Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Oktober 2022 is een overwegend stabiele, maar ook veelzijdige maand.
De meeste persoonlijke planeten staan nog aan de linkerkant van de Maagd-horoscoop en dat betekent dat je op eigen innerlijke kracht mag vertrouwen. Met jouw vastberadenheid past de wereld zich aan jou aan in plaats van andersom. Het gaat nu om jou, jouw geluk. Je wilt het beste uit jezelf halen! De focus ligt in oktober 2022 op financiën, privé-leven en relaties.

Liefde en Relaties
Het laatste vierkant tussen Saturnus en Uranus in de eerste helft van oktober 2022 daagt je uit om eerlijk te zijn en je voor te bereiden op een hectische periode.
De Volle Maan in Ram van 9 oktober 2022 valt in jouw Huis van Relaties. Niet alleen in je privé-leven leeft het thema verbondenheid en intimiteit, maar ook in je sociale kring en zakelijk leven worden er nieuwe verbintenissen gesloten of verbroken. Het kan een eind of een begin zijn. Wat er ook gebeuren zal, het einde of begin is voor alle partijen een nieuwe weg.
In de eerste drie weken van oktober 2022 reizen de Zonen Venus samen door Weegschaal. De conjunctie van Venus en de Zon op 21 oktober 2022 is de prelude naar het eerlijke antwoord dat Weegschaal over vertrouwen, intimiteit en seksualiteit. Relaties kunnen tot teleurstellingen hebben geleid en het is aan jou om te bepalen of je door wilt gaan of ermee wil stoppen. Het gaat erom wat jij wil en niet wat de ander graag zou willen.
Veranderingen aanbrengen of toch die lang uitgestelde breuk? Met de Totale Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 maak je pas de definitieve beslissing.

Familie en Huis
Samenzijn en samenwerking is het thema van 2022 en dat geldt ook voor het gezin. Jezelf terugtrekken op een eenzaam eilandje is dus geen optie. Het gaat over wederzijds respect en je verlangens niet boven de belangen van anderen stellen, en dat zeker in oktober 2022.
De retrograde Saturnus in Waterman in het 5e Huis van Liefde kan echter een uitdaging zijn. Weegschaal kan een geliefde onder druk zetten om zich te settelen, een verbintenis aan te gaan of de partner kan druk uitoefenen op de Weegschaal om duidelijke keuzes te maken.
Met de retrograde Saturnus in het 5e Huis is er sprake van een ouder/kind-dynamiek en dan kan gezinsuitbreiding ook een issue zijn. Probeer water bij de wijn te doen.
Vanaf 23 oktober 2022 gaat Saturnus weer direct en komt er weer rust in huis en de familie.
Er breekt een gunstige periode aan voor Weegschaal ook al kan een relatie worden beëindigd.

Carrière
Qua werk zal het begin van oktober 2022 rustig en veelbelovend zijn. Dit is een goed moment om te investeren in een groot project of om je eigen bedrijf te starten. Als u twijfelt, hoeft u alleen maar niet willekeurig te handelen.
Oktober 2022 is ook een geweldige maand om onderhandelingen te voeren en evenementen te plannen met Mercurius vanaf 11 tot 23 oktober 2022 in Weegschaal.
De Gedeeltelijke Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 kan echter een wissel trekken op je carrière. Zelfs jouw heersende planeet Venus in Schorpioen van 24 oktober tot 16 november 2022 kan daar weinig aan veranderen. In de carrière zijn er onduidelijkheden of is er sprake van een lastig project dat uitgesteld wordt, maar uiteindelijk komt het wel goed.
De laatste tien dagen van oktober 2022 zijn cruciaal deze maand. Belangrijk is dat je een goed plan hebt. De mate van voorbereiding kan een veelbelovend project maken of breken, Weegschaal. Samenwerking met management of collega’s blijft de sleutel naar succes.

Financiën
De Noordknoop blijft tot medio juli 2023 in Stier, dus tot die tijd blijft de financiële situatie verweven met het verleden en het rechtzetten van zaken. Er zijn door de invloed van de Zuidknoop grote uitgaven waardoor je banksaldo schommelt. De gedeeltelijke Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 in het Huis van Financiën duidt op een verbetering van jouw financiële situatie in het komende halfjaar, de komst van financiële mogelijkheden, extra inkomsten door een financiële meevaller, meer werk, opdrachten of een lucratieve hobby. Winst kan worden behaald door kostenbesparende technieken toe te passen. Meer inkomsten leiden tot financiële stabiliteit en een veilig gevoel.
De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 (Huis van Financiën) is de kosmische poort naar een verbetering van jouw financiële situatie, de komst van financiële mogelijkheden, extra inkomsten door een financiële meevaller, meer werk, opdrachten of een lucratieve hobby in het komende halfjaar. Winst kan worden behaald door kostenbesparende technieken toe te passen. Meer inkomsten leiden tot financiële stabiliteit en een veilig gevoel.
De retrogradatie van Mars in Tweelingen vanaf 30 oktober tot 11 januari 2023 is een periode waarin Weegschaal initiatief toont om meer geld te genereren of een betalingsregeling te treffen om openstaande schulden te kunnen betalen.

Gezondheid
Oktober 2022 is wel een heel mooie maand wanneer de Zon samen reist met jouw heersende planeet Venus in Weegschaal. In de tweede helft van oktober 2022 is er zelfs een schitterende heilzame conjunctie op 21 oktober 2022 tussen de Zon en Venus en dat brengt extra vitaliteit en herstel voor de Weegschaal.
Jupiter retrograde van 30 oktober tot 22 november 2022 in Vissen (Huis van Gezondheid) wordt tijdens die periode door de Zon, Mercurius en Venus in Schorpioen ondersteund. Met deze ondersteuning mag Weegschaal rekenen op spirituele ondersteuning of de juiste medische zorg. Jupiter blijft tot 22 november 2022 retrograde in Vissen en verruilt pas vanaf 21 december 2022 het teken Vissen voor Ram.
De retrograde Jupiter keert van 29 oktober tot 20 december 2022 terug naar Vissen en deze terugkeer voelt vertrouwd en stelt Weegschaal in staat om met zichzelf in het reine te komen
Weegschaal moet in de herfstmaand oktober 2022 aandacht besteden aan de wervelkolom en neus, keel en oren. Een gunstige periode om geleidelijk aan met een dieet te beginnen, te gaan sporten en slechte gewoonten op te geven. Wees vooral terughoudend met het laten zetten van tattoos of permanente make-up.
Zorg voor regelmaat. Negeer de regels voor persoonlijke veiligheid niet tijdens een lange reis.

Advies
De terugkeer van de retrograde Jupiter naar Vissen aan het eind van oktober 2022 tot 20 december 2022 laat een rustige en nostalgische periode voor Weegschaal zien.
Toch moet je voorzichtig zijn, want sommige situaties laten een dubbele bodem zien, een bijbedoeling. Zoek naar de verborgen betekenis in alles wat je doet, kijk dwars door de omringende gebeurtenissen heen. Het vinden van wat verborgen is, zal in jouw voordeel zijn.
Jouw planeet Venus reist het grootste gedeelte van oktober door Weegschaal en dat is goed nieuws om keuzes te maken, dingen op te helderen of oplossingen te vinden voor de meest complexe situaties.

error: Content is protected !!