Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Bijna alle planeten staan aan de oostelijke kant van de Tweelingen-horoscoop.
Het gaat in deze periode van het jaar over persoonlijke kracht en onafhankelijkheid, van zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid.
De focus in mei 2023 ligt op werk, financiën, heling en zelfreflectie.
Persoonlijke kracht en onafhankelijkheid blijven voorlopig nog belangrijk, ook al is er een duidelijke verschuiving naar de onderkant van de Tweelingen-horoscoop, de Nacht. De Nachtkant gaat over innerlijke verwerking, familie en huiselijke omstandigheden, een periode van voorbereiding en evaluatie voor wat betreft je carrière en dat voelt als twee stappen vooruit en één
stap achteruit.

Liefde en Relaties
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 viel in jouw 11e Huis van Vriendschappen en Sociale Processen en deze kosmische energie laat in mei 2023 zien dat je binnen je sociale kring de liefde van je leven kan vinden of samen met vrienden of connecties een droom kan worden waargemaakt. De transit van Venus door Tweelingen tot 7 mei 2023 versterkt die energie.
Jupiter blijft tot 16 mei 2023 in Ram en tijdens die periode kan Tweelingen nieuwe vrienden ontmoeten en de sociale kring uitbreiden. De eerste helft van mei 2023 laat dus mooie ontwikkelingen zien, maar in de tweede helft van mei 2023 verandert de sfeer. Het gaat dan allemaal niet meer vanzelf, je moet dan je partner geruststellen en tevreden te houden.
In de tweede helft van mei 2023 kun je twijfelen of eenzaamheid voelen in een relatie. Het kost meer moeite om het vuurtje brandend te houden.
Voor de single Tweelingen blijft de hele maand kansen bestaan om liefdesrelaties aan te gaan, maar het is aan jou voor jezelf na te gaan of je wil investeren in een relatie.

Familie en Huis
Asteroïde Ceres is tot 6 mei 2023 retrograde in Maagd (Huis van Familie en Huis) en dit kan tot uitdagingen leiden in de familie en het gezin. Er kan sprake zijn van misverstanden of verantwoordelijkheden of Tweelingen voelt zich misschien niet zo gesteund door familie of degenen die je als familie beschouwt. Er kunnen in mei 2023 strubbelingen zijn en dat kan komen door inmenging van buitenaf. Het is belangrijk om al deze externe factoren buiten de deur te houden, want er kunnen conflicten ontstaan in het gezin in familie. Kinderen kunnen nadelige gevolgen hiervan ondervinden, opstandig worden of problemen ondervinden op school en studieprestaties.
Asteroïde Ceres blijft tot 21 juni 2023 in Maagd, dus een periode van emotioneel herstel, hereniging en begrip. Een gunstige periode voor gezinstherapie of familieopstellingen.

Carrière
Op 5 mei 2023 is er een Maansverduistering in Schorpioen (Huis van Werk, dagelijks leven, dagelijkse routine en gezondheid).
De Maansverduistering kan vooruitgang, erkenning en succes brengen met het werk dat je tot nu toe hebt gedaan. Het kan ook betekenen dat je een time-out nodig hebt om bij te komen van alle stress en vermoeidheid dat dit met zich heeft meegebracht. In ieder geval kan het een aanwijzing zijn dat de oude weg niet meer het juiste pad is. Veranderingen zijn onvermijdelijk en als je dat zelf niet doet, komen veranderingen van buitenaf. Wat er ook gebeurt, je hebt werk nodig waar je je mee verbonden voelt, iets dat zinvol is, waardering en geluk biedt.
De eerste helft van mei 2023 verloopt voorspoedig, maar vanaf 17 mei 2023 merk je door Jupiter in Stier vertraging in de carrière en studie. Mars in Leeuw vanaf 21 mei 2023 tot 10 juli 2023 biedt uitkomst met betrekking tot studie en reizen bezigheden en reizen. De komende weken met Mars in Leeuw zijn veelbelovend voor literaire projecten, school, schrijven, spreken, promotie, stedentrips en korte reizen.

Financiën
Net als de golven van de zee aan het strand die zich steeds terugtrekken en weer opkomen onder invloed van de Maan, zo gaat het ook financieel bij Tweelingen.
Mars reist tot 20 mei 2023 door Kreeft (De Maan), dus door het Huis van Financiën. Deze transit kan leiden tot meer inkomsten, financiële kansen en beloningen. Door de aard van Saturnus komt er in Vissen geld vrij vanuit diverse bronnen zoals winst uit investeringen, speculatieve activiteiten, aandelen en ondersteuning vanuit sociale contacten als ouderen, experts of personen die jou bewonderen en in je geloven en die bestaande projecten en nieuwe ondernemingen willen financieren en uitbreiden.
Neem de tijd om die contacten te onderhouden. Tweelingen mag ook rekenen op de ondersteuning van experts en ouderen. Wees voorzichtig met het aangaan van leningen en het verstrekken van leningen vanuit een goed hart. Stel dan een limiet aan je uitgaven, want deze kunnen de pan uitrijzen.

Gezondheid
Je planetaire heerser, Mercurius is retrograde tot 14 mei, waardoor je je wat angstiger en
verwarder voelt over het leven of moeite hebt met het afsluiten van zaken, vooral met betrekking tot situaties en mensen uit het verleden. Met Uranus in Stier in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten wordt Tweelingen bewust om oude gedragspatronen, gehechtheid aan beperkingen en onverwerkte emotionele bagage los te laten.
De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 valt in het 6e Huis van Dagelijkse Routine en Gezondheid. Deze kosmische gebeurtenis kan de aanleiding zijn tot grote veranderingen in je dagelijks leven, dagroutine of levensstijl.
De Nieuwe Maan in Stier van 19 mei 2023 staat in het teken van jouw persoonlijke wensen en fysieke behoeften en geeft Tweelingen nieuwe inspiratie om uiterlijk, stijl en houding aan te passen.
Mars in Leeuw van 21 mei tot 10 juli 2023 is een actieve periode waarbij je hoofd overloopt, maar je ook jezelf ook voorbij kunt lopen. Neem voldoende rust en zorg voor ontspanning, Tweelingen.

Advies
Jupiter blijft tot 16 mei 2023 in Ram en tijdens die periode komen er mensen en mogelijkheden op je pad die jouw ideeën en activiteiten ondersteunen en je dichter bij je doel brengen.
Spontaniteit is daarbij het toverwoord. Laat je meevoeren op de golven van creatie en levensenergie!
Het is echter noodzakelijk om selectief en pragmatisch te zijn bij het uitvoeren van al je plannen.
Door niet te overdrijven en doelgericht te werken te zijn kom je tot goede prestaties.
Werk volgens een vast schema met een tijdslimiet. Als je te lang door blijft werken, gaat dat ten koste van de kwaliteit van je werk. Sta open voor nieuwigheden en veranderingen.
Pluto reist tijdelijk van 24 maart tot 11 juni 2023 door Waterman en deze energie maakt je krachtiger in de manier waarop je ideeën en meningen presenteert. Je kunt vasthouden aan je overtuigingen en nieuwe vinden die beter bij je passen.

 

 

error: Content is protected !!