Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
Jaarhoroscoop Waterman 2021

Algemeen
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 14 december 2020 viel voor Waterman in het elfde Huis. De eerste helft van 2021 staat hiermee in het teken van het sociale leven en maatschappelijke betrokkenheid. Het verbreden van het sociale netwerk of aansluiten bij een humanitaire organisatie of groep is van invloed op de toekomst van Waterman.
Met Jupiter en Saturnus samen in jouw teken Waterman is het thema groei in 2021!
Jupiter in Waterman wil meer, Jupiter in Waterman wil beter, Jupiter in Waterman wil het beste.
Jupiter in Waterman is het begin van een geheel nieuwe 12-jarige cyclus van innerlijke groei op weg naar een nieuwe realistische en sterke jij. Saturnus in Waterman kijkt over je schouder of je wel al die oude gedragspatronen loslaat die jou niet dienen bij die innerlijke groei, dus herstructurering blijft wel het thema!

Liefde en Relaties
De Volle Maan in Maagd van 27 februari 2021 (achtste Huis van de Ziel) gaat over het vinden van evenwicht in geven en nemen als het gaat om veiligheid, zekerheid en intimiteit in een intieme relatie. De transit van Mars in Tweelingen van 5 maart tot 23 april 2021 (Huis van Liefde) maakt strijdvaardig, passioneel, expressief en competitief, dus Waterman wil veroveren en liefhebben.
Tussen april en mei 2021 zijn er spanningen in de relatie, het is goed om dan open te communiceren of een korte vakantie plannen. Van 5 mei tot 11 juli 2021 reist Mercurius door Tweelingen en dat is de perfecte periode voor een romantische vakantie.
Met de transit van de Zon in Tweelingen van 21 mei tot 21 juni 2021 (Huis van Liefde) is er een sterk verlangen naar vrijheid. Dit kan het begin zijn van een romantisch avontuur.
De Maansverduistering in Boogschutter van 26 mei 2021 valt in jouw Huis van Vriendschappen.
Jouw vriendenkring wordt in de komende zes maanden uitgebreid, maar een vriendschap kan ook worden verbroken of er zijn ontmoetingen die voor de toekomst van grote waarde zijn.
De Zonsverduistering in Tweelingen van 10 juni 2021 valt in jouw Huis van Liefde en Romantiek.
In de komende zes maanden betekent deze kosmische poort het begin of het einde van een liefdesrelatie. Een nieuwe liefde, maar ook meer toewijding, een verbintenis of verdieping van een bestaande relatie of een abrupte verandering in je liefdesleven.
Van 12 juni tot 29 juli 2021 reist Mars door Leeuw (Huis van Relaties) en tijdens deze competitieve periode heeft Waterman het gevoel zichzelf te moeten verdedigen en bewijzen in een relatie, zowel privé als zakelijk. Spanningen dus in de relatie of in de samenwerking en moeite met het sluiten van compromissen. Ga conflicten dan zoveel mogelijk uit de weg.
De transit van de Zon door Leeuw van 23 juli tot 22 augustus 2021 (Huis van Relaties) geeft meer inzicht in jezelf door intieme contacten met de ander, privé of zakelijk. Goede periode voor samenwerking, om onafhankelijk advies in te winnen, ook het sluiten van een zakelijk partnerschap, huwelijk of geregistreerd partnerschap.
De directe reis van asteroïde Juno in Boogschutter van 3 augustus tot 14 november 2021 laat een hereniging met vrienden zien en meerdere sociale evenementen.
Van 1 augustus tot 21 december 2021 reist asteroïde Ceres in Tweelingen door het Huis van Liefde en dat kan tot problemen leiden. Een oude vlam kan weer oplaaien, maar de tijd heeft niet stil gestaan. Ceres helpt Waterman om je uit de droom te helpen die ooit was.
De transit van Venus in Weegschaal van 17 augustus tot 10 september 2021 is een aangename periode voor vakantie en verrassende ontmoetingen met vrouwen, mensen met een andere cultuur of nationaliteit of met een filosofische levenshouding.
Venus in Boogschutter reist van 8 oktober tot 5 november 2021 door het Huis van Vriendschappen is een gezellige sociale periode. Liefde wordt vriendschap en vriendschap wordt liefde via groepsactiviteiten en het delen van interesses. Een romance wordt in eerste instantie gekenmerkt door een sterk gevoel van kameraadschap.
De Zonsverduistering in Boogschutter van 4 december 2021 valt in het Huis van Vriendschappen en duidt op een belangrijke nieuwe verbintenis binnen je sociale kring, die zowel zakelijk als privé van grote betekenis is voor de toekomst. Het begin een halfjaarlijkse periode waarin samenwerking het sleutelwoord zal zijn, zowel in de liefde, vriendschappen als in zakelijke verbintenissen.

Carrière
Het jaar 2021 zit vol verrassingen voor de Waterman, wel ups en downs. Wat er ook op je pad komt, het is goed om deze kansen met moed en wijsheid tegemoet te treden. Het jaar 2021 laat over het algemeen een einde zien van oude projecten en het begin van nieuwe projecten en bedrijfsuitbreiding, vooral in het buitenland. Gemiddelde resultaten voor studenten, in september 2021 kan Waterman goede studie resultaten tegemoet zien, vooral technische sector, media, informatietechnologie, publicatiesector en architectuur.
Van 9 januari tot 15 maart 2021 reist Mercurius door Waterman. Antwoorden komen op vragen waar je eerst je hoofd over brak. Tijdens deze krachtige, efficiënte en mentale periode van woorden, ideeën en feiten en cijfers kun je beter evalueren en direct communiceren. Wel is het moeilijker om het denkproces uit te schakelen, dus probeer tijd te vinden om te ontspannen.
Met Mars in Kreeft vanaf 24 april 2021 tot 11 juni 2021 wil Waterman zichzelf profileren als leider door het tonen van nieuwe initiatieven en organisatorische verbeteringen op de werkvloer.
Van 5 mei tot 11 juli 2021 reist Mercurius door Tweelingen en legt een krachtige mentale connectie met je creatieve zelfexpressie! De perfecte periode om nieuwe mensen te ontmoeten, voor een vakantie of creatieve projecten of spelenderwijs je ideeën in aardse vorm gieten of het analyseren van verschillende projectopties (persoonlijk en professioneel), dus een andere baan is mogelijk. Geen overhaaste beslissingen nemen, want Mercurius gaat retrograde van 29 mei tot 21 juni 2021. Een beslissing nemen na die periode, eerst evalueren en nadenken.
Van 12 tot 28 juli 2021 reist Mercurius door Kreeft (Huis van Werk) en dat is de perfecte periode om ideeën te toetsen aan de praktijk. Plan niet teveel afspraken, neem voldoende tijd voor jezelf.
Het is een uitstekende periode om te solliciteren, van to-do lijstjes afwerken, rekeningen betalen en opruimen en te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving. Wel meer kans op ruzie op het werk, vanaf september 2021 komt er meer stabiliteit.
De transit van Venus in Schorpioen van 11 september tot 7 oktober 2021 (Huis van Carrière) is een gunstige periode voor financiële en zakelijke onderhandelingen en sociale activiteiten. Tijdens deze periode is Waterman hoogst charmant en dat is bevorderlijk voor je carrière, dus meer kansen door samenwerking en netwerken.
Van 27 september tot 17 oktober 2021 is Mercurius retrograde in Weegschaal en dat kan leiden tot vertragingen bij de verwerking van belangrijke documenten en cijfers, publicaties en internationale reizen.
De directe reis van asteroïde Juno in Boogschutter van 1 augustus tot 14 november 2021 is een geweldige periode om te netwerken, zakelijke reizen en waardevolle zakelijke contacten te leggen.
De transit van Mars in Schorpioen (Huis van Carrrière) van 31 oktober tot 13 december 2021 is een periode van focus op carrièredoelen, onafhankelijkheid en ambitie. Een goed moment om als zelfstandig ondernemer een bedrijf te starten, voor een leidende positie, overdracht of met een nieuw project van start te gaan. Dit is een buitengewoon krachtige positie om hogerop te komen.
De transit van de Zon in Boogschutter van 23 november tot 21 december 2021 is een geweldige periode voor teamwork of collectieve projecten en evenementen of de erkenning te krijgen voor je inzet.

Financiën
Door de transit van de Zon in Vissen van 19 februari tot 20 maart 2021 (Huis van Financiën) wil Waterman een betere controle over zijn of haar leven door de aanschaf van verrijkende materiële en geestelijke zaken. Ook een periode van meer inkomsten door salarisverhoging, kredieten, dividend, verkoop van onroerend goed of andere activa.
De retrograde asteroïde Vesta in Maagd (Huis van Gedeelde Bronnen) van 20 februari tot 20 april 2021 kan leiden tot financieel wantrouwen in de familie of medewerkers of een crisis die tot wat geldverlies leidt.
Het onderhoud aan je huis is kostbaar in 2021 (vanaf september 2021) en dat kan stress veroorzaken. Naaste familieleden zoals broers en zussen verwachten financiële ondersteuning.
De Volle Maan in Maagd van 27 februari 2021 gaat over financiële aangelegenheden van je huwelijkspartner, zakelijk partner of geliefde. Het aangaan van financiële partnerschappen en financiële overeenkomsten worden door de Volle Maan begunstigd vanaf dit moment tot medio volgende maand. Waterman ziet met deze Volle Maan de financiële resultaten zoals dividenduitkering of rendement vanuit beleggingen, maar ook afbetalen van schulden of financiële regelingen. Het gaat om het vinden van evenwicht bij financiële afhankelijkheid.
De Nieuwe Maan in Vissen van 13 maart 2021 (Huis van Financiën) duidt op financiële mogelijkheden, salarisverhoging of zakelijk buitenkansje, promotie of een lucratieve aanbieding.
De tijdelijke transit van Jupiter in Vissen van 14 mei tot 28 juli 2021 (Huis van Financiën) is een gunstige financiële transit door een geweldig aanbod, plotseling meevaller, giften van derden, verkoop van een huis, loterij, cadeaubonnen of beloning. Vertrouwen voor de toekomst! Waterman is dan wel geneigd om meer geld te spenderen, dus ga wel verstandig met geld om.
Financiële investeringen moeten met de nodige voorzichtigheid worden gedaan.
Vanaf 20 juni tot 28 juli 2021 is Jupiter retrograde in Vissen (Huis van Financiën) en dat kan de oorzaak zijn van vertragingen en beperkingen op financieel gebied. Voorkom verspilling en impulsieve aankopen tijdens deze periode.
Vanaf 30 december 2021 tot 10 mei 2022 reist Jupiter rechtstreeks door Vissen en dat is een gunstige financiële periode, waardoor Waterman ruimer in zijn of haar financiële jasje komt te zitten. Pas op met je financiën, je bent geneigd op te grote voet te leven.
Jouw financiële positie geeft uitzicht op een hoopvoller tijd met een sterk vertrouwen naar het jaar 2022 en het welslagen bij alles wat je onderneemt. Neptunus is jouw planeet van het Geld. Neptunus in Vissen blijft tot eind januari 2026 tot in jouw Huis van Financiën en dat maakt het moeilijk om controle over je financiën te houden. Het is goed om in 2021 hiermee rekening te houden. Blijf realistisch en niet te goed van vertrouwen als het om geld gaat.

Familie en Huis
De transit van Mars in Stier van 7 januari 2021 tot 4 maart 2021 is een drukke periode van huiselijke activiteiten zoals reparaties, een metamorfose van je huis of familie activiteiten.
Waterman kan tijdens deze periode defensief en beschermend reageren en de leiding willen nemen over het huis en familie. Het zal niet meevallen om tot overeenstemming te komen met gezinsleden of familie. Ook heeft Waterman meer persoonlijke ruimte nodig in de thuissituatie.
Van 21 februari tot 8 mei 2021 reist asteroïde Ceres door Ram (Huis van Communicatie). Dit is een gunstige periode om een boek te lezen of te schrijven, een cursus te volgen en gezellige uitstapjes met personen uit je naaste omgeving.
De transit van Mars in Tweelingen van 5 maart tot 23 april 2021 (Huis van Liefde) maakt strijdvaardig, expressief en competitief. Een energieke, creatieve transit voor activiteiten met kinderen, hobby’s of sport, spel en recreatie!
Met de transit van Mercurius in Stier van 20 april tot 4 mei 2021 gaat de aandacht uit naar persoonlijke zaken, familie, kindertijd, problemen rond je huis, familie, persoonlijke verleden en geliefden. Ook een goed moment voor een verhuizing, de aanschaf en installatie van elektronische apparatuur in huis, ook computers en communicatie-apparatuur.
Van 9 mei tot 31 juli 2021 reist asteroïde Ceres door Stier en tijdens deze transit vindt Waterman het heerlijk om voor vrienden te koken en het huis open te stellen voor iedereen die een luisterend oor kunnen gebruiken.
De ringvormige Zonsverduistering in Tweelingen van 10 juni 2021 is de kosmische poort naar meer toewijding met kinderen, een verbintenis of verdieping van de ouder-kind relatie of gezinsuitbreiding in de komende zes maanden.
Kinderen boeken mooie resultaten met studie, maar zijn vatbaar voor afleiding. Let hierop.
De gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 heeft direct betrekking op je huis en familie. Deze Maansverduistering brengt in het komende halfjaar onuitgesproken boosheid en negatieve aspecten in de familiesfeer naar buiten, maar helpt wel een oplossing te vinden om een slepende situatie met een moeder of moederfiguur te herstellen. Er kan in de komende zes maanden sprake zijn van een beter betaalde baan waardoor het noodzakelijk is om te verhuizen. Ook is het mogelijk dat je met je gezin op reis gaat, dat er een verzoening plaatsvindt of dat er een heuglijk feit te vieren is in de familie.
De omslag van de Noordknoop naar Stier vanaf 1 februari 2022 geeft aan dat de energie van Waterman vanaf dat moment tot medio juli 2023 gericht is op het creëren van een emotionele veilige toekomst door het bouwen of kopen van een huis en de familieband te versterken. Een verhuizing in 2022 kan leiden tot de oplossing van huiselijke problemen.

Gezondheid
Vanaf 9 januari tot 15 maart 2021 reist Mercurius door Waterman en deze mentale periode maakt helder en alert.
Vooral vanaf 21 februari 2021 gaat Mercurius in Waterman weer direct na retrograde (30 januari tot 20 februari 2021) en dat is bevorderlijk voor herstel na operatie of ziekte, depressie of burn-out.
De retrograde Pluto in Steenbok van 27 april tot 5 oktober 2021 (Huis van Loslaten en Kosmische Bewustzijn) maakt Waterman bewust van de oorzaak van verborgen ziekte of trauma’s en beperkende overtuigingen uit het verleden en het belang van vergeving en psychologische healing Het onbewuste wordt bewust.
De retrograde Saturnus in Waterman van 23 mei tot 10 oktober 2021 richt de blik naar binnen, want Waterman is zo bezig met de externe wereld, dat hij of zij zich niet bewust is wat er zich binnen in jezelf afspeelt. Veel van wat je van jezelf denkt is conditioneel, aangeleerd en aangepraat.
De retrograde Saturnus in Waterman wijst zowel op de herziening en noodzaak van loslaten van van de zelfopgelegde beperkingen. Het kan zijn dat Waterman tijdens deze retrograde Saturnus last heeft van de onderbenen en beendergestel.
Door de invloed van Jupiter in Vissen van 14 mei tot tot 28 juli 2021 (Huis van Financiën) ervaar je meer zelfrespect en eigenwaarde.
De transit van de Zon in Kreeft van 22 juni tot 22 juli 2021 (Huis van Gezondheid) gaat over plichten en verantwoordelijkheden in het dagelijks leven en de eisen die je aan jezelf stelt. Onderzoek je werkwijze en breng verbeteringen aan op zoektocht naar een gezondere levensstijl. Van 12 tot 28 juli 2021 reist Mercurius door Kreeft (Huis van Gezondheid) en dat is de perfecte periode voor een medische check-up of toepassingen om je werkplek veiliger en gezonder te maken.
Van 29 juli tot 17 oktober 2021 is Jupiter retrograde in Waterman en daardoor kan Waterman last hebben van endocriene (hormonale) systeem, de lever en de bloedsomloop. Let op je voedingspatroon, vermijd excessen in eten en drinken.
De Volle Maan in Waterman van 22 augustus 2021 is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven.
Het geeft jouw persoonlijkheid en vitaliteit een geweldige boost.
In oktober 2021 beginnen Saturnus en Jupiter aan hun directe traject in Waterman (respectievelijk op 11 en 18 oktober 2021) en dat voelt voor Waterman als een ware opluchting op mentaal en emotioneel vlak.
Vanaf 15 november 2021 reist asteroïde Juno door Steenbok (Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn) en dat geeft aan dat nare gebeurtenissen uit het verleden met spiritualiteit overwonnen kunnen worden, dus gunstige periode voor een retraite of spirituele healing.
Vanaf 19 december 2021 tot 28 januari 2022 is Venus retrograde in Steenbok. Een periode voor Waterman om door vergeving, mededogen en zelfbewustzijn in het reine te komen met zichzelf en het verleden.
Met Jupiter in Waterman is het niet alleen innerlijke groei, maar moet Waterman het hele jaar 2021 ook rekening houden met gewichtstoename!

Advies
Het jaar 2021 is jouw jaar. De Jupiter/Saturnus conjunctie in Waterman van eind december 2020 is rechtstreeks van invloed op de Waterman.
Een kosmische wedergeboorte en regeneratie voor Waterman als voorbereiding voor de transit van Pluto in Waterman vanaf 22 januari 2024.
Op 26 maart 2021 is de conjunctie Zon/Venus in Ram en deze dag is perfect om een wens in vervulling te laten gaan of een persoonlijk verlangen op een gestructureerde manier waar te maken.
De Volle Maan in Waterman van 22 augustus 2021 valt in jouw Huis van Persoonlijkheid en is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven.
Pas op met de volgende data: 17 februari 2021, 14 juni 2021 en 24 december 2021, want dan staat Saturnus in Waterman vierkant op Uranus in Stier. Waterman en Uranus….dus speciaal voor Waterman wachten dan uitdagingen met naaste familieleden, school of buurt waar je woont, er staan dan grote veranderingen op stapel.
Saturnus is de wegvoorbereider voor nieuwe groei, dus herstructurering blijft wel het thema!
Het voelt alsof je helemaal opnieuw moet beginnen en misschien wordt een relatie verbroken, wanhoop niet. Het gaat nu om jou, Waterman. Minder tijd voor anderen, maar meer tijd voor jezelf. Je kunt uit je as herrijzen als een heel nieuwe jij.

error: Content is protected !!