Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose december 2023

Vanaf eind juli 2023 was er een hemelse samenwerking tussen Pluto in Steenbok, Neptunus in Vissen en Uranus in Stier en dat, terugkijkend op het heftige jaar 2023, mag toch worden gezien als een sprankje hoop voor deze gepolariseerde en zwaar gewonde wereld.

Deze hemelse verbinding blijft tot eind december 2023 in stand en maakt de weg vrij voor de transit van Pluto in Waterman, het tijdperk van medemenselijkheid en vrede.

Sinds 2020 is het oude wereldse systeem zoals we dat kenden aan het instorten.
Pluto in Steenbok bevindt zich op 29º in Steenbok (de anaretische of kritieke graad) en dat proces duurt nog tot eind november 2024, ook al is Pluto tijdelijk in Waterman van 22 januari tot 2 september 2024.

Op wereldniveau betekent het schommelen van Pluto op de uiterste grens van Steenbok en begin Waterman een proces van crisis en zuivering.
Het ‘schommelen’ van Pluto betekent dat we ons als mensheid in een belangrijke overgangsfase bevinden.

Pluto is de kosmische geopolitieke sloopkogel.

De vurige en sprankelende energie van de Zon en rode Strijder Mars in Boogschutter is in de laatste maand van 2023 een indicatie voor hoge verwachtingen en euforie, maar december 2023 is een maand van vele uitdagingen.

Aan het eind van december 2023 is er een lichtpuntje, dan gaat asteroïde Cheiron weer direct in Ram en ook de grote Weldoener Jupiter gaat vanaf 31 december 2023 weer direct in Stier.

Mercurius gaat in december 2023 retrograde in Steenbok en Boogschutter….
De pre-retrograde schaduw van Mercurius begon al vanaf 25 november 2023 en de post-retrograde schaduw eindigt pas op 20 januari 2024…

In de eerste tien dagen van december 2023 zal het door de pre-schaduwperiode van Mercurius in Steenbok voelen alsof er iets niet klopt.
Over het algemeen voelt het alsof we de weg kwijt zijn, we elkaar niet goed begrijpen en uit ons ritme zijn.

Temidden van de pre-schaduwperiode van Mercurius gaat Neptunus vanaf 6 december 2023 op 24º53 in Vissen weer direct na een lange retrogradeperiode sinds 30 juni 2023.
Neptunus vertegenwoordigt het collectief onbewuste en in het ongrijpbare Vissen valt niet mee om werkelijkheid van fictie te onderscheiden in een wereld waarin alles anders is dan het lijkt te zijn.
De schaduwperiode van de retrogradeperiode van Neptunus in Vissen duurt nog tot 26 maart 2024. Tot die tijd blijven we in het duister tasten en moeten we rekening houden met vertekening van de realiteit door misleidende informatie, verwarring en het ontlopen van verantwoordelijkheden.

We krijgen door de invloed van Neptunus in Vissen te maken met extreme wateroverlast, overstromingen en problemen met scheepvaart.
Ook grenzeloosheid, grenzen en begrenzing zal met Saturnus in Vissen een terugkerend thema zijn zoals met het opwerpen en neerhalen van grenzen en grensoverschrijdend gedrag.

Venus in Schorpioen staat op 10 december 2023 tegenover de retrograde Jupiter in Stier en deze realistische oppositie kan ons doen wakkerschudden uit de droom en optimisme beteugelen.

Op 12 december 2023 valt de laatste Nieuwe Maan van 2023 op 20º40 in het vuurteken Boogschutter.
De laatste Nieuwe Maan van 2023 is een lichtpuntje in donkere tijden en geeft ons een gevoel van vertrouwen dat alles uiteindelijk goed zal komen.
Lees verder over deze Nieuwe Maan in Boogschutter onder NIEUWS op deze website!

De vierde en laatste Mercurius retrograde van dit jaar is vanaf 13 december 2023 op 8º28 in het pragmatische Steenbok en eindigt op 1 januari 2024 op 22º16 in het visionaire Boogschutter.
Vanuit de duisternis brengt Mercurius ons terug in het Licht.

Steenbok symboliseert het bestuurlijk orgaan, de autoriteit, de hiërarchie, de uitvoerende factor.
Mercurius was aan het begin van januari 2023 ook retrograde in Steenbok, dus er onopgeloste kwesties van begin 2023 over structuur, autoriteit en werk vragen alsnog om een oplossing.
Gegeven het feit dat Mercurius over communicatie, schrijven of spreken gaat, kunnen er technologische problemen zijn en misverstanden zijn en kunnen besluitvorming, onderhandelingen, afspraken, transport en reisplannen spaak lopen.
Het is raadzaam om tijdens deze periode geen overhaaste besluiten te nemen of ondoordachte verbintenissen aan te gaan.

Van 6 tot 19 december 2023 kunnen we de jaarlijkse Geminiden Meteorenregen weer zien!
Op 13 en 14 december 2023 zijn dan wel 120 veelkleurige meteoren per uur waarneembaar!
Deze “vallende sterren” bestaan uit puin van de asteroïde 3200 Phaethon, die in 1982 werd ontdekt. De Geminiden danken hun naam aan het sterrenbeeld Tweelingen, maar geheel in de eigenwijze stijl van Tweelingen kunnen deze vallende sterren overal aan de hemel verschijnen.

Op 23 december 2023 is de intrede van de Zon in Steenbok en dat luidt het begin in van het nieuwe astrologische jaar. De Winterzonnewende.
De eerste dag van de Winter voor het noordelijk halfrond en de eerste dag van de Zomer (Zomerzonnewende) voor het zuidelijk halfrond.
Het is het feest van Yule, het feest van de korte dag en de langste nacht.

De Winterzonnewende valt samen met de piek van de jaarlijkse Ursiden Meteorenregen in het sterrenbeeld Ursa Minor.
Deze meteorenregen is jaarlijks van 17 tot 25 december te zien en laat 5 tot 10 vallende sterren per uur zien. Dit zijn stofdeeltjes die afkomstig zijn van de komeet Tuttle, die in 1790 werd ontdekt.

Op 27 december 2023 valt de laatste Volle Maan van 2023 in het waterteken Kreeft. Dit is de tweede Volle Maan in Kreeft dit jaar, want op 6 januari 2023 was er ook een Volle Maan in Kreeft. Het proces van transformatie zal met deze Volle Maan sterk naar voren komen.
Van het Duister naar het Licht.
Het thema van deze emotioneel geladen Volle Maan is het hervinden van evenwicht.
De Volle Maan van 27 december 2023 vormt een driehoek naar Saturnus in Vissen, dus dit is het moment een weloverwogen besluit te nemen.
Wat zich nu met de Volle Maan openbaart mag worden gezien als een preview van 2024.
Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 kan om op de drempel van 2024 een keerpunt zijn. Vanaf dat moment komt er een omslag in denken en handelen.

De rode Strijder Mars in Boogschutter vormt in de laatste week van december 2023 een spanningsvierkant met Neptunus in Vissen en dat is een aspect van mentale mist en verwarring. Wat nu? Waar moeten we heen? Waar moeten we nog in geloven?
Mars in Vuur en Neptunus in Water, dat geeft stoom en mist, dus we zijn de weg kwijt.
Het is tijd voor verandering.

Op 27 december 2023 gaat asteroïde Cheiron in Ram direct. Cheiron symboliseert onze collectieve zielenwond.
Door de invloed van Plutoïde Eris in Ram (het zusje van Pluto) wordt de waarheid door confrontatie blootgelegd. Eris is in de buurt van de Noordknoop en Cheiron in Ram en dat is de reden waarom zo persoonlijk als mondiaal wordt gestreden voor rechtvaardigheid en de waarheid.
Door Cheiron in Ram voelt het nog steeds alsof je jezelf moet bewijzen, vechten voor je plekje en voor wie of wat je bent. Tegelijkertijd moet rekening worden gehouden met collectieve taboes en pijnpunten uit het verleden.
Door het direct gaan van Cheiron in Ram komt er bewustwording van zelfexpressie op gang en wordt een balans gevonden tussen het ego en en het verlangen naar verbinding.

De schitterende intrede van Venus in het vurige Boogschutter vanaf 30 december 2023 zet de deur open voor idealisme en optimisme. In Boogschutter gaat Venus voor het allerbeste!

Op de allerlaatste dag van 2023, op 31 december 2023 vindt er een grote gebeurtenis plaats.
De Grote Weldoener Jupiter gaat dan weer direct in Stier, net op tijd om het jaar 2024 feestelijk in te luiden.

Het jaar van Pluto in Waterman.
Pluto verschuift vanaf 22 januari 2024 tot 2 september 2024 naar Waterman, maar keert retrograde vanaf 3 september 2024 voor de allerlaatste keer terug naar Steenbok.

Vanaf 20 november 2024 begint dan echt het tijdperk Pluto in Waterman.

Deze historische astrologische gebeurtenis markeert het officiële begin van een nieuw ontwaken voor de mensheid, de nieuwe dageraad, een verschuiving van bewustzijn.

De geboorte van een nieuwe wereld voor alles en iedereen.
De mensheid al steeds meer gaan beseffen dat we elkaar nodig hebben.
Liefde en gerechtigheid voor alles wat leeft is wat de wereld nodig heeft om te overleven.

Vrede komt in eerste instantie van binnenuit, vanuit het hart.
Zolang er geen vrede is in ons hart, kan er nooit vrede in de wereld zijn.

Het jaar 2024 is een overgangsjaar, dus de plutonische sloopkogel blijft voorlopig zijn werk doen.

Met grote dankbaarheid voor jullie vertrouwen in het afgelopen jaar, wens ik alle trouwe lezers een gezonde jaarwisseling en een inspirerend en liefdevol 2024.

Met liefde,

Marlies Goovers
Goovers Counseling en Advies

error: Content is protected !!