Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Steenbok 2022

Algemeen
Het jaar van de Tijger 2022 komt door de retrograde Mercurius en Venus in Steenbok traag op gang. Tot aan het voorjaar van 2022 krijgt Steenbok te maken met tegenwerking of minder motivatie waardoor deze flink moet doorbijten.
Gelukkig is er door de invloed van Jupiter in Vissen tot medio mei 2022 ruimte om krachten op te doen, nieuwe vaardigheden te leren en korte reisjes te maken om naaste familieleden te bezoeken.
De zomer- en herfst van 2022 laat een stabiele periode zien, maar ook een periode waarin een beroep wordt gedaan op geduld, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid vooral op het gebied van het privé-leven van de Steenbok. Het einde van 2022 is door de invloed van Jupiter in Vissen een periode van introspectie en reflectie over gebeurtenissen van het aflopen jaar, maar ook over hoe thema’s uit 2021 tot een oplossing zijn gekomen.
Het jaar 2022 is over het algemeen een jaar van introspectie en reflectie, ook op het gebied van de liefde en kan een ware uitdaging zijn om liefde en werk, gezin en privé-leven in evenwicht te brengen.

Liefde en Relaties
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 (Huis van Liefde) opent tot aan de zomer van 2022 de kosmische poort naar een nieuwe liefde, inspiratie of verdieping in de vaste relatie en is van invloed zijn op bestaande vriendschappen en sociale contacten. Dit spirituele proces heeft een natuurlijk verloop en dat zie je aan het verloop van vriendschappen. Kijk niet achterom, maar kijk vooruit!
Venus Retrograde in Steenbok tot 28 januari 2022 maakt Steenbok afstandelijk waardoor samenwerking in januari 2022 stagneert of vertraging oploopt. Steenbok wil eerst weten wat iemand waard is of wat de ideale relatie zou moeten zijn voordat deze toenadering zoekt, zowel in de liefdesrelatie, zakelijk of anderszins. De retrograde Venus wil onderzoeken waarom je nog niet die volgende stap wil zetten of waarom jouw partner een afwachtende houding aanneemt.
Tot 6 maart 2022 is Steenbok door de retrograde Venus in Steenbok wat verlegen en gesloten. Deze periode brengt onzekerheden aan het licht die gebaseerd zijn op tekortkomingen, negatieve denkbeelden en een laag zelfbeeld.
Asteroïde Ceres in Stier maakt Steenbok tot 8 februari 2022 meer aanhankelijker en meer toegewijd aan de partner.
Van januari tot en met november 2022 heeft Steenbok te maken met de invloed van de Zwarte Maan (of Lilith) in Kreeft (Huis van Relaties) en dat maakt relaties minder toegankelijk en ingewikkeld. Steenbok laat met de Zwarte Maan in Kreeft emoties toe en dat is een goed uitgangspunt om relationele dingen uit te praten die je anders voor je had gehouden.
In de lentemaanden en eind 2022 is er door Jupiter in Ram goede kans om de liefde van je leven te ontmoeten. Het verlangen naar vastigheid in de liefde kan echter leiden tot jaloezie en bezitsdrang zowel in de vaste relatie als bij een nieuwe romance.
De Zonsverduistering in Stier van 30 april 2022 kan de oorzaak zijn van een onverwachte terugkeer van een geliefde of er verdwijnt een romance uit je leven. Deze kosmische gebeurtenis biedt in de komende zes maanden meer kansen voor romantiek en meer tijd en aandacht voor degene van wie je met hart en ziel van houdt. Met de directe Jupiter in Ram vanaf 11 mei tot 27 juli 2022 en Mars in Stier van 6 juli tot 20 augustus 2022 is er voor de single Steenbok kans op een liefdesrelatie of is er goed nieuws over gezinsuitbreiding!
Met Uranus in Stier (Huis van Liefde) gaan er dingen veranderen in hoe je liefde ervaart en bedrijft, in wat liefde voor jou is en sta je meer open voor nieuwe manieren om lief te hebben.
Van april tot augustus 2022 is de beste periode voor je sociale leven met kans op uitbreiding van de sociale kring en meer groepsactiviteiten.
Door de invloed van Jupiter in Ram kan vanaf medio mei tot eind oktober 2022 een nieuwe liefde ontstaan tijdens een familiebijeenkomst of feestje thuis waarbij de tussenkomst van een familielid een belangrijke rol speelt.
Asteroïde Ceres reist van 16 mei tot 23 juli 2022 door Kreeft (Huis van Relaties) en dat is een aangename periode van toewijding, koestering en ondersteuning. Vanaf 24 juli tot 29 september 2022 reist Ceres door Leeuw waardoor het makkelijk wordt om jezelf emotioneel open te stellen en emotionele banden met anderen kunnen worden versterkt.
Door de invloed van de retrograde Uranus in Stier van 24 augustus 2022 tot 21 januari 2023 kan een prille relatie kan worden beëindigd.
De Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 laat Steenbok meer meer afstemmen op het hart. Een emotionele gebeurtenis doet Steenbok verlangen naar stabiliteit. In de sociale kring zijn er veranderingen en dat kost tijd om het evenwicht te herstellen.
Vanaf 29 oktober tot 22 november 2022 is Jupiter retrograde in Vissen en tijdens die periode moet Steenbok terughoudend zijn met het geven of ontvangen van informatie op middellange en lange termijn, niet iedereen is betrouwbaar.
Tegen het einde van het jaar is het belangrijk om meer tijd samen door te brengen, maar daarbij moet wel de vrijheid van de partner worden gerespecteerd.

Carrière
Het jaar 2022 gaat niet de boeken in als het meest geweldige jaar, Steenbok, maar er zijn ook geen grote tegenslagen te zien. Veel is afhankelijk van de beslissingen die in de afgelopen twee jaar zijn genomen.
Voor het grootste deel van 2022 wordt de aandacht namelijk verlegd naar privé-omstandigheden.
Pas in het laatste kwartaal van 2022 is er een reële kans op succes.
Een objectieve benadering kan in 2022 kan Steenbok het inzicht geven dat de investering in je privé-leven het fundament biedt voor toekomstig succes.
Van januari tot februari 2022 heeft Steenbok te maken met een retrograde Mercurius en Venus in Steenbok. Retrogrades stagneren en vertragen de professionele samenwerking en vooruitgang. Raadzaam is dan om zakelijke contracten of juridische zaken uit te stellen tot later dit jaar.
Het begin van 2022 laat dus een gespannen fase zien waarbij Steenbok niet kan rekenen op professionele ondersteuning. Steenbok moet het heft in eigen hand nemen om werkprocessen te kunnen optimaliseren.
Hou er rekening mee dat je tijdens deze periode te maken krijgt met harde concurrentie of tegenwerking. Probeer toch kalm te blijven en erboven te blijven staan. Jouw koele houding en autoriteit zijn uiteindelijk van invloed op later professioneel succes.
De retrogrades van Mercurius in 2022 zijn alle drie van invloed op de carrière van Steenbok.
Mercurius retrograde van 14 januari tot 3 februari 2022 is van invloed op financiën. Er kan dan minder geld binnenkomen. Van 10 mei tot 2 juni 2022 is Mercurius retrograde van invloed op je dagelijks werk en van 10 september tot 1 oktober 2022 is Mercurius retrograde van invloed op je carrièresector en dan vindt daar vertraging plaats.
Asteroïde Ceres is van 9 februari tot 15 mei 2022 in Tweelingen (Huis van Werk) en dat is een gunstige periode om je werkplek ergonomisch aan te pakken of jezelf de ondersteuning te geven die je nodig hebt om het werk zo goed mogelijk te doen, zoals delegeren van taken.
April 2022 kan wel eens de lastigste maand worden voor de Steenbok. In april 2022 kunnen er ontwikkelingen zijn op het thuisfront of met de ouders waardoor Steenbok niet in staat is om te werken. Vooral dan komt Steenbok voor belangrijke keuzes te staan die te maken met het stellen van prioriteiten. Het najagen van een carrière kan vaak ten koste gaan van een harmonieus familie of gezinsleven. Steenbok realiseert zich in 2022 dat een eenvoudig leven omringd door dierbaren ook meer dan genoeg kan zijn om gelukkig te zijn. Een time-out kan dan heel verfrissend zijn.
De Verduisteringen in Schorpioen kunnen in mei en november 2022 van grote invloed zijn op de carrière van Steenbok, want er kunnen conflicten of mogelijke onderbrekingen zijn tijdens deze Verduisteringen. Verduisteringen hebben als doel om het evenwicht te herstellen of te bewerkstelligen. Samenwerking en partnerschappen zijn door de verschuiving van de Maansknopen een thema in 2022. Bestaande partnerschappen kunnen veranderen met de Maansverduistering in Schorpioen (11e Huis van Sociale Processen) of er komt een andere sociale dynamiek dat Steenbok ten goede komt zoals een nieuwe alliantie of nieuwe groep van gelijkgestemden. Saturnus is de heersende planeet van Steenbok. De retrograde Saturnus in Waterman vanaf tot 4 juni tot 22 oktober 2022 is de volgende lastige periode voor Steenbok. Tijdens deze periode hoeft Steenbok geen vooruitgang te verwachten en moet Steenbok zich houden aan regels en discipline. Tijdens deze periode komen eventuele tekortkomingen aan het licht om te worden aangepakt.
De rode Strijder Mars reist van 21 augustus tot 25 maart 2023 door Tweelingen (Huis van Werk). Mars gaat retrograde van van 30 oktober 2022 tot 11 januari 2023. De retrogradeperiode van Mars vanaf eind oktober 2022 is een gunstige periode om terug te keren naar een eerdere werkplek of om opnieuw contact te maken met oude werkgevers, werknemers en collega’s wanneer je niet tevreden bent met je huidige werk. De beste tijd zal tegen het einde van het jaar zijn met Ceres in Weegschaal (Huis van Carrière). De energieën zijn dan gunstig voor verandering of voor vooruitgang. Het einde van 2022 kan zelfs een breekpunt zijn om terug te keren of het werk te gaan doen wat je echt leuk vindt om te doen.
Wanneer Mercurius vanaf 6 december 2022 het teken Steenbok betreedt breekt tot 17 januari 2023 een periode aan van succes in het bedrijfsleven en komt de langverwachte beloning voor geduld en toewijding.

Financiën
De focus in 2021 lag met Jupiter en Saturnus in Waterman op financiën en hoe je met geld omgaat. Steenbok heeft een geheel nieuwe kijk gekregen op het verwerven van materiële goederen en het beheren van geld en dat komt in het eerste halfjaar van 2022 zeker van pas!
De transit Jupiter in Vissen en de invloed van Pluto in Steenbok kan in tot medio mei 2022 de aanleiding zijn tot de verkoop van een huis of van een verhuizing
In 2022 zijn er geen grote financiële verschuivingen voor de Steenbok.
Ook al is er niet veel kans op meer winst, er hoeft ook niet direct bezuinigd te worden. Sparen en beleggen zal niet altijd mogelijk zijn. De ontvangsten blijven stabiel en dat blijft zo als je besluit om niet van baan te veranderen.
Verwacht niet direct financiële steun van familieleden, het is juist andersom dat Steenbok wordt gevraagd om familieleden financieel te ondersteunen. Het belangrijkste is om de belangrijkste bron van inkomsten te behouden, dus niet van baan te veranderen en zoveel mogelijk te blijven zitten waar je zit.
Handelstransacties niet altijd de gewenste winst opleveren en het ziet er niet naar uit dat je een loonsverhoging kunt verwachten. Grote aankopen kunnen echter in 2022 succesvol zijn. Het kan mogelijk zijn dat Steenbok iets van waarde kan kopen tegen een aanzienlijk lagere prijs.
Grote uitgaven zijn nodig zijn om de woonomstandigheden te verbeteren, zoals de aanschaf van moderne huishoudelijke apparaten en communicatiemiddelen, maar ook wordt geld besteed aan reizen.
Als je een lening wilt afsluiten bij een bank, is het belangrijk om vooraf de voor- en nadelen af ​​te wegen, rekening houdend met rente en provisies.
Sinds begin 2021 is er door de invloed van Saturnus in Waterman een verschuiving in de financiële situatie en hoe je geld verdient. Er kan sprake zijn van pensioen voor de oudere Steenbok of voor de jongere Steenbok kan het inkomen onder druk kunnen komen te staan. Financiële instabiliteit duurt tot begin 2023. Tot die periode kan er extra geld worden gegenereerd door samenwerking met naaste familieleden als broers en zussen of verkopen via een website of andere commerciële kanalen.
Mercurius retrograde van 14 januari tot 3 februari 2022 is van invloed op financiën. Er kan dan minder geld binnenkomen.
Mars reist van 7 maart tot 15 april 2022 door Waterman (Huis van Financiën) en tijdens die periode is Steenbok meer gemotiveerd om geld te verdienen en het verstandig te gebruiken.
Met Venus Conjunct Saturnus in Waterman op 29 maart 2022 komt een moment van grote opruiming of bezittingen zoals kleding of meubels verkopen. Opruimen creëert ruimte voor groei.
Door je bezittingen te sorteren, zie je wat werkelijk waardevol voor je is of niet (meer).
In de tweede helft van maart 2022 is Mars in Waterman vierkant Uranus in Stier en dan ben je blij met financiële reserves.
In de eerste helft van april 2022 reizen Mars en Saturnus in Waterman door het Huis van Financiën en tijdens die periode wil Steenbok grote impulsieve aankopen doen die te maken hebben met recreatie en liefhebberijen.
Mars conjunct Saturnus in Waterman op 5 april 2022 laat de ondersteuning zien van een oudere en ervaren persoon die jou goed advies kan geven over iets waar je gelukkig van wordt.
Vanaf 11 mei 2022 reist de grote Weldoener Jupiter door Ram (Huis van Familie en Huis) en dat zoektocht naar innerlijke vrede en rust bij je thuis, gezin, verleden en hoe je over jezelf denkt.
Tot eind oktober 2022 is een gunstige periode om een huis of stukje land te kopen of je woning uit te breiden of op te knappen of geld schenken aan familie of te investeren in thuiswerken.
In oktober 2022 is het laatste vierkant tussen Saturnus in Waterman en de dan retrograde Uranus in Stier en dan kan Steenbok geconfronteerd worden met een onverwachte hoge factuur of uitgave die te maken kan hebben met kinderen of creatieve projecten. Het brengt Steenbok terug naar financiële gebeurtenissen van februari en december 2021 of deze nu goed of slecht waren. Hou in ieder geval rekening met dit laatste planetaire plaagstootje.
Zoek een betrouwbare accountant die je financiële belangen en pensioen organiseert, zodat je je niet zoveel zorgen over hoeft te maken. Maak de balans op van je bezittingen en financiën.
In 2022 moet Steenbok inkomsten en uitgaven in de gaten houden, hoe je geld uitgeeft en waar je in investeert.

Familie en Huis
Mars reist van 25 januari tot 6 maart 2022 door Steenbok en dat is een periode van energie en het nemen van initiatief om dingen zelf te regelen.
Met deze gerichte energie kan Steenbok productieve stappen zetten! Waar je in deze periode aan begint, kan van grote invloed zijn op de komende 18-24 maanden, dus een gunstige transit om te beginnen met een verbouwing of renovatie aan je huis. De transit van Mars kan ook irritatie in het gezin veroorzaken.
Professionele verantwoordelijkheden eisen je aandacht, maar thuis wachten ook huishoudelijke taken en familieleden. Het is raadzaam om vooral aan het begin van 2022 huiselijke conflicten te vermijden.
In het voorjaar van 2022 komt er meer ruimte voor het gezin en is er tijd om samen te reizen, reparaties aan het huis uit te voeren, met kinderen activiteiten te ondernemen en gasten te ontvangen.
April 2022 is de maand van activiteiten thuis en inhalen van dingen waar je aan het begin van 2022 niet aan toe bent gekomen. Een gunstige maand om met een blog te beginnen, een nieuwe cursus volgen, een vriend of familielid bezoeken in een naburige stad en voor de zinvolle en praktische uitwisselingen van ideeën. De interactieve fase gaat na april 2022 steeds meer verschuiven naar een veel meer ingetogen en huiselijke sfeer.
De Grote Weldoener Jupiter reist van 1 mei tot 30 oktober 2022 door Ram en gaat daarna retrograde terug naar Vissen. De directe periode van Jupiter door Ram tot 27 juli 2022 is de beste periode voor huis en gezin, voor een verhuizing en het doen van aanpassingen in en om het huis, meer tijd en aandacht voor familie of voor de personen die je als familie beschouwt.
Mars in Ram van 25 mei tot 5 juli 2022 geeft meer energie en drive om actie te ondernemen op het gebied van huis en familie.
Cheiron in Ram ondersteunt Steenbok om te werken aan het genezen van oude problemen die verband houden met opvoeding om een helende, rustgevende thuisomgeving te creëren.
In de tweede helft van 2022 verschuift de aandacht naar oudere familieleden, zoals de organisatie van financiële en fysieke hulp aan oudere familieleden en zelf fysieke hulp bieden aan ouderen in de familie. Deze periode kan veeleisend zijn, dus maak ook tijd vrij voor jezelf en voor je partner door onverwachte romantische uitstapjes.
De maand augustus 2022 staat in het teken van de drievoudige conjunctie tussen de Noordknoop, Mars en Uranus in Stier (Huis van Liefde en Creativiteit) en dat is de reden dat Steenbok om even bij te komen van alles even los wil gaan. Steenbok zoekt dan opwinding en vermaak, wil dan op vakantie en feesten.
Steenbokken krijgen in de zomer en het najaar van 2022 te maken met uitdagingen die te maken hebben met rivaliteit. Het is raadzaam om niet van jezelf uit te gaan en samen beslissingen te nemen en naar elkaar te luisteren.
Meer tijd samen doorbrengen en meer aandacht tonen zonder de vrijheid van de partner te beperken.
Tegen het einde van het jaar 2022 vindt er voor Steenbok een langverwachte gebeurtenis plaats. Met Jupiter in Ram vanaf 21 december 2022 kan een verhuizing plaatsvinden, kan een eigen huis worden gekocht, verkocht of gerenoveerd of het kan de komst zijn van een kindje of terugkeer van een familielid.
Ram is het eerste teken van de dierenriem. Dus er komt een nieuw begin op het thuisfront vanaf 21 december 2022. Deze spannende, maar ook onrustige invloed van Jupiter in Ram duurt tot 16 mei 2023.

Gezondheid
Gedurende het jaar 2022 blijft de gezondheid van Steenbok stabiel.
Vanwege professionele uitdagingen die te maken hebben met het creëren van evenwicht in je leven is het raadzaam om je kostbare energie dit jaar te richten op gezondheid.
Neptunus in Vissen blijft heel 2022 in het Huis van Communicatie en Mentale Processen en dat verhoogt je intuïtie. Steenbok voelt en weet wat mensen bedoelen achter wat ze zeggen.
Het hele jaar door zijn er geen grote gezondheidsproblemen. Het jaar 2022 is een jaar van herstel en dat moet wel serieus worden genomen. Het leven bestaat uit cycli, dus net als de golven van de zee blijven dingen veranderen en fluctueren. Wat het ene jaar goed gaat, gaat volgend jaar weer minder. De vette jaren en de magere jaren. Werk dus aan je conditie, hou je gezondheid op peil.
De transit van de Zon in Steenbok tot 20 januari 2022 geeft Steenbok meer meer fysieke kracht en dat is gunstig voor herstel of therapie, persoonlijke verbetering en zelfzorg.
Mars reist tot 24 januari 2022 door Boogschutter (12e Huis van Kosmisch Bewustzijn) en met deze energie wil Steenbok oude pijn opruimen, zowel onbewust, spiritueel, intern en extern, zodat de weg wordt vrijgemaakt voor het nieuwe.
Met de verschuiving van de Maansknopen naar de as Stier/Schorpioen ligt de nadruk niet meer op direct op gezondheid, maar dat wil niet zeggen dat Steenbok zich geen zorgen hoeft te maken als het gaat over gezondheid en vitale energie.
Het jaar 2022 gaat over herstel en preventie.
Steenbok kan aan het begin van 2022 te kampen hebben met nerveuze spanning, hart- en vaatziekten, hoofdpijn en depressiviteit.
Vanaf het voorjaar komt er meer energie en vitaliteit, maar het bewegingsapparaat en ledematen blijven kwetsbaar. Ook loopt Steenbok meer kans op een ongeval.
Door Mercurius Retrograde in Tweelingen (Huis van Gezondheid) van 10 mei tot 22 mei 2022 het is het moeilijk om goede voornemens m.b.t. je gezondheid vol te houden zoals een dieet of trainingsthema.
De transit van Jupiter in Ram vanaf 11 mei 2022 tot eind oktober 2022 is van invloed op je gezinsleven en dat kan samengaan met een zwangerschap of andere vorm van gezinsuitbreiding of een vorm van nieuw leven.
Vanaf 30 oktober 2022 gaat Mars retrograde in Tweelingen en dat kan tot complicaties leiden zoals een infectie. Wanneer je te maken krijgt met een ontsteking kan dit wijzen op onevenwichtigheden met betrekking tot onderdrukte emoties en werkstress. De retrograde Mars duurt tot 11 januari 2023, dus gedurende die retrograde moet Steenbok zich houden aan een dagelijkse routine van gezonde voeding en lichaamsbeweging. Zorg dat je een goede weerstand opbouwt.

Advies
De grote transformator Pluto blijft tot begin 2024 in Steenbok om het proces van herstructurering van je leven te vervolmaken. Steenbok heeft sinds 2008 een hele transformatie ondergaan en de omstandigheden omtrent liefde, thuis en carrière totaal zijn veranderd.
Pluto is retrograde in Steenbok tussen 29 april en 8 oktober 2022.
Tijdens deze periode kan Steenbok het gevoel hebben alsof deze op een kruispunt staat ​​en dat en keuze moet worden gemaakt, vooral wanneer deze niet in harmonie is met de ziel.
De conjunctie tussen Venus en Mars in Steenbok in de eerste helft van februari 2022 (16 februari 2022) is een krachtige impuls om jezelf opnieuw uit te vinden.
Mars Conjunct Pluto in Steenbok op 2 maart 2022, Venus conjunct Pluto in Steenbok op 3 maart 2022 en Venus conjunct Mars in Waterman op 6 maart 2022 zijn de beste dagen voor zakelijke onderhandelingen, voor zelfbekrachtiging en voor je liefdesleven.
Met Jupiter retrograde van 28 juli tot 23 november 2022 in Ram en Vissen moet Steenbok voorzichtiger zijn met informatie en hoe je deze in jouw voordeel kunt gebruiken. Niet alle informatie komt uit betrouwbare bron.
Behoed jezelf van spanningen en zorgen en richt je op familie en naasten.
November 2022 is de beste maand als je op reis wilt gaan.
Probeer bij alles wat in 2022 jezelf onder controle te houden wanneer er sprake is van onrecht, anders kun je problemen krijgen met de wet. Respecteer elkaars persoonlijke ruimte en blijf binnen de grenzen van je mogelijkheden.

error: Content is protected !!