Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Januari 2017

Gelukkig Nieuwjaar allemaal!

Over het algemeen is januari 2017 een rustige en serene maand.
Rust en sereniteit midden in een periode van broeierige onrust.
Het lijkt alsof alles rustig is, maar is het een stilte voor de storm?

Natuurlijk broeit er van alles.

In de eerste week van januari 2017 is de invloed van het transformele T-vierkant tussen Jupiter in Weegschaal, Uranus in Ram en Pluto in Steenbok sterk voelbaar in de wereld.
Dit T-vierkant beschrijft de maatschappelijke polarisatie en schreeuw om gerechtigheid.
Een collectief ontwaken.
Steeds meer mensen zijn ontevreden en willen meer inspraak. Ontevredenheid is de voedingsbodem voor het populisme.
Mensen willen individueel voor zichzelf bepalen wat goed is en goed voelt. Wat rechtvaardig is of niet.
In deze optimistische en luchtige atmosfeer van verandering en vernieuwing moeten we bovenal rekening houden met onoprechtheid en opgeklopte onmogelijkheden.

We beginnen 2017 met de rode strijder Mars die vandaag een exacte conjunctie met Koning Neptunus in de dromerige wateren van Vissen vormt.
Op de eerste dag van het jaar is de sfeer luchtig, stil, dromerig en lui.

Niet alles is zo mooi wat het lijkt met Mars conjunct Neptunus in Vissen.
De combinatie Mars/Neptunus in Vissen kan ook leiden tot angst, dreiging, verslaving, geweld, terrorisme, cyberaanvallen, uitbraak van besmettelijke ziekten en wateroverlast.
Deze overgevoelige conjunctie tussen Mars en Neptunus kan ook letterlijk en figuurlijk leiden tot een flinke kater …

Ook Venus dompelt zich vanaf 4 januari 2017 onder in de dromerige golven van Koning Neptunus.
Door Venus in Vissen gaat de roze bril voorlopig niet af. Venus is in januari 2017 te zien als de Avondster. Venus is nog enkele uren na Zonsondergang in het zuidwesten te zien.

En ook hebben we te maken met een retrograde Mercurius in Steenbok.
Het begin van het jaar zal door de retrograde Mercurius aanvoelen alsof het leven niet op gang wil komen. Probeer niets door te drukken of te forceren, want de eerste week leidt niet tot de gewenste resultaten.
In de eerste vier dagen van het jaar loopt Mercurius achteruit in Steenbok, om vanaf 5 januari 2017 tot 12 januari 2017 weer even terug te keren in het vurige rijk van Boogschutter.
Vanaf 8 januari 2017 zet Mercurius in Boogschutter zich weer in de eerste versnelling om weer voorwaarts te gaan.
Vanaf 13 januari 2017 is Mercurius weer terug in Steenbok en kan er weer vooruitgang worden geboekt.
De planeet Mercurius is goed waarneembaar deze maand. Van 6 tot en met 26 januari 2017 is Mercurius in het ochtendgloren te zien laag aan de horizon in het zuidoosten.

Zonder retrograde planeten zou je eigenlijk kunnen zeggen dat 2017 begint vanaf 8 januari 2017!

Uranus in Ram ligt vanaf 10 januari 2017 eindelijk weer op stoom na zijn lange retrogradeperiode die op 29 december 2016 werd beëindigd.

Januari 2017 wordt in de eerste helft van de maand ondersteund door de harmonische driehoek tussen Saturnus en Uranus in Ram. Deze driehoek werd gevormd op 10 december 2016 en duurt tot 13 januari 2017. Deze harmonische ondersteuning zal ook in de loop van 2017 een planetair vangnet blijken in onze wereld van verdeeldheid.
Saturnus driehoek Uranus leidt tot de praktische toepassing van nieuwe wetenschappelijke en technische doorbraken, nieuwe vormen van economische en politieke organisaties, nieuwe vormen van samenwerking en burger initiatieven.
Saturnus is vanaf 12 januari 2017 waarneembaar aan de oostelijke ochtendhemel, even voor zonsopkomst.

Op zondag 8 januari 2017 sluit Pluto een verbond met de Zon op 17º Steenbok.
Deze dag laat mogelijkheden zien tot positieve verbeteringen.

Op 11 en 12 januari 2017 reikt Pluto de hand aan Mars in Vissen met een mooi sextiel.
Deze handreiking is een planetaire ondersteuning bij het nakomen van goede voornemens!

De Zon in Steenbok en de Maan in Kreeft staan op 12 januari 2017 tegenover elkaar en vormen zo de Volle Maan op 22º Kreeft.
Lees verder over de energie van deze bijzondere Volle Maan op deze website!

Op de dag van de inauguratie van de nieuwe President van de Verenigde Staten van Amerika betreedt de Zon het rijk van Waterman. De komende vier weken staan met de Zon in Waterman in het teken van vrijheid en onafhankelijkheid.
Een heel andere energie. Het teken van de Waterdrager jaagt het tempo op, maar laat ons in de komende vier weken weer eens blijken hoe belangrijk vrijheid en onafhankelijkheid zijn in dit leven.
Pluto nodigt op deze bijzondere dag de schone Venus in Vissen uit voor een gezellig onderonsje en dat betekent voor ons op Aarde een mooie kans om de handen ineen te slaan.

De Nieuwe Maan in Waterman van 28 januari 2017 laat ons reikhalzend uitkijken naar wat komen gaat. De energie van deze samensmelting van de Zon en Maan in Waterman geeft aan dat de komende maand zich zal kenmerken door vernieuwing en verandering.
Niets zal hetzelfde blijven.
Lees verder over deze Nieuwe Maan bij NIEUWS op deze website.

Op 29 januari 2017 betreedt de rode strijder Mars zijn eigen vurige rijk van Ram. Mars is weer thuis van een reis van bijna twee jaar door de dierenriem.
Mars gaat voortvarend en met een onbedwingbare energie orde op zaken stellen! Hierdoor ervaren we meer kracht, moed, initiatief en overtuigingskracht.
Mars is strijdlustig en laat zich niet uit het veld slaan.
Maar Mars in Ram kan ook egoïsme, agressiviteit, ongeduld, onvoorzichtigheid en impulsiviteit betekenen. Mars blijft tot 10 maart 2017 in Ram!

Het weekeinde van 28 en 29 januari 2017 ziet er veelbelovend uit wanneer Pluto en Mercurius zich in Steenbok samenvoegen voor een planetaire schaakpartij!

Januari 2017 wordt afgesloten met een zachte energie.
De Maan heeft zich ondergedompeld in het rijk van Vissen waardoor we openstaan voor vernieuwingen en bereid zijn om eerst problemen op te lossen voordat we onze evolutionaire weg kunnen vervolgen.

Ik wens jullie allemaal een goed begin van 2017!

error: Content is protected !!