Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose voor juli 2018

We laten de eerste helft van het Jaar van de Hond inmiddels achter ons.

De Zomer van 2018 wordt grotendeels bepaald door het verleden.
Wat is geweest, is geweest.
Maar dat wil niet zeggen dat het verleden voltooid verleden tijd is.
Door de retrogradewerking van maar liefst vijf retrograde planeten en twee Verduisteringen komen onopgeloste issues uit voorgaande jaren terug om alsnog te worden opgelost.

Vanaf 5 juli 2018 gaat de gewonde genezer Cheiron in het vurige rijk van Ram retrograde.
De centaur Cheiron slaat een brug tussen ons menselijk lijden en onze goddelijke essentie om ons te helpen bij het verwerken en loslaten van collectieve pijn.
Ram, het teken van de Krijger, wordt geassocieerd met de individuele ontwikkeling.
De retrograde Cheiron in Ram vraagt ons:
Hoe goed kunnen we onszelf en onze rechten verdedigen? Zijn we in staat om onze behoeften en verlangens te manifesteren?
Het is de hoogste tijd dat we afscheid nemen van oude denkpatronen en overtuigingen en dat we ons richten op het eigen welzijn.

Waar we ons op kunnen verheugen deze maand is het direct gaan van Jupiter in Schorpioen, maar we moeten echter wel rekening houden met de schaduwperiode van Jupiter die tot 7 oktober 2018 aanhoudt.
De directe of kortetermijn-invloed biedt een aantal uitdagingen, maar de langetermijnvooruitzichten zijn zeer hoopgevend.
Tot begin oktober 2018 kan nog veel onzuiverheid aan het licht komen, zowel in de wereld als in ons persoonlijk leven. Veel moet worden opgeruimd.
Moeder Aarde is zich aan het zuiveren, maar ook van ons wordt verwacht dat we onze eigen tempel zuiveren. Lichamelijke zuivering, morele en spirituele zuivering, maar ook financiële zuivering om onze acties opnieuw te evalueren op basis van echte waarden.

De rode strijder Mars “triggert” de hele maand juli 2018 de Blauwe Maansverduistering in Leeuw van 31 januari 2018 en ook de schaduwperiode van Mercurius (Mercurius gaat eind deze maand retrograde) laat zien dat ontwikkelingen van begin dit jaar een staartje krijgen.
Al deze energieën wijzen op ontwikkelingen in de publieke opinie met betrekking tot sociale rechtvaardigheid, gelijke rechten voor mannen en vrouwen, gerechtigheid, de vrije keuze, persvrijheid, humanitaire betrokkenheid, bevrijding van vrouwen, wetenschap en hoop voor de toekomst, gezondheid en welzijn.
Door de dynamische Waterman-energie (Waterman in verbonden met Uranus) zal drang naar vrijheid groot zijn. Een onrustige en revolutionaire periode van stakingen en demonstraties.
De invloed van de retrograde Mars maakt van de hele Zomer van 2018 een lange hete Zomer.
De gespannen energieën zijn krachtig en diepgaand en zijn gericht op het loslaten van alles wat niet langer werkt.
Mars retrograde is een ware herdefiniëring van onze plek van het grotere geheel en het energetisch vaststellen van ons bewustwordingsproces en collectieve toekomstige doelen.
Ook in de laatste week van september 2018 raakt de dan direct lopende rode Strijder Mars op 11º Leeuw het gradenpunt van de Blauwe Maansverduistering van 31 januari 2018, dat is exact 26, 27 en 28 september 2018.
Er moet dan wederom rekening worden gehouden met heftige ontwikkelingen.

Zons- en Maansverduisteringen zijn speciale Nieuwe Manen en Volle Manen.
Verduisteringen zijn een verschuiving van energie en symboliseren een einde en een nieuw begin.
Een Zonsverduistering is dus van grote invloed op de wereld om ons heen, maar ook in je eigen wereld.

In 2017 hadden we te maken met twee krachtige totale Zonsverduisteringen.
Dit jaar hebben we te maken met twee krachtige totale Maansverduisteringen….
Een Zonsverduistering gaat over het idee en een Maansverduistering gaat over het concreet maken van het idee. We gaan dus nu de resultaten zien van wat in 2017 is begonnen.

Op 13 juli 2018 is er een extra lange Gedeeltelijke Zonsverduistering op 20º in het Waterteken Kreeft.
Deze Zonsverduistering duurt in totaliteit ongeveer 103 minuten!
Deze intense en buitengewoon sterke Zonsverduistering is opposiet de retrograde Pluto in Steenbok.
De Zon en de Maan nemen het dus op tegen de intense Pluto, waardoor het moeilijk wordt om donkere verlangens en passies in te dammen, thuis en in de buitenwereld.
Deze Gedeeltelijke Zonsverduistering is van invloed op Polen, Turkije en Saoedi-Arabië, maar ook Australië krijgt te maken met deze invloed.
Kreeft gaat over veiligheid, thuis, kinderen en emotioneel welzijn.
Het zal mij niet verbazen wanneer deze Verduistering de prelude zal zijn tot een volgende migratiegolf. Omstandigheden dwingen mensen om voor hun veiligheid een nieuw thuis te vinden. Lees meer over de Gedeeltelijke Zonsverduistering onder NIEUWS op deze website.

Ook de Volledige Maansverduistering op 4º in Waterman op 27 juli 2018 is een gebeurtenis om rekening mee te houden.
Dit is de eerste totale Maansverduistering sinds 15 juni 2011!
Deze Volledige Maansverduistering staat conjunct de retrograde Mars op 4° in Waterman, dus ook conjunct de Zuider Maansknoop.
Dit wordt de langste totale Maansverduistering van deze eeuw, die wel 1 uur en 23 minuten zal duren. Deze krachtige totale Maansverduistering wordt ook wel een bloedmaan genoemd vanwege de roodachtige kleur die wordt veroorzaakt doordat het licht wordt gebroken door de atmosfeer van de aarde.
Deze energie versterkt de sterke behoefte om een nieuwe richting in te slaan.
Het wakkert een diep verlangen aan om op een onafhankelijke manier te gaan manifesteren en het eigen lot in handen te nemen.
Een verwijzing dat afscheid genomen moet worden genomen van een bestaande onwenselijke situatie en dit geeft aanleiding tot maatschappelijke onrust of onvoorspelbare heftige gebeurtenissen in de wereld.
Dit om de balans te herstellen en nieuw bewustzijn te bewerkstelligen voor iedereen die zich wil bevrijden, eenheid en solidariteit met behoud van eigen individualiteit en cultuur.
Deze Maansverduistering is te zien in Oost-Afrika, West-Afrika en Centraal-Azië, Oost-Azië, Zuid-Amerika, Europa en Australië.
Lees meer over deze Totale Maansverduistering onder NIEUWS op deze website.

Mercurius in Leeuw gaat retrograde van 26 juli 2018 tot 18 augustus 2018, dus dan is het extra oppassen geblazen tijdens deze cyclus. Een periode van vertragingen en tegenstrijdige berichten in de media. Mercurius gaat ook over de handel, transport, dataverkeer, radio en tv, communicatie, educatie, denken en de perceptie. Door de retrograde Mercurius in Leeuw is het verstandig om feiten en informatie te controleren, want belangrijke details worden over het hoofd gezien.
Mercurius daalt af van 23º Leeuw naar 11º Leeuw op 18 augustus 2018.
Dat is precies het gradenpunt van de Blauwe Maansverduistering in Leeuw van 31 januari 2018. Dus niet alleen de retrograde Mars triggert dit gradenpunt, maar ook de retrograde Mercurius, dus de MeToo Beweging is nog lang niet dood.

Geduld is ver te zoeken, maar geduld zal het sleutelwoord zijn.
Wees voorzichtig met wat je wenst.
Impulsief handelen of voor de beurt spreken kan tot negatieve resultaten leiden.

Volgende maand is er een Zonsverduistering in het vurige rijk van Leeuw.

Hierover later meer!

Allemaal een behouden julimaand gewenst!

error: Content is protected !!