Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

 

 

 

 

Steenbok juli 2019

Algemeen
De Verduisteringen van juli 2019 kunnen confronterend zijn, want je nu zie je de gevolgen van beslissingen die vorig jaar zijn genomen. De Maansverduistering in Steenbok van 21 januari 2019 valt in jouw huis van Persoonlijkheid. Het is het begin van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gevestigd op wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven.
Juli 2019 duidt op een gunstige maand voor je carrière, financiën en samenwerking, maar relaties en privé-leven vereisen je aandacht.

Liefde en Relaties
De totale Zonsverduistering van 2 juli 2019 in Kreeft valt in jouw Huis van Relaties. Er breekt een periode aan waarin samenwerking het sleutelwoord zal zijn in de liefde, vriendschappen en zakelijke verbintenissen. Alleen de goede relaties overleven, maar de minder goede relaties worden verbroken. De “late” Steenbok kan te maken krijgen met uitdagingen, vooral in de samenwerking.
Op 10 juli 2019 staat de Zon tegenover jouw planeet Saturnus en dat maakt je zeer bewust van de beperkingen en verplichtingen in de relatie. Zoek de balans!
De gedeeltelijke Maansverduistering in Steenbok van 16 juli 2019 maakt sentimenteel en laat in de komende maanden meer behoefte zien om samen dingen te ondernemen, zoals een gezamenlijke reis of studie. Op 17 juli 2019 staat Venus tegenover jouw Saturnus en dat “koude” aspect leidt tot remmingen in de liefde. Door de invloed van de retrograde Jupiter in Boogschutter en Saturnus en Pluto in Steenbok ga je schoon schip maken in relaties of ga je fouten in relaties rechtzetten, zowel privé als zakelijk. Iedere nieuwe connectie die tijdens deze periode wordt gevormd, is veelbelovend en van lange duur.

Familie en Huis
Deze maand zijn er financiële problemen die leiden tot verdeeldheid in je gezin en familieleden. Onopgeloste problemen uit het verleden steken de kop op, misverstanden met familieleden, problemen met de verkoop of aankoop van een huis. Je moet toch proberen om de opnieuw verbinding te maken met familie of je eerst te richten op het oplossen van al dat oude zeer en het afwerken van bestaande projecten thuis. Mars reist inmiddels door de bovenste helft van de Steenbok-horoscoop. Mars is jouw planeet van familie en huis. Dus er komt een periode waarin je de kans krijgt om de dingen op een positieve manier, dus ook financieel, ten goede te keren. Aan het eind van juli 2019 is er goed nieuws vanuit het buitenland.

Carrière
Juli 2019 is een productieve maand voor de Steenbok. De totale Zonsverduistering van 2 juli 2019 in het Huis van Relaties kan in de komende zes maanden een grote uitdaging zijn voor de “late” Steenbok die een bedrijf wil starten, vooral op het gebied van samenwerking. De gedeeltelijke Maansverduistering in Steenbok van 16 juli 2019 laat in de komende maanden mooie kansen zien voor studenten en docenten.
Juli 2019 is een gunstige maand voor het maken van zakenreizen. Succes komt niet uit de lucht vallen. Het vereist hard werk en vastberadenheid om je doelen te behalen. Stel wel gezonde grenzen, want collega’s of leidinggevenden kunnen je uittesten. Wees standvastig en laat je niet van de wijs brengen. Iemand op een vriendelijke en slimme manier op zijn of haar nummer zetten oogst maakt indruk en geeft rust en stabiliteit op je werk.

Financiën
Juli 2019 kan een financiële uitdaging zijn met de totale Zonsverduistering in Kreeft van 2 juli 2019.
Van 7 juli tot 31 juli 2019 is ook Mercurius retrograde in Kreeft en Leeuw en dan kun je in verleiding komen om meer geld uit te geven dan je kunt veroorloven. Doe voorzichtig aan. Als je weet hoe je je uitgaven binnen de perken weet te houden, dan zullen er geen grote financiële problemen zijn.
Wees ook terughoudend met het aangaan van kredieten of investeringen tijdens Mercurius retrograde. Het is dan beter om methoden te vinden om de uitgaven te verminderen en schulden af te lossen. Er komt in juli 2019 dus minder geld binnen of er gaat meer uit dan er binnen komt.
Financiële problemen en schulden kunnen groot zijn, maar je krijgt hulp om schulden weg te werken. Pak deze hulp met beide handen aan om stabiliteit voor de toekomst te garanderen. Steenbok moet voorzichtig zijn bij het aangaan van nieuwe investeringsplannen.

Gezondheid
De Volle Maan van 17 juni 2019 viel in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn. Steenbok is bezig met een vorm van therapie om oude pijn los te laten en ruimte te scheppen in je leven. Saturnus en Pluto retrograde in Steenbok vragen om regelmaat. Op tijd eten, op tijd naar bed, op tijd uit bed om lichamelijk en geestelijk fit te blijven, vooral nu Mercurius retrograde is.
Er wordt in deze periode veel van je verwacht en verlangd. Je bent ook maar een mens en je wil alles zo goed mogelijk doen. De factor stress ligt dan voor de hand. Trap tijdig op de rem, Steenbok! Een ontgiftend dieet en voldoende rust doen wonderen om fysiek en emotioneel fit te blijven. De meeste gezondheidsproblemen zijn stress gerelateerd. Ook sociale disharmonie is een belangrijke factor, dus zorg voor een goed evenwicht.

Advies
Deze maand is bijna de helft van de planeten retrograde en dat is de reden dat er voor jouw gevoel niet veel gebeurt in je leven en carrière. Het beste is om niets te forceren, maar te evalueren en te herzien. De retrograde Neptunus valt in jouw Huis van Communicatie, de Geest en Denkprocessen. Neptunus retrograde verrijkt je verbeeldings- en fantasieleven, maar er kan sprake zijn van innerlijke verwarring. Neptunus retrograde vraagt om een time-out. Een periode om een boek te lezen of te schrijven, een cursus of het uitbouwen van een artistieke hobby. Het (her)ontdekken van je innerlijk kind hoort ook bij deze energie.
Probeer deze maand elke vorm van ruzie en meningsverschillen te vermijden die tot een confrontatie zouden kunnen leiden.

error: Content is protected !!