrouwen. Er komen andere mensen in je leven die jou zullen vergezellen op je levenspad.

Familie en Huis
De Volle Maan van 3 december 2017 valt in jouw Huis van Familie en Huis. In de komende twee weken zijn er veranderingen met betrekking tot je huis en familie. Een verhuizing, renovatie, nieuw interieur. In ieder geval een aantal veranderingen op en rond het huis. Het is een komen en gaan van mensen bij jou thuis. Een periode van plezier en de opwinding om een feestje te organiseren en nieuwe mensen te ontmoeten. De Volle Maan brengt dus verandering op het thuisfront, dus een nieuw avontuur! Je hebt behoefte aan meer persoonlijke ruimte. In deze periode gaat het om jou. Jouw persoonlijke ontwikkeling. Jouw carrière. Je bent in staat om het spirituele en materialistische redelijk goed in balans te brengen.
Het is mogelijk dat je een reis gaat maken of andere woonruimte gaat zoeken. Wat je ook kiest, je doet het om jezelf te (her)vinden. December 2017 is de maand bij uitstek om het contact met je (schoon) familie en vrienden te verstevigen. Maak het gezellig en nodig je familie en vrienden uit om ze te bedanken voor hun steun in het afgelopen jaar.

Carrière
De Zon in jouw Huis van Carrière verhoogt in de eerste drie weken van december 2017 je kansen op de arbeidsmarkt en laat gunstige studiemogelijkheden zien. De retrograde Mercurius in Boogschutter laat deze maand zien dat het nodig is om carrièreplannen en lange termijnplannen te visualiseren en te herzien. De Nieuwe Maan van 18 december 2017 valt in jouw Huis van Carrière en Bestemming. Het planetaire recept voor succes in je carrière! De zakelijke vooruitzichten zijn gunstig voor de Vissen. Een grote kans op promotie of nieuwe baan, een nieuwe overeenkomst, nieuwe onderhandelingen, een nieuwe klant of meer opdrachten. Een belangrijk project waar je een tijdje geleden mee bent begonnen ziet deze maand het levenslicht. Nieuwe ontwikkelingen in jouw carrière kunnen intens zijn en en de prestatiedruk kan hoog zijn. Je kunt het tempo amper bijbenen. Neem echter wel de tijd om je omgeving te observeren en goed te luisteren. De indruk die je op anderen maakt en wat er over je wordt gezegd weerspiegelt in hoge mate jouw persoonlijke en sociale status. Neem maatregelen om je imago op te poetsen. Neem ook de tijd om voor jezelf de volgende vraag te beantwoorden: Wat betekent succes voor mij?

Financiën
Financieel gezien in december 2017 een grillige maand.
December 2017 is een maand van financiële verplichtingen en rechtzetten van eerder gemaakte financiële keuzes. Geld groeit niet aan de bomen, maar je bent in staat om nu de juiste financiële beslissingen te nemen waardoor je straks toch tevreden terug kunt kijken.
Jouw financiële planeet is Mars. Mars verblijft tot 9 december 2017 in jouw Huis van Gedeelde Financiën. Jouw echtgenoot, echtgenote, geliefde of zakelijk partner is dan van groot belang bij de hoogte van jouw inkomen.
Geld komt deze maand binnen door de vaste baan, loonsverhoging, uitkering, beloning en hulp van familieleden. Vanaf de Winterzonnewende zullen vrienden en sociale contacten jou financieel behulpzaam kunnen zijn. Investeer wanneer het kan en niet omdat het zou kunnen.

Gezondheid
December 2017 is een gunstige maand voor je gezondheid. Vooral na de Winter-Equinox met de Zon in Steenbok heb je geen klagen. De Zon staat symbool voor jouw gezondheid. De Zon in het aardse Steenbok wordt dan van harte ondersteund door de weldadige Jupiter in Schorpioen.
In de eerste drie weken van december 2017 moet je oppassen voor stress en overbelasting. Je carrière vergt veel energie deze maand. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Ook met te veel sporten. Voor wie moet jij je zo bewijzen? Delegeer taken waar mogelijk. Eet niet te vet en drink veel water. Let ook op je houding.
Zorg voor voldoende slaap en ontspanning. Wat dacht je met Jupiter in Schorpioen van een welverdiende vakantie, Vissen?

Advies
December 2017 staat in het teken van carrière en sociale contacten. Je bent zo druk met alles en iedereen, dat je bijna jezelf en de liefde vergeet deze maand.
Jezelf onbaatzuchtig inzetten voor anderen, humanitaire activiteiten en sociale dienstverlening kan in jouw voordeel zijn voor de groei van jouw carrière.
Carrièregroei kan worden vergroot door je kennisbasis te verbeteren door middel van training reizen en gerichte studie. In de tweede helft van december 2017 krijg je een inzicht dat jou zal helpen om een probleem op te lossen.
Jouw carrière maakt grote sprongen, maar laat ook veel uitdagingen zien. Veranderingen op het werk zijn gunstig in december 2017, maar eisen wel hun tol. Neem tijdig afstand, Vissen. Loop je zelf niet voorbij. Er is maar een jij.

error: Content is protected !!