Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

 

 

 

 

Steenbok augustus 2019

Algemeen

Augustus 2019 is een maand van ups en downs. De focus ligt deze maand op je sociale leven, financiën, carrière, loopbaanontwikkeling, wereldse ambities en relaties.

De Verduisteringen van juli 2019 kunnen confronterend zijn, want ook deze maand zie je de gevolgen van beslissingen die vorig jaar zijn genomen. De Maansverduistering in Steenbok van 16 juli 2019 viel net als de de Zonsverduistering van 6 januari 2019 in jouw huis van Persoonlijkheid. Je bent begonnen aan een nieuwe cyclus in je leven waarbij de aandacht uitgaat naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven. Er vindt een planetaire verschuiving plaats in de Steenbok-horoscoop waarbij in het komende halfjaar de focus komt te liggen op persoonlijke kracht en onafhankelijkheid.

Liefde en Relaties

Vanaf 12 augustus 2019 tot begin januari 2020 gaat Uranus retrograde in Stier. Stier symboliseert jouw Huis van Liefde en Zelfexpressie. Een periode van plotselinge en verrassende ontwikkelingen in je liefdesleven, maar ook spanning in de vaste relaties. Je carrière of studie eist veel tijd van je, waardoor er minder tijd is voor de liefde, romantiek en vrienden. Het is goed om tijd vrij te maken voor je vrienden en je relatie. Het is een periode om na te denken wat je wil en voelt in een relatie in de liefde of vriendschap. De single Steenbok vindt de liefde in de sociale kring, op reis of spirituele of academische omgeving. Op 25 augustus 2019 is Venus conjunct Mars en dat is een perfecte dag voor een date! Op 31 augustus 2019 is de Nieuwe Maan in Maagd driehoek de retrograde Uranus in Stier en dat is de beste dag voor een feestje!

Familie en Huis

Augustus 2019 laat voor familie en huis een wat gecompliceerde maand zien.

De relatie met je partner kan onder druk staan en dat heeft te maken met ontwikkelingen in je carrière, waardoor er minder tijd is voor je privéleven. Het is raadzaam om toch zoveel mogelijk tijd vrij te maken. Een stabiele thuisbasis is immers de onmisbare pijler onder een succesvolle carrière! Probeer kleine meningsverschillen in de kiem te smoren voordat iets uit de hand loopt.

Carrière

Augustus 2019 laat goede zakelijke betrekkingen met het buitenland zien, dus ook een gunstige maand voor buitenlandse reizen en zakelijke reizen. In de eerste helft van augustus 2019 is er goed nieuws. Saturnus is de planeet die met Steenbok verbonden is. Saturnus is retrograde in Steenbok, dus dat vertraagt en schept onduidelijkheid over het pad dat gevolgd moet worden. Succes in de carrière is alleen mogelijk met de hulp en steun van je familie.

De Nieuwe Maan van 30 augustus 2019 laat zien dat je carrière een nieuwe wending gaat nemen door een studie, nieuwe interesse, toepassing van nieuwe vaardigheden, een buitenlandse reis of bezoek uit het buitenland. Door de energie van de Nieuwe Maan wil je je alleen bezighouden met ervaren en invloedrijke mensen die jou verder kunnen helpen op je carrièrepad, want jij hebt met de Zon, de Maan, Mercurius, Venus en Mars in Maagd een doel voor ogen.

Financiën

De Nieuwe Maan van 1 augustus 2019 valt in jouw Huis van Gedeelde Financiën. Deze Nieuwe Maan kan duiden op een gunstige gerechtelijke uitspraak, uitkering of uitbetaling, bonussen en provisies. Een nalatenschap is mogelijk of je laat zelf een testament opstellen zodat alles goed geregeld is. Een gunstige periode om je te richten op het opstellen van een budgetplan, spaarplan of een begroting, het voeren van zakelijke onderhandelingen of ondertekenen van winstgevende contracten voor een lange termijn project dat te maken heeft met duurzaamheid en innovatie.

De Volle Maan in Maagd van 15 augustus 2019 valt in jouw Huis van Financiën. Dit laat voor de tweede helft van augustus 2019 meer geld zien door salarisverhoging, een andere baan of meer omzet in je onderneming. In de eigen onderneming zijn er nog losse financiële eindjes die aan elkaar moeten worden geknoopt. De tijd is gekomen om belangrijke financiële beslissingen te nemen zoals bezuinigen of financiële maatregelen te treffen. De Volle Maan ook laat een voltooiing zien op financieel gebied of dat er iets afgerond moet worden.

Gezondheid

De grote Weldoener Jupiter in Boogschutter is vanaf 11 augustus 2019 weer direct in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn.

De directe Jupiter in Boogschutter is voor de Steenbok een helende en intuïtieve fase waarin je jezelf kunt bevrijden van zelfdestructieve neigingen, diepgewortelde angsten en schuldgevoelens.

Deze maand kan je gezondheid wat delicaat zijn. Je moet goed voor jezelf zorgen.

Voldoende nachtrust, een gezond en gevarieerd dieet en voldoende beweging.

Wanneer een situatie je teveel wordt, ga dan een eind wandelen in de bossen en vul je longen met  de zuurstof van Moeder Aarde. Voldoende rust en beweging is nodig om je immuunsysteem te versterken.

Advies

De sleutel van een goede gezondheid heb je voor het grootste gedeelte in eigen handen.

Probeer je stressniveau te verminderen, om mentaal en fysiek gezond te blijven.

Op 31 augustus 2019 is de Nieuwe Maan in Maagd driehoek de retrograde Uranus in Stier en dat is de beste dag voor een feestje of een date!

Los problemen in je privé-leven op en laat deze niet uit de hand lopen.

error: Content is protected !!