Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Kreeft 2022

Algemeen
Het Jaar van de Tijger kan voor de Kreeft verrassend uitpakken, want de Tijger geeft Kreeft de kracht om eindelijk dromen waar te maken.
In de afgelopen twee jaar heeft Kreeft het zwaar voor de kiezen gehad. Het jaar 2022 laat met de Grote Weldoener Jupiter in Ram in het Huis van Carrière en Bestemming een beter perspectief zien. Vanaf 11 mei 2022 en vooral vanaf 21 december 2022 komt er goede tijding voor de Kreeft.
Het wordt een jaar van leren en inzichten waarbij alle opgedane kennis ten goede kan komen aan carrière en status. De tweede helft van 2022 is gericht op het toepassen van die kennis en vaardigheden. Het jaar 2022 is het jaar om naam te maken en opgemerkt te worden. In 2022 zijn de Verduisteringen op de as Stier/Schorpioen van invloed op je sociale netwerk. Tijdens 2022 kan een liefdesaffaire beginnen of eindigen en kunnen nieuwe contacten worden gevormd. Jupiter in Vissen tot mei 2022 is dus de voorbereiding, het leren van vaardigheden dat jou een breed podium biedt om later je droom te kunnen waarmaken.
Door de invloed van Uranus in Stier heeft Kreeft het roer in de afgelopen jaren omgegooid om iets heel anders te gaan doen. Het jaar 2022 biedt Kreeft de mogelijkheid tot verdieping en alles te leren wat je nodig hebt om vooruit te komen.

Liefde en Relaties
De Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 (Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid) laat tot medio mei 2022 een sociale periode zien van samenzijn met vrienden, groepen en netwerken en ook Venus in Steenbok tot 6 maart 2022 duidt op een periode van verzoening, harmonie en liefde in de relatie. De eerste drie weken van januari 2022 zijn voor Kreeft een gunstige periode voor een volgende stap zoals een verloving of huwelijk en het ondertekenen van overeenkomsten, contracten en aangaan van partnerschappen zowel zakelijk als privé.
Deze periode schetst echter door Venus Retrograde ook een periode waarin Kreeft sombere gevoelens heeft over sociale contacten. Het begin van 2022 kan een relationele uitdaging zijn, maar vanaf april 2022 komt er ontspanning in relaties, zowel privé als zakelijk.
Door de invloed van Jupiter in Vissen is Kreeft tot medio mei 2022 minder fel, maar meer bedachtzaam. Met Pluto nog steeds in het Huis van Relaties zijn er spanningen in relaties en dat komt door onbewuste verlangens die vanuit het onderbewustzijn door Pluto naar boven worden gehaald. Met Mars in Steenbok van 25 januari tot 6 maart 2022 zal deze energie worden versterkt. Kreeft kan dan heel verdrietig en dramatisch doen over gevoelens en het gevoel hebben dat alles verloren is. Er kan in mei 2022 spanning zijn in je sociale kring met Mars vierkant Uranus, waardoor oude discussies de kop opsteken.
De single Kreeft is het hele jaar 2022 op zoek naar een ​​zielsverwant om een ​​gezin te stichten en kinderen te krijgen. De nieuwe relatie zal langdurig en sterk zijn. Toch moet Kreeft proberen niet te bezitterig te zijn, ook jaloezie en wantrouwen zijn vaak ongegrond en werken tegendraads.
Tijdens de conjunctie van Venus en Jupiter in Vissen eind april 2022, begin mei 2022 komt dat weer goed. Deze conjunctie in het 9e Huis laat een gunstige periode zien om samen een romantische reis te maken. De single Kreeft kan een partner ontmoeten in het buitenland of tijdens een reis of studie. De periode van 19 juli tot 11 augustus 2022 is met Venus in Kreeft een liefdevolle periode om te gaan trouwen.
In de eerste helft van oktober 2022 smelten Zon en Venus samen in Weegschaal en dan is er ruimte voor verbetering in je liefdesleven, mocht je getrouwd zijn en samen een huis hebben.
Een tijd van diplomatie en de bereidheid om van elkaar te leren om problemen te overwinnen.
Ook is dit een mooi moment voor gezinsuitbreiding en plannen te maken voor de toekomst.
In oktober 2022 is het allerlaatste vierkant tussen Saturnus en Uranus in het elfde Huis van Sociale Processen en dan komen problemen en misverstanden uit augustus 2022 weer terug om voor nu en altijd te worden opgelost.
Over het algemeen is het jaar 2022 een jaar om te werken aan je relatie.
Pluto in het Huis van Relaties zal nog tot maart 2023 een plaaggeest blijven, maar deze invloed leert Kreeft wel op een soms pijnlijke maar broodnodige manier zien wat de weg verspert naar het ware geluk.
De lastigste transit van 2022 is de drievoudige conjunctie tussen Uranus, Mars en de Noordknoop in Stier op 1 en 2 augustus 2022 in het 11e Huis van Vriendschappen en Sociale Processen en dat is een aspect van spanning, drama en stress in je sociale kring. Met Venus in Kreeft wil Kreeft helpen door te bemiddelen. Niet altijd kun je de reddende engel zijn. Je kunt niet iedereen helpen.
De tweede helft van 2022 kan met teleurstellingen gepaard gaan. Bij toeval ontdek je dat je partner of iemand uit de hechte vriendenkring waar je veel vertrouwen in had, achter je rug over je praat of je in een kwaad daglicht stelt. Omdat je vertrouwen is geschaad kan dat veel pijn doen en dat is de reden dat Kreeft zich bij voorkeur af wil sluiten. Juist dan is het goed om van deze nare situatie te leren en je open te stellen voor nieuwe contacten.

Carrière
Het jaar 2022 laat een redelijk productieve periode zien voor de Kreeft.
Gunstige periodes voor de eigen onderneming en voor sollicitaties zijn er voornamelijk in juni en juli 2022. Belangrijk is motivatie om vooruitgang te boeken in 2022, anders blijft de situatie hetzelfde.
Met de meeste planeten aan de rechterkant van de Kreeft-horoscoop gaat het niet alleen om jou, maar om de medewerking van collega’s, zakelijke partners en leidinggevenden. Wel moet privé en zakelijk van elkaar gescheiden blijven, dus niet te veel uitweiden over je privé-leven.
De Kreeft die werkzaam is in het toerisme, de logistiek, dienstverlening en het vrachtvervoer hebben in 2022 de meeste succes.
Het jaar 2022 is een carrièregericht jaar voor de Kreeft met grote kans op verbetering en vooruitgang. De gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 laat in het eerste halfjaar van 2022 de voltooiing zien van een collectief project en het begin van een meer individueel gerichte periode. Het eerste kwartaal van 2022 is met de Grote Weldoener in Vissen gericht op het leren en beheersen van nieuwe vaardigheden, welke in 2022 goed van pas komen.
De Zon in Steenbok in het Huis van Relaties tot 20 januari 2022 is voor Kreeft een gunstige periode om een nieuw partnerschap aan te gaan en voor het ondertekenen van overeenkomsten, contracten en partnerschappen.
Alles wat met carrière te maken heeft zal vanaf 11 mei 2022 in een stroomversnelling terecht komen wanneer Jupiter het teken Ram betreedt. Ram is voor Kreeft het Huis van Carriere! Vanaf 11 mei 2022 komt met Jupiter in Ram schot in de zaken met werkprojecten en je openbare leven.
Tot mei 2023 komen er grote ontwikkelingen in de carrière van Kreeft. Met Mars in Ram vanaf 25 mei tot 5 juli 2022 moet Kreeft het vooral hebben van invloedrijke personen in je vakgebied. Deze Marsenergie ontsteekt het vuur in de Kreeft en dan wil deze vooruit! Dat gebeurt ook, maar erkenning komt pas nadat je veel werk hebt moeten verrichten. Het komt je niet aanwaaien, Kreeft.
Ook de Venus en Uranus samenstand in Stier op 12 juni 2022 in het elfde Huis van Sociale Processen en Hoop kan medio juni 2022 tot interessante ontwikkelingen leiden.
Een groepsproject, joint venture of participatie in een project belooft heel wat, maar het valt niet mee om het van de grond te krijgen.
De Zomer van 2022 kan dus een stressvolle en onvoorspelbare tijd zijn, maar met geduld kom je er wel en mag je uiteindelijk de zoete vruchten plukken.
Vanaf eind juli 2022 krijgt Kreeft te maken met vertraging, wanneer Jupiter in Ram retrograde gaat. Deze stagnerende periode blijft zeker tot oktober 2022 en dat kan te maken hebben het familie of privé-omstandigheden. Het zal door problemen in de familiesfeer niet makkelijk zijn om op je werk te concentreren.
Het laatste kwartaal van 2022 is meer studiegericht, een gunstige periode voor een bedrijfsgerichte cursus of opleiding om jezelf voor te bereiden op het jaar 2023.
Door meer informatie te verzamelen over je vakgebied en meer kennis te verwerven, verstevig jij je positie. Ook is dit een gunstige periode voor een zakelijke reis of vakantie om even te ontspannen. Hou rekening met vertragingen, want Jupiter in Vissen blijft tot 22 november 2022 retrograde. Met de schaduwperiode erbij gerekend, blijft vertraging tot het eind van 2022 een lastig thema.

Financiën
De financiële horoscoop voor 2022 laat over het algemeen goede financiële situatie zien.
De omslag van de Noordknoop naar Stier aan het begin van 2022 laat Kreeft weer in dromen geloven, zowel individueel als collectief.
Voor Kreeft is 2022 over het algemeen een jaar waarin geld wordt gegenereerd door de tussenkomst van andere mensen. Kreeft moet dus vertrouwen op anderen om financiële stappen te maken. Het jaar 2022 is ook het jaar waarin anderen in jou investeren!
Geld wordt verdiend door hard te werken en niet alle Kreeften zullen in 2022 even succesvol zijn. Veel geld wordt in 2022 gespendeerd aan het verbeteren van de woonomstandigheden, hobby’s het kopen of repareren van een voertuig en reizen.
Pas op met het kopen van goederen via het internet of via dubieuze organisaties. Check eerst of de verkopende partij betrouwbaar is, want Kreeft kan te maken krijgen met oplichting.
Saturnus in Waterman staat in 2022 tegenover het 2e Huis van Financiën, dus er is grote kans om financieel vooruit te komen door tussenkomst van of samenwerking met invloedrijke personen. Het is daarom aan jou, lieve Kreeft om slimme keuzes te maken over met wie je werkt en met wie je omgaat. Over het algemeen ziet 2022 er vrij positief uit voor de financiële zaken van Kreeft, maar de grote veranderingen komen wanneer de Grote Weldoener Jupiter in Ram vanaf 11 mei 2022 het Huis van Carrière en Bestemming betreedt (Jupiter blijft daar tot mei 2023!). Dit is een productieve en stabiele energie die eventuele uitdagingen dit jaar kan verminderen. Door de invloed van Saturnus in Waterman in het 8e Huis kan cashflow worden aangewend om eventuele zakelijke of private schulden te saneren met het oog op de toekomst.
In de zomer van 2022 kan Kreeft een loonsverhoging, een financiële meevaller of een bonus verwachten.
De conjunctie van de Noordknoop, Venus en Uranus in Stier in de tweede helft van juni 2022 in het 11e Huis van Sociale Processen en Hoop kan leiden tot onverwachte financiële steun vanuit je sociale netwerk zoals een lening of participatie in een gezamenlijk project. Natuurlijk kan deze financiële injectie worden gebruikt om schulden af te betalen, want Saturnus kijkt streng toe vanuit het tegenovergestelde 8e Huis.
In de herfst van 2022 kan geld worden uitgegeven aan een geliefde, kinderen en ouderen in de familie.
In augustus 2022 krijgt Kreeft te maken met de drievoudige conjunctie tussen Mars, Uranus en de Noordelijke Maansknoop (Huis van Sociale Processen). Er kan sprake zijn van onderlinge strijd en hebzucht. Pas op met leningen die je niet kan terugbetalen. Samengevat is 2022 een jaar waarin je je sociale vaardigheden moet gebruiken om de winst te maximaliseren. Het jaar 2022 is het jaar van voorzichtig omgaan met geld en verantwoordelijkheid. Blijf spaarzaam, wees niet te enthousiast en laat kansen niet onbenut.
Kijk naar wat je bezit en hou dat vast.

Familie en Huis
De Zwarte Maan (Lilith) in Kreeft van 14 april tot het einde van het jaar 2022 zal voor de Kreeft een negatieve invloed hebben op het gezin en familie. Om verdere conflicten te voorkomen, is het verstandig om oplossingen te vinden door op vakantie te gaan en familiebijeenkomsten te organiseren. Tijdens een wandeling of diner kan veel worden opgelost.
Dit jaar kunnen er in de thuissituatie ook dingen achter de schermen afspelen zoals een buitenechtelijke verhouding, verraad, narcisme, onverschilligheid of huiselijk geweld.
De Zwarte Maan in Kreeft vanaf 14 april 2022 brengt dit allemaal naar boven en kan zelfs leiden tot echtscheiding en verlies.
Meer attentie of extra aandacht voor verjaardagen of feestdagen en hulp bieden als het nodig is, kan bijdragen tot vrede en harmonie in de familie en het gezin.
Kreeft mag met Jupiter in Vissen tot medio mei 2022 en vanaf eind oktober 2022 rekenen op onverwachts bezoek vanuit het buitenland of gaat dit jaar zelf op bezoek bij familielieden in het buitenland. Veel Kreeften gaan in 2022 op zoek naar een verandering van omgeving en gaan op pad om familie op te zoeken. Het jaar 2022 staat ook in het teken van gezamenlijke projecten met familieleden, zoals activiteiten in een familiebedrijf, handel en de verkoop van huishoudelijke producten of de onroerend goed sector.
In 2022 kunnen er meningsverschillen in de familie en in het gezin ontstaan ​​over de zorg voor oudere familieleden.

Gezondheid
Het jaar 2021 kan door stress voor de Kreeft geen gemakkelijk jaar zijn geweest.
Kreeft is nog steeds aan het herstellen van gebeurtenissen van 2021 en dat kan te maken hebben met twee Verduisteringen in Boogschutter, je 6e Huis van Gezondheid.
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 4 december 2021 in het Huis van Gezondheid laat zien dat in de eerst helft van 2022 de dagelijkse routine onverwacht onderbroken kan worden. Om je gezondheid op peil te houden is een alternatieve, ontspannende en reinigende therapie raadzaam. Hydrotherapie, zwemmen in zee, acupunctuur of regelmatig naar de sauna is goed om lichaam en geest te zuiveren.
Gezondheidsproblemen zijn grotendeels de oorzaak van stress. In 2022 heb je geen last meer van de beproevingen door de Maansknopen in het 6e en 12e Huis, waardoor er ruimte is voor groei en verbetering van je gezondheid.
Tot 10 mei 2022 reist de Grote Weldoener Jupiter door Vissen en dat heeft een gunstige uitwerking op de gezondheid van Kreeft. Kreeft heeft dan een betere weerstand en wordt dan niet zo gauw ziek, dat geldt ook voor psychische problemen. Kreeft maakt zich minder zorgen en zorgt daarom beter voor zichzelf. De periode van Jupiter door Vissen is de beste periode om te gaan reizen of voor een bezinningsweekend of een retraite om lichaam en geest te resetten.
Mercurius en Venus reizen vanaf de tweede helft van mei 2022 door Tweelingen en deze transit brengt een verhoogde creatieve energie met zich mee. Tijd voor jezelf nemen om de dingen te doen die je leuk vindt om te doen. De maanden juni en juli 2022 zijn geweldige maanden om iets nieuws en leuks voor jezelf te creëren. Een tijd voor jezelf om je hoofd leeg en helder te maken.
Even op de reset knop drukken is goed, want Kreeft zal deze time-out nodig hebben als voorbereiding op een druk einde van 2022.
Over het algemeen is het dus goed om het de eerste helft van 2022 rustig aan te doen als voorbereiding op een hectische tweede helft van 2022.
Kreeft kan in 2022 last hebben van het strottenhoofd, de huid en het maag-darmkanaal. Zorg voor voldoende rust en slaap voor een goede immuniteit en zenuwgestel. Pas op voor onderkoeling en matig met eten en drinken. Ga regelmatig naar de wellness.
In de herfst en winter van 2022 is het noodzakelijk om minder vlees te eten en meer groenten, fruit, vis en zeevruchten. Als Kreeft dat nalaat, krijgt deze te maken met spijsverteringsproblemen, hoofdpijn en verhoogde bloeddruk.
Mars gaat vanaf 30 oktober 2022 tot 11 januari 2023 retrograde in Tweelingen (Het Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) en dat kan een periode zijn van psychische druk en gezondheidsproblemen, twijfel, vermoeidheid en tegenslag.
Tijdens deze periode heeft Kreeft innerlijke conflicten en heeft Kreeft het moeilijk om onderbewuste motieven of verlangens of zelfs emoties te uiten en te begrijpen en dat heeft te maken met het loslaten van het verleden. Emotionele lasten kunnen zwaarder aanvoelen dan normaal en dat voelt alsof de energie op is. Het is goed om tijdens deze periode emotionele banden te verbreken die je niet langer dienen. Het zal je emotioneel bevrijden.

Advies
Succesvolle en voorspoedige periodes worden afgewisseld door dagen en momenten van ontevredenheid en teleurstelling. Het jaar 2022 is dus een jaar van ups en downs.
Blijf dit jaar niet aan de zijlijn staan, Kreeft. Wees niet lui of onverschillig en blijf actief in je werk en in je sociale kring.
Het jaar 2022 kent een rustig begin, maar de rest van het jaar veel drukker met een rollercoaster aan gebeurtenissen, beproevingen en veranderingen. De meest gunstige periode relaties, reizen en carrière is in de zomer van 2022. In de herfst van 2022 zijn er problemen met relaties.
Van half april tot het einde van 2022 is de Zwarte Maan of Lilith in Kreeft en dat voelt haast als een examen. Durf je zwakheden zoals jaloezie, afgunst, hebzucht, luiheid, egoïsme en onverschilligheid te erkennen en deze niet te verbergen. Doe er alles aan om deze zwakheden te bestrijden. Het erkennen en overwinnen van de eigen tekortkomingen zal Kreeft alleen maar sterker, eerlijker, geloofwaardiger en zelfverzekerder.
Sluit jezelf niet af, maar besteed meer aandacht aan gezin, vrienden en collega’s en je sociale kring. Aan het eind van 2022 kan Kreeft terugkijken op een interessant en vooral leerzaam jaar.

error: Content is protected !!